שאלה...

mat15mat

New member
חבל שאתכם זה מצחיק..

כי יש קריאות לאלימות כנגד הצועדים וכו'.. רציתי לשאול לדעתכם...

אתה באמת רוצה לדעת את דעתי?

ככה- מבחינתי שיעשו מה שבא להם... שיהיה להם לבריאות.. כי על ההלכה הם גם ככה לא שמים, נכון?! דבר שני- שלא יעשו את זה בירושלים וזהו... בקיצור ולעניין. [מצטערת, אני לא במייטבי, אני חולה. עמך הסליחה.]

...

אין כ"כ בעייה במצעד הגאווה כי אין מה לעשות שיש אנשים שחושבים שזה בסדר.. אבל אם עושים אז שיעשו בת"א עדיף..

חירות בחירת המיניות...

תמיד חשבתי שטוב שיש כזאת זכות. מה הינו עושים אם לא היתה את הזכות הזאת... לא היו קללות על המואים. לא הינו מנדים את ההומואים. כי לא היו כאלה. לא הינו נמנעים מללכת לתל אביב ביום ה"צבעוני" הזה שנקרא מצעד הגאווה. לא הינו מדברים על זה כי זאת לא הית התופעה פסיכיאטרית כוללת. לא הינו הולכים מכות עם אותם גאים בירושלים. לא הינו רוצחים אחד בטעות. מזל שיש את החירות הזאת. מזל.

the ror

New member
זה אולי נשמע מחריד אבל תחשוב מה היה

קורה אם אדם הומו היה כותב לך הודעה דומה רק על הדת... כמה אסונות היו נמנעים בלי הדת(מבחינה הגיונית כמובן,לא אמונית...) לדבר על שלילת זכויות זה קל...כנ"ל להציג סיבות שכנגד...אני חושב שאתה צריך לעצור ולשקול גם את הסיבות האחרות בעניין(כמו זה שהם בני אדם ויש להם זכויות אזרח כמוך למשל...) ולהזכירך, המכות והדקירה שהיתה זו היתה פשלה של אדם חמום מוח דתי...כך שמי פה עבר על אמונותיו?הדתי שרצח ויש עליו איסור "לא תרצח" או ההומו שנדקר כי הפגין את זכותו? יש דרכים להביע דיעות...אני טוען שבדת יש הטפה לסבלנות וסובלנות הרבה יותר מאשר בחברה ההומוית/לסבית, אני רק יכול לשאוף לכך ולקוות שדתיים אחרים יסכימו איתי ויתנהגו בהתאם... מצעד הענווה(שגם איתו אני לא מסכים לחלוטין) הפגין את זכותו ודעתו ולא חסיר דרכים נוספות לעשות זאת. במכות ודקירות וכאלה זה בטוח לא הדרך הנכונה...

tamarhp

New member
אלימות היא לא הפתרון

אבל נניח שמדובר בדיון תיאורטי על המצעד עצמו ולא על דרכים למנוע אותו...

talula39

New member
צודק תמיד צריך לחשוב על שני הצדדים

ואולי ההשוואה הזאת מזעזעת אותכם אבל תחשבו גם אליהם וכל אלימות במצעד הגאווה זה פשוט דפוק גם לדעתי לא צריך לעשות את זה בירושלים אבל עם מתחילים עם מכות נראה לכם שזה יגמר?! שום צד לא יוותר...

תשמע

מצידי שיעשו מה שבא להם אבל לא בירושלים זה שהם עושים את זה בארץ זה גם קצת מדגדג לי איפשהוא אבל לא בירושלים בקשר לאלימות- אני מכיר כאלה שמתכננים ללכת מכות איתם להיגד לך ראסמי? לא אכפת לי. לא מהמכים ולא מהגייז שהולכים לקבל מכות. אני לא נאור? למי אכפת? אני לא אכפתי? אם זה מה שנוח לכם לחשוב... מי יודע אולי הם יהנו מזה.

mat15mat

New member
אממ, למה לא בירושלים בעצם?<..

ירושלים זוהי עיר בירתם בדיוק כמו שזאת עיר הבירה שלך.. יש להם זכויות על ירושלים בדיוק כמו שלך יש.. יש שם את הכנסת ואת בית המשפט העליון.. המוסדות שמשנים דברים בארץ.. יש שם המון אפליה כנגד הומואים ולסביות..ודיכוי עצום.. ולמה שהם יכבדו את הציבור החרדי..? אם הציבור החרדי טוען שהם סוטים\תועבה\צריכים למות?..

וואי אני לא מאמינה שאני אומרת את זה

אבל החרדים צודקים.... [רק במקרה הזה- אל תבינונ שלא נכון!] כי הם סוטים... זו סטייה אין מה לעשות... זאת בהחלט תועבה!!!! צריכים למות? חלילה!!! הם בני אדם!!! וגם הם נבראו בצלם... ירושלים זאת עיר הקודש! עוד לפני שהיא היתה עיר של הכנסת [שבכלל רוצים להעביר אותה לת"א...] ושל בית המשפט העליון... ועיר הקודש לא יכולה להטמא ככה- וכן זו טומאה מה שהם עושים!!! לכן לא בירושלים... שיגידו תודה שנותנים להם לעשות את זה בת"א בכלל....

the ror

New member
אם היו עושים מצעד כמו שעשו בת"א אני

מבין אותך בהחלט, אבל עד כמה שידוע לי במצעד הקודם שהיה בי-ם כמעט ולא היו הצגות פרובוקטיביות ברחובות כך שאם הם באמת תכלס צועדים ומביעים דיעה אני לא רואה בכך בעיה(הרחבה בהצגת דעתי...)

לא צריך שתהיינה

הצגות פרובוקטיביות כלשהן בשביל לא לעשות את זה בירושלים... עצם הבלגאנים שנעשים לפני המצעד מראה במצעד עצמו- גם אם אין הוא נעשה עם פרובוקציות כלשהן..- את הדעה שלהם... ואני מאוד יכולה להבין את האנשים הגרים בירושלים שלא רוצים שזה יהיה שם... עם כל הכבוד לדעות שלהם.... [של אותם גאים/ות..] לת"א לא מפריע שזה שם, גם אם כן- אף אחד לא מראה שזה אכפת לו- כמו שבירושלים מראים שזה מפריע ואכפת להם... אז מה הבעיה להשאיר את זה בתל אביב??? ככה הם גם יוכלו לעשות מצעד גאווה ככל העולה על וחם... עם כל התועבה שתהיה שם... ועם כל הצבעוניות שהם רוצים...

the ror

New member
זה מוזר לי לדון בנושא מהצד של מי

שמצדיק את המצעד אבל שיהיה... את צריכה להבין שאנשים דתיים/חרדים אלו לא האנשים היחידים הגרים בי-ם-מספיק שתבקרי באניברסיטה בי-ם לראות שבמקומות אחרים בי-ם מגמת הדיעה של הרוב משתנה דרסטית...כך שגם אם זה נראה לך מוזר זה הגיוני וזכותם להפגין בי-ם. כפי שציינתי זה כמובן תלוי בצורת ההפגנה ומה יהיה הדרך ובאילו איזורים יעבור המצעד כי ברור לי שיש שכונות שמאוד יהיה לא מתאים שהמצעד יעבור לידם ושזה יהיה פגיעה בזכויות של הרבה אזרחים באותו האיזור... שוב, אני מסכים איתך שגם לי נראה שהיה יותר מתאים לעשות את המצעד בת"א ושאני לא רואה בעיה עקרונית בשבילהם לעשות זאת אבל אני גם יכול להבין למה חשוב להם לעשות מצעד בי-ם(שהיא עיר הבירה של כל האזרחים בארץ)... אני בטוח שזה צורם לך מאוד לחשוב על אופציה של מצעד שכזה בי-ם אבל אני מקוה שהאנשים של המצעד הזה שטוענים שהם מתחשבים וסובלניים יכבדו את עצמם ואת העיר הבירה שלהם ושיעשו מצעד מכובד ולא איזה פסטיבל או מופעי אהבה ברחובות... ואני עוד יותר מקוה שאנשים שרואים את עצמם כמאמינים בתורה ובמצוות יתנהגו בהתאם ולא יבזו את עצמם ואת מה שהם מייצגים...

אוקיי...

אני מסכימה איתך... :) קצת מעצבן אותי הקטע הזה... אבל אתה צודק, באמת הרוב הוא לא דתיים... [ותרגע, אני לא חיה בבועה, ואני יודעת את זה! חיחי] אבל עדיין, רבאק! זאת ירושלים!!! עיר הקודש!!!

נראה לך שלמשהו באמת אכפת מהם?

לא מעניין אף אחד מה הם עושים הבעיה היא שהם בכלל נמצאים בירושלים את חושבת שאם משהו היה עומד עם דגל הגאווה (ונגיד ששאר המתפללים שם מבינים את המשמעות שלו) בכותל אז לא היו מעיפים אותו משם? אני בטוח שהוא היה גם חוטף מכות... ואם זה היה מופיע בעתונות גם בעמוד הראשי-זה לא באמת מעניין או מטריד משהו, מקסימום אנשים יעשו משהו כי הם לא אוהבים את כל החרדים או הדתיים שבכותל, לא כי הם בעד ההומאים.

למעלה