שאלה

maayan m

New member
שאלה

אני חדשה באתר חופש, אני בעיקרון לא מאמינה בקיומו של אלוהים, אבל רק שאלה אחת מפריעה לי. איך אתם מסברים את הדברים שאנשים שמתו מוות קליני אומרים?. אני קראתי עבודת מחקר מהאוניברסיטה על מוות קליני ועל עדויות של אנשים שמתו מוות קליני בזמנים שונים, ולכולם היו דברים מסויימים וטועמים בסיפורים שלהם. איך אתם מסבירים את זה? תודה מעיין

begone

New member
מוות קליני

קודם כל - יש מאמרים בנושא מוות קליני באתר ´חופש´. צריך רק לדעת לחפש ולמצוא. המאמרים הנ"ל בנושא הזיות של אנשים גוססים יענו לך על השאלה. ובשולי העניין - הרבה מאוד אנשים טוענים הרבה מאוד דברים. יש גם עבודות מחקר באוניברסיטה שיש בהן טעויות. כל בני האדם טועים בחייהם, יותר מפעם אחת. אני עושה טעויות, את עושה טעויות - והרב שך עשה המון טעויות. האדם היחיד שלא עושה טעויות הוא אדם מת. יש אנשים שטוענים שהם ראו חייזרים, את אלוויס חי, את ישו מדבר איתם, את אלוהים ואת משה רבנו. מה חבל שאין שום עדות ממשית לכך.

עידו10

New member
היי מעיין- ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

לפני שיתחילו לשגע אותך פה- אני אגיד לך את דעתי בנושא.
בנושא המוות הקליני, אם הדבר היה אכן "שער" למשהו חיצוני, או שבאמת ה"נפש" הייתה מגיעה לעולם הבא, אזי כל החוויות של אנשים שעברו את החוויה צריכות להיות תואמות. מה חבל- שכל אדם שעובר מוות קליני, חווה חוויות בהתאם לתרבותו ו\או אמונתו הדתית- נוצרים רואים את ישו, יהודים רואים מלאכים וכו´, ומוסלמים רואים את מוחמד. מכאן אנו מסיקים, שמוות קליני, אינו אלא הזיה שנוצרת ממצב של מחסור בחמצן במוח. או לפחות, הזיה מגורמים אחרים- אך עדיין הזיה. יום נעים שיהיה לך
מקווה שעניתי לך על השאלה...

breslove

New member
מות קליני

כמו שאמר זה שעלי, העולם הבא אחרי זה העולם הוא הקבר. ושם כל אחד ואחד חווה את אשר חווה בזה העולם, שחקן כדור סל ימשיך לחלום שם את משחקי הליגה וכו´. כל אחד לפי איך שעברו עליו החיים כך יהיה החלום שם. במעשינו בעולם הזה אנחנו מתכנתים את החלום שנחלום שם.

israelberger

New member
תשובה

רוב הסיפורים על מוות קליני שקוראים בחוברות של מחזירים בתשובה הם שטויות. בקשר למקרים של מוות קליני שנבחנו מבחינה מדעית, לאחר מחקר ממושך גילו שאכן רוב האנשים שעברו מוות קליני מספרים בערך אותו סיפור על מה שעבר עליהם (כגון התקדמות במעין מנהרה מוארת, תחושת התרוממות, הרגשה טובה וכו´) והדבר נובע מתהליכים מאוד מסויימים במוח שגורמים לאותם אשליות. ראיתי על זה תוכנית בערוץ שמונה (שלא היה לה בכלל גוון דתי כלשהו) שמסבירה את כל התופעות האלה במדוייק אבל אני לא זוכר את הכל בדיוק.

עידו10

New member
אתה מדבר על

האופוריה שנוצרת ממצב של מחסור בחמצן. אותה תחושה נובעת דרך אגב גם בעומק רב (בצלילות). לגבי ה"מנהרה המוארת", אני לא שמעתי על זה כלום...

israelberger

New member
ראיתי על זה תוכנית בערוץ 8

זה היה לפני כמה חודשים וגם לא ראיתי מהתחלה אבל יש שם התייחסות למה דווקא כל כך הרבה אנשים מדמיינים את אותם הדברים בדיוק (זה יותר מאשר מחסור חמצן למוח). זה היה די מזמן ואני לא זוכר את כל הפרטים אבל מעין מנהרה של אור היא תופעה נפוצה כחלק מהחזיונות של מוות קליני.

israelberger

New member
למה אתה חושב ככה?

אני באמת באמת ישמח לדעת למה, ועוד שהחברים שלי (דתיים גם כן) כל הזמן חושבים שעוד שניה אני עומד להתחרד (רק שהם לא מבינים שאני סולד מהדרך החרדית ומאמין שדתי ציוני זה הביטוי האמיתי של הדת). אני לא חושב שלהאמין לכל מיני סיפורים של מחזירים בתשובה שאין להם שום ביסוס זה חיוב של הדת. אז בבקשה תגיד לי מה גורם לך לכנות אותי "דתי לייט".

answers2

New member
ישנם אנשים שחושבים

שעצם העובדה שמשהו סותר כל הגיון מחייב אותך להאמין בו. גם אם זה נוגד את מה שכתוב בש"ס ובפוסקים. כל עוד הדבר נוגד את המדע יש להאמין בו . אל תיקח ללב שהוא קורא לך דתי לייט . על זה בדיוק אומר השולחן ערוך פרק א´ הל´ א´: "ואל ייבוש בפני המלעיגים עליו בעבודת הבורא". באחריות : אין רב , חרדי או לא חרדי , שיגיד שאתה מחוייב לחשוב שה"עדויות" של הגוססים הנם קשוט דברי אמת.

begone

New member
שאלה תמימה לגבי גוססים

האם גם שישה מליון יהודים שנרצחו בשואה ראו חזיונות אלוהיים לפני המוות? אם כן, הרי שזה נפלא. צריך לתת לאלוהים אוסקר על החזיונות היפים שהוא מנפיק. רק חבל שהוא לא טורח למלא את תפקידו ולהציל חיים. עכשיו כשאני חושב על זה, זה באמת מאוד מוזר שיש אלוהים לעם היהודי למרות שהוא לא נקף אצבע בשואה. מוזר מאוד. הממממ. אולי כדאי להיות חילוני? זה נראה לי יותר הגיוני!

israelberger

New member
מה הקשר?

ורק שתדע שמרוב ששאלו את זה כל כך הרבה פעמים כבר נמאס לי לרשום את התשובה אבל אני ירשום בכל זאת. למה ה´ נתן לנאצים לרצוח בשואה? כי העולם הזה מבוסס על בחירה חופשית. למה להיות דתי אם ה´ לא ימנע רצח? כי רוב העיניין של שכר ועונש הוא בעולם הבא. (קיצור נמרץ של תשובת הרמב"ם)

answers2

New member
ידידי

אין קשר . וגם בתגובתו להודעה הזו הוא סתם יעליב אותך, יקרא לך שקרן ו\או חסר שכל ויציע לך למצא עבודה . מצד שני הוא לא יתן לך שום תגובה ענינית . אז למה לענות לו? באופן אישי אני לא מתייחס אליו, והנאתי מהפורום עלתה פלאים. נסה ותיווכח.

בדוק ומוכח. ניסיתי זאת גם בגילגולו

הקודם להתעלם והיה לי טוב. עד שזה כל כך הרגיז אותו והחליט להיטפל גם אלי. עכשיו הוא בשלב ה´קריז´! משיב בצורה מתגרה בכוונה כדי לעורר ויכוח בכדי להיטפל לקורבן (התמים) הבא. אין לידי מילון לבדוק את ההגדרה המדויקת, אך אם איני טועה הוא דומה ל´ערפד אנושי´. הניבים... אוי הניבים !! גררררר..

israelberger

New member
להתעלם זה לא הדרך

ובוודאי שלא לקרא לו ערפד. צריך לקרב כל יהודי ליהדות בדרכי נועם ולדעת שגם לאותם האלה שאומרים שהם לא יאמינו ביהדות בשום אופן צריך לתת את ההזדמנות ולגלות את האמת.

answers2

New member
לא מדובר על קירוב וריחוק

אני לא מתעלם ממנו בגלל שהוא לא מאמין או משהו כזה. הבעיה עם ביגון זה הניסוח והעלבונות האינסופיים. מדובר באדם אכזרי ויומרני שבכלל לא דן בנושאי השיחה אלא רק מנסה להעליב ולגמד כל מי שמעז לחלוק עליו (חילוניים ודתיים כאחד) . מומלץ להתעלם מאדם כזה.

begone

New member
האמנם?

"הבעיה עם ביגון זה הניסוח והעלבונות האינסופיים" בכל פעם שאני אתפוס אותך על שקר בוטה, אני אקרא לך שקרן. זה לא עלבון, אלא ציון עובדה. תנסה לא לשקר, ואני לא אקרא לך שקרן. אפשר לחשוב שיש לך משהו לתרום לדיון - הרי אתה משולל כל יכולת להתמודד עם טענות מורכבות אודות מהותה השיקרית של הדת. אתה מתנהג כמו סוחר-דת קלאסי, בלי עומק והשכלה אמיתית.

begone

New member
ממש יהודי לתפארת

"אין לידי מילון לבדוק את ההגדרה המדויקת, אך אם איני טועה הוא דומה ל´ערפד אנושי´. הניבים... אוי הניבים !! גררררר" אחרי הניסוחים האלה, צריך למנות אותך לרב הראשי בישראל. ממש דוגמה ומופת להתנסחות מופלאה. ואומרים שהדתיים מוסריים יותר מן החילוניים. אז אומרים.

begone

New member
נמאס לך? לא נמאס לי

"העולם הזה מבוסס על בחירה חופשית" אני מסכים, אבל זה לא מוכיח את קיום אלוהים. "רוב העיניין של שכר ועונש הוא בעולם הבא" תוכיח לי שיש כזה דבר ´העולם הבא´. על פי התשובות שלך, אין לך שום תשובה (ואפילו לא קלושה) לשאלה שלי אודות הסתירה בין קיום אלוהים ובין התרחשות השואה.

taro

New member
אני חושב שלהגיד את זה דווקא

לישראל, שטוען שהציונות הדתית היא הדרך האמיתית, הנכונה והיחידה ביהדות, הינו דבר אבסורדי.

למעלה