שאלה

starflyer

New member
שאלה

יש לי שלאה! אני מעוניין לקנות מחשב נייד של אפל בארה"ב, ורציתי לדעת אם זה יסתדר לי בארץ. כלומר, אם יהיה בעיה לקרוא/לכתוב בעברית וכדומה. וגם, האם זה אפשרי להחליף את המקשים שיהיו גם בעברית?

OrlyNL

New member
לא תהיה לך בעיה בעברית

אין ממשק בעברית למערכת הההפעלה, אבל תוכל לקרוא ולכתוב עברית בלי בעיה. לגבי המקשים - אתה יכול לצרוב עליהם בעברית, או להדביק מדבקות, כמו כל מקלדת אחרת. (אבל הכי טוב זה ללמוד להקליד עיוור
)

Orly, can you please give me

a link to the website that will allaw me to install Hebrew on my MAC ? I bought it in the states and he's AMAZING. All I'm missing is Hebrew... Thanks !

Centrino6

New member
הגרסאות הרגילות של סקייפ

ומסנג'ר לא תומכות בווידאו. אתה צריך להשתמש ב aMsn במקום מסנג'ר ולסקייפ בגרסת 2.0 בטא. אם אתה מדבר עם מספר מצומצם של אנשים בצד השני, אני ממליץ על SightSpeed שהוא מוצר בשל יותר גם ל pc וגם ל מק. הוא גם נותן איכות ווידאו הרבה יותר טובה. החיסרון הוא שהוא הרבה פחות נפוץ, ואז אתה צריך לבקש מאנשים שיתקינו על ה pc כדי שתוכלו לדבר.

mamby

New member
חיפוש קצר בפורום נותן את התשובה

הרבה מאוד פעמים. הנה אחת מהן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=603&msgid=85745003&FlagSybase=1

לארי

New member
u dont need a link- just go

to system prefernces----> International<---- and check the : Hebrew Layout ( in the "input menu tab)

starflyer

New member
סבבה

תודה.. אז מה אתה אומר על ה"מקבוק"? שווה קניה, הא?! אלף דולר זה לא כזה סיפור..

Centrino6

New member
קודם כל יש לך מצד ימין למעלה

דגלון קטן (אמריקה/ישראל) שעליו אפשר ללחוץ ולהחליף שפה. להחלפה מהקיבורד, צירוף המקשים הוא Command+Space ("תפוח" + רווח). לפעמים הצרוף הזה מוגדר לפתיחת spotlight. אם זה קורה, אפשר לשנות את ההגדרות. חפש בפורום "ספוטלייט".

עובד מעולה !!!

הבעיה היחידה היא שלוקח לי שעה לכתוב משפט פשוט... המון המון תודה לכולם ! יום טוב שיהיה !

OrlyNL

New member
אני אומרת...

שקודם כל - המקבוק הכי זול עולה 1099 דולר, וזה לפני מיסים. חוץ מזה - תלוי בצרכים שלך. מדובר במחשב עם מסך 13 אינץ' (קטן יחסית) ותלוי מה השימוש שלך בו. אם אתה עובד עם תוכנות כבדות, עדיף לך לקנות מחשב קצת יותר חזק. אם המחשב מיועד לגלישה באינטרנט, משחקים וכדומה - זה אחלה מחשב.

inshaw

New member
אם אפשר לנצל"ש

זה בדיוק מה שעשיתי - יש לי MMacBook Pro דנדש בבית! התקנתי עברית, הוספתי keyboard, תיקנתי את הקיצור של spotlight להחלפת שפות - הכל סבבה! מה שכן אני די חדשה למערכת 10 כדי להתחיל לחלוטין להתעסק איתה, אבל העברית התחילה לעבוד עם כמה שאלות: 1. מילא אני לעולם לא קוראת לתיקיות בעברית אבל זה מקליד - בדוק, אבל איפה מוצאים איך להגדיר את הפונט המועדף וגם הגדול (גם בעברית וגם באנגלית)? 2. מגיעה לעבוד בתוכנות מקצועיות - בשבילי זה בעיקר פריהנד MX (גרסה עברית, עד שנלמד את Adobe) - אממה אין לו פונטים בסיסיים בעברית (Arial?Hermon?). זה אומר שכל דבר שארצה להקליד בעברית אין לי איך. הבנתי שפונטי המערכת בX נמצאים בכל מיני מקומות שונים ומשונים ומפוצלים, איך מוצאים? איל מכניסים לפריהנד? 3. השתגעתי לכתוב את ההודעה הזו כי המקלדות הווירטואליות המוכרות לי והאהובות עלי לא ממש מתפקדות על מק - מישהו מכיר איזו טובה לישועה? המון תודה, לא הצלחתי למצוא תשובות ספציפיות לשאלותי בחיפוש

kiro

New member
מספר תשובות

1. ניתן להגדיר בפיינדר את גודל הפונט בתפריט: View > Show View Options לגבי סוג הפונט ניתן רק בעזרת תוכנות עזר, אבל זה מאוד לא מומלץ לשנות את סוג הפונט של המערכת. 2. לגבי פונטים, המערכת מאפשרת שימוש במגוון פונטים בפורמטים שונים כולל כאלו של ווינדוס, אז אפשר להוריד מהאינטרנט פונטים ולהתקין. לגבי מיקום הפונטים, אז יש שלושה מקומות בסיסיים בהם מותקנים פונטים: א. תיק המערכת System > Library > Fonts. תיק המערכת נעול ולא כדאי לגעת בו. לא להוסיף ולא להוריד פונטים. במיוחד לשים לב לא להוריד פונטים, כי ניתן בעזרת תוכנת Font Book לבטל פעילות של פונטים. ב. בתיק Library > Fonts. תיק זה הוא התיק המרכזי בו שמים פונטים המשמשים את כל משתמשי המחשב. ג. בתיק הפונטים בספריית המשתמש User > Library > Fonts. פונטים אלו משמשים רק את המשתמש אצלו הם מותקנים, ומשתמשים אחרים לא רואים אותם. 3. לגבי הקלדה, או שתקלידי בצורה עיוורת או שתקחי את המקלדת לחריטה עברית.

inshaw

New member
תודה על התשובה המפורטת ועוד קצת

בדגש על הפריהנד - כל פונט שאכניס לאחת התיקיות שפירטת יופיע לי? מאיפה מורידים "ערכה בסיסית" של פונטים עבריים למערכת? כנראה שפשוט אצטרך לשנות הרגלים, אכן אני מקלידה עיוורת (אבל עדיין יש טעויות שצריך לתקן וזה פשוט הפך למסובך יותר במק), פשוט המקום של בראוזר שימש לי למיקום הקלדה, תוכנה כמו TextEdit תוכל לשמש לי למקום כזה מעכשיו? ואם כבר פונטים: אני רגילה ל-Suitcase (בסביבת classic), אבל משום מה בגרסת הדמו Suitcase Fusion שהורדתי חצי מהפונטים שלי (אנגלית למרבה ההפתעה) לא עובדים - פשוט לא מתווספים, לעומת זאת Font Book פתחה אותם ללא בעיה, יש למישהו הארות/המלצות איך לתפעל פונטים במערכת 10? ואחרון חביב: האם זה אומר שניתן "לכבות" את כל הסינית, יפנית ומוזרויות אחרות מתוך Font Book בלי למחוק אותם מהתיקיה "האסורה"? שוב תודה. התמיכה של Apple שווה כאן רק לבעיות ברורות, שפות נוספות זה כבר מעל מעבר למרובעות האמריקנית

mamby

New member
לגבי ניהול פונטים

אני ממליצה על התוכנה הנהדרת פונטאקספלורר של linotype. תוכנה חינמית שעושה עבודה טובה יותר מסוטקייס לדעתי. תריצי חיפוש עליה בפורום זמן דיגיטלי ותמצאי המלצות וטיפים. אני לא זוכרת אם גם כאן היו דיונים בנושא. לגבי פריהנד, שימי לב שהיא די בררנית בסוגי הפונטים שהיא יודעת לקרוא. אופן טייפ הם מחוץ לתחום אצלה, וגם עם טרו-טייפ היא לא מתמודדת יפה. בנוסף לזה הגרסה למק היא בעייתית מאד, מלאה באגים ודברים מוזרים. במקום לנסות להתמודד איתה אני ממליצה לקפוץ למים ולהתחיל ללמוד מהר את תוכנות אדובי. בעיקרון היא תקרא פונטים מכל מקום שהמערכת תקרא ממנו - תיקיות הפונטים של המערכת והיוזרים. אבל יש כאלה שהיא עלולה פשוט להתעלם מהם, בגלל שהם מסוג שהיא לא אוהבת.

inshaw

New member
מודה על התדוגה, ותרשי לי להסתייג

אני אמנם לא מומחית בכלל, ובטח מחזיקה בכמה מיתוסים, אבל: 1. דווקא את התוכנה של לינוטייפ בדקתי בזמנו, ומצאתי מרבית המלצות שליליות, כולל של מישהו שאני מאוד מעריכה מבחינת עיצוב ושימוש בפונטים. והיא לא ענתה לצרכי המשרד (סביבה כפולה), אז וויתרנו... 2. פונטים של המערכת תמיד היו טרוטייפ ופריהנד אכלה אותם טוב מאוד. האם ההסתייגות היא מפריהנד MX או עקרונית? כי דווקא בתור מי שחזרה זמנית לפיסי בחודשים האחרונים שוב נזכרתי כמה באגים יש לפריהנד בפיסי (אם כי שטח אפור כללי לכל התוכנה בלי לראות את הרקע הרבה יותר טוב בעיניי). בכל מקרה אופן טייפ בפיסי בלי בעיה - האם בטוח במק לא? 3. בתהליך מעבר מאומץ אין ברירה אלא להשתמש בפריהנד בעיקר בשביל קבצים ישנים (ולא מקונברטים) בעברית - אז מה עושים??

mamby

New member
תשובות

1. לסביבה כפולה (עשר עם קלאסיק) היא באמת פחות מתאימה, כי למיטב ידיעתי היא לא מפעילה את הפונטים כך שגם הקלאסיק מצליח לקרוא אותם. חוץ מזה, ההתנסות שלי איתה מצוינת, כבר הרבה זמן. וזה אחרי תקופה ארוכה של תסכול מצורות שונות של ניהול פונטים. בכל מקרה פונטבוק אינה פתרון מספיק טוב בעיני לעבודה אינטנסיבית עם ניהול פונטים. אז אם אין לך עבודה עם קלאסיק - פונטאקספלורר נהדרת. אני עובדת איתה, ובפעם במיליון שנה שאני מעלה את הקלאסיק, אם יש צורך אני מפעילה שם את הפונטים בסוטקייס. 2. ההסתייגות מפריהנד MX היא מתוך הניסיון לעבוד איתה. הבעיה היא ספציפית עם גרסה 11 בעברית שהיא פשוט גרועה. כאילו הוציאו תוכנה בשלב הבטא הראשון. וזה אחרי יותר משנה וחצי שחיכינו לגרסה העברית שתצא. אחרי כמה שנות ניסיון על פריהנד 8-10, שמחתי נורא שיש סוף סוף תוכנה שמתאימה למערכת 10, ופשוט אין מילים לתאר כמה התאכזבתי כשהתחלתי לעבוד איתה. למשל - פונטים של מסטרפונט בפריהנד - לא מציגים את האותיות ד' ו-נ'. ועוד הרבה בעיות עם טקסטים ופונטים. על אופן-טייפ דיברנו? לא. היא פשוט לא יודעת לקרוא אופן-טייפ. יש עוד הרבה, אבל את תגלי אותם לבד אם תעבדי איתה. 3. מה שאני עשיתי בנושא (אני כבר שנתיים+ אחרי המעבר הזה): - פרויקטים חדשים פותחת רק באינדיזיין/אילוסטרייטור. בשום אופן לא בפריהנד. - קבצים ישנים מפריהנד 10, שעדיין יוצא לי להעלות לעיתים, אני פותחת בפריהנד 10, מייצאת לגרסה 9, ואז אילוסטרייטור יודעת לקרוא אותם. כמובן שאם זה היה מראש בגרסה 9 ומטה, אז לא צריך את השלב הראשון. את שאר התיקונים והשינויים אני עושה באילוס', למרות שזה קצת בעייתי לפעמים בגלל שלאילוס' אין ריבוי עמודים. אני חייבת להגיד שאני מאוד מקווה שאדובי יוסיפו אפשרות פתיחת קבצי פריהנד גם לאינדיזיין הבאה. זה יעזור הרבה. בכל הפעמים שניסיתי לפתוח את הפרויקטים הישנים הללו בפריהנד 11 זה נגמר רע. הפונטים אף פעם לא זוהו, למרות שהם פעילים במערכת. חצי מהעברית (לפי החלטה שרירותית) הפכה לגי'בריש. חלק מהאותיות פשוט הופכות למשהו אחר. אותיות מתחילת פסקה נעלמות. ועוד הרבה. דוקא עם אילוס' הם יצאו בסדר.

inshaw

New member
תודה על התושבה המפורטת.

כל הכבד על המעבר המוקדם. ושעות הערות |:)| ואחזור לשאלת הפונטים המקורית ברשותך: האם אני יכולה לסגור, לא למחוק (בכל תוכנת ניהול פונטים שאבחר לי), כל מיני סינית, יפנית, וכו' בלי לפגוע במערכת ההפעלה? FoontBook מגיעה built-in האם זה שתהיה תכנת ניהול פונטים נוספת על המחשב יגרום להתנגשות כלשהי? איך נמנעים? ובכל זאת איפה מוצאים חבילה עברית בסיסית מאלה המופצות בדרך כלל עם מערכת ההפעלה (ערי ישראל למיניהן)?

למעלה