שאלה

mamby

New member
את יכולה לכבות את כל הפונטים, פרט ל

פרט לאלה שנמצאים בתיקיית הפונטים של המערכת: HD/system/library/fonts יש שם כמה סינים יפנים וכו'. אבל למיטב ידיעתי אסור לגעת בתיקייה הזו, היא חיונית לפעולה תקינה של המערכת. בכל מקרה, בד"כ תוכנות ניהול פונטים לא נותנות לגעת בה. אם לא תעבדי עם פונטבוק לא תהיה התנגשות. צריך פשוט להיכנס קודם לפונטבוק, לכבות את הכל הפונטים שם (פרט למערכת) ויותר לא לפתוח אותה. פונטאקספלורר יודעת לייבא את ה-collections של פונטבוק, וגם לייבא תיקיות פונטים מסודרות. כדאי רק לשנות את ברירת המחדל לפתיחת פונטים שתהיה פ"א, אחרת בדאבל קליק על פונט, הוא ייפתח לך בפונטבוק. לגבי פונטים עבריים - את מחפשת חינמיים? חינמיים אפשר למצוא בפונטיה של בן, העוקץ של מאיר סדן, ויש עוד כמה שתוכל פשוט למצוא ע"י חיפוש בגוגל. אלו פונטים טרוטייפ של פיסי, אבל מערכת 10 יודעת לקרוא אותם, כמובן. במקמק גם תוכל למצוא קישורים לפונטים חינמיים נוספים. פונטים איכותיים יותר בתשלום אשר למצוא אצל מסטרפונט, פונטביט, אות סלע. את הפונטים של ערי ישראל הייתי מנסה למצוא בדיסק ההתקנה של מערכת תשע העברית. יש לך? אגב, שאלת קודם ולא עניתי - פריהנד 11 לא מצליחה לקרוא פונטי טרוטייפ. לא את שלי בכל אופן. ויש לי כל מיני סוגים.

inshaw

New member
תודה רבה

תודה רבה על כל התשובות המפורטות, הפעם אנסה בלי שגיאות כתיב במילים "תשובה" או "תגובה" זכור לי שפעם בכל חור רשמי היו החבילות החינמיות האלה לפי השפה ופתאום לא מצאתי. פשוט חשבתי שאלה יהיו הפונטים שהכי קל להפעיל... מנסה שרשור נפרד לפצקון נקטדתי של בעיה שהתעוררה. שוב המון תודה

gurke

New member
אבל אם אני ממש לא אוהב את הפונט של

את הפונט של העברית שמוצג כברירת מחדל, גם בספארי, אין לי איך לשנות אותו?

kiro

New member
ספארי לוקח את פונט המערכת בעברית

אם את יודעת להכין Style sheet אז אולי הספארי יקרא את הפונטים מהקובץ. יש אפשרות לבחור קובץ Style Sheet בהעדפות של ספארי. את יכולה להשתמש בפיירפוקס. שם יש אפשרות לשינוי הפונטים, צבע ורקע של הדפים המוצגים.

gurke

New member
אני בן ../images/Emo9.gif

אני מצטער שאני לא מבין, אבל מה זה סטייל שיט? תודה

למעלה