שאלון הכרות!
טוב, ראיתי שיש הרבה חדשים בפורום ומישהו הציע שכדאי לעשות שרשור הכרות, אז החלטתי להעלות שאלון שפירסמתי פה פעם ואז ענו על זה דיי הרבה אנשים ואני מקווה שגם עכשיו הוא יצליח. גם הוספתי כל מיני שאלות ושיניתי את התשובות שלי ממה שכתבתי אז למה שאני חושבת ומרגישה עכשיו אז מי שכבר ענה יכול לענות שוב פעם. שם: ליבי מקום מגורים: אנגליה, ניוקאסל תאריך לידה: 15.10.86 (עוד מעט יומולדת!!) הגיל שבו עברתם: 13 ו7-8 חודשים המזג אוויר בארץ שלך: כרגע דווקא דיי נעים ולא אפרורי וקר כמו שאמור להיות פה בחודש ספטמבר. עם מי אתם נמצאים? אמאבא, אח גדול ואשתו ועוד אח גדול. מה אתם עושים/לומדים: לומדת בקולג' מוזיקה. למה בעצם עברתם? אבא שלי עושה פה דוקטורט מה הייתי התגובה שלכם למעבר? אני מניחה ששמחתי לעזוב את הארץ ואת האנשים *הבארברים* שיש שם...עוד לא ידעתי למה אני נכנסת.. מה הרושם הראשון שקיבלתם מהארץ החדשה? התפלאתי שלא כולם פה שחיפות (כמו בארץ..) וזה שימח אותי..
סגנון הלבוש שלהם דיי הימם אותי ב..אממ, ססגוניותו, בוא נגיד... לא הייתי רגילה שמחשיך כל כך מאוחר בקיץ.. הסתכלתי אז ב'ביג בראדר', זאת הייתה התוכנית האנגלית הראשונה שצפיתי בה, והמבטאים השונים שלהם ממש שחקו אותי! הייתי צריכה ממש להתאמץ כדיי להבין מה הם אומרים.. מה אתם חושבים על המקום כיום? אממ, יש הבדל בין מה שאני חושבת על המקום ובין מה שאני חושבת על האנשים.. המקום דיי יפה, הרבה ירוק, מדרכות נקיות ובתים מצויירים כאלה כמו בסיפורי ילדים, והאנשים...טוב, הם כבר תשובה לשאלה אחרת... מה הכי חסר לכם מישראל? המנטאליות, האוירה, המשפחה, המזג אויר החם, השפה האוכל ועוד... מה חוצץ בינך ובין האנשים? טוב, אחת הבעיות זה המבטא והשפה...שעד כמה שאני יודעת אנגלית טוב, זה פשוט לא אותו הדבר כמו לדבר ולהתבטא בעברית..חסר לי השתף, האוצר מילים שיש לי בעברית ועוד.. חוץ מזה יש גם את המבטא של האנגלים בניוקאסל שהוא ממש נוראי ולא מובן! (תשאלו את שירן, הייתי צריכה לתרגם לה כל מילה שנייה כשהיא באה אליי לפה כי היא לא הבינה מה הם מנסים להגיד לה רק בגלל המבטא שלהם!..) חוץ מזה יש גם את התכני שיחות שלהם והתחומי התעניינות שהם פשוט לגמרי שונים משלי וממה שאני רגילה אליהם. דעתך על הטלויזיה בארץ החדשה: טלויזיה גרועה!! רק מאז שעברתי לפה הפסקתי לראות טלויזיה כמעט בכלל. יש להם את כל האופרות-סבון המפגרות שלהם, שמספרות על החיים המשעממים של האנגלים (כאילו זה לא מספיק שאני חיה את זה, אני עוד צריכה לראות את זה שוב פעם בטלויזיה..) או שיש להם טוק-שואוס שאמורות להצחיק והם מזה לא! נגיד גראהם נורטון או אלי ג'י וזה כזה מפגר!! אבל!...יש גם תוכניות טובות והם כל התוכניות האלה של פופ איידול, פופ סטארס וכדומה להם שעליהם אני מתה! וגם יש להם לפעמים תוכניות דוקיומנטריות מעניינות כאלה..אז האנגלים מפתיעים לפעמים..
דעתך על האוכל בארץ החדשה: אוקיי, המאכל הלאומי של האנגלים כעקרון הוא 'פיש-אנד-צ'יפס', אוכל שומני ורבוי קלוריות, אבל דווקא דיי טעים וזה אחד המאכלים היחידים שהאנגלים באמת יודעים לעשות. חוץ מזה האוכל האנגלי הוא משעמם וחסר טעם! האנגלים המסכנים כנראה מודעים לזה, אז הם כבר הספיקו להעתיק מאכלים מכל הארצות שרק אפשר, סיני, הודי, איטלקי ועוד. חוץ מזה הם אוכלים הרבה ג'אנק פוד ממוסחר (שעם זה דווקא אין לי בעיה...).. אבל מה שמעצבן זה שאין להם את כל האוכל הישראלי הטעים!! אפילו חומוס נורמלי אין להם, לחומוס יש טעם של סיד, והפיתות שלהם יותר שטוחות מהחזה של ילדה בת 12 (במקרה שהילדה היא לא אובר-מפותחת לגילה.. מה דעתכם על האופנה? אוקיי, האופנה פה זה פשוט דבר נורא! אז נתחיל עם תכשיטים וגורמטים... הבנות פה שמות עליהם חצי קילו של תכשיטים!, באמת, יש עליהם יותר זהב מלכל ערס ישראלי.. עכשיו, הם לא הולכות עם עגילים נורמליות, יש להם עגילים ענקיים כאלה בגודל של חשוקי הולה-הופ, ולרוב גם יש עוד כמה בכל מיני אזורים בגוף...ועכשיו הגענו לבגדים.. אז יש את אלה שמזה לא משקיעות בעצמן וסתם מסתובבות עם טרנינג מרופטות כאלה ואיזה טי שירט מחוררת ונעלי ספורט שהרגליים שלהם כבר יוצאות משם ורואים שכבר מזמן הם היו צריכים להחליף אותם לכמה מידות יותר גדולות... אה, וגם הם הולכים עם כובעי מצחייה מכוערים כאלה, ומלא בנים (וגם בנות) הולכים עם החולצות של הכדורגל, אלה של הפסים של שחור לבן (או משהו כזה) וזה פשוט כיעור!! עכשיו, יש את הגוט'ים המפחידים שהולכים רק עם שחור ונראים כמו אחיו התאום של מלאך המוות...(גוט'ים- נו אופנס..
ולפאבים כשהבנות רוצות לדפוק הופעה הם לובשות חצאית מיני שבקושי מגיעה עד לתחת ומכסה את החוטיני, וחולצת בטן עם מחשוף עמוק עמוק... וזה כשבחוץ מינוס 10 מעלות ויורד שלג והם עוד מסתובבות אפילו בלי מעיל.. יתרון אחד בארץ החדשה: בית ספר ובכלל הכל מתחיל יותר מאוחר, אז אפשר לישון יותר בבוקר, התחבורה הציבורית יותר טובה, והברור מכל- אין פיגועים!... חסרון אחד בארץ החדשה: רק אחד? טוב נו, אז האנשים... מה הכי מעצבן אותכם באופי של האנשים? לא אכפת להם מכלום, כל מילה שנייה שלהם זה פאק או שיט, חסרי ציניות, קפדניים עד אימה, מרובעים, סגורים, לא מסוגלים להתחבר כמו שצריך , חסרי דעה לגמרי ועוד ועוד ועוד......... מה אתם הכי אוהבים באופי של האנשים? לא חטטנים, מנומסים יחסית, מתעסקים בעניינים שלהם, לא צועקים לך הערות ברחוב, לא יורקים ברחוב..(לפחות רובם..) נעמדים יפה בתור ולא נדחפים, משתדלים להיות חביבים ולחייך... (גם אם זה חיוכים מזוייפים..) מקרה מביך שקרה לכם בעקבות בעיות עם השפה: אוקיי, לא כזה מביך אבל מפדח במקצת.. אשתו של אחי ניסתה להגיד שהיא עשתה פן, והיא לא ידעה את המילה, אז אני כזה צעקתי 'בלו ג'וב' במקום 'בלו דריי'...טחחח... מה הדבר שהכי היה קשה לכם להשאיר מאחור (או, מה הייתם מביאים לפה איתכם מהארץ)? חברים ומשפחה כמובן. מה הדבר הראשון שתעשו כשתיגעו לישראל לביקור? אממ...הייתי בביקור בארץ הקיץ, הגענו בערך בשתיים בלילה והדבר הראשון שעשינו היה לנסוע לסופר בקניון עם אחי ולקנות אוכל וכל מיני דברים....היה מצחיק..
איזה אנשים תזכרו במיוחד אחרי שתחזרו לארץ? כל מי שהכרתי פה והזיז לי במשהו. ולסיום, אם תחזרו לישראל, נראה לכם שבאיזה שהוא מקום תתגעגעו לארץ שגרתם בה? אממ....יכול להיות. אני מניחה שיהיו כל מיני חוויות ודברים שעברתי שאני יזכור ואולי אפילו יתגעגע אליהם במקצת..
טוב, ראיתי שיש הרבה חדשים בפורום ומישהו הציע שכדאי לעשות שרשור הכרות, אז החלטתי להעלות שאלון שפירסמתי פה פעם ואז ענו על זה דיי הרבה אנשים ואני מקווה שגם עכשיו הוא יצליח. גם הוספתי כל מיני שאלות ושיניתי את התשובות שלי ממה שכתבתי אז למה שאני חושבת ומרגישה עכשיו אז מי שכבר ענה יכול לענות שוב פעם. שם: ליבי מקום מגורים: אנגליה, ניוקאסל תאריך לידה: 15.10.86 (עוד מעט יומולדת!!) הגיל שבו עברתם: 13 ו7-8 חודשים המזג אוויר בארץ שלך: כרגע דווקא דיי נעים ולא אפרורי וקר כמו שאמור להיות פה בחודש ספטמבר. עם מי אתם נמצאים? אמאבא, אח גדול ואשתו ועוד אח גדול. מה אתם עושים/לומדים: לומדת בקולג' מוזיקה. למה בעצם עברתם? אבא שלי עושה פה דוקטורט מה הייתי התגובה שלכם למעבר? אני מניחה ששמחתי לעזוב את הארץ ואת האנשים *הבארברים* שיש שם...עוד לא ידעתי למה אני נכנסת.. מה הרושם הראשון שקיבלתם מהארץ החדשה? התפלאתי שלא כולם פה שחיפות (כמו בארץ..) וזה שימח אותי..