שאלון קטן...

בוקר טוב ../images/Emo42.gif

אחרי שקראתי את כל התשובות של כולם אני שואל את עצמי מדוע היה כלכך קשה לענות על השאלות בצורה פשוטה וברורה מבלי להיכנס לכל מיני פילוסופיות לא נגעו בשאלות באופן ישיר...... 1. אין לי שום אהדה ערצה או הרגשת זלזול כלפי אדם שהולך ברחוב ולא משנה מה הוא לובש. אני יכול לספר לך על מקרה שהייתי בירושלים בזמן הילולה לכתיבת ספר תורה חדש. אז לפני כמה שנים עוד היה לי שיער ארוך ועגיל באוזן, כאשר נכנסו לבית הכנסת הגדול היו שם אלפי דתיים לבושים בשחור, כולם נעצו בי עיניים ולא הרגשתי בנוח, לאט לאט הורדתיי את העגיל מהאוזן שלי, הרגשתי לא בנוח. כאשר ייצאנו לחגיגות ברחוב אף אחד לא הציע לי להרים את הספר עצמו, לקחת חלק במצווה. זה הרגיז אותי מאוד, אמרתי לדודתי שהיא חרדית חרדית. מדוע לא מציעים לי לקחת חלק בשמחה, מדוע לא מוכנים לראות אותי כאחד שאולי רוצה להצטרף לחוג הזה, אולי אני חוזר בתשובה. בכל אופן רגע לפני הכנסת ספר התורה לבית הכנסת, הייתה מין מכירה מי מכניס את הספר. אחי ז"ל שהיה אדם מאמין קנה את הספר וכאשר הרב שאל לשמו הוא אמר "אחי יכניס את הספר הוא אני נותן לו את המצווה", הייתם צריכים לראות את פניהם, הם היו חיוורים. אחרי שהכנסתי את הספר כולם באו ולחצו לי את היד.זה מאוד הרגיז אותי. 2. כל אחד רואה בעולמו של האחר מוגבלות או חופש מסויים. קצת קשה לשפוט עולמם של אחרים כאשר אתה לא נמצא שם. מאין לי לדעת אם הם מרגישים טוב או לא. האם זה שאנחנו בחרנו בחיי רוח הופך אותנו לאנשים חופשיים או לאנשים שמתנצחים מי צודק בפילוסופיה כזו או אחרת. האם אנחנו יותר רגועים מהם לא נראה לי. כל אחד כאשר הוא לוקח על עצמו משהו מסויים מוותר על דברים אחרים, וכך כנראה גם הם. כך שאני לא יכול לשפוט אותם אם הם עצובים או לא. אני רואה את בני דודים שלי והם מאוד שמחים ומאושרים לפעמיים אני אומר איזה יופי, יש להם שבת, יש להם חג, יש משפחה מאוחדת, מדברים שם בשפה יפה ונעימה לאוזן. אצל החילוניים תראה הרבה יותר פריצות חוסר חינוך, דעות קדומות לא פחות מהעולם החרדי, ואף זלזול גדול יותר ממישהו שהוא קצת שונה ממך. כך שלסיכום אני יכול לומר שבעייני שניי העולמות שווים החילוני והחרדי. 3. אני מגיע מבית מסורתי, ביום כיפור אני אוהב לביות בבית הוריי, אני אוהב ללכת לבית הכנסת תמיד אהבתי את האווירה שם, את השירה את העוצמות האנרגטיות שיש שם, תמיד אבי היה אומר תפסיק לחלום תתחיל להתפלל, היית עף לעולמות של הקשבה לעוצמה וליופי שבתפילה. מי שבאמת ייקרא מה כתוב ויחשוב על הדברים שכתובים בתפילה יימצא הרבה רוחניות. הדת לא סוגרת את הרוח, אולי מי שמעביר את המסר סוגר, אך בספרים עצמם יש רוחניות מופלאה. והאחד הרגעים הקסומים ביום כיפור זו ברכת הכוהנים, שהם עולים אל היכל התורה עוטפים את עצמם בטלית ומברכים את קהל המתפללים, זה רגע של עוצמה אנרגטית שאין לה תיאור. אני מאמין באלוהים בתוך תוכי, אני מאמין שאנחנו לא לבד, אולי אני לא שומר על כל המצוות, אך בהחלט משתדל לעשות טוב לעצמי ולסביבה שלי, משתדל לכבד כל אחד בפני עצמו ובכל דרך בה הוא ייבחר. אולי העולם החרדי דתי לא תמיד מוכן לקבל או להבין אבל זו הכללה מאוד מאוד גדולה. אני חושב שכדאי לנו להתבונן בתוך עצמנו ולשאול מה באמת מרגיז, האם אנחנו עובדים עם האגו או עם הנשמה העליונה שלנו ומכבדים כל נשמה במסע שלה על פני כדו הארץ. המשך יום נעים לכולם. יוסי

undefined

New member
שלום ליוסי ../images/Emo51.gif

היי יוסי, כל כך ריגש אותי לקבל את התגובה שלך, ממש לא קראתי את הדברים שכתבת כ"תשובה" לשאלה או שאלות ששאלתי.. קראית את זה כמין סיפור שבן אדם מספר על עצמו, על מי שהוא באמת, בנפש שלו ולא בחיצוניות שלו. אני אגלה לך משהו שלמעשה אף אחד כאן לא ראה בדברים ששאלתי בפורום, זה שלמעשה המטרה שלי היתה מלחתחילה לראות שיש אנשים טובים בסביבה ... לא יודעת אם לכולנו, אבל לי היו הרבה רגעים כאשר אני הרגשתי שאני דיי מאוכזבת מהאנשים בכלל. אני לא רוצה עכשיו להגיד משהו שאולי יראה מזלזל או בכלל כמשהו מכוער, אבל, כמו שציינתי לפני (אני חושבת שציינתי את זה..) אני לא ילידת הארץ ועליתי מרוסיה לפני 9 וחצי שנים, ומעולם לא נסעתי לחו"ל, לא ראיתי אנשים באירופה וכאלה ואני לא מכירה את ההתנהגות שלהם, אבל מה שאני רואה כאן בארץ זה דברים שלפעמים גורמים לי לחשוב שכאן באמת לא איכפת לאף אחד מאחף אחד אחר, וזה לא הכללה מצדי כי סך הכל, למזלי פגשתי המון המון אנשים טובים כאן עם נפש טובה ושלווה. אולי אני מין אדם כזה שנמצא בחיפושים אחר אנשים טובים ואני כל כך אוהבת להכיר כאלה (באופן טבעי כמובן, כמו כולנו) אז אולי כי הרגשתי אכזבה מסויימת, אולי בגלל זה בכלל שאלתי את מה ששאלתי... ואני בטח גם עוד אכתוב כאן כל מיניי דברים... בכל אופן, תודה רבה רבה לך יוסי על התגובה. כל כך נהנתי לקורא אותה! שיהיו לך המון ימים שמחים וצבעוניים (כמו שידידי היקר נהג לומר לי...) שוב תודה ולילה טוב עליזה

coaxcable

New member
התחסדות

אין דבר כזה יחס טוב בין אדם לאדם..ושוב טעית...למרות שמודעות פנימית ועפ"י תורות מזרחיות שונות..אדם ירגיש טוב אם יהיה לו קשר עם הסביבה הפיסית..הרוחנית וכדומה שלו שכוללת בני אדם אבל בוא לא יכול להכריח את עצמו לאהוב את כולם..לקבל הוא יכול אבל לא לאהוב! ויש הבדל...לאהוב - כל דבר שיעשה מישהו מקבוצה מסויימת כמו החרדים זה להסכים או לרדוךף אחריו, מעין כפיה שלו עלי ושלי עליו..ברמות מסויימות..לקבל - שיעשה משהו אבל לי לא איכפת לחלוק את מרחב המחייה שלי וכדומה או כל מרחב.... ועוד משהו עפ"י שאלותייך הייתה הכוונה לקבל תשובות שליליות..כך ששוב..אם לא שמת לב..את מראש קבעת כיוון מסויים אומנם בעקיפין אבל עדיין כך שאל תקפצי מעל הפופיק כי את לא היית נייטראלית מראש, וזה מראה שבאמת אין נשמות טהורות או נקיות כפיים וזה שוב מעודד ומוכיח עד כמה החיים גם של אנשים "טהורים" בכל דת, עדה וכדומה אינם נכונים או מךאים גם אם נהיה בעלי מודעות גבוה ונעשה נדיטאציה 24 שעות או נחזור בתשובה..ושוב צדקתי..תשפטי אותי...:) ועוד משהו הבחור הזה ההזכיר קשר למסורת גם אינו דתי אבל הקשר שלו לדת הוא קרוב יותר מאשר שלי ולכן גם תשובותו לא נייטראלית אז מה כל ההתלהבות מכלום? והכי מעניין: הוא כותב:" אף אחד לא ענה......" גם פה יש משהו שמראה על "עליונות" שלו על אחרים..כלומר אני יותר טוב מכולם במענה שלי..זאת אומרת שכמו שאני כותב קצת בעליונות גם הוא כותם רק שהוא מההתחלה מדגיש זאת...אז על מה את מדברת, אה? אנשים טובים במקום בתח*......אין כזה דבר...ולא היה..אפילו האנשים הכי צדיקים בתנ"ך היו להם מחשבות שליליות ושאלות על דרים שקרו להם ותמיד עברו עבירה כלשהי עד שקיבלו מחילה או משהו כזהה......

coaxcable

New member
ועוד משהו או אולי תיקונון קטן

"אני אגלה לך משהו שלמעשה אף אחד כאן לא ראה בדברים ששאלתי בפורום, זה שלמעשה המטרה שלי היתה מלחתחילה לראות שיש אנשים טובים בסביבה" יש כאלה אבל לא במאת האחוזים! ואדם שחושב משהו זה לא אומר שאינו טוב!

coaxcable

New member
אני שם לב למשפטים שלא שמתי לב

משום שקראתי מהר "הרגשתי שאני דיי מאוכזבת מהאנשים בכלל.." לפי המשפט הזה קרה משהו שגרם לך לשאול על חרדים..חזרת בתשובה? או משהו פגע בך מהם או הם? עפ"י משפט הז ניתן לראות שלא סתם העלית את השאלה כי קרה לך משהו לךאחרונה כמו עד שנה-שנתיים וזה חייב אותך לשאול את השאלות חהחה ואם לא קרה משהו שהשפיע עלייך......ויש עוד משפטים שמציגים מעין מועקה בליבך..

למעלה