שאלה...

the ror

New member
אני אגיב פה לשני הודעותיך...

אממ, אני בן... תתפלא אבל אם תרצה ואם לא, הם כבר בי-ם...(כמו בכל מקום בערך) יפריע לאנשים שמישהו יפגין עם דגל הגאווה בכותל כי הכותן זה מקום רוחני והפגנה שכזו זו הפגנה על יצר מיניות מסויים ככה שאתה יכול להבין למה זה יפריע ויהיה הגיוני לכולם שזה לא יהיה... כפי שהבהרתי התכוונתי על מצעד באיזור הכנסת למשל. ברור שלא בסביבות הכותל/שכונות חרדיות/מקומות קדושים אחרים. ותתפלא גם שישנם אנשים שפגיעה בזכויות אדם מפריעות להם כי זה נותן לגיטימציה לפגיעות נוספות בזכויות אדם(גם בלי קשר להומואים ולסביות). וזה לא משנה אם העיתונות עושה את זה בגלל שנאה לדתיים או לא התוצאה היא אותה תוצאה, של שם רע שיוצא לדייתם ולדת בכלל...

tamarhp

New member
מקום רוחני

אתה רואה את הכותל כמקום רוחני ומבין מדוע לגיטימי להתנגד להפגנה כזו בכותל. אנחנו רואים את ירושלים כולה כעיר קודש, כמקום רוחני (ובכלל את ארץ ישראל, אבל ירושלים במיוחד), ולכן זה מפריע לנו בדיוק כמו בכותל עצמו...

the ror

New member
ברור שגם אני רואה את כל ארץ ישראל

כמקום קדוש. אבל עובדה שזה לא הפריע לעשות בה הפגנות רבות ושחלקן אורגנו ע"י חברה דתיים. כך שכפי שאמרתי אם זה מצעד ולא פסטיגל או משהו כזה אני לא רואה איך זה מחלל את הארץ הקדושה שלנו...זה לא נראה לי יותר חמור מכל מצעד/הפגנה פוליטית על נושא זה או אחר שלא בהכרח מסכים עם דעת הדתיים והדת בכלל...

the ror

New member
טוב, אני מעכשיו לא אגיב בשירשור הזה

לא כי נעלבתי או משהו כזה פשוט כי זה לא מקומי ויחשב בעניי כצביעות לנסות להגן על משהו שבתכלס אני לא תומך בו... (ולמרות שהבעתי דיעות נוגדות אני ממש יכול להבין למה העניין הזה כל כך כואב לחברה פה...)

איתמר...

באמת לא אכפת לך שמרביצים להם... אנשים עם כובע שחור או כיפה, אנשים עם צציות בחוץ שמסמלים את המצוות... אני לא אומרת שצריכים לשתוק ולהגיד זה בסדר תעשו מה שבא לכם... אבל להרביץ.. כאילו מה קרה?.. אנשים שלא כל כך קרובים לדת מסתכלים על האיש הדתי או החרדי הזה ורואים איך הוא מרביץ וחושבים לעצמם ככה הדתים מתחנכים.. וואלה? לא בא לי לחזור בתשובה אם ככה הם מתנהגים... חוץ מ'זה ממש לא נראה לי שאם נרביץ להם הם יפסיקו את הצעדה שלהם בירושלים, הם רק ירצו בכוונה לבוא לירושלים כל שנה כדי להוכיח לכולם שהם קיימים... אם תשאל אותי צריך ללהגיד בקול שאנחנו ממש לא מסכימים עם הצעדה בירושלים ובמקום לנסות להחטיף לבן אדם הזה כאפה לנסות להסביר לו למה הוא טועה...

אני חושב שאם הם יראו שיש מכות

הם יוותרו למה? כי הם חלשים נפשית כי הם לא באמת מאמינים בלב מלא במה שהם עושים תקראו לזה נאורות תקראו לזה אנושיות אני אומר שהם חלשים נפשית ובגלל זה הם כאלה מנודים, החולשה הזאת היא חלק מהמחלה ההומוסקסואלית.

תראה...

נכון שהם באמת חלשים נפשית... אבל מאמינים??... הם מאמינים בעצמם בלב שלם כי לא אכפת להם להיות ככה (ברור שלא כולם) יש כאלה שאפילו מחפשים את זה.... יכול להיות שאתה ממש צודק והם יוותרו בסופו של דבר אבל תחשוב שכל שנה שעוברת האוכלוסיה הזאת רק גדלה ובמקום האנשים שעזבו יבואו החדשים... זה בחיים לא יפסק... ועובדה שגם שנה שעברה היו מכות.. והיו סכינים והיו רובים... למה רובה?? בגלל שהוא לא מאמין בדרך שלך לרצוח אותו... וחוץ מ'זה אם אתה מאמין שהוא טועה והוא צריך לכבד את ירושלים אתה בטוח מאמין ב"לא תרצח" שזה נראה לי אחד הדברים הבסיסים שילד בגן יודע... אני לא מאמינה שלהרביץ להם זה הפתרון הם לא ילדים קטנים שיתחנכו ממכות הם גדולים, מבוגרים שאם תרביץ להם זה רק יעלה להם את הפיוזים...

TillsWIFE

New member
חחח

אני בכלל לא מבינה מ אכפת להם שיכו אותם, שההומואים האלו יהנו מסאדו-מאזו בחינם.

the ror

New member
היו לי הרבה דיונים על הנושא...

לסיכום, אני חושב שאם הם יעשו מצעד מכובד ומסודר(אפילו אם זה בי-ם) בלי כמובן לעבור בשכונות חרדיות(כי זה ברור שיפגע באנשים המתגוררים באותן השכונות), אז אין בכך רע. אני אישית חושב שיותר מתאים היה לעשות את זה בת"א אבל אני יכול להבין את הצורך שלהם לעשות מצעד בי-ם. אני רק מקוה שלא יקרה מקרה נוסף של אדם דתי/חרדי שלא ישלוט בעצמו ויוסיף חילול ה' למקרה הדקירה שכבר היה במצעד הקודם...

אחרי שקראתי חלק מהתגובות....

אז ככה, לדעתי אני חושב שדבר כזה לא יכול להיות בארץ שלנו! עזבו ירושלים, זה פשוט מזעזע!! קבוצה של סוטים וסוטות שהולכים מחובקים זה באמת שלא דבר נחמד... ככה, אתה אוהב בנים? בבית שלך תעשה משבאלך! אבל אני לא רוצה לראות זוג מחובק. וזה לא רק זה, זה גם מבזה את עיר הקודש וארץ הקודש. ובקשר למכות, גמני נגד להביא מכות אבל אם יהיה אני לא אכאב על זה שמהצעדה ילכו לבית חולים או קברות. מצטער.

the ror

New member
אני בטוח שכבר יצא לך לראות זוג

מתחבק ברחוב. ואני גם די בטוח שבאותו המקרה זה לא ממש הפריע לך...אז למה זה כזה קריטי לך הפעם? (כמובן, שוב, אני מדגיש במקרה שזה מדובר בחיבוק מקרי ולא צעדה שמטרתה להתחבק בפומבי) יש מצב שאפילו יצא לך לראות זוג מתנשק נשיקת פרידה או משהו כזה וגם אז זה לא צרם כל כך לאף אחד... עד כמה שהבנתי, המצעד לא יעבור באף מקום קדוש כך שאני לא רואה מה מבזה בו?ואת מי זה מבזה? אז תחשוב מה בעצם הבעיה האמיתית שלך עם המצעד הזה? ובקשר להערה האחרונה שלך, אני באמת מקוה שאתה לא מתכוון לזה. אם אתה נגד מכות אבל לא יפריע לך אם אדם מסויים יפגע או ימות אז איך אתה יכול להגיד אתה נגד מכות? בגלל שיש אדם עם נטייה שונה אז זה בסדר?(תחשוב על אדם שאוהב מאכל מסויים שאף אחד אחר לא אוהב, הוא יהיה שונה מבחינתך לעניין הזה?)

ככה, שוב

אני דיברתי על החיבוק בתור דבר כולל. ומור, אני יודע מה יש שם. אם אני אראה שני בנות מתנשקות למשל זה בטח יזעזע אותי! ראיתי פעם אחת שתי בנות שאין להן סטייה או משהו מתנשקות צרפתית וזה היה מגעיל לראות דבר כזה!!! בקשר למקומות הקדושים זה לא קשור!! ירושלים זה עיר של קודש ואם אתה לא שם לב לזה אז זה בעייתי כי איך שאתה נכנס לשם אתה מרגיש שונה לחלוטין!! אז רק שזה שם זה כבר מזעזע! ובקשר למכות, אני לא בעד, שוב, אבל אם אדם שמחלל את הארץ שלי עם הסטיות שלו, והוא פשוט מבזה אותי, אז אני לא אבכה אם אותו מגעיל יפצע... אבל שלא תהיה טעות! חייבים לעצור את הפוצע!!

למעלה