תשובות
1. לסביבה כפולה (עשר עם קלאסיק) היא באמת פחות מתאימה, כי למיטב ידיעתי היא לא מפעילה את הפונטים כך שגם הקלאסיק מצליח לקרוא אותם. חוץ מזה, ההתנסות שלי איתה מצוינת, כבר הרבה זמן. וזה אחרי תקופה ארוכה של תסכול מצורות שונות של ניהול פונטים. בכל מקרה פונטבוק אינה פתרון מספיק טוב בעיני לעבודה אינטנסיבית עם ניהול פונטים. אז אם אין לך עבודה עם קלאסיק - פונטאקספלורר נהדרת. אני עובדת איתה, ובפעם במיליון שנה שאני מעלה את הקלאסיק, אם יש צורך אני מפעילה שם את הפונטים בסוטקייס. 2. ההסתייגות מפריהנד MX היא מתוך הניסיון לעבוד איתה. הבעיה היא ספציפית עם גרסה 11 בעברית שהיא פשוט גרועה. כאילו הוציאו תוכנה בשלב הבטא הראשון. וזה אחרי יותר משנה וחצי שחיכינו לגרסה העברית שתצא. אחרי כמה שנות ניסיון על פריהנד 8-10, שמחתי נורא שיש סוף סוף תוכנה שמתאימה למערכת 10, ופשוט אין מילים לתאר כמה התאכזבתי כשהתחלתי לעבוד איתה. למשל - פונטים של מסטרפונט בפריהנד - לא מציגים את האותיות ד' ו-נ'. ועוד הרבה בעיות עם טקסטים ופונטים. על אופן-טייפ דיברנו? לא. היא פשוט לא יודעת לקרוא אופן-טייפ. יש עוד הרבה, אבל את תגלי אותם לבד אם תעבדי איתה. 3. מה שאני עשיתי בנושא (אני כבר שנתיים+ אחרי המעבר הזה): - פרויקטים חדשים פותחת רק באינדיזיין/אילוסטרייטור. בשום אופן לא בפריהנד. - קבצים ישנים מפריהנד 10, שעדיין יוצא לי להעלות לעיתים, אני פותחת בפריהנד 10, מייצאת לגרסה 9, ואז אילוסטרייטור יודעת לקרוא אותם. כמובן שאם זה היה מראש בגרסה 9 ומטה, אז לא צריך את השלב הראשון. את שאר התיקונים והשינויים אני עושה באילוס', למרות שזה קצת בעייתי לפעמים בגלל שלאילוס' אין ריבוי עמודים. אני חייבת להגיד שאני מאוד מקווה שאדובי יוסיפו אפשרות פתיחת קבצי פריהנד גם לאינדיזיין הבאה. זה יעזור הרבה. בכל הפעמים שניסיתי לפתוח את הפרויקטים הישנים הללו בפריהנד 11 זה נגמר רע. הפונטים אף פעם לא זוהו, למרות שהם פעילים במערכת. חצי מהעברית (לפי החלטה שרירותית) הפכה לגי'בריש. חלק מהאותיות פשוט הופכות למשהו אחר. אותיות מתחילת פסקה נעלמות. ועוד הרבה. דוקא עם אילוס' הם יצאו בסדר.