ישראל, אתה צריך וחייב לדעת..
רב שמוחל על כבודו כבודו אינו מחול (מקווה שכתבתי נכון) וזה במקרה הטוב = אם הוא מחל על כבודו. (לפחות הוא מחל) לרוב זה מתייחס לפגיעה ´קטנה´ ולא צורמת. אבל מה שעשית ביחס לרב עובדיה יוסף זה מאד חמור !! בין אם זה מוצא חן בעינך או לא, הוא גדול הדור! ובנוסף, ככזה הוא גם פוסק הדור. אמנם לא שלך, ככל הנראה מפני שאתה אשכנזי ולא ספרדי, אך אין בכך להתיר לך לאזור אומץ וחוצפה להגיד עליו את שאמרת בינך לבין חברך ובפרט קבל עם ועדה. אתה אמור לדעת טוב מאד עד כמה הדבר חמור ובלתי נסלח (אני רק מוחה) אני בטוח שלא היית מעז להביע זלזול בכבוד הרב ליד חסידיו ונאמניו, ולא בגלל שהם כאלה, אלא בגלל שעבורם ועבור חלק גדול מאד בציבור גם הלא חרדי הוא הרב! (בה´ הידיעה) מסקנות מתבקשות על אחד הנוהג כמוך: 1.אינו מאמין שהקב"ה הוא זה הממליך מלכים, שופטים, ומורי דרך. 2.אינו מקבל ומאמין בעיקר ה-11 שהצגת בעצמך כאן בפורום. "אני מאמין באמונה שלמה שהבורא יתברך שמו גומל טוב לשומרי מצוותיו ומעניש לעוברי מצוותיו. (ככל אשר יורוך) אני לא מאמין שהרב שלך חינך/לימד אותך לזלזל בגדולי הדור!! סיכום שלך לעיקרים הנ"ל: "בעצם כל הטלת ספק באחד מהיסודות האלה זאת בעצם הטלת ספק בבסיס היהדות ממש.." ציטוטים נבחרים בפגיעה בכבודו של הרב עובדיה יוסף: "אחד שקורה לעצמו רב. כמו עובדיה למשל" "הרב עובדיה הוא טיפש גם בלי קשר להלכה החדשה הזאת שלו" "הרב עובדיה פסק עוד אחת מההלכות המוזרות| שלו בלי להתבסס על שום מקור הילכתי.| "אני מתפלא שעוד לא שמעת על מעלליו של הרב עובדיה שלא יודע לשמור על הפה שלו" "הדעות שלי מאוד מוצקות כבר זמן רב ובחיים לא הייתי פותח את הפה כלפי רב כלשהו." (?!) "אני מכבד ומעריץ (כן מעריץ) כל רב גדול בתורה. אבל אחרי שאתה שומע שיחה אחת או שתיים של הרב עובדיה אתה מבין בדיוק על איזה בן אדם מדובר." "אני בטוח במאתיים אחוז שהרב עובדיה הוא גאון אדיר בתורה אבל "דרך ארץ קדמה לתורה"" (ואתה הוא זה שתלמד אותו מה היא דרך ארץ?!) "אני לא מזלזל בהלכות אלא באומרם" (?!) "הוא גזען, מסית, גורם לחיכוכים בין הדתות(יהדות ואיסלם) ובין העדות (ספרדים ושאר העולם)" הגבתי לדבריך: "מה שמעניין אותי הוא איך אדם כמוך המתיימר להיות אדם דתי ומן הסתם גם מאמין מדבר כך על רב גדול בתורה, וזה לא חשוב כרגע אם הוא אשכנזי או ספרדי. יתכן ואתה באמת דתי ואולי גם מאמין, אך מה שבטוח אין בך אף טיפת יראת שמים !!! תחזור לרב שלך וצטט בפניו את שכתבת, מעניין מה תהיה תגובתו. אלא אם כן הוא זה שטבע בך את הזלזול בגדולי הדור. לידיעתך, גדול הדור של היום הוא "שווה ערך" לאותם גדולי הדור בדורות הקודמים. על אף שהולך ופוחת הדור, אין זה מוריד מערכו ומעמדו, הכל יחסי. עזות פנים שכזו מעולם לא נתקלתי !!! אני מתבייש בך !!" ותגובתך: "תתפלא אבל הרב שלי כבר שמע את דעתי הרבה פעמים אני לא יגיד לך שהוא אהב את הדעות שלי אבל לא היתביישתי להגיד אותן לכל מי ששאל אותי. יש דברים בעולם שהם יותר חשובים מחוכמה בתורה כמו דרך ארץ למשל (כמו שבטח שמעתם בגן: דרך ארץ קדמה לתורה) והרב עובדיה לא יודע דבר וחצי דבר על דרך ארץ. ואם אתה לא מסכים איתי אז אתה נחש וצריך להפיל עליך טילים עלהכיף כיפאק (אל תיקח את זה אישית אבל למדתי מרב אחד שככה אומרים על מי שאתה לא אוהב) סוף ציטוט. לגיטימי לגבש דיעה כל שהיא על כל אחד ואחד ולא חשוב מעמדו. אך מכאן ועד להציג אותן בחוצות העיר (ביחס לרב) הדרך ארוכה ועברת כל גבול! אני בטוח שאתה הרבה יותר מלומד (מתוך הספרים) ממני, אני בעל תשובה מספר שנים ו´מסתפק´ (בינתיים) בלימוד הדף היומי, אך הספקתי ללמוד ולהפנים הרבה מאד יסודות ועיקרים. מעולם לא זלזלתי (ובטח לא הפגנתי זאת) באף רב יהיה אשר יהיה מעמדו!!! אני אצור קשר עם הרב בא-גד ואשאל אותו בנושא, וגם לגביך, ואת תגובתו אציג כאן.