שאלה.

DZHIBERISH

New member
שאלה.

לפי תורת היחסות בן אדם שינוע קרוב למהירות האור בשבילו "יעבור" פחות זמן מאשר לבן אדם שלא זז קרוב למהירות האור. אבל הרי תנועה היא יחסית....אז אם מישהו זז קרוב למהירות האור אפשר להגיד שהוא בעצם לא זז אלא הכל זז מסביבו...אז איך אפשר ליישב את שני הדברים...

אחמס1

New member
אין זמן אבסולוטי

אם אתה יושב על כדה"א ואני עובר לידך בחללית שלי במהירות קרובה למהירות האור, אזי: אם אני מסתכל על השעון שלך, אני אראה כאילו הוא דופק לאט, במקום כל שנייה, כל קצת יותר משנייה. אם אתה עם הטלסקופ שלך תסתכל על החללית שלי ועל יד שמאל שלי ותראה את השעון, גם אתה תראה כאילו הוא דופק לאט יותר. וזהו למעשה, בינתיים הכל מתיישב. יש כאן פתח לפארדוקס המפורסם של התאומים, אבל בשאלה שלך לא נגעת בתנאים לו.

DZHIBERISH

New member
אז מה קורה כאשר

שני האנשים עוד הפעם זזים במהירות זהה?מי מהם יזדקן יותר?

אחמס1

New member
אם המהירות היחסית ביניהם אפס

אז כל אחד יראה את השעון של השני "דופק" באותו קצב כמו השעון שלו - והם יזדקנו באותו קצב, אלא אם אחד מהם מעשן ואז הוא יזדקן יותר מהר.

DZHIBERISH

New member
לא לא לא!!!

הרי בן אדם הטס בחללית קרוב למהירות האור ואז חוזר לכדור הארץ ימצא את כולם זקנים יחסית אליו...לא ככה?

אחמס1

New member
תחליט מה אתה שואל

אם הם נעים באותה מהירות, אזי המהירות היחסית ביניהם היא אפס והם יזדקנו באותו קצב. עכשיו אתה חוזר למקרה שאחד טס בחללית, אז נגיד שטסתי לכוכב הקרוב אלינו 4 שנות אור, לקח לי חודש אחד לפי השעון שלי (אפשרי כי המרחק התקצר מנקודת מבטי), אבל זה לקח (קצת יותר מ) ארבע שנים עבור מי שבכדה"א (כלומר עבורם נעתי רק כמעט במהירות האור ולא יותר מזה) וכך גם המסע חזרה. כך שאני מבוגר בחודשיים ואחי התאום שנשאר על כדה"א מבוגר ב-8 שנים. זה נקרא פרדוקס התאומים וההסבר לו הוא שבירת הסימטריה כאשר החללית עוצרת, ומסתובבת חזרה.

Rtitan

New member
הפתרון לשאלתך נעוץ בצמד המילים...

"ואז חוזר" - עד אז, הכל היה בסדר, התאוצה שפעלה על מנת להחזיר אותו שינתה את המצב הסימטרי.

BoBa doll

New member
יש טעות בדבריך

הרעיון של פרדוקס התאומים הוא שאי אפשר להוכיח אותו אם אתה תטוס לאיזשהו כוכב שמרוחק 4 שנות אור מכאן, ויעבור מבחינתך חודש, מבחינתי יעברו יותר מ4 שנים. אבל אם אתה תחזור, מבחינתך עדיין יעבור חודש, אבל מבחינתי יעברו מינוס 3 שנים ו10 חודשים! כלומר זה כאילו שחזרתי בזמן. אם אתה רוצה הוכחה לזה תראה איך איינשטיין הוכיח את תורת היחסות שלו ותראה מה קורה כשהגופים נעים זה לכיוון זה.

aetzbar

New member
זמן הנע = לזמן הנח

ראובן יושב בנדנדת משחקים המציגה תנועת מטולטלת שזמן מחזורה הוא 4 שניות. לראובן יש סטופר והוא מפעילו ומפסיקו בקצה נבחר של המשרעת. בדרך זו הוא מודד זמן מחזור של 4 שניות. לוי עומד ליד הקצה הנבחר וגם לו יש סטופר. גם לוי מפעיל ומפסיק את הסטופר כאשר הנדנדה מגיעה אליו, וגם הוא מודד 4 שניות. מכאן נובע כי זמן הנע = לזמן הנח. את הניסוי הזה אפשר לייעל, ולוותר על השימוש בסטופרים. הזמן שעובר על ראובן = לזמן שעובר על לוי, והנדנדה מציגה את מידת הזמן הזו. ומה אומרת על כך תורת היחסות ? בברכה א.עצבר

טל ר

New member
פועל חדש

לְעַצְבֵּר שרשור - להפוך אותו לשרשור-פלצת הזוי ולא פרודוקטיבי העוסק בנושאים תלושים. ובהטיה: אני עִצְבַּרְתִּי אתה עִצְבַּרְתָּ השרשור עֻצְבַּר

sagima

New member
תורת היחסות אומרת

להרים ידיים, תורת היחסות אומרת לשים ידיים על הראש, לזיין ת'שכל, אהההה..... לא אמרתי "תורת היחסות אומרת" עצבר הפסדרת אתה בחוץ.

ככה:

לפי התנע המרכזי של הוורוסקיאן, בהנחה שהמשקלים בשני הצדדים שווים פחות או יותר, זמן המחזור מתקצר לשלושה ימים בחודש, או שניים אם יש לך מזל. לוי, שאנרגיית הרחיפה שלו גדלה למדי לאחר שעישן כמה ג'וינטים לא יודע להפעיל את הסטופר ולכן זורק אותו בזעם על ראובן. ראובן שאכל לאחרונה פאי תפוחים משטחי, חוטף אלרגיה לתפוחים ומת במקום. הזמן במערכת ההורים שלו שבאותו זמן יש להם תאוצה גדולה מאד, מתקצר והם מפספסים את ההלוויה ומאשימים בכך את לוי. לוי שעולמו חרב עליו מאז שגילה שהפאי לא קבוע וייתכן שגם הוא אלרגי אליו, מודה באשמה ומתאבד זמן קצר לאחר מכן. אכן סיפור אנושי מזעזע.

כותב 485

New member
../images/Emo18.gif ** אזהרה ** ../images/Emo18.gif

הכותב מציג תיאוריות אישיות ולא מדעיות. אשר להן הוא זכאי תחת חופש הדיעה - הקריאה על אחריות הקורא בלבד!

Rtitan

New member
תורת היחסות...

לא אומרת. אחרי שקראה פעם פעמיים את המטפיסיקה של השטויות שלך, היא נאלמה דום, נותרה ללא מילים.

aetzbar

New member
זמן הנע = זמן הנח ---- המשך

לאחר התגובות המנומקות, העינייניות, והמלומדות, כדאי לסקור את המושגים "תנועה מוחלטת ויחסית" ראובן נוהג ברכב בכביש ישר ואופקי,ברמת תנועה אחידה. במושב האחורי יושב לוי ובידו סטופר. שמעון נוהג ברכב ברמת תנועה אחידה, והוא עוקף את רכבו של ראובן. כאשר לוי מזהה את הפגוש הקדמי של מכונית של שמעון מופיע לימינו הוא מפעיל את הסטופר, וכאשר הוא מזהה את הפגוש האחורי מופיע לימינו הוא מפסיק את הסטופר. הזמן שלוי מדד היה 4 שניות, אורך מכוניתו של שמעון הוא 4 מטרים, ומנתונים אלו חישב לוי את רמת התנועה של העקיפה, והיא 4 מטרים במשך 4שניות, או 3.6 קמ"ש. לוי מדד רמת תנועה יחסית, והיא נובעת משתי רמות תנועה "שנכנה אותם לשם הבחנה רמות תנועה מוחלטות" מד המהירות של ראובן מורה על 84 קמ"ש, ולוי יודע עתה את הוראת מד המהירות של שמעון, והיא 87.6 קמ"ש ואולם, אם בתנאי הנסוי אי אפשר לקרוא את הוראת מד המהירות, ואי אפשר למדוד את רמת התנועה של המכונית ביחס לכביש, לוי יכול לדעת רק את רמת התנועה של העקיפה. תוצאה זו יכולה להתאים להרבה צירופים של רמות תנועה, שההפרש בינהם הוא 3.6 קמ"ש. המחשה זו באה להציג את המושג "רמת תנועה מוחלטת" על פי ביאור זה, החשיבות הפיסיקלית הממשית היא של התנועה המוחלטת, ולא של התנועה היחסית. האם בתורת היחסות יש גם תנועות מוחלטות, או רק תנועות יחסיות ? א.עצבר

כותב 485

New member
../images/Emo18.gif ** אזהרה ** ../images/Emo18.gif

הכותב מציג תיאוריות אישיות ולא מדעיות. אשר להן הוא זכאי תחת חופש הדיעה - הקריאה על אחריות הקורא בלבד!

volkanian

New member
אם קיימת מהירות מוחלטת

תמדוד את המהירות המוחלטת של גוף מסוים - לדוג' כדור הארץ. עד אז אל תרשום את הסיפורים שלך ללא כל גיבוי ניסיוני.

למעלה