שאלה

taro

New member
על סמך מה אמרת שאין בו יראת

שמיים? האם רק בגלל שהוא לא מסכים עם טיעון דתי מסויים, הוא נחשב לדתי לייט?

לא אני הוא זה שתייג אותו "דתי לייט"

בתגובתי הדגשתי שלא אתייג אותו ולא אכנה אותו בכינויים שונים. מה הטעם? לא לכבודי ולא לכבודו.

uuuaaa

New member
טוב נו

אני חושב שאתה מסוג הדתיים שכל דבר שאומרים עליהם - מייד מתחילים להתנצל ולהסביר למה זה כן הגיוני מה שהם עושים ולמה זה לא מטופש, ושהם לא כמו ה"אלה שמה במאה שערים". גם אני לא חרדי, אבל אני לא סולד מאף דרך ביהדות. אני מבין שיש בינינו הבדלים בהשקפות, אבל הבסיס הוא אותו בסיס. הסיבה שאתה סולד מהם היא שאתה פשוט מושפע מחילונים, ורוצה להדמות להם. ולגבי מה שANSWERS כתב לך - זה נכון אבל לרעתו. כי הוא זה שמתבייש בזה שהוא יהודי. מי שמתבייש זה מי שמתנצל כל פעם שחילונים תוקפים אותו.

israelberger

New member
תשובה

אני לא "מתנצל ומסביר" כמו שאתה אומר מכיוון שאני לא מתביש בשום דבר שאני מאמין בו. לאומת זאת כאשר אני שומע טענה חסרת שחר (ולפעמים טענות רציניות) מאחד החילונים פה כלפי היהדות אני מסביר בצורה יפה למה זה לא כמו שנראה להם. אני מאמין שגם האתיאיסטים והאגנוסטים (ושאר כינויים) הם יהודים בדיוק כמוני וכמוך ואין סיבה שאני לא יסביר להם שהדת שלנו כל כך יפה. אני סולד מהדרך החרדית שדוגלת באי שירות בצבא ואי פירנוס עצמי ושאר מיני מרעין בישין בגלל אותם הדברים ובשום אופן לא כי אני מושפע מחילונים ורוצה לדמות להם (טענה חסרת שחר לחלוטין, אני גאה במה שאני). ובנוסף לזה אני לומד תורה ביחד עם חרדים מחב"ד כמה ערבים בשבוע מכיוון שאני סולד מהדרך ולא מהאנשים.

answers2

New member
וחוץ מזה זה לא מסביר

למה אמרת שאין בישראל יראת שמים . זו סתם השמצה . ללא בסיס .

uuuaaa

New member
הבא נא לינק שטענתי כך

עבירות שבין אדם לחברו אין יום-הכיפורים מכפר. אבל אני אסלח לך בכל זאת.

answers2

New member
הבא לינק שבו התנצלתי על יהדותי ודת

או חזור בך. ועבירות שביו אדם לחבירו אין יום הכיפורים מכפר .

מה אתם לוקחים ללב?

לא צריך להתייחס לכל שמוק שמחליט להוציא לאוויר העולם את הבל פיו המסריח. אתם יודעים מי אתם ומה אתם, ויכולים לשלוח בכיף את שני החבר´ה ל******...

כחלחל

New member
ארצ´י בנקר מת ועלה השמימה........

תוך שניות הוא חוזר ומעורר לחיים כולו מזועזע. "מה קרה ארצ´י? ראית את אלוהים? איך הוא?" שאלו הסובבים SHE IS A SWAARZTE BLACK (למי שלא זוכר: ארצ´י בנקר - דמות שוביניסטית, גזענית, שונאת שחורים יהודים ומיעוטים מסדרת טלביזיה אמריקאית)

למעלה