שאלון קטן...

undefined

New member
שאלון קטן... ../images/Emo63.gif

היי לכם. תמיד עניין אותי לדעת את דעת הכלל על דברים מסויימים. אני כמובן מאוד מצפה ומקווה לראות תשובות הבאות מתוך כנות מוחלטת ולא משנה מהי דעתכם, העיקר שהיא אמיתית. ועוד משהו, לרגע קטן, תשכחו על כל מה שאמא ואבא חינכו אותכם, וכל מה שהחברה מכתיבה לנו... אז ככה.. 1) האם אי פעם הרגשת גועל/הערצה/כבוד/זלזול או סתם התעלמת בלי לחשוב או להרגיש דבר כאשר ראית במקרה איש חרדי בסיטואציה מקרית לחלוטין כגון סתם במכולת או שהוא שאל אותך איך מגיעים או איזה קו נוסע לכיוון מסויים?... 2)מה דעתך על העולם החרדי בכלל, המגבלות שיש בעולם הזה ביחס לעולם החילוני? האם לדעתך "המגבלות" הנ"ל הן באמת הקרבה כל כך גדולה? האם יש מצב שאת/ה חוזר/ת בתשובה? (בלי שום קשר למה שאחרים יחשבו/יגידו על זה) 3)יש המון אנשים שחיים את החיים כפי שהם רוצים (הכוונה לחיים חילוניים), ושומרים תוך כדי על חלק מן המנהגים למשל, צמים ביום כיפור, לא שומרים על שבת אבל משתדלים לא לעשן בשבת או לא לנסוע וכד', אבל נגיד רואים טלוויזיה או מדליקים אור וכו'. שאלה: בלי שום כוונה של זלזול מצדי כמובן, למה אם את/ה עושה "חצי מהעבודה", ז"א מה גורם לך כבן אדם חילוני הלא שומר שבת,לדוגמא, לא לעשן או לא לנסוע או לא להפעיל את המחשב בשבת או במועד אחר כלשהו כגון יום כיפור?... ** היתי רוצה לבקש לא לראות תשובות כמו כן/לא, אלא בבקשה לנמק, להסביר למה אתם חושבים בצורה זו או אחרת, וכמו שאמרתי, תעזבו לרגע את מה שההורים מצפים ממכם ומה שהחברים רוצים לראות בכם ומה שהחברה מכתיבה... תודה רבה מראש

גריני

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אני מאוד תמהה על הקביעות הנחרצות שלך.... זוהי הודעתך השניה היום - בה את קובעת משהו בלי לבדוק לעומק האם קביעתך בכלל תואמת את המציאות.... אנטישמי??? את יודעת, קצת צניעות לא מזיקה לאף אחד....

כן גריני אנטישמי

כי אם אדם שאיננו מבני עמנו היה יוצא עם שאלון כזה זאת הסערה שהיתה יוצאת אחוצה. זה שהשאלון הוא פנימי, בין בני עמנו, איננו הופך אותו לפחות אנטישמי, לפחות מקצין דעות ושינאה - בהחלט גריני, אנטישמי!!!

undefined

New member
מחברת "השאלון"

תגידו אתם בסדר??? מה אנטישמי??? מה אמרתי??? מה עשיתי לכם??? אנחנו בכלל מדברים על אותן השאלות??? אני רק שאלתי את דעת האנשים על דברים מסויימים. רציתי לראות איך אנחנו רואים אחד את השני??? מה כל כך אנטישמי פה??? קודם כל אני אולי אפילו יותר יהודיה ממך, אי אפשר לדעת... שנית, אני מאוד מכבדת את הדת, את החרדים ואת החילוניים כאחד. יש לי דעות מסויימות שמתנגדות לסיטגמות מגעילות כלפי החברה הדתית, שאלתי את השאלות האלה כי זה מעניין אותי מה אחרים חושבים??? תסבירו לי, או שאני לגמרי מטומטמת או שאתם פשוט לא מדברים על אותו הדבר????

גריני

New member
רק תיקון קטן...

לא "תגידו אתם בסדר???"- אלא: "תגידי את בסדר"????..... ראי תגובתי שנכתבה במקביל לתגובתך....

אני מסכימה לחלוטין עם הדר' חוטרגזע

במקום כל כך להזדעזע, קחי את ההודעה המקורית שלך והחליפי כל פעם את המילה "חרדי" במילה "יהודי" צורם הא? מותר להודות בטעות, זה יותר מכובד מלהגיד "אני יותר יהודיה ממך" אני סבורה שאף אחד אינו יהודי יותר מאחר - איש באמונתו יחיה.

גריני

New member
נניח שהשאלון היה

איך את מרגישה כלפי מישהו ששערו צבוע וגופו מקושט בקעקועים ובפירסינג... האם גם אז זה היה "אנטישמי"??? הרי לבוש חרדי יש בו אמירה מסויימת.... כיפה על הראש - יש בה אמירה... יש הרבה אנשים מאמינים ושומרי מצוות שאינם "מכריזים" על אמונתם בעזרת לבוש חיצוני. האמירה הזו - שמתבטאת באותו לבוש - בוודאי שהיא יוצרת מחשבות שונות אצל אנשים שונים. השאלון נוסח בצורה ניטרלית לחלוטין "מה את/ה מרגיש/ה כשאתם רואים מישהו לבוש כחרדי?". אנטישמיות הינה שנאת היהודי באשר הוא יהודי (למרות שבהגדרה שמיות נכללים גם בני דודנו הערבים...) אנטישמים קל להם לזהות חרדים - כי הם פשוט "צועקים": אני יהודי, אבל שנאתם אינה מוגבלת לחרדים! הנאצים חיפשו 3-4 דורות אחורנית כדי לזהות דם יהודי, הם לא הסתפקו בזיהוי החיצוני, נכון?

coaxcable

New member
למען האמת - היהדות היא גזענית

ולכן ההחלטתי להמיר את דתי בעוד זמן מה לחסר דת אז אל תבלבלי במוח..

אסתיה ../images/Emo45.gif בהחלט מסכימה, אבל...

לא הייתי מכנה זאת אנטישמי. כי אדם מהגזע השמי, לא יכול להחשב כאנטישמי, אלא כאנטי-חרדים. ואני אנטי כל כפייה דתית מכל סוג, ובכל דרך של הביטוי הכפייתי!

undefined

New member
האם....

האם אני אמרתי שאני אנטי חרדים? האם אמרתי שאני בעדם?... אכן ציינתי שאני אישית רוכשת כבוד לכל אדם שהוא בלי שום קשר לצורה בה הוא בוחר לחיות. כי באמת לא חשוב אם הוא חרדי או לא, לובש קצר או לובש ארוך, קודם כל הוא בן אדם... ובאמת לדעתי לא הכל הוא שחור או לבן. אני אישית נתקלתי באנשים מהחברה החרדית, שתכלס לא התנהגו כראוי לבן אדם דתי או למעשה בכלל גם לא כבן אדם בלי שום קשר לאורך חייו... אבל כמו שלא כולם "טובים" כך גם לא כולם "רעים"... מה שכן אני מסכימה בעניין הכפייה. אין לכפות על בן אדם להיות מה שהוא לא!!! ושוב... עדיין לא הבנתי למה את ואסתיה רואות בי כל כך הרבה "אנטי"???

גם אני זהב לבן

לא רק זאת אלא הידיעה שלי בנוגע לעידן החדש היא של קיום הגזע האנושי כשכל אדם מתקשר ישירות, באמצעות האמונה הפנימית לבורא. הנושא של הכתות והדתות הוא המוביל להקצנה ולכל הקשור במלחמות בין בני אדם ולכן כאשר מישהו מעלה שאלון כל כך מוקצן הוא ודאי נהנה מהתגובות שעורר כי יש בו כנראה הרבה ממה שמחקרים קוראים להם אלימות אינטרנטי אך בו בזמן התגובות לשאלון שלו נותנות OK להקצנה הזו. שוב, אם הוא לא היה מבני עמנו - אלא אם הוא מתחזה ואכן הוא... (?) או בגלגול שהיה.... (?) - הרי התגובות היו להשתיק אותו, שימי לב לתגובות כאשר מישהוא מבחוץ אומר דברים פחות קיצוניים עלינו. ברכות, אסתיה

coaxcable

New member
חהחה זה מזכיר לי משהו על דת

איך הנוצרים מאמינים בישו, כמעין בן האלוהים כאשר הוא עצמו סגד לאלוהים? מוזר לא?....אבל זה כן אפשרי במידה אחרת..כמו שבן סוגד וןמכבד את אביו..כך אדם יכול לשלול ולשנוא את מוצאו...והעובדה לכך הינה: המוסלמים במלחמת העולם השנייה עזרו לגרמנים להרוד יהודים שהם "שמים" או מן העמים השמיים במידה כזו או אחרת ובמקביל נרצחו בעצמם במדינות מסויימות......לא נראה לך מוזר?..שןב..החיים הרגילים אלו שמסתכלים עליהם..הם מאוד מורכבים ומוזרים..כל מה שמנסים הוא לא מובן וכל מה לא מובן הו מובן אם מקדישים לו מחשבה....... :)))))))))))) ווווווווווויייייייייייי והכל ע"י מודעות פנימת ורצון להבין באמת ולא לקבל דבברים בדיוק כפי שהם ולהיות מקובעים כמו קיר או בלוק בבנין שמתישהו מתמוטט......הרי היהדות עברה יסורים רבים ולעשה כל דת וכת..כזו או אחרת, ובעיקר כאלו שהושתתו על מסגרות של כללים, חוקים ומנהיגות "דתית" שהוליכה את ההעם ......להלהל וכפי שאני זוכר דווקא אלו שלא היו קשורות לדתות ממש אלא רק לאמונות שיכלו להתפתח נרדפו באמת על כך שלא הלכו על מה שחייבו להאמין בו, ושם הבחירה הייתה יותר חופשית...ולכן טענו כלפי דתות מסויימות שהן פאגאניות..למרות שכל דת הייתה כזו ובאחד מהפורומים הערתי והארתי על כך :)))) כלומר...אנטישמיות זה לא בדיוק אבל ישנם מוטיבים כאלו..וזו הייתה הפואנטה שלי לעכשיו! וכן גם אנטי חרדי :) השילוב המצליח ויש לי הסכמה עם הזהב הלבן והטהור

המילה אנטישמי כלל לא מתאימה כאן

לדעתי האישי והיא יוצרת התנגדויות ומעלה אנרגיות שליליות... אז מכאן שמחשב כן מעביר אנרגיה ולא רק מידע... תחשבי על זה טוב???...

נכון,מחשב מעביר אנרגיה בהתאם לתדריו

מבחינתי, לאחר שאמרתי את דעתי, אם לא נוח לך את מוזמנת להוריד את ההודעות. אני אינני חוזרת מדברי שכן זו המילה שעלתה במוחי מיד כשקראתי את השאלון. לעומת זאת אני מכבדת את הצורך לשנות את האנרגיות ולרככן. התוסף דרך אגב הוא שמחשב לא יכול להעביר אנרגיות של רוחניות או אנרגיות שאינן נמוכות כתדריו, תודה, תיקנתי את החתימה. יום טוב אסתיה

coaxcable

New member
בטח שמחשב מעביר אנרגיות

שליליות על בטוח: ניורונים..תדרים וגלי חשמליים, גלי חום וקרניים שונות ומשונות שמשפיעות על הבריאות אין פלא שתחום הארגונומיה פותח והופך לעסק משגשג על בסיס תורות המזרח ולא רק........שוב כסף כסף כסף

למעלה