שאלה

כבר אמרתי לך בעבר הלא רחוק

אין בך יראת שמיים! או במקרה ה´טוב´ היא לקויה. אולי בשל כך (ועוד סיבות אחרות?) הוא הסיק שאתה ´דתי לייט´. שמעתי כבר על דתילוני, אבל דתי לייט ?
אל דאגה, אין בכוונתי להדביק לך כינויים שונים = כל אחד בוחר את דרכו. אני נמנע שלא להחיל את מסקנותי לגביך על שאר בחורי הישיבה בנחלים. שמעתי עליה והיא די ידועה ומפורסמת לטובה, ואני די בטוח ששם מלמדים ומחנכים ליראת שמיים. אולי פיספסת או התפספס לך משהו בדרך, נרדמת בשיעורים ההם?

למה אין בו יראת שמיים?

כי הוא לא חושב כמוך? מזכיר לי את הבדיחה עם גן עדן בכלא סגור...

יפה מאד! אין כמוך..

גם שואלת וגם עונה (?!) אולי את רוצה להגיב במקומי בפורום?

איפה עניתי?

אני ראיתי את עצמי רק שואלת (סימן שאלה בסוף המשפט) ומעירה הערה (3 נקודות בסוף המשפט). המממ חוקי פיסוק?

השאלה...

"למה אין בו יראת שמיים?" התשובה: "כי הוא לא חושב כמוך?" אפשר כך ואפשר גם כך "כי הוא לא חושב כמוך" ללא סימן שאלה. עצם השימוש בסימן שאלה אינו בהכרח הצגת המשפט *רק* כשאלה. מה שעשית כאן זה דבר מאד פשוט, את קבעת שהוא לא חושב כמוני ובכדי להשיג שתי מטרות הצגת את המשפט גם כשאלה. אני (כמעט) בטוח שזו הייתה כוונתך

אני לא מבינה, מה קורה פה?

מחלת "הכשל הלוגי" הפכה למדבקת ותקפה פורום זה? אני רק מקווה שהיא לא תגיע בסופו של דבר גם אלי! עוד לא סיימתי את התואר, אני עדיין צריכה את המוח!!! שאלה: "כי (האם בגלל אם תרצה) הוא לא חושב כמוך?" תבנית לתשובה א´: "כן, זה בגלל שהוא לא חושב כמוני". תבנית לתשובה ב: "לא, זה לא בגלל שהוא לא חושב כמוני אלא מסיבות אחרות (פירוט)". "כי הוא לא חושב כמוך?" - שאלה. "כי הוא לא חושב כמוך." - טענה/תשובה. עכשיו יותר טוב?

answers2

New member
מה הוא כתב שמרמז

שאין בו יראת שמים? זו סתם השמצה חסרת יסוד. לא יפה.

מאין לך הבטחון שזו השמצה חסרת

יסוד? בוודאי שאין לך מושג על מה אני מדבר נכון? ראה תגובתי לנועה לביא (בדיוק מעליך)

answers2

New member
אם יש יסוד לדבריך , נא הראה

אותו . אם לאו חזור בך . גם לישראל יש רגשות, ואין סיבה להעליב אותו סתם.

begone

New member
יראת שמיים?

אם אתה אומר שמישהו ירא-שמיים, זה אומר שהוא מפחד לטוס או שהוא בורח בחשש כל פעם שהוא רואה עננים? אין שום דבר בשמיים שצריך להפחיד אותך. רק שמש, עננים וכמה ציפורים.

israelberger

New member
מה גורם לך לחשוב ככה?

באמת ובתמים (ולא בציניות) אני רוצה לדעת למה אתה חושב עלי ככה.

ישראל, אתה צריך וחייב לדעת..

רב שמוחל על כבודו כבודו אינו מחול (מקווה שכתבתי נכון) וזה במקרה הטוב = אם הוא מחל על כבודו. (לפחות הוא מחל) לרוב זה מתייחס לפגיעה ´קטנה´ ולא צורמת. אבל מה שעשית ביחס לרב עובדיה יוסף זה מאד חמור !! בין אם זה מוצא חן בעינך או לא, הוא גדול הדור! ובנוסף, ככזה הוא גם פוסק הדור. אמנם לא שלך, ככל הנראה מפני שאתה אשכנזי ולא ספרדי, אך אין בכך להתיר לך לאזור אומץ וחוצפה להגיד עליו את שאמרת בינך לבין חברך ובפרט קבל עם ועדה. אתה אמור לדעת טוב מאד עד כמה הדבר חמור ובלתי נסלח (אני רק מוחה) אני בטוח שלא היית מעז להביע זלזול בכבוד הרב ליד חסידיו ונאמניו, ולא בגלל שהם כאלה, אלא בגלל שעבורם ועבור חלק גדול מאד בציבור גם הלא חרדי הוא הרב! (בה´ הידיעה) מסקנות מתבקשות על אחד הנוהג כמוך: 1.אינו מאמין שהקב"ה הוא זה הממליך מלכים, שופטים, ומורי דרך. 2.אינו מקבל ומאמין בעיקר ה-11 שהצגת בעצמך כאן בפורום. "אני מאמין באמונה שלמה שהבורא יתברך שמו גומל טוב לשומרי מצוותיו ומעניש לעוברי מצוותיו. (ככל אשר יורוך) אני לא מאמין שהרב שלך חינך/לימד אותך לזלזל בגדולי הדור!! סיכום שלך לעיקרים הנ"ל: "בעצם כל הטלת ספק באחד מהיסודות האלה זאת בעצם הטלת ספק בבסיס היהדות ממש.." ציטוטים נבחרים בפגיעה בכבודו של הרב עובדיה יוסף: "אחד שקורה לעצמו רב. כמו עובדיה למשל" "הרב עובדיה הוא טיפש גם בלי קשר להלכה החדשה הזאת שלו" "הרב עובדיה פסק עוד אחת מההלכות המוזרות| שלו בלי להתבסס על שום מקור הילכתי.| "אני מתפלא שעוד לא שמעת על מעלליו של הרב עובדיה שלא יודע לשמור על הפה שלו" "הדעות שלי מאוד מוצקות כבר זמן רב ובחיים לא הייתי פותח את הפה כלפי רב כלשהו." (?!) "אני מכבד ומעריץ (כן מעריץ) כל רב גדול בתורה. אבל אחרי שאתה שומע שיחה אחת או שתיים של הרב עובדיה אתה מבין בדיוק על איזה בן אדם מדובר." "אני בטוח במאתיים אחוז שהרב עובדיה הוא גאון אדיר בתורה אבל "דרך ארץ קדמה לתורה"" (ואתה הוא זה שתלמד אותו מה היא דרך ארץ?!) "אני לא מזלזל בהלכות אלא באומרם" (?!) "הוא גזען, מסית, גורם לחיכוכים בין הדתות(יהדות ואיסלם) ובין העדות (ספרדים ושאר העולם)" הגבתי לדבריך: "מה שמעניין אותי הוא איך אדם כמוך המתיימר להיות אדם דתי ומן הסתם גם מאמין מדבר כך על רב גדול בתורה, וזה לא חשוב כרגע אם הוא אשכנזי או ספרדי. יתכן ואתה באמת דתי ואולי גם מאמין, אך מה שבטוח אין בך אף טיפת יראת שמים !!! תחזור לרב שלך וצטט בפניו את שכתבת, מעניין מה תהיה תגובתו. אלא אם כן הוא זה שטבע בך את הזלזול בגדולי הדור. לידיעתך, גדול הדור של היום הוא "שווה ערך" לאותם גדולי הדור בדורות הקודמים. על אף שהולך ופוחת הדור, אין זה מוריד מערכו ומעמדו, הכל יחסי. עזות פנים שכזו מעולם לא נתקלתי !!! אני מתבייש בך !!" ותגובתך: "תתפלא אבל הרב שלי כבר שמע את דעתי הרבה פעמים אני לא יגיד לך שהוא אהב את הדעות שלי אבל לא היתביישתי להגיד אותן לכל מי ששאל אותי. יש דברים בעולם שהם יותר חשובים מחוכמה בתורה כמו דרך ארץ למשל (כמו שבטח שמעתם בגן: דרך ארץ קדמה לתורה) והרב עובדיה לא יודע דבר וחצי דבר על דרך ארץ. ואם אתה לא מסכים איתי אז אתה נחש וצריך להפיל עליך טילים עלהכיף כיפאק (אל תיקח את זה אישית אבל למדתי מרב אחד שככה אומרים על מי שאתה לא אוהב) סוף ציטוט. לגיטימי לגבש דיעה כל שהיא על כל אחד ואחד ולא חשוב מעמדו. אך מכאן ועד להציג אותן בחוצות העיר (ביחס לרב) הדרך ארוכה ועברת כל גבול! אני בטוח שאתה הרבה יותר מלומד (מתוך הספרים) ממני, אני בעל תשובה מספר שנים ו´מסתפק´ (בינתיים) בלימוד הדף היומי, אך הספקתי ללמוד ולהפנים הרבה מאד יסודות ועיקרים. מעולם לא זלזלתי (ובטח לא הפגנתי זאת) באף רב יהיה אשר יהיה מעמדו!!! אני אצור קשר עם הרב בא-גד ואשאל אותו בנושא, וגם לגביך, ואת תגובתו אציג כאן.

israelberger

New member
תיקון טעות

המשפט שהבאת לא נפסק להלכה ולהלכה רב שמוחל על כבודו כבודו מחול (וכנ"ל לגבי כל אדם חוץ ממלך ישראל). אבל זה לא העיקר. ביחס לכינויו של הרב עובדיה בפיך "גדול הדור" יש לי חדשות בשבילך:אתה והחסידים שלו היחידים שחושבים ככה. יש בערך עוד עשרת אלפים אנשים שנקראים כיום "גדול הדור" בפי אנשים מסויימים אבל לא בפי אף אחד אחר. ביחס למספר המאמינים של כל אחד יש בערך 3 "גדול הדור" והם הרב שך, הרב עובדיה והרבי מלובביץ´ (שנקראים כך גם אחרי שמתו) ואתה צריך לשמוע איזה ירידות הולכות ביניהם. אני מציע לברר מה כל אחד מהם חשב על שני האחרים (וזה ממש לא דברים נחמדים) ככה שאני בחברה טובה. בקשר למסקנות שלך: ".אינו מאמין שהקב"ה הוא זה הממליך מלכים, שופטים, ומורי דרך." אני מאמין בזה ואני גם מאמין שהוא ממליך מידי פעם כאלה רשעים (תקרא ספר מלכים, הוא מלא בכאלה) "אינו מקבל ומאמין בעיקר ה-11 שהצגת בעצמך כאן בפורום. "אני מאמין באמונה שלמה שהבורא יתברך שמו גומל טוב לשומרי מצוותיו ומעניש לעוברי מצוותיו. (ככל אשר יורוך)" אני מאמין גם בזה וגם בזה שלספר את האמת על עובדיה זה לא עבירה. ובקשר לאחד הציטוטים: "הדעות שלי מאוד מוצקות כבר זמן רב ובחיים לא הייתי פותח את הפה כלפי רב כלשהו" אני לא זוכר מתי בדיוק רשמתי את זה אבל כנראה שהיה לזה המשך כמו: את הרב עובדיה אני לא מחשיב לרב.

אני לא הרב שלך וגם לא המחנך שלך

תתפלסף כמה שאתה רוצה כדי להצדיק את עצמך. את שלי עשיתי והוכחתי אותך (בפעם השניה), אולי בטחונך העצמי נובע מגילך הצעיר אבל אני מאמין שבהמשך (בהנחה שאתה תמשיך בדרך הנוכונה ולא תפזול הצידה) מתישהו, תבין על מה דיברתי ורק אז ´יפול האסימון´. אגב, לגבי הציטוט הבא: "תתפלא אבל הרב שלי כבר שמע את דעתי הרבה פעמים" האם הוא שמע במדויק את שאמרת וטענת ברבים על הרב עובדיה יוסף? בהצלחה

israelberger

New member
תשובה

זה לא פילסוף אלא האמת הפשוטה. אפילו "גדולי הדור" אמרו דברים מאד מאד חמורים על "גדולי הדור" אחרים. תנסה להגיד "הרב עובדיה" ליד איזה חסיד של הרב שך ("ראש הישיבה") או הרבי מלובביץ´ ("הרבי מה"מ שליט"א") ותתפלא איזה תגובות תשמע. אתה רוצה שאני יביא לך מבחר ירידות ההדיות של "גדולי הדור" אחד על השני? סביר להניח שתהיה מופתע. זה שאתה קורא למישהו גדול הדור לא מחייב אותי בכלום. ולגבי הציטוט, הרב שלי יודע את דעתי על חרדים בכלל ועל הרב עובדיה בפרט ושמע אותן ממני מספר פעמים.

ואתה רואה את עצמך שווה בין שווים?

גדולי הדור יכולים להביע את דעתם אחד על השני. אין לנו לסמוך אלא עליהם שהם יודעים מה הם עושים ואם הם חטאו הם ישלמו על כך ביום הדין! כשהגדולים מתווכחים הקטנים שותקים, וזה נכון (כמעט) בכל תחום בחיים בו אתה לא שווה להם. אם תדבר סרה על רב גדול אחר ליד חסידיו מן הסתם הם יגיבו בהתאם, אין כאן כל חדש, גם אתה תגן על רבך אם יגנו אותו בפניך. "זה שאתה קורא למישהו גדול הדור לא מחייב אותי בכלום" אני לא מכתיר אף אחד כגדול הדור! גדול הדור מקבל את מעמדו ותוארו בהסכמה גורפת ע"י הקהילה אשר בחרה בו ככזה, והוא לא נבחר סתם כך, ישנם מדדים למעלתו וגדולתו וכו´. אמנם הוא לא מחייב אותך אם לא בחרת בו כרבך הפוסק והמחליט. אך זה בהחלט מחייב אותך בכבודו! כל עוד אתה הקטן שעוד לא יודע פרומיל מידיעותיו מחוייב בכבודו על אפך וחמתך. אגב, גם אם הוא לא במעמד של גדול הדור (באופן רשמי) וכפוסק, עצם גדולתו בתורה ובנוסף ששמו הולך לפניו כלמדן ותלמיד חכם לאין שיעור (ביחס לאותו הדור - הרי הדור הולך ופוחת), אתה חייב בכבודו. מה לי (באופן אישי) לחצרות השונים בבני ברק ובארץ בכלל? כלום! אך הייה בטוח שאנהג בכבוד הראוי למי שיושב בכסא האדמור"ות, גם אם פסיקותיו ודיעותיו לא יהיו לרוחי. אז עד שתגיע לדרגתו ורמתו (הלימודית לפחות ואני לא מדבר על רוחנית!) היזהר בדבריך!! בהצלחה

israelberger

New member
אני לא רואה עצמי שווה בין שווים

ובכל זאת כש"גדולי הדור" (שים לב לגרשיים) אומרים על מישהו שלא רק שהוא לא נחשב ל"גדול הדור" אלא אפילו ההפך הגמור וזוכה לירידות די רציניות אני יכול לקבל את דעתם. אדם שמקבל את הסכמת הקהילה יכול להיות "גדול הקהילה" לא "גדול הדור". אני לא מתכוון לכבד אדם כמו הרב עובדיה בגלל שאותי חינכו שדרך ארץ קדמה לתורה ואפילו אם היה יודע את כל הש"ס ישר והפוך בע"פ זה לא היה משנה לי וחלילה לי אם אגיע לרמתו הרוחנית.

taro

New member
אינך חייב להסכים עם הרב עובדיה

אבל לבטח אינך יכול לטעון כי הוא טפש, או בור, או כל דבר אחר. למשל, עם כל האיבה שאני רוחש לציונות הדתית או לרמב"ם, אני לא חושב שאני יכול לפקפק באישיות, ביכולת או באינטלקט שלהם, במידה והם אכן מוכיחים אותה. אינני נמנה על מעריציו של הרב עובדיה, אינני חושב שאתה מחוייב לו או כפוף לפסיקותיו, אבל אני חושב שהזלזול בו לא במקומו.

israelberger

New member
לא אמרתי שהוא טיפש

נהפוך הוא. אני די בטוח שמבחינה אינטלקטואלית של ידיעת יהדות הוא מאוד חכם ועם כל זאת הוא לא ראוי לכינויים של כבוד מצידי.

למעלה