שאלה...

הגדרות, פרופורציות וכו'...

אתה מתקומם על כך שאני לכאורה אומר לקהילה שלמה שתסתגר ליום שלם. כמה תיקונים: ראשית, לא כפיתי עליהם להסתגר בבתיהם. אמרתי שמי שלא טוב לו לראות את המצעד, שיישאר בבית. אין ספק שגם מי שייצא מביתו ויסתובב ברחובות השכונות הדתיות והחרדיות לא ייאלץ לראות את ה'תועבה' - המסלול שתוכנן מתוך התחשבות, עובר לאורך פחות מק"מ בין גן העצמאות לגן הפעמון - הרחק מהשכונות הדתיות והחרדיות. חרדי שיראה את המצעד - כנראה שבא במיוחד למקום בו המצעד צועד, ואל ילין על כך. גם 'יום שלם' זה לא ממש מדוייק - משך המצעד הוא 45 דקות (כמה כבר לוקח ללכת פחות מק"מ אחד?) לפיכך, נדרשת המנעות מהגעה לקטע הרחוב שבין גן העצמאות לגן הפעמון, למשך 45 דקות, במקרה שאתה לא יכול בשום אופן לראות את ה'תועבה' של אנשים שנבראו בצלם מפגינים למען שוויון זכויות - זה לא נראה לי מוגזם :). ואם מדברים על מחירו של חופש הביטוי - זה נראה לי מחיר סביר לחלוטין. וודאי מחיר זול יותר ממה שאני משלם לזכות הביטוי של הדתיים בתל אביב החילונית. בהודעה קודמת שלי תארתי כמה וכמה 'מצעדי גאווה דתיים' המתקיימים בתל אביב. הרבה יותר מפעם בשנה, הרבה יותר מ-45 דקות כל פעם. אתן שוב חלק מהדוגמאות: . הלכתי בשבת אחת, מוקדם בבוקר, להזיע בחדר הכושר ברח' בן יהודה בת"א (כל אחד ועונג שבת שלו :). מול חדר הכושר יש בית כנסת. בדיוק כשעברתי שם, יצאו מבית הכנסת אל המדרכה עשרות רבות של דתיים, והתחילו בשירים וריקודים בקולי קולות. להזכירך, זה היה בשבת, בשעת בוקר מוקדמת, בליבה של תל אביב החילונים והמנמנמת. חשבתי לעצמי: זה כמו מסיבת גאווה, אבל של דתיים (אפילו לא מצעד גאווה - מפני שלא היה שם עניין של הפגנה, דרישה לשוויון וכד' - סתם שמחה). אין ספק שזה לא התאים לחלוטין לסביבה. יתרה מזאת, אין ספק שזה הפריע מאד לכל השכנים ולכל מי שעבר שם. אף אחד לא פצה פה ולא אמר להם מילה (ולמותר לציין שאף אחד לא איים, קילל, הרביץ, זרק אבנים, ריסס שוטרים או ניסה לרצוח). התגובה ה'קיצונית' ביותר היה מבטים של תמהון. 2. במקומות שונים בתל אביב החילונית (תחנת הרכבת, תחנה מרכזית, רח' דיזנגוף וכד') עומדים מפעם לפעם דתיים ומציעים לעוברים ושבים חילוניים להניח תפילין. גם זה בעיני מצעד גאווה של דתיים (ואולי גרוע מזה - כאן יש פניה יזומה לציבור 'לעבור צד'. במצעד הגאווה שלנו אף אחד לא מזמין אתכם לשנות את אמונתכם ונטייתכם ו'לעבור צד' אלינו). גם במקרה הזה - אף חילוני לא פוצה פה ומצפצף נגדם. 3. מדי פעם אני קופץ מהכסא לקול רעש מחריד מהרחוב - מכונית של ברסלבים עם רמקולים בעוצמה של דיסקוטק מרעידה את הרחוב כולו ועוצרת את התנועה, בלב ליבה של תל אביב החילונית. מה זה אם לא מצעד גאווה דתי, בעל אופי של מסיבה (כמו המצעד ההומואי של תל אביב שאתם כל כך מגנים). 4. כל שנה בחודשי הקיץ מגיעים עשרות אוטובוסים עם אלפי אנשים (בימים הזוגיים) ונשים (בימים האי זוגיים) לחוף הנפרד בת"א החילונית: פקקי תנועה איומים, צפיפות ודוחק, ומראות משונים לחלוטין של אנשים ונשים לבושים מכף רגל ועד ראש בשמלות וחליפות בשיא החום והלחות... וזה קורה כל יום במשך כל הקיץ, ולא רק פעם בשנה למשך כמה שעות כמו המצעד שלנו בירושלים. אתה אומר: "מצעד ממש לא הדרך להשיג זאת. מצעד מטרתו לחגוג משהו, מה אתם חוגגים?אם הייתם מעוניינים למחות על משהו הייתם עושים הפגנות, לא מצעדים..." נו, באמת... הרי לא הגדרת הארוע ('הפגנה' או 'מצעד') משגעת את המתנגדים האלימים, אלא עצם קיומו. האם העובדה שמדובר בהפגנה שהולכת ברחוב לאורך ק"מ אחד, ולא עומדת במקום אחד - זה מה שעושה את ההבדל? המצעד בא בראש ובראשונה להפגין למען שוויון זכויות. אני מודה שיש בו גם אלמנט של 'חגיגה', אבל לא 'חגיגה' במובן של 'מסיבה' כמו שאולי התכוונת. אני באופן אישי, כמו רבים מחברי, חוגגים את חרותנו, את העובדה שיש לנו כח נפשי לחיות את חיינו כפי שאנחנו מאמינים, למרות היחס המשפיל המבזה והאלים מצד אנשים אחרים, מצד יהודים אחרים.

the ror

New member
אוקיי...

את אמרת כפיה, אני לא אמרתי את המילה הזו... את אומרת פרופורציות אבל לא מתיחסת להבדל הקטן בין המיעוט של הקהילה ההומולסבית לבין החרדים מוסלמים נוצרים ואפילו חילוניים שמרגישים שזו פגיעה בכבודה של ירושלים...לעשות מצעד שמפריע לכל כך הרבה אנשים נראה לי שיוויון? זה לא עניין של אם יראו את המצעד או לא. אנשים הם לא כמו ילדים קטנים שמה שהם רואים מבחינתם לא קים. אם קים מצעד שמפריע להם ושפוגע במשהו שחשוב להם אז ברור שימחו על כך... 1)3)את מדברת על דברים שדתיים מארגנים- חשבת על זה שאולי אף אחד(לפחות לא הרבה אנשים) לא מוחה על דברים כאלה כי זה לא מפריע להם עד כדי כך? פשוט להציג דברים שדתיים עושים אחרי שהם עשו אותם. אם הפריע למישהו למה לא מוחים על כך?אני בטוח שהכתובת של המארגנים ידועה לציבור ובכל זאת נראה שלרוב זה לא מפריע... 2)בעניין התפילין, אף אחד לא מבקש מאף אחד לעבור צד. הרעיון הוא לזכות אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם לקנות תפילין(זה דבר יחסית יקר) או שלא יצא להם להניח תפילין, במצוות הנחת תפילין...זה לא שתופסים אנשים ומנסים לשכנע אותם במשהו...מי שרוצה יעצור ויניח, מי שלא, אין לו בעיות להתעלם מהדוכן הזה... 4)ודיברת על פרופורציות, את שמה לב שאת מתלוננת על זה שאנשים דתיים מגיעים לחוף יחיד בשבילהם(מיני רבים)...?הם מגבילים את עצמם לחוף אחד ואת באה בתלונות לכך שהם מגיעים?מה גם, שאת צוחקת על הלבוש שלהם, מה מפריע לך אם הם באים בלבוש ארוך ביום חם?זה רק מראה לך שהעניין הוא חשוב להם ולא סתם הם עושים דברים כאלה על מנת להעיק... ולנקודה האחרונה בתשובתך לשאלתי, לא התכוונתי לחגיגה כמסיבה. ובכלל, אם יש סיבה לחגוג אז גם אני חושב שאין רע במסיבה. העניין שלי זה שאתם חוגגים דבר שיש לכם, כך שאם יש לכם אותו אז אין טעם לחגוג את זה...אני לא רואה בעיקרונות המצעד סיבה לחגיגה... מה גם שיש הבדל בין מצעד להפגנה(חוץ מהעניין בין הליכה להישארות במקום אחד). הפגנה זו הבעת מחאה- זה נסיון להפעיל לחץ אזרחי על הממשלה כדי שתשנה את דעתה/חוקיה/החלטותיה. מצעד בא לחגוג... עכשיו, לעניין הזכות לחיות את חייכם-זה לא המטרה של המצעד כי ברור שאף אחד לא מונע ממכם לחיות את חייכם כמיעוט בחברה...תכלס, אני לא רואה מה מבדיל אתכם בכלל מהחברה באורח החיים...(שוב, אם העניין הוא החוקים שמגבילים נישואים והקמת משפחה אז כל העניין הוא לעשות הפגנה ולא קשור למצעד).

תיקון קטן ועוד כמה דברים

ראשית, אני זכר, גבר :) ועכשיו התייחסות לכמה דברים שכתבת: "את אומרת פרופורציות אבל לא מתיחסת להבדל הקטן בין המיעוט של הקהילה ההומולסבית לבין החרדים מוסלמים נוצרים ואפילו חילוניים שמרגישים שזו פגיעה בכבודה של ירושלים..." כמו שכבר אמרתי - כשחיים בחברה הטרוגנית, כלומר חברה שיש בה כל מיני סוגי אנשים, צריך להכיר בזה שגם למיעוט מגיעות זכויות, ובהן גם הזכות להפגין. אפילו אם זה כרוך באי -נוחות (וכבר נתתי כמה דוגמאות לאי הנוחות שיש לי מהנוכחות הדתית בת"א החילונית שלי) "את מדברת על דברים שדתיים מארגנים- חשבת על זה שאולי אף אחד(לפחות לא הרבה אנשים) לא מוחה על דברים כאלה כי זה לא מפריע להם עד כדי כך?" כמו שאמרתי - לפעמים זה מפריע מאד, לפעמים אפילו בלתי נסבל (אולי באותה רמה שהמצעד בלתי נסבל בעיניכם - אל תתיימר לקבוע איך אני מרגיש). ההבדל בינינו הוא שאני מקבל את העקרון שגם לשונה ממני יש זכות להביע את עצמו. אתם לא. בעניין דוכן התפילין אתה אומר: זה לא שתופסים אנשים ומנסים לשכנע אותם במשהו...מי שרוצה יעצור ויניח, מי שלא, אין לו בעיות להתעלם מהדוכן הזה..." דוכן התפילין הזה מוצב בליבה של ת"א החילונית, העיר שלי. תאר לך שהייתי מנסה להציב דוכן הסברה מטעמי בלב אזור דתי בבני ברק או ירושלים...בלי 'להציע' חס וחלילה. רק לעמוד שם בלבושי החילוני, עם דפי הסברה... האם זה היה מסתיים בזה ש'מי שאין לו עניין פשוט יתעלם'? נדמה לי ששוב אני מוכיח לך את חוסר ההדדיות והסובלנות של הצדדים זה כלפי זה. ובעניין החוף הנפרד: "הם מגבילים את עצמם לחוף אחד ואת באה בתלונות לכך שהם מגיעים?מה גם, שאת צוחקת על הלבוש שלהם, מה מפריע לך אם הם באים בלבוש ארוך ביום חם?זה רק מראה לך שהעניין הוא חשוב להם ולא סתם הם עושים דברים כאלה על מנת להעיק..." אני מעריך מאד את ההשקעה שאלפי הדתיים והחרדים משקיעים כדי לבוא לחוף הנפרד בליבה של ת"א החילונית. גם לי מאד לא נוח לנסוע ביום שישי לירושלים כדי להפגין למען שוויון זכויות שמגיע לי... אולי "זה רק מראה לך שהעניין הוא חשוב לי ולא סתם אני עושים דברים כאלה על מנת להעיק...". והשימוש בטקסט המדוייק שלך מדגיש עד כמה הדברים נכונים לשני הצדדים. "לעניין הזכות לחיות את חייכם-זה לא המטרה של המצעד כי ברור שאף אחד לא מונע ממכם לחיות את חייכם כמיעוט בחברה...תכלס, אני לא רואה מה מבדיל אתכם בכלל מהחברה באורח החיים...(שוב, אם העניין הוא החוקים שמגבילים נישואים והקמת משפחה אז כל העניין הוא לעשות הפגנה ולא קשור למצעד). ". אתה טועה ובגדול. המדינה, שאינה מכירה למשל בזוגיות שלי, פוגעת בי מדי יום ביומו בגלל זה. זאת אחת מהסיבות למצעד. וחוץ מזה, ההתעקשות על הפגנה נייחת לעומת מצעד (שהוא הפגנה נעה) היא ממש לא העניין. הרי ההתנגדות למצעד היא לא על כך שהוא נייח או זז, אלא על עצם קיומו

the ror

New member
סליחה, פעם שעברה זכרתי לבדוק...

1.שוב, אתה מתיחס לזכות להפגין...זו לא הפגנה, זה מצעד. אני בטוח שלהפגנה במקום מסוים אף אחד לא היה מתנגד כי ברור שזה זכותו של כל אזרח... 2.זה שאתה מוכן להיתעלם מדברים שמפריעים לך זו בחירה שלך, אתה לא יכול לדרוש זאת מאף אחד אחר...כאזרח זכותך למחות על דברים שמפריעים לך,ויתור על הזכות הזו זה מבחירה שלך...והמיקרים שהצגת אינם הבעה של עצמם אלא מעשה פעיל מעבר לכך ככה שלא אמורה להיות לך ולאף אדם אחר סיבה לא למחות על כך אם זה מפריע(ובמיוחד אם זה אפילו בלתי נסבל...) 3.דבר ראשון זה לא דוכן הסברה...ובכלל,אני בטוח שמי שלא מעניין אותו הוא אכן יתעלם מדוכן שכזה מטעמך...האמת, אני לא רואה מה מונע ממך מלעשות את זה?יוזמה אולי? 4.אכן הצגת דבריך מול דבריי מדגיש דברים...ללכת לחוף זו הפגנה?ממתי? ולהדגיש את דבריי התכוונתי שהם אפילו מוכנים לסבול מהחום על מנת לשמור על דעתם ואמונתם ככה שזה לא בגלל שרוצים לעשות דוקא, ככה פשוט הם חיים את חייהם... 5. שוב, על עניין הפגיעה בזוגיות הפגנה היא דבר מתבקש כדי להביע את דעתכם...ולכן זה אכן נראה לי הבדל עקרוני בין הפגנה למצעד...שמצעד בא להביע הרבה יותר מאשר מחאה על מנת לקבל זכויות שכיום אין...ואני גם חושב שזה תכלס מה שעורר התנגדות כזו חריפה. הגבתי לפי הסדר שנכתבו דבריך...

תגובה

אני בטוח שלהפגנה במקום מסוים אף אחד לא היה מתנגד כי ברור שזה זכותו של כל אזרח... אתה טועה ומטעה . כל מה שאתה צריך לעשות הוא להקשיב לרבניך, מנהיגיך ופרנסי הקהילה שלך, ששופכים עלינו רפש, מגדירים אותנו 'סוטים, חולים, תועבה' ועוד, ובודאי אינם מסכימים לכל ביטוי בפרסיה שלנו או של מה שאנחנו מייצגים או דורשים ... קרא את ה'קול קורא' של הרבנות הראשית (הרב עמאר... אתה יודע... הרב הגדול שהבן שלו עשה מה שעשה...) אתה צודק שהויתור על הזכות למחות היא בחירה שלי. זו בחירה שבאה מסיבה אחת בלבד - הכרה בזכותו של המיעוט השונה ממני לקיום ולביטוי. כדאי לכם ללמוד ולאמץ לכם גם גישה כזאת. זה יהפוך את חיינו הרבה יותר נעימים וטובים. "אני בטוח שמי שלא מעניין אותו הוא אכן יתעלם מדוכן שכזה מטעמך...האמת, אני לא רואה מה מונע ממך מלעשות את זה?יוזמה אולי?" נו, באמת. אתה מיתמם. אתה רואה היטב את האלימות האיומה של דתיים וחרדים, אז אתה טוען שנוכחותי במקומותיכם תעבור בשלום? בהתעלמות לכל היותר? מה שמונע ממני לעשות זאת הוא דבר אחד - אני לא מחפש פרובוקציות כמו שאתם טוענים. אין לי עניין לעורר ריב ומדון כמו שאתם מאשימים אותי. לכן אני לא מתקרב למקומותיכם, לכן מסלולו של המצעד לא נקבע בסמיכות לשכונותיכם... אבל זה לא מספיק לכם. ולעניין ההבדל הסמנטי בין הפגנה שניצבת על מקומה לבין הפגנה שנעה לאורך ק"מ ברחוב כבר הבעתי את דעתי. אני חוזר ואומר - הדתיים והחרדים מתנגדים לעצם העניין, והם הבהירו זאת היטב.

the ror

New member
ניסוח מוטעה שלי...

ידוע לי שקיימת התנגדות לכמעט כל דיעה. כוונתי היתה שלא היתה פורצת כזה תעמולה בקרב החרדים לסיכול אותה הפגנה כמו שקורה בעיקבות המצעד... אני לא אתייחס לעניין "מקומותיכם" כי אני לא חושב שצריכה להיות לכל אדם בעיה להסתובב באף מקום בארץ שלו. מי שמכיר אותי יודע שאני למשל מתעב את העניין של משמרות הצניעות(כמו רבים דתיים אחרים). אני ממש לא תמיד-לרוב אני אפילו ריאלי מדי... אני גם מודע לכך שיש איזורים שבהם ישנם אנשים שחושבים שמקום מסוים הוא שלהם מסיבה זו או אחרת והם יחליטו מי יכנס ומי לא גם את זה אני מתעב.(כמובן שדבר מאורגן מקבל פרספרטיבה והתיחסות שונה עם סדר הגודל השונה...) כדי שלא יהיו אי הבנות, כדוגמת המקרה של התפילין שברור מה המעשים באותו המקום, למה אתה מתכוון שנוכחותך במקום מסויים תגרור פרובוקציות? שוב, להגביל את עצמך זה בחירה שלך...וזה שמקימים מצעד שמפריע לאנשים ואז כ"התחשבות" עושים אותו באיזור מסויים ממש לא נחשב כהתחשבות...זה כמו שתפגע במישהו ואז תבקש סליחה כשידוע שהפגיעה נעשתה בידיעה ובכוונה...

tamarhp

New member
זה מאד לא נכון

איפה היינו עד עכשיו? להזכירך ירושלים מלאה מודעות נגד פריצות ובעד הצניעות. וגם כביש גהה. להזכירך היו מאות הפגנות על חילול שבת. להזכירך היו גם הפגנות ומחאות נגד חילול קברים. כן - כל תופעה שבאה לחלל את הקודש בא"י או בירושלים - מוחים נגדה. גם כאן. אין שום הבדל. "אם אורח חיים חד מיני הוא חטא בעינייך (או לפי הגדרת החרדים, שמקפידים כנראה מאד ב'ואהבת לרעך...' - חולי, סטיה, טומאה, תועבה - ובל נשכח שהם מדברים על בני אדם, על יהודים)" אין שום קשר. יהודי נשאר יהודי אבל הוא יכול לחטוא. אני יכולה לומר שאותם אנשים סוטים, אבל זה לא אומר שאני שונאת אותם. אני יכולה לחשוב שהמצעד הזה הוא תועבה, והאנשים שם יכולים להיות טובי לב. אז ממש אין קשר למה שאמרת. " אם אורח החיים הזה הוא חטא בעינייך, אל תחיי כך. אבל מי את שתגידי לי איך לנהל את חיי??? באיזו חוצפה את לוקחת לעצמך את הזכות למנוע ממני להפגין למען שוויון זכויות לי ולחברי???" אני לא מונעת ממך ומחבריך לחיות איך שאתה רוצה (אולי מלבד התנגדות לנישואין כאלו בתחומי הארץ), אבל מפריע לי שעושים מצעד תאווה בקול גדול ובראש חוצות בארץ הקודש, עיר הקודש ומדינת היהודים. הנוצרים יכולים מצדי להסתגר בכנסיות שלהם - אבל שלא ילכו ויסתובבו עם צלב קרס ענקי ברחובות הערים ויצעקו שהיהודים הרגו את יש"ו. גם כאן. תחיו איך שבא לכם - אבל אל תפריעו לאחרים.

בוקר טוב :)

לא אמרתי שאין לכם זכות להביע את דעתכם נגד המצעד. זו זכותכם המלאה, והיא ניתנת לכם באותה מסגרת של חופש הביטוי ששמור לכולנו. אתם מוזמנים ללמוד מהקהילה שלנו איך מפגינים: מכינים שלטים, מנפחים בלונים וצועדים. לא מקללים, לא מגדפים, לא מנאצים, לא זורקים אבנים, לא שורפים פחי אשפה, לא מאיימים, לא מרססים שוטרים בחומרי הדברה, לא מנסים לרצוח !!! המצעד אינו מצעד 'תאווה', אלא מצעד 'גאווה' - גאווה על כך שלמרות מה שאתם חושבים עלינו, למרות היחס המשפיל והמבזה שאתם נותנים לנו, למרות שאנחנו בני אדם שנבראו בצלם בדיוק כמוכם, למרות שאנחנו מושא לאיומים ואלימות בלתי נסבלים - למרות כל אלה יש לנו כח נפשי לחיות את חיינו לפי אמונתנו ודרכנו. מה היית מרגישה אם היו אומרים לך שהאהבה שלך חולה, סוטה, מתועבת, בזויה??? הקהילה שלנו מופלית לרעה בשורה ארוכה של נושאים ותחומים, חלק גדול מהם בגלל אי ההכרה בזוגיות שלנו. מה היית אומרת ועושה אם היו אוסרים עלייך להתחתן? אני אתן לך דוגמא קטנה מהחיים: בקריית שמונה חיו במשך כ-40 שנה זוג גברים, באהבה גדולה ובזוגיות טובה. הם היו מוכרים לכל שכניהם ומכריהם, וניהלו חיי משפחה לכל דבר. הדירה הקטנה שבה חיו היתה רשומה על שמו של אחד מהם בלבד. כשהוא נפטר, התכחשה המדינה לבן הזוג הנותר, והודיעה כי בכוונתה לקחת את הדירה. זוגיות בת 40 שנה לא נחשבת כלל...האיש המבוגר, לא רק שאיבד את אהובו, עמד להיזרק לרחוב. רק מאבק משפטי הציל אותו. אני חי עם בן זוג יותר משמונה שנים. אולי קשה לך להבין, או לקבל, או להסכים - אבל יש בינינו אהבה עצומה. אני מאחל לך זוגיות טובה, חמה, מלאת אהבה, כבוד, הבנה ואמון הדדיים כמו שיש בינינו. זכותי המלאה לקבל הכרה בזוגיות שלי, בדיוק כמו שאת מקבלת באופן מובן מאליו. זו זכותי גם מבחינת התחושה הטובה, וגם מבחינה מעשית (כמו שהוכיח המקרה העצוב של הזוג מקריית שמונה) ולגבי מצעדים בחוצותיה של עיר: בהודעה קודמת הבאתי כמה דוגמאות למצעדי 'גאווה' דתיים המתקיימים בחוצותיה של תל אביב החילונים מדי יום ביומו. הנה שוב כמה דוגמאות: 1. הלכתי בשבת אחת, מוקדם בבוקר, להזיע בחדר הכושר ברח' בן יהודה בת"א (כל אחד ועונג שבת שלו :). מול חדר הכושר יש בית כנסת. בדיוק כשעברתי שם, יצאו מבית הכנסת אל המדרכה עשרות רבות של דתיים, והתחילו בשירים וריקודים בקולי קולות. להזכירך, זה היה בשבת, בשעת בוקר מוקדמת, בליבה של תל אביב החילונים והמנמנמת. חשבתי לעצמי: זה כמו מסיבת גאווה, אבל של דתיים (אפילו לא מצעד גאווה - מפני שלא היה שם עניין של הפגנה, דרישה לשוויון וכד' - סתם שמחה). אין ספק שזה לא התאים לחלוטין לסביבה. יתרה מזאת, אין ספק שזה הפריע מאד לכל השכנים ולכל מי שעבר שם. אף אחד לא פצה פה ולא אמר להם מילה (ולמותר לציין שאף אחד לא איים, קילל, הרביץ, זרק אבנים, ריסס שוטרים או ניסה לרצוח). התגובה ה'קיצונית' ביותר היה מבטים של תמהון. 2. במקומות שונים בתל אביב החילונית (תחנת הרכבת, תחנה מרכזית, רח' דיזנגוף וכד') עומדים מפעם לפעם דתיים ומציעים לעוברים ושבים חילוניים להניח תפילין. גם זה בעיני מצעד גאווה של דתיים (ואולי גרוע מזה - כאן יש פניה יזומה לציבור 'לעבור צד'. במצעד הגאווה שלנו אף אחד לא מזמין אתכם לשנות את אמונתכם ונטייתכם ו'לעבור צד' אלינו). גם במקרה הזה - אף חילוני לא פוצה פה ומצפצף נגדם. 3. מדי פעם אני קופץ מהכסא לקול רעש מחריד מהרחוב - מכונית של ברסלבים עם רמקולים בעוצמה של דיסקוטק מרעידה את הרחוב כולו ועוצרת את התנועה, בלב ליבה של תל אביב החילונית. מה זה אם לא מצעד גאווה דתי, בעל אופי של מסיבה (כמו המצעד ההומואי של תל אביב שאתם כל כך מגנים). 4. כל שנה בחודשי הקיץ מגיעים עשרות אוטובוסים עם אלפי אנשים (בימים הזוגיים) ונשים (בימים האי זוגיים) לחוף הנפרד בת"א החילונית: פקקי תנועה איומים, צפיפות ודוחק, ומראות משונים לחלוטין של אנשים ונשים לבושים מכף רגל ועד ראש בשמלות וחליפות בשיא החום והלחות... וזה קורה כל יום במשך כל הקיץ, ולא רק פעם בשנה למשך כמה שעות כמו המצעד שלנו בירושלים. הנוכחות הדתית המופגנת הזאת על יד ביתי לא נעימה לי, ולעיתים מפריעה לי מאד. אבל - אני מקבל אותה בסובלנות, כי אני מאמין בזכותכם להתקיים ולהתבטא כמיעוט דתי בתל אביב החילונית. אולי תלמדו משהו???

..

אני ממש לא מסכימה שאתה אומר.. אתה מדבר על הציבור החרדי שמרביץ ומקלל!! אתה מכליל את כולם יחד!! נכון אצלנו גם יש קיצוניים אבל זה שדקר או לא יודעת מה עשה לא היה מהציבור שלנו אני לא ראיתי מישהו עם מהציבור שלי שמכה או מנסה לרצוח!! וגם בציבור החרדי לא כולם רוצחים, מכים!! אני יכולה להגיד לך שרוב הנוער הדתי ציוני חושב שאתה אח שלו וחלק מהעם שלו!! ותיהיה בטוח שאם יבוא נער דתי בערב שבת ויגיד לך שבת שלום, או אולי סתם יעבור לידך ויחייך אתה תבין את זה ואני בטוחה שאתה תחשוב קצת שונה ותלמד להעריך אותנו!! חוצמיזה שחבר'ה מהציובר הדתי שעומד ליד דוחן תפילין הוא לא מכריח אותך לעשות את זה הוא שואל אם אתה מעוניין ועובדה שאנשים עוצרים ומניחים.. אם הם היו מתנגדים לזה הם לא היו עוצרים שם בכלל אלא ממשיכים הלאה!! ושוב לגבי הים הנפרד אתה מכליל זה ממש אבל ממש לא כולם ככה למה להכליל?! מתי הפגנה אצלנו שהרמנו יד על שוטר?? מתי ריססנו בהפגנה?? מתי ניסינו לרצוח?? כנראה שאתה באמת אבל באמת לא מכיר את הציבור שלנו.. וכדאי שתתחיל להסתכל מסביבך.. אולי גם תגיד שאנחנו לא עושים צבא ומשתמטים??? רק חבל שזה יהיה שקר!! כי יש פווול קצינים דתיים, במחלמה האחרונה נהרגו דתיים.. ואני לא זוכרת מי אמר אבל אם אני לא טועה הוא היה מתוך צה"ל : "למה צריך לנחם בצפון ובדרום ומת"א אין את מי לנחם???" אז בבקשה לפני שאתה אומר משהו תחשוב!!!! וכן מצעד הגאווה לא מתאים בכלל שהוא יעשה בירושלים.. אתה אומר שת"א היא עיר חילונית תעשו את זה שם!! למה בירושלים הרוב הוא דתי!!! *אני מצטערת על הבלבול בכתיבה אין לי ת'כישרון לזה..*

.........

ראשית, הבה נעמיד דברים על דיוקם - את מסע האלימות והטרור ערכו 'רק' כמה מאות חרדים, ולכן אי אפשר לומר שכל חובשי הכיפות חושבים כך או נוהגים כך. לא יכולתי ולא אמרתי זאת. ובואי נעמיד עוד כמה דברים על דיוקם - בזמן ההתנתקות רבים מאד מהציונות הדתית הרימו יד על שוטרים, זרקו אבנים ועוד כהנה וכהנה. וזה לא קשור להסכמה או אי הסכמה על המהלך עצמו - עובדה שהיתה אלימות איומה של חברה' שלכם כלפי שוטרים וחיילים. דוכן להנחת תפילין בלב ת"א החילונית הוא דוגמא מצויינת לחוסר ההדדיות בסובלנות: תארי לך שאני אנסה להציב דוכן הסברה בלב בני ברק או באחת השכונות הדתיות/חרדיות של ירושלים... את אומרת שאותו דתי לא 'משכנע' אלא רק מציע. מעניין מה היה קורה אילו הייתי עומד במקומותיכם ורק 'מציע' לכם... והאמת היא שאנחנו אפילו לא 'מציעים'. מלכתחילה לא פנינו אליכם, או אל אף אחד אחר בכלל. אין לנו שום עניין 'לגייס' אנשים למחננו. ביקשנו לקיים הפגנה חוקית ולגיטימית ואתם אלה שקפצתם עלינו. ואם את מסכימה איתי שת"א היא עיר חילונית, והיא המקום בשבילנו - מה תגידי כשאפנה אלייך בדרישה לסלק מכאן את כל ה'תופעות' הדתיות שתיארתי קודם? - אני מניח שתתקוממי...

barakgl

New member
אין לי זמן אז אני לא מגיב- רק מבהיר

אבל תזכור שאנחנו לא נגדך - אלא נגד האידאולוגיה שלך! וחבל שרק הצדדים הקיצוניים מתבלטים (לפחות בתקשורת) בכל הסיפור הזה..ואני בטוח שרוב הציבור שלנו רואה אותך כאדם כמוהם ולא כמו שאמרת (בהמה וכו') וחוץ מזה , לפי ההתפתחויות האחרונות אני חושב שרק מבחינה בטיחותית , כדי שלא יהיו פגועים או משהו .. עדיף להתקפל אולי יותר מאוחר אני אתנסח כמו שצריך ואגיב על הטענות לחוסר שיוויון , בינתיים לילה טוב

tamarhp

New member
אך יש הבדל גדול

במדינה יהודית, יש לגיטימציה להפגנת סממנים דתיים כמו דוכני תפילין, חגים יהודיים ועוד - לעומת חגיגה של משהו בראש חוצות שהוא בניגוד לדת היהודית.

כנראה שיש הבדל גדול, לצערי

בין מדינה יהודית לבין מדינה דמוקרטית ואם צריך לבחור, זה או זה - אני מעדיף מדינה דמוקרטית. כשאני מסתכל על מדינות שמתנהלות לפי חוקי דת, זה לא עושה לי שום חשק...

tamarhp

New member
../images/Emo45.gif

ויותר מכך - רבנים חרדים רבים קראו למנוע כל פגיעה בחיי אדם אך לצערנו נוער השוליים בחברה החרדית עושה מה שבראש שלו ומדרדר מכולות אשפה... מכאן ועד הכללה של ציבור שלם????

יובלניק

New member
נגד המצעד

אני חושב שלא צריך לקיים את המצעד בירושלים מהסיבה הפשוטה שירושלים היא עיר הקודש לכמעט כל הדתות אז למה לא לעצבן?????????????? תעשו את זה במקום אחר ואפילו זה לא טוב.... אף בנאדם נורמלי שחולה במחלה מסויימת לא רץ ברחוב ומכריז: "אני חולה אני סוטה.." מה אתם מתגאים בזה????????? אתם חולים במחלה ואתם חייבים ללכת לטפל בה אחרת תבוא הידרדרות במחלה... אח שלי הקטן לא צריךלראות את הפריצות הזאת באף מקום!!!!!!!!!!!! תבטלו את המצעד!!!!!!!!

בעד אח שלך

אני מציע שבזמן המצעד, במקום לבוא לזרוק עלינו אבנים, תשאר בבית ותשמור על אחיך הקטן שלא יראה אותנו - בני אדם שנבראו בצלם, יהודים כמוך, הולכים ודורשים את שוויון הזכויות המגיע להם. אני לא מתכוון להיכנס איתך לויכוח על ענייני בריאות :) ולגבי 'עיר הקודש' - כבר חזרנו ואמרנו כמה פעמים: עיר הקודש אינה בבעלותכם וחיים בה אנשים נוספים שדרכם שונה מדרככם. תאלצו להבין, להפנים ולקבל את זה.

יובלניק

New member
עיר הקודש

לדעתי עיר הקודש שייכת ליהודים בלבד!!!!! אבל גם הנוצרים ומוסלמים חושבים כך... כל מי שטוען בעלות על ירושלים נגד המצעד! שלושת הדתות הכי גדולת אתה קולט? שלושתם נגד המצעד בירושלים העיר שמקודשת להם זה כבר לא עניין של יהודים בלבד אלא גם נוצרים ומוסלמים! אני בעיקרון נגד אלימות פיזית אבל זה מה שיהייה אם תקיימו את המצעד אתם רוצים אלימות?

עיר הבירה של מדינת ישראל

נהדר כולם טוענים לבעלות על ירושלים אז אולי תבינו שלכולם יש כאן מקום: ליהודים, נוצרים, מוסלמים, דתיים, חילונים, סטרייטים, הומואים, משקפופרים וג'ינג'ים אם אתה 'בעיקרון נגד אלימות פיזית' למה שלא תפנה את אלה שמתנהגים באלימות?

אם כבר מצעד הגאווה- כנסו לכאן מהר!!

תראו מה היה בישוב שלי מקודם.... אומרים שזה בגלל מצעד הגאווה... תקראו מה כתוב כאן.... מממ האמת לי אין שמצ בגלל מה זה, אני רק יודעת שהיה נמאס לי כבר להיות שם עם כל השוטריםם/חיילים/מכביאשים וכו'... אז חזרתי הביתה... :) [אה! ושלא תחשבו שהייתי שם בתור אזרחית מסוקרנת...הייתי שם בגלל שאני מתנדבת... :) ]

למעלה