תעשה מה שמתאים לך ../images/Emo210.gif
בקורסים למיניהם יש סימולציות או מבחני פתיחה כדי לבדוק כבר מההתחלה וכדי להראות לתלמידים/ות שמץ של מושג מה זה המבחן הזה וכדי לאמוד את הביצועים שלהם בתחומים שונים במבחן.. אני אישית למדתי לבד ולא הרגשתי צורך לעשות סימולציה לפני תחילת הלמידה. חשבתי שזה בזבוז של סימולציה שאוכל לעשות לאחר שאסיים את כל החומר. אמרתי שאני אעשה באמצע אבל גם זה נדחק, כי אמרתי לעצמי- עוד לא סיימתי את כל החומר אז למה שאעשה סתם סימולציה שתוריד לי את הביטחון או שסתם אבזבז סימולציה.. יש אנשים שלומדים כבר לבחינה ה2/ה3/ה4 שלהם/ן והם יכולים לעשות סימולציה בהתחלה בסוף או באמצע, כי הם כבר סיימו בעבר את כל החומר, לגבי תקופת המרתון- אכן לא מומלץ לעשת סימולציה בכל יום. גם כי זה מעייף וגם כי אתה לא מספיק לעכל את הסימולציה הקודמת וכבר ניגש לסימולציה הבאה. כך גם נדחקים נושאים אחרים לצד, כמו חזרה על המילים, חזרה על נוסחאות וכללים במתמטיקה. לאחר כל סימולציה צריך גם לתחקר אותה ומהתחקור אתה מסיק מה אתה צריך לעשות למחרת בכדי להשתפר להבא, בסימולציה הבאה, ואת זה אתה עושה לא על ידי כך שאתה ניגש לעוד סימולציה ולעוד 1 ולעוד.. אלא אתה חוזר על הנושאים שהיית חלש בהם, מתחקר את התרגילים שטעית בהם, פותר אותם מחדש אם צריך וכו'.. ואם כל יום סימולציה זה לא ישאיר לך זמן לדברים הנ"ל ואז זה סתם ברכה לבטלה..