שאלון קטן...

גריני

New member
מודה ומתוודה....

איי... נגעת בנקודה די מכוערת שלי... אחד הצדדים הפחות יפים... סעיף 1 בשאלון שלך.... כן אני "חוטאת" בדעות קדומות כלפי חרדים - מעצם היותם חרדים... מצד אחד - מרחמת עליהם (!) - מרחמת על מגבלות שהם לוקחים על עצמם, שבעיני - אינן נחוצות כלל... וכמו שאמרתי כמה פעמים לבחור חרדי שעבד איתי: כשניפגש בשער לגן-עדן - ושנינו נגיע לאותו המקום בדיוק - אז אתה תצטער על כל אותן מגבלות ואיסורים שבדיעבד תבין שהיו לשוא
מצד שני - יש בי כעס גדול על הפרזיטיות... מצטערת, אבל אין לי מילה אחרת להגדיר את זה... ומאחר שהפורום הזה איננו פוליטי אז אני לא ארחיב בנקודה זו. נדמה לי שהרעיון מובן. אני גדלתי בבית מסורתי ששמרו בו כשרות כדת וכדין וכן חגים כמו ראש השנה, יום כיפור ופסח - חבל על הזמן!!! כשבגרתי ויצאתי מבית הורי - הסרתי בשמחה רבה את כל המגבלות! הדבר היחידי אותו אני עושה כיום ושיש לו כאילו "ריח של דת" הוא הדלקת נרות ביום שישי בערב, וגם זה ללא הקפדה יתרה על שעת ההדלקה (לפעמים אני נזכרת כשבחוץ כבר חושך). אני עושה זאת מהטעם של "המבדיל בין חול לשבת"
... זה פשוט עושה לי אווירה חגיגית בלב - לראות את הנרות. כשגיליתי את המסלול הרוחני והתחלתי להתבונן פנימה, ובין היתר "גיליתי" את אלוהים... (שעבורי נמצא בספרים "שיחות עם אלוהים") - אנשים מסביבי חיכו לרגע שאחליף את מכנסי הג'ינס בחצאית ארוכה.... בינתיים מה שקורה בשנים האחרונות אצלי הוא תהליך הפוך בדיוק! ככל שאני לומדת יותר - כך אני מתרחקת מדת. אני חושבת שהדת מסלפת את הרוחניות, מוציאה מהרוחניות את הרוח שבה.... ולכן: אין מצב שאני חוזרת בתשובה זה נוגד לחלוטין את האמונות הבסיסיות שלי, את זכות הבחירה! אין גורם בעולם שיכתיב לי פרט כלשהו באורח החיים שלי. כפי שכתבתי בנושא אחר בפורום הזה - כל דבר היום עובר את "המסננת" האישית שלי.

undefined

New member
לגריני

תודה רבה על התגובה. רק מנסה להדגיש, לא שאלתי את השאלות האלה בשביל לקחת צד זה או אחר, או לציין אם אני בעד או נגד משהו מסויים/דעות מסויימות
אני בעצמי חייה את החיים החילוניים, וגם אני לא אחזור בתשובה כי אני יודעת שאני לא מספיק חזקה בשביל לוותר על דברים מסויימים בחיים שלי. רק שאלתי מתוך התעניינות בנושא... ובכל זאת לדעתי מתוך רגש של סובלנות,יש לכבד אנשים שבחרו בדרך אחרת משלנו... שוב תודה

undefined

New member
אני ממש לא יודעת מה לומר...../images/Emo4.gif

איך יתכן דברים שעליהם דיבתי/שאלתי את דעתם של אחרים, הביאו אותנו לשיחה על אנטישמיות... שוב רוצה לציין שכמו שגריני ציינה לפני כן, השאלון הוא ניטרלי לחלוטין. בשאלות שעניינו אותי לא רציתי לומר שאני שונאת או לא מכבדת צורת התנהגות מסויימת. למרות שברור שאני לא אראה בעין יפה מקרה בו מישהו יזלזל במישנהו אחר רק בגלל צורת לבושו, או דעותיו. בשאלה "מה דעתך על העולם החרדי...?" לא ניסיתי לומר משהו טוב או רע על הדת או על החברה החילונית. כנ"ל גם בשאלה הבאה, דאגתי לציין "בלי שום כוונה של זלזול מצדי...". למעשה השאלה השלישית ששאלתי, היתה מיועדת לכל אלה שכמוני וכמו עוד הרבה אנשים הלא שומרי שבת ותוך כדי אולי שומרים מנהגים אחרים כלשהם... ולצורך העניין, גריני ענתה לשאלה זו בצורה מתאימה ביותר "אני עושה זאת מהטעם של "המבדיל בין חול לשבת" ... זה פשוט עושה לי אווירה חגיגית בלב - לראות את הנרות.".... אני מקווה שבאמת לא כולם יראו כאן אנטישמיות, כי זו בכלל לא היתה הכוונה. ואם יש עוד כאלה שחושבים שהעלבתי כאן מישהו או עשיתי משהו רע בשאלון שעניינו לדעת, אז אנא תסבירו את עצמכם, כי אני עדיין לא הבנתי מה פשר התגובות שקיבלתי (ספציפית מדר. אסתיה) תודה...

לעיתים סתם שאלה גורמת ל...

השתוללות והוצאת כל החלקים הלא יפים של האדם שממול. אין לך מה להתרגש... את פעלת את אמרת, הזולת הוא זה שניתח אותך והגיב על פי עולם הפרושים שלו בלבד. אנו בסך הכל מראות משקפות אחד לשני ועלינו לזכור שלא אנחנו אשמים בהתלקחויות של הזולת וזו היא הבחירה האישית שלו להתכסח עם עצמו... שלא תעיזי לקחת את האחריות של האנרגיות השליליות על מצפונך יום טוב...

אממ

דבר ראשון - סתם ככה עצה לחיים
את לא חייבת לשים לב ולקחת אישית ועובדתית כל דבר שאומרים לך..(אקסיומה
) אז אסתיה חושבת שזה "שאלון אנטישמי למהדרים" .. זה עדיין לא אומר שכל העולם חושב ככה ושגם את צריכה לחשוב ככה.. תחשבי על זה
בקשר לשאלון שלך: 1)כשאני רואה חרידי ברחוב , בואי נגיד שאני לא הכי מרגיש כלפיו אהדה.. אני כמובן לא מתחיל לקלל אותו ולהתווכח איתו באמצע הרחוב על הדיעות והאמונות שלו.. בתכלס גם לא הכי אכפת לי.. הוא רוצה להאמין ולעשות ככה , בהצלחה
אני לא חושב ככה ואני עושה ואעשה מה שאני מרגיש ומאמין. 2)אני חושב שהחרידים עיוותו את הדת
וזו עובדה.. אני לא חושב שאני צריך להתחיל להשביט את עצמי (מכל המובנים) רק בשביל להוכיח לכולם ולה' כביכול שאני מאמין בו
האמונה שלי היא ביני ובין ה' ואם אני מרגיש צורך להראות לו את זה בצורה כלשהי אני אראה לו את זה בדרכים שלי
אני לא צריך אנשים שיבואו ויחליטו לי מה לעשות.. ועוד שהם בעצמם בני אדם כמוני וכמו כולם. 3)אני ומשפחתי הקרוב לדוגמא לא עושים את כל מה שכביכול "צריך" לעשות.. אנחנו עושים בעיקר מצוות ומנהגים שעוברים כבר במשפחה.. כמובן שאצלנו יש דגש על האמונה
לדוגמא: אם הגיע יום כיפור ואני לא מרגיש צורך לצום - אני לא אצום
אצלי במשפחה לא מכריחים אף אחד לעשות משהו שהוא לא רוצה לעשות.. בתכלס כל המעשים האילו לא שווים בלי האמונה עצמה.

האם יש כאן מקום להפריד בין...

דת לאמונה... האם אנו יכולים להאמין בתנ"ך בתורה שבע"פ ובקבלה, בלי להיות שומרי תרי"ג מצוות? או מקימי הלכות כאלו או אחרות? ואז האם אנו נחשבים לדתיים? ומי הוא אותו אדם שקובע מי הוא דתי ומה היא דתיות? ואולי זה בכלל לא אדם אלא...? שאלות נוספות למחשבה

אווו ווה... עכשיו בכלל הכנסת

אותי לכאוס פנימי
חיחיחי
מה שכן, בקשר לשאלות הראשונות עליהן, אפשר למצוא תשובה בתשובה לשאלה 2 בהודעה שלי.. על שאר השאלות אני צריך לחשוב...

גריני

New member
על דת ואמונה

לדעתי, יש בהחלט מקום להפריד בין השניים. כמו שכתבתי, בעיני הדת מוציאה את הרוח מהרוחניות! הרוחניות היא מציאת דרך ישירה ביני לבין היקום, הבורא, המקור, אלוהים... קראו לזה איך שתרצו - הרעיון הוא יצירת קשר אישי! הדת מרחיקה אותנו מקשר אישי, ולוא בשל העובדה שיש "חוקים" מסויימים שצריך לעשות אותם, מבלי להבין בכלל מאיפה ולמה הם? ("נעשה ונשמע"!) ישנם לא מעט מקרים שאנשים מתלבטים באשר לחוקים האלה ואז עליהם לפנות לעצה של רב... או לקרוא בספר - כלומר - הדת אינה מעודדת חשיבה עצמאית! יש בדת המון כפייה שהיא מנוגדת לרוחניות. רוחניות עבורי היא בראש ובראשונה חופש הבחירה! את החופש הזה הדת שוללת. יש אומנם בדת גם צדדים מאוד יפים. עזרה הדדית למשל. וגם כאן, יש לי ביקורת: כי אם מלמדים צעירים שעליהם לעזור לאחרים, אחרת.... (וכאן באות אזהרות שונות ומשונות שבכולן מאשימים, בדר"כ, את אלוהים בזה שהוא מעניש וכו') - אז גם כאן יש משום החמצה. כי הרצון לתת צריך לבוא מהלב, מאהבה, מחמלה - לא מפחד שמא יענישו אותי וגם לא מציפיה לקבלת "פרס" מאלוהים. אני רואה את עצמי כיום כאדם מאמין - לגמרי! אבל, אני אדם שמאמין באמונות שלי, אותן פיתחתי ועדיין מפתחת כתוצאה מקריאה של מגוון חומרים, גם התנ"ך - אבל במפורש לא רק!

עוד משהו בקשר לשאלה 2..

עכשיו קראתי את הרשומה האחרונה של מיכל בבלוג שלה ורציתי לצטט משם כמה שורות שאני חושב שהן מאוד קשורות למה שרציתי להביע בתשובה לשאלה 2: "עלינו לזכור לעולם שלאדם שממולנו יש מרחב מחיה משלו, טרטוריה שלו בדיוק כמו לבעלי החיים, ועלינו ללמוד לכבד את הטרטוריה שלו, את האני העצמאי שלו. גם אם אנו רואים שהאדם כושל, אסור לנו מיד לרוץ להגיש לו עזרה אלא לתת לו להתמודד בעצמו. מותר לנו לעודד בתמיכה חיובית ובשום אופן לא לכפות עליו את הדרך שלנו כי היא הדרך שלנו בלבד והוא לא יוכל לקבלה לעולם בגלל שחסרה כאן ההתנסות שלו והלמידה מתוך ההתנסות שלו."

ד א ר מ ה

New member
מממ אז ככה...

1.כשאני רואה אנשים, כל סוג של אנשים, בכל סוג של סיטואציה בלי שום קשר למי הם ומה הם אני לרוב מרגישה אליהם כבוד מעצם היותם בני אדם, רמת הרגשות שלי כלפיהם עלולה אם בכלל להשתנות רק בהקשר של התנהגותם לסביבה, כלומר אם אדם חרדי (בהקשר לשאלתך)ישאל אותי שאלה כלשהיא, אני תמיד אענה בנימוס, אבל אם למשל יקרא לעברי קריאה לא מכובדת על לבושי או כל מאפיין אחר סביר להניח שהרגשתי תשתנה מכבוד, לרחמים, כעס, או זלזול. 2.דעתי על העולם החרדי מקבילה לדעתי על כל סוגי ה"עולמות" הקיימים, והיא: חיה ותן לחיות. ברמת המגבלות אני שומעת לעיתים סיפורים שקשה לי להבין, ובהחלט חשה חמלה כלפיי אלה שסובלים כי נולדו לעולם מסויים, אבל כפי שנאמר, נשמה בונה את דרכה, ולכל דבר יש סיבה, כך שלמרות שאני לא תמיד מבינה את הסיבות כנראה שכך צריכים להראות פני הדברים. 3. אני חילונית לחלוטין, ובכל זאת צמה ביום כיפור, ולא מדליקה טלויזיה, אבל אני מרגישה שזה כמו סוג של מסורת מבחינתי, כמו לאכול סופגניות בחנוכה, ומצות בפסח, משהו שקשור לחלק היהודי ששומרת על מסורת, ככה זה היה תמיד במשפחתי, ונשאר אצלי. ובהערת סוגריים, השאלות מנוסחות יפה, ובנימוס, ולכן לא ראיתי בהם שום דבר שיכול להעיד על משהו אחר... ערב נעים דארמה

undefined

New member
ל ד א ר מ ה

ראשית תודה רבה על התשובה/תשובות... אני מסכימה עם כל דבר קטן שכתבת כאן, וגם על תשובתך לשאלה 3 ששאלתי - גם כאן אני איתך.. שוב תודה בהערכה עליזה

עוד משהו קטן..

בטוח שיש פה אנשים שלא בדיוק מבינים למה אני לא רוכש אהדה גדולה לחרידים.. תראו, אני לא בנאדם שאמונת זולתו מפריע לו או דיעותיו האישיות מפריעות לו. ממש לא
במקרה של החרידים, קרו כמה מקרים שגרמו לי להרגיש אי אהדה כלפי החרידים, בחלק מהמקרים\מצבים אני הייתי מעורב בהם, בחלק הייתי כצופה וחלק שמעתי .. בגלל זה אני לא אוהב את הדרך בה הם פועלים ואני מודע לכך שיש ויש בכל בכל מעגל חברתי\דתי ושאי אפשר לפי כמות אנשים מסוימת לשפוט את כולם.. אבל מה לעשות
זה משהו שכבר פיתחתי לבד בפנים

ש פ י צ ר

New member
מי שקרא לה אנטישמית פשוט דביל.

א. למה התנהגות אוהדת טוטליטריות אותוקרטית ששואפת לפגיעה בדמוקרטיה ובחופש הדת והמצפון שלנו כאזרחים לא צריכה להגעיל אותנו ? בטח שהיא צריכה להגעיל במיוחד שהיא שואפת לכפות עלינו אורח חיים שונה ובלתי רצוי, בהכרח כאשר זרמים מסויימים אינם מכירים במדינת ישראל וגם לא עומדים דום בצפירה לזכר אותם חיילים שנהרגו ע"מ שהם עצמם לא יסבלו מפרעות עצם יהדותם... ב. אומרים: "המתחיל במצווה - יסיימה" - אין כזהדבר חצי דתי או חצי מצווה. נקודה. ברור שאני לא מצפה מכל אחד לקיים תרי"ג מצוות אבל אדם שבמודע הולך וחוטא ואחרי זה ביום כיפורי בא לבקש רחמים על חטאיו מתנהג במעיין עזות מצח/חוצפה כלפי האל. ג. אתם מתווכחים יותר מדי על נושא כל כך טיפשי וחסר משמעות... אתאיזם ! הדרל אך החופש....

שפיצר- אריאל בבקשה תשקול את...|חיבו

מילותיך לפני שאתה מעלה אותן על כתב. המילה דביל לא מתאימה לכאן...
לכוח המילה יש עוצמה אדירה.למחשבה שלך יש עוצמה אדירה. ראשי תיבות של מזל הם: מ-מקום ז-זמן ל-לשון אדם ממוזל הוא אדם שיודע להיות במקום הנכון בזמן הנכון ולדבר נכון. אז ראשית לא להכנס לקונפליקט אישי, לעצור רגע לחשוב ואולי אחר כך להביע את שחשבנו במילים בהצלחה

coaxcable

New member
תשובות:

1. כשאני רואה חרדי לפני יש כמה דברים שעולים לי בראש - איזה מטומטם..מרבית החרדים גדלים ומגדלים אותם מהיותם קטנים להיות סתומים, וחסרי אופקים...גורמים להם ללכת לא אחק הדת באמת אלא אחרי מנהיגים אנושיים שכל מילה שיאמרו היא "קדושה", כלומר האומנ העיוורת שלהם באדם שמבחינתם מייצג את הידע והקריבה לאלוהים זה בולשיט כי בנקודה זה כלך מה שהם אומרים כנגד ישו והנצרות, כנגד האיסלאם ומוחמד נראים למעשה אותו דבר..ומש שאני רואה כאן..כל המתחסדים השיראלים-היהודים שלנו מתים לאכול אותי...מתחסדים ולקקנים...ממה אתם פוחדים..הרי אני צודק.. בכל מה שאמרתי בתשובה הראשונה...ולכן כשאני אענה לו אני אשתדל לעשות זאת בקיצור או להתעלם הרי ממילא הוא ישאל עוד 10 פעמים מרוב טימטום..וכמה פעמים קרה לי שהם שאלו אותי את אותה שאלה כמה פעמים..הרגשתי שאני זה שלא יודע מה אני אמור לענות. העולם החרדי זה בולשיט אחד שלם כל ההההההההגבלות וההההההגבלים הם סתם..ואין לי כוח להתעכב על סעיף זה למען האמת. למה אנשים עושים חצי מהעבודה..אולי כי התקדמנו מאז תקופת התנ"ך? ואולי כמו שהוזכר לכל אחד אמונה אישית על איך עושים דברקים, ואולי אנשים תפסו טרמפ על "דת" כחלק מחופש לעשות דברים ולנוח מדברים אחרים..כלומר משחקים על קטע הדת שבגללה צריך לעשות כך וכך ואולי מתוך כבוד לשכנים משפחה. ומתוך הרגלים שדחפו לנו במשך שנים (כמעט בכוח) שהיהדות היא הכי טובה וחייבים לעשות, למרות שהיהודים תמיד הפרו את העשייה הזו אבל תמיד!!!!!!!11 ובתנ"ך תמיד מצאו חלקי "עבודה" כזו!! ולמה אני חושב על הדת כך? כי כל בדתות באו לאגד לתוכן קבוצות שתהיינה תחת קורת גג אחת שבהן יש מעין צרוך ליצור חברה מתוקנת או חברה על בסיס כללים שמישהו הכתיב, ולא בהכרח אלוהים שכביכול הינו ישות לא אנושית..וזה אידיוטי...רוב האנשים היו טיפשים ועדיין..למרות הקידמה במחשבה וטכנולוגיה כי הם הולכים אחרי החברה כולה ולא מנסים להיות אינדיבידואלים, למרות שפבועל זה גם קשה.....כי כבר אין יותר מדי אופציות כדי לפתח אותה ככזו, ואילו בדת, וזוז המדוברת בשאלה ובתשובהה, כלומר היהדות זה נראה - מגדלים אותך להיות בסביבה קטנה יחסית ועויינת אל האחרות שהינן גדולות יותר ושונות, ומנסה להשפיע עליהן \בצורות הכי לא נעימות ואנושיות אלא כמו בהמות......זריקות אבנים..השחתה וכדומה..ולא רק זה..החברות הסגורות..כולן כולל החרדית ידועות כמושחתות ביודעין ולא ביודעין: התעללויות מיניות שנשמרות בסוד אם ע"י אנשי דת בכירים או סתם חרדים פשוטים, משקרים..המנהידים שלהם כמו שאמרתי משקרים כדי לקדם את עצמם..וזה מזכיר לי הרבה חילוניים שהיו שיא החוטיאם ופתאום הפכו "מלאכים" צדיקים בעלי קהילות..איך זה יכול להיות? האם לדעתכם אין להם רווח כלשהו? כך יוצא שהקהילות החרדיות הן אפילו לא באמת נטולות איטרסים אישיים ולמעשה מושפעות מהחיים ההלא דתיים - ויש בהן את כל המוטיבים לכך שחברה זו מושחתת וצריך להרוג את כל אנשיה.. :) מה ששחרו להפוך אותו לשחור פחם! וכן, אני לא מתבייש לומר את זהה וזה לא קשור לעניין של לא מתגייסים לצבא או לא...אנשים כאלו אין להם אמונה אמיתי בלעשות טוב באמת...אלא למען עצמם וקהילתם...הם רק הורסים את הכל בבבבבהילות השליליות שהם משדרים...ואני עברתי את זה על בשרי בירושלים ובאזור שבו אני חי..פשוט בושה לחשוב על הדת..ודווקה החליוניים מנסים לעשות קצת ממה שהדת אומרת..והם באמת מנסים ולא מתיימרים לומר "אני עושה כמעט הכל ואני אהיה צדיק" כך יוצא שדווקא אלה שעושים מעט הם העושים הרבה

undefined

New member
ל- coaxcable

אני לא אפרט כי זה באמת כמו לדבר לקיר, אבל אני ממש לא מסכימה איתך. ורק דבר אחד, זה נכון שיש גם בחברה הדתית דברים מגעילים ואכן קורים מקרים עצובים כמו אונס במשפחה ואלימות, אבל, כמו שאי אפשר לומר שלדוגמא, כל הפרסים קמצנים, או שכל מרוקאי הוא אדם עצבני וכל השטויות האלה, כך גם אי אפשר לומר שכל החרדים מושחטים. וזה באמת טעות לעשות הכללות, אני מתארת לעצמי שלך אישית זה באמת לא משנה מה אחרים חושבים עליך... אבל אני בטוחה ששזה לא היה מי יודע מה כיף לך אם מישהו היה דופק לך איזו סטיגמא לפרצוף. זה באמת כמו לירוק למישהו בפרצוף, ועוד למישהו שאתה לא מכיר, וכאן אני שוב חוזרת ואומרת, אתה לא יכול לומר שכולם זבל כי אין מצב שאתה מכיר את כולם, לכן יוצא שאתה בכלל לא יודע על המ אתה מדבר, במידה ואתה מכליל את כולם לחרא אחד גדול. אני אישית גם מכירה כל כך הרבה אנשים דתיים, חרדים.. ולא היה אף אחד שבאמת היה מתנהג בצורה סוטה או משהו דומה, וכמובן כמו שאמרתי, זה קורה, ואני גם שמעתי על מקרים כאלה, אלב יש משהו קטן שתמיד אנשים אומרים ולי אמרו את זה המון: אל תשפוט אחרים אם אתה לא רוצה שישפטו אותך. ואיך בכלל אפשר לדבר על חברה חרדית כחברה מושחטת, כשלמעשה אם לא נדבר על מנהגים וצורת חיים שבה אדם בוחר לחיות, איך אפשר לומר שהם מושחטים, כאשר כל יום אנחנו שומעים בחדשות על מקרים שבהם גבר הורג את הבת שלו (אם למישהו זכור המקרה כלפני אולי חצי שנה, עם ילדה קטנה בשם הודיה כאשר אבא שלה רצח אותה), ואותם המקרים כמו אונס במשפחה, ונשים מוכות... איך אפשר לומר שהם לא בסדר, כשלמעשה בחברה החילונית זה קורה יום-יום. אבל עזוב אותך "חרדי/חילוני" - זה לא משנה שום דבר כל הכינויים האלה.קהילה אחת או אחרת שונה אחת מהשניה רק במנהגים שלה וצורת לבוש והתנהגות, זה לא עושה אותי או אותך בן אדם פחות טוב ממישהו אחר, זה גם לא עושה מישהו אחר פחות טוב ממך... והאמת... לדעתי בכלל לא היה שווה את זה כל העצבים שרואים במה שאתה כותב... על מה אתה כועס? על זה שלדעתך כולם אותו דבר? שאם אחד הרג אז כולנו רוצחים??? כמו שאמרתי, לדעתי אין בכלל הגיון בכל הככלה שעליה אתה מדבר...

coaxcable

New member
כעס? אני כועס?

עכשיו די הוצחקתי - כי בחיי היוציוציים אני די שלו וידוע ע"י רבים כלא עצבני ואחד שהולך בסלוא מושן אבל שיהיה כי את רוצה לשפוט...גם אני מכיר דתיים..ופה נשאל על חרדים...ויש הבדל מהותי...הבעיה שאצל חילוניים לדוגמה בקשר ובהקשר של רצח...המודעות של חילוניים לחייהם כמו שאמרתי קודם היא שונה..וחלקית, ודברים נעשים לפי אמונות ודרכי התנהלות...וכן לגבי חרדים..כולם זבל כמו שאמרת או הזכרת את המילה...אני לא טוען שאני יותר טוב מהם ואני מודע ויודע אבל כבני אדם הם די סתומים מבחינת מחשבה..כשאני אומר סתומים כוונתי שאינם מאפשרים כניסת נתונים עצמאית או חדשה בלי שאיה רב שרלטן יאמר להם: כן/לא ולא יסביר..ועוד משהו נראה לי שיש הרבההה דברים שלא הבנת ונראה לך שתקפתי בלבד..נראה שאת הסבריי לא הבנת..:) אבל אין לי כוח להתעכב עליהם....לשפוט: נכון שקשה ששופטים אותנו אבל אני אוהב את זה...כי זה מעולה..וסטיגמות ישירות: אומרים לי דברים בפנים ואני מודה או כמעט לא מתנגדץץכי מה שנכון הוא נכון, ולכן השימוש שלך במושגים מן העברית הרהוטה או לא...ממש לא עושים לי זאת..לגבי עניין השפיאה...ועוד משהו...לדעתי את אמורה לדעת ואם לא אז הנה בקצרצרה..תחשבי: האם סטיגמות נוצרו כך סתם? לא! למה לדעתך מאות שנים נוצרו סטיגמות? כי היו מקרים רבים שקרו לקבוצה מסויימת שנצפו ע"י קבוצות אחרות ולכן נוצרו הסטיגמות..בתחילה היו המקרים בכמה עשרות או מאות בודדות ועם השנים ולאור שמועות שעברו מפה לאוזן זה גדל...וגדל למימדים של תופעות גדולות בחברה הישראלית..ולעיתים גם אם מדובר בתופעות עולמיות אז גם שם...כמו לגבי היהדוים..לגבי המוסלמים והנוצרים לדוגמה...פשוט לנו כקבוצות קשה לקבל את הביקורות ולכן אנו קופצים בראש ובלבלים לעצמנו ולאחרים את השכל...והדוגמאות שהזכרת הן נכונות, לגבי המרוקאים לדוגמה..עפ"י מחקר שנעשה בשנת 1999 או משהו בדקו את האיטלקים ועוד כמה מדינות או קבוצות אן משהו שנמצאו על אותם קוי רוחב ואורך על הגלובוס פחות או יותר וגילו תופעות זהות בהתנהגויות...כלומר, לאור השפעה של השמש כגורם בחיים בני אדם, צמחים וכדומה..והשפעתה מחד הייתה חיובית על התפחות אך מגיסא היו בעייתיות כי השפעתן הייתה על התנההגות "אובר" כלומר יותר אקטיבית מאשר כרגיל לעומת מדינות מסויימות בקוים אחרים ויוצר מכך שהם עצבניים כמו האיטלקים ועוד..... או קחי אותי שרון..סליחה :) קחי לדוגמה..מדינות בסקנדינביה..התנהגותם שונה ממדינות אחרות לאור היותם בקוים שהשמש אינה מגיעה אליההם בזויות ובעוצמות מסויימות, ולכן יש עליהם סטיגמה של אנשים דיכאוניים וממורמרים ולא ממש "חיים"..דבר שמתבטא בהרבה ההתאבדויות בפינלנד לדוגמה ובנורווגיה...בעיקר בתקופות מסויימות...כלומר לא סתם יש סטיגמות ויש לי עוד מלא דוגמאות אבל שוב..אני לא רוצה להתעכב כי זה לא הנושא...הנושא היה שאילת שאלות.....של הבחור או בחורה הכללות זה דבר טובב גן אן יש תמיד סטייה של כמה אנשים..כלומר מן הממוצע לכאן או לכאן, ולא סטייה מבחינת שוני אלא מבחינת כמות האנשים או משהו. ועוד משהו: "..אני מתארת לעצמי שלך אישית זה באמת לא משנה מה אחרים חושבים עליך... " -> כאן המודעות העצמית והפנימית נכנסת לדעתי, כי אם לא ,אז למה אנו מדברים פה בפורום הספציפי הזה? ולכן, לא תמיד איכפת לי ממש וגם אם כן אז קצת...ולכן גם בחיי הרגילים כמו שאמרתי בפורומים אחרים אני חי כמו שאני חי..כי החיים "הדמוקרטייםפ" או "הכפויים" ע"י גורמים מסויימים בחברות או קבוצות מסויימות מונהגים ע"י מיעוט שרלטני ואנשים עדיין חושבים שהם חכמים כולל אנשי אקדמיה שמבלבלים את הדכל על כמה טוב להיות חלק מקבוצה כזו או כזו ועד כמה זה וזה טוב..כשבפועל הם מנסים לחקות גישות שהיו טובות לפני 200 ו-300 שנים ולא לתקופות של היום ואם כלל...וזאת כדי להראות או להמשיך בגל הצלחות של פילוסופים שנמשכות מאות שנים וגם אז לא הועליו בכלום חוץ מלעצמם ורק הביאו להרס ורוע יותר ממה שהיה צריך כמו לדוגמה שלא קשורה למעשה לשיחה על החרדים: עשו מהפכות כדי למנוע שלטון מלכים שגרמו לסבל האנשים, ומה? הדמוקרטיה עזרה? מה פתאום היא קידמה את אלו שהיה להם ידע יותר מהאנשים הפשוטים ואף מהמלוכה..כי הרי הפילוסופים והמלומדים היו אלו שתמיד עזרו למלכים בכתיבה וכדומה והם אלה שלמעשה ניהלו בפועל חתימות על חוזים (תקראי על קארל הגדול שלא ידע לקרוא ולכתוב לדוגמה) והם אלו שהגיעו למסקנה שהמלך טיפש ולכן הם יכולים להיות ההמנההיגים הבאים כדי לשלוט בציבור שממילךא תמך בהם כי היו חכמים וידענים למיניהם, ובד"F הם באו מאוכלוסיות בינוניות (כלומר הפילוסופים) או מקבוצות אוכלוסיה גבוהות שכביכול לא קיבלו מעמד בחברה ההגבוההה ונזרק למעמדות נמוכים יותר...ומכאן התמיכה בהם..מה שארני בא לומר לך..שאת לא באה לבחון דברים בצורה נכונה אלא את הולכת בגל פשוט וחסר בדיקה כמו מרבית ההחברה המצטדקת ולא באמת בודקת דברים לעומקם ולא מנתחת אותם באמת כמו שצריך להיות אלא ממשיכה להעביר לי מסרים שהעבירו לי כילד: חרדים הם לא אנשים רעים או כל מיני משפטים ילדותיים שחוזרים בכל פורום של דת ונושאי חילוניות...פפפפפפפ הייתי מצפה למשהו יותר מעניין מיכל :) משהו יותר ניתוחי יותר הסברי יותר משכנע..יותר דוגמאות...כי חבל..לשכנע אותי לא הצלחת כמו שהפוליטיקאים לא הצליחו לשכנע אותי גם השנה לצאת מהבית לקלפי..כי הרי כולם זה בולשיט, ומרביתם ברמה המקומית שלא נדבר על הרמה הארצים הם מבלבלי זכל שחוץ מלשקר ואפילו בלי טעם טוב לא יודעים כלום...הכסף מדבר ולא השיכנוע! טוב מקווה שנשתמע..ואל תיקחי דברים קשה..אותי לא משכנעים ב: חרדים או דתיים הם כמונו..כי הם לא...:) והסבירי יותר טוב בהמשך עי אני מצפה ליותר הודעות וגם מאנשי הפורום...

למעלה