שאלה.

Le Fay

New member
אופס. סכום.

הסימון תחת הסיגמא (i = 1) הוא ערך האינדקס. זו רק שפה.

לא טעית, זהו ויטה.

לא התכוונתי ברצינות. אבל תודה בכל אופן....

avi972

New member
לא מכיר...

נראה קצת כמו אינטגרציה בחלקים, אבל אז היה צריך m על הסיגמה באגף ימין

פנדיאני

New member
האמת, גם אני לא מצליח "לקרוא" את הנוסחה

לא הבאתיה אלא לשם ההלצה. אבל אם כבר נכנסתם לזה, הנוסחה מגיעה מהדף הזה. זה התחיל בזה שניסיתי לפתור את השאלה "נתון מס' רב ספרתי שספרת היחידות שלו שווה ל-2. אם נזיז את ה2 לתחילת המס', נקבל מס' השווה לפי שתיים מהמס' המקורי. מהו המס' המקורי?" ואז מישהו שלח לי לינק, והסביר לי שזה נקרא מספרים פרזיטיים. ליתר פרטים, ניתן לעיין כאן.

פנדיאני

New member
אני בכלל ניסיתי לפתורבדרך ה"קלאסית", כך:

המס' המקורי הוא x+2. כאשר x הוא בעצם 0*******. המס' ה"חדש" הוא x/10 (כי ברגע שאנחנו מורידים את ה2 אוטומטית המס' קטן באחד-חלקי-עשר) + 2y. כאשר y = מאה, אלף, עשרת אלפים וכן הלאה. המשוואה המבוקשת היא: (x+2)*שתיים = x/10 + 2y לאחר הפירוק וההרכבה: 20y = 19x + 40 הענין הוא שניסיתי להציב במקום y מאה, אלף, עשרת'לפים והמשכתי עוד ועוד. אף אחד מהערכים לא נתן לx מס' טבעי. היה עליי להמשיך עשרות נסיונות, ותש כוחי עוד הרבה לפני.

avi972

New member
אני שובר את הראש על זה עכשיו...

דרך אגב, עדיף לקרוא למס המקורי 10x+2 במקום x+2

avi972

New member
היה לינק

http://en.wikipedia.org/wiki/Diophantine_equation#Exponential_Diophantine_equations

פנדיאני

New member
נכון. ואתה השני שמעיר לי על כך...

רק לא הבנתי למה הפתרון הסופי טיפשי. איאלץ אכן להמתין לטיש הבא... אתה בא בחופשת הסימסטר לארצינו?

תבנה מספר.

אם המס' השני הוא המס' הראשון כפול 2, והמס' הראשון מסתיים ב2. תתחיל להכפיל את 2 עד שהסכום יעמוד על ~22~ רצוף. את ה2 האחרון אל תוסיף למספר, זהו אותו ה2 שתזיז מההתחלה. לא טיפשי? 2 (2X2 = 4) 42 4X2 = 8) 842 (8X2 = 16. תתלה את אחד) 6842 (6X2=12 תוסיף את 1 למעלה, תתלה את 1) 36842..... (פתרתי אתמול, אבל טעות חשבונית קטנה סיבכה אותי. רק כשראיתי שהספרות האחרונות של התוצאה שלי, ושל avi972 זהים, ישבתי על זה שוב. הטעויות החישובויות האלו, אני לא נפטרת מהם.)

יש עוד דרך להגיע לאותה תשובה....

היית שואל את אותה שאלה, ופותח את אגרות הקודש. ב. עכשיו אני יודעת על מה אתה חושב בשעות הפנאי....

מה רע לך?

לא משנים אותו. תזרום עם האתה החדש. הרבה דברים יישתנו מאליהם, עם הזמן. אבל כן, זה לוקח זמן. חוץ מזה, למה לך לאבד את מה שיש לך? יש לך עושר תרבותי, (מסוים) שקשור ביהדות, וידע כללי בנושא מסויים מעניין וחשוב (לענ"ד) ולמה לתת לזה ללכת לאיבוד? ספציפית, מה מפריע לך?

למעלה