שאלה

PurpleFilth

New member
לא ברור בכלל,

ההסטוריה של מגן דויד במערב לא התחילה באלכימיה האירופית.לא סתם קוראים לו *מגן דויד* - הדבר הזה היה הסמל של ממלכת יהודה בזמן העתיק.

נראה לי שיש טעות באתר הזה

אין עדות לשימוש בסמל הזה בממלכת דוד (אלא אם כן ספרים שנכתבו בימי הביניים הם עדות כזאת - והם לא ממש, בינינו) כסמל של הממלכה. מגן דוד בויקיפדיה הדגל ומגן דוד באתר מורשת (ושם מזכירים את "אשכול הכפר" ספר מהמאה ה-12 שהוא הראשון המקשר בין הביטוי "מגן דוד" לסמל שכיום אנו קוראים לו כך).

גם אילו

עדיין, ההינדו עתיק יותר גם ממלכת יהודה. אבל זה לא באמת חשוב כי כפי שאילן ציין, מגן דוד ממש לא היה מקושר לממלכת יהודה. לדוד לא באמת היה מגן כזה, והיהודים אימצו את הסמל בתקופה הרבה יותר מאוחרת. כפי שניתן לראות בקישור הסמל שימש את ההינדים כבר לפני אלפי שנים. היהודים קיבלו את הסמל רק בימי הביניים: http://en.wikipedia.org/wiki/Hexagram

זה הבדל בתפיסה

עד כמה שאני יודע, במזרח צורות "זורמות" הן בעלות תנועה בעוד במערב צורות חדות הן בעלות תנועה (בעוד עיגול יהיה סטטי).

ההגמון

New member
אני לא חושב שיש אני אוהב או לא אוהב

גם. אני חושב שזה עניין של תפיסה ו"מה הסמל אומר בשבילי". ולא, אני לא שולל את האנרגיה של התפיסה הקולקטיבית. אך עדיין, לדעתי לפחות, מה שהסמל מסמל בשביל האדם הספציפי, סובייקטיבית, יותר משמעותי.

../images/Emo45.gif

במיוחד אם התפיסה הקולקטיבית בכלל לא מודעת לכך שאינדיבידואל כזה או אחר משתמש בסמל אחרת ממה שהתפיסה הקולקטיבית מאמינה בו. חוץ מזה, בתור מאגים ומכשפים, אנחנו אמורים לדעת לפעול גם מחוץ למסגרת התפיסה הקולקטיבית, לא?

PurpleFilth

New member
התכוונתי ל...

דיון אם חומריות זה טוב או רע. לגבי סמלים, הדיון הזה לא רלוונטי בכלל. אני מניחה שפרשנות אובייקטיבית/סובייקטיבית לגבי סמל מסויים תלויה בצורת השימוש בו.

neophile

New member
כלכך הרבה שאלות

זה כמו שבן אדם ילך בארץ עם מגן דויד, אולי בשבילו זה מסמל איחוד ניגודים, רוב האנשים לעומת זאת יקשרו את המגן דויד למסורת היהודית. ברור שזאת הפרשנות של העונד שיש לה הכי הרבה משקל , אבל האם יש משקל לאיך שאחרים תופסים זאת? יש רובד נוסף -אלון כתב באחד השירשרוים כאן או בפאגאניזם , לגבי ענידה של פנטגרם הפוך וההשלכות של זה כמו למשל הרתעות של אנשים מהעונד ובעקבות זה דיכאון . יש עוד רבדים לעניין...השאלה היא באיזה רבדים הסמל עצמו עוסק? האם רמת המודעות של כלל האנשים לרבדים בסמל משפיעה על האפקטיביות שלו? למשל בארץ יש הרבה שחזרו מהודו ועונדים אום, אני מתאר לעצמי שיש לענידת הסמל כאן ובהודו השפעה שונה . האם לדעתכם זה שהמון אנשים עונדים פנטגרם בלי להבין אותו על רבדיו(האין סופיים) מפחיתים ממנו בתודעה הקולקטיבית בצורה כלשהיא? או שזה הכל בתודעה? לדעתי ההשפעה והאפקטיביות של סמל תלוייה במידה רבה במי שעונד אותו וברמת המושפעות שלו מזרמים וטרנדים בסביבתו. דוגמא הפוכה מהפנטגרם היא לבישה של בגד ממותג מסויים בציפייה להיות מושך כמו הדוגמנים והדוגמניות בפרסומות שלו.

PurpleFilth

New member
אתה חי בסרט.

מי לעזאזל שטף לך כל כך את המח שכל מה שאתה רואה בעיניים זה את השנאה לעולם הפרסום, גם כאשר אף אחד לא מדבר על זה חוץ ממך? כל מה שאמרתי זה דבר אחד נורא פשוט: כן, לפעמים יש קונפליקט בין הפירוש האישי של לובש הסמל לפירוש הקולקטיבי, וכמו שאמרתי, נראה לי שזה קשור לצורת השימוש בסמל.

neophile

New member
נתתי את זה בתור דוגמה

לשימוש בסמלים, לוגו של חברה הוא סמל , למרות שהוא סמל שונה מאוד ממה שאנו מגדירים כסמל מאגי השאלה היא האם כשמישהו הולך עם פנטגרם כי זה מגניב, זה באמת סמל מאגי או שזה לא שונה מלוגו של חברה?

PurpleFilth

New member
אם כבר, תשאל

אם פנטגרם היה סמלעם כח גם אם אף אחד לא היה חושב עליו ככזה.

neophile

New member
ההבדל בין סמל מאגי ללוגו

האם עץ שנופל ואף אחד לא שומע עושה רעש? כשאנחנו מדברים על סמלים , אנחנו לא מדברים על ציורים או חריטות בעץ , אלה על מידע ש"חרוט" בתודעה(mind) שלנו. הסמל הפיסי הוא טריגר למה שכבר נמצא. לסמל תמיד יתלוו תחושות,מחשבות ודחפים מסויימים. כשאת רואה פרסומת בטלוויזיה מגוון המחשבות ,התחושות והדחפים שמשודרים נחקקים אסוציאטיבית עם הלוגו של החברה. אני בטוח שראית את הפרסומת של דיאט קוקה-קולה , זאת ממש פרסומת ברמה גבוה . כשבן אדם חושב על מה לבזבז את הכסף שלו, הוא ילך על מה שנותן לו את התחושות,המחשבות והדחפים שמתאימים לו ,שהם הכי אטרקטיביים בשבילו. סמל מאגי כמו הפנטגרם , הוא שונה . מפני שיש בו יותר מתחושות, מחשבות ודחפים.

neophile

New member
הכוונה שזה אינדווידואלי

אולי תנסח את השאלה יותר טוב?

neophile

New member
השאלה היא למה את קוראת

סמל עם כוח? האם לוגו של חברה הוא סמל עם כוח? אם כן אז אנחנו צריכים לבהר מה ההבדל בין סמל עם כוח לבין סמל מאגי עם כוח?

ההגמון

New member
גם הסמל

של קאסטרו יכול להפוך ברגעים מסויימים לסמל מאגי. חוץ מזה, המקסם שעוטף את הסמלים והמותגים האלו יכול בקלות להכנס תחת הקטגוריה של גאלמור.

למעלה