שאלה

mbinh

New member
תודה ועוד

ראו אני לא בא וטעון איזו טענה אלא בא ושאול ומדוע מכיוון שהיה חבר בפורום שטען שאסור ללכת עם פנטגרם שקודקודו מכוון לאדמה מכיוון שזה מקור לדברים רעים ושזה משדר חומריות.(לrainbird אני גם מאמין באיזון(אני מאמין קלטי-דרואידי) בין האלה והאל ובין כל השאר אבל עדין אם אני הולך עם סמל פנטגרם בשרשרת הוא מצייר פנטגרם לכישוף כלשהו איך אני אמור לצייר? זו השאלה קודקוד לשמים או קודקוד לאדמה?

בדרך כלל

בכישופים שבהם עושים שימוש בשרטוט פנטגרמים באוויר - משרטטים עם כיוון הפנטגרם למעלה. זה משהו שהגיע מהמאגיה הטקסית לתוך המסורות הפגניות המודרניות (כמדומני, הפנטגרם לא היה סמל קלטי). זה אפילו מסובך יותר מזה, במאגיה הטקסית (לפחות לפי זו של מסדר שחר הזהב, שהיא המשפיעה הגדולה על המסורות הפגניות. המסורת האוגדואטית לא מוכרת כל כך בקרב הפגנים) יש חשיבות מאיפה מתחילים ומאיפה מסיימים, האם זה פנטגרם של זימון או פנטגרם של גירוש וכן הלאה. האם דברים רעים יקרו אם תשתמש בפנטגרם שפונה כלפי מטה? לדעתי ומנסיוני לא. אז מה אם זה משדר חומריות? בניגוד לדתות הספר (ובעיקר בניגוד לנצרות) אמונות פגניות רבות לא סובלות מהדיכוטומיה של "רוח" מול "גוף". שניהם אחד, בסופו של דבר. האלוהות היא אימננטית בטבע, לא טרנסצדנטלית בלבד (ולעיתים לא טרנסצדנטלית כלל בחלק מהאמונות הפגניות). החומר הוא לא פחות ערך מהרוח.

mbinh

New member
תשובה

אני אינני דרואיד למרות שלא היתי מתנגד ללמוד את האמונה את הכוהנות וכו'. אנ ימאמין פאגני קלטי דרואידי זאת אומרת שאני מאמין פאגני שהאמונה הקלטית משפיעה מאוד על אמונתי אבל אני גם מאוד מושפע מהאמונה הדרואידית(יש שוני בין שתי האמונות) ובגלל זה אני מאמין(עם דגש על מאמין) קלטי דרואידי. (זה שאני מאמין קלטי לא אומר שאני קלטי).

למעלה