שאלה

mbinh

New member
שאלה

לא מזמן אחד החברים בפורום כתב שכאשר אנו מצירים או הולכים עם סמל פנטגרם בעל קודקוד אחד בתחתיתו ושנים בחלקו העליון זהו סימן לחומריות ולא לרוחניות.אין זה יותר נכון ללכת עם הסמל כאשר קודקוד אחד נמצא בתחתיתו ושנים בעליונו אחרי הכל אני ומאמין שרבים פה מאמינים באלה שהיא אלת האדמה והקודקוד התחתון מסמל את יסוד האדמה כך שהסמל מראה שבבסיס כל דבר נמצאת האדמה(האלה) אז מה יותר נכון שני קודקוים בתחתית הפנטגרם או קודקוד אחד בתחתיתו?(אשמח לקבל הסבר מפורט) אודה לעונים על החתום מגנוס ברנארד ה-3 אייזק ניוטון המרשלג

PurpleFilth

New member
אז חמריות זה לא נכון?

גם הרוחניות החזקה ביותר צריכה חמריות בשביל להתקיים. בכל מקרה, אין "נכון" או "לא נכון", יש "אני אוהב" ו"אני לא אוהב". לגבי המיקום של יסוד האדמה בפנטגרם, תוכל מצד אחד להגיד שהפנטגרם שקודקודו בתחתיתו מציין שהאדמה היא הבסיס להכל, מכיוון שהקודקוד של האדמה נמצא למטה. באותה מידה תוכל להגיד שפנטגרם שקודקודו בראשיתו מציין שהאדמה היא מעל הכל. כדי לבסס את התיאוריה שלך, רצוי שבדומה לרב האוכלוסיה תתייחס לכיוון אליו מכוון הסמל *כולו*, ולא קודקוד ספציפי. כלומר, יהיה לך קל יותר להגיד שפנטגרם המצביע מעלה מכוון לשמיים, ופנטגרם המצביע מטה מכוון לאמא אדמה. נסה להשוות את צורת המחשבה הזאת לשיטה לפיה משולש שווה צלעות מצביע מטה מסמל גבריות, ומשולש המצביע מעלה מסמל נשיות. המשולש הגברי, כך נאמר, מקורו ברוחניות והוא שואף לחמרניות, והמשולש הנשי להפך (אנסה להזכר מה הוא המקור המדוייק). בכל אופן, זאת התיאוריה שלך, לא שלי. רק תשתדל לזכור דבר אחד: לפי כל המאגיה האלמנטאלית המוכרת לי, יסוד האדמה מסמל גם עושר חומרי. אפשר לקרוא לזה פריון, ואפשר לקרוא לזה ממון. החמריות אחת היא.

דווקא לפי הזכור לי

משולש מעלה מייצג גבריות ומטה נשיות. מכיוון שמשולש מעלה מייצג את יסוד האש ומטה את יסוד המים. אני גם יכול למצוא לזה ביסוס ביסוס אנוטומי מההבדלים בין המינים

יכול להיות

שמדובר בתאוריה אחרת כלשהי שאני לא מכיר? אם כך אשמח לדעת עליה. אבל לפי היסודות אכן יסוד האש הוא משולש מעלה ומים זה מטה.

PurpleFilth

New member
שיט, אתה צודק.

מחר אני יוצאת לחפש"ש, אז יהיה לי המון זמן לבדוק את המקורות שלי. =]

RainBird

New member
הסוד הוא לא חומריות או רוחניות. אלא איזון. מכשפות תמיד חיו בצורה מלאה ועשירה יחסית. הגנים של אחרים קמלו או קפאו, והמכשפה אכלה ירקות כל החורף והקיץ... וכדומה.

PurpleFilth

New member
מעניין שאתה אומר את זה,

בנוגע למשולשים שהזכרתי, אותה תיאוריה גורסת שהאיזון נמצא במגן דוד.

הסמל של מגן הדוד

מסמל חיבור של הזכרי והנקבי, וכן החיבור של מים ואש - ובאלכימיה המערבית - סמל של אלכוהול (ידידה שלי שבקרה בגרמניה, הופתעה לגלות פאבים ומסעדות שונות עם סמל "מגן דוד". שם נאמר לה זה סמל שהמקום מייצר את הבירה או היין של עצמו. מובן, בהתחשב בזה שזה סמל לאלכוהול
). איזון, כן. השאלה היא, של מה.

PurpleFilth

New member
אני יודעת, זה הצחיק גם אותי.

זה דווקא די הגיוני, כמו לקרוא לאלכוהול "מי אש". איזון של הזכרי והנקבי, מה הכוונה?

אלכוהול זה באמת מי אש

"מים" ששורפים בגרון כששותים אותם והם גם דליקים (תלוי באחוז האלכוהול בתמיסה) - לא היית קוראת להם מי אש? איזון זכרי ונקבי על רגל אחת - בגדול, "נקבי" בא לתאר "מקבל" (Receptive) ופאסיבי, ו-"זכרי" - נותן ואקטיבי. חלוקה דומה לזו היא גם ביין והיאנג, ואפשר להגיד שלפחות בתפיסה הזו ישנה חפיפה מסויימת בין שני הסמלים (אם כי צריך להשתמש קצת בפטיש כדי שיתאימו). אז זהו איזון בין שני העקרונות האלה. אלו גם התכונות המיוחסות למים ולאש בהתאמה, ומכן שאש היא "זכרית" ומים הם "נקביים" במאגיה המערבית.

PurpleFilth

New member
נכון!

עוד באותו עניין - המילה "וודקה" מקורה במילה ברוסית או פולנית, או משהו בסגנון, שמשמעותה "מים". זה מסביר הרבה דברים. איזון: כן, זה בדיוק מה שאני אומרת. אמרת "איזון, כן, השאלה של מה". עניתי - איזון של זכרי ונקבי. ואגב, נסה להרחיב את המושגים של "נותן-מקבל" ל"radix-matrix". משם אתה גולש שוב לחומר ורוח, ועוד דברים מעניינים.

אני חושב

שההבדל העיקרי עם סמל היין יאן הוא כנראה שהיין יאן מייצג תנועה או תהליך בעוד המגן דוד (או האקסגרם) מייצג מצב שטטי של איחוד. ז"א במגן דוד מאוחדים האש והמים. בסמל היין יאנן המים והאש פועלים יחדיו בתהליך אין סופי של איזון והתמרה.

gwizard

New member
../images/Emo45.gif יפה, אהבתי.

אם כי, לדעתי, אין להשוות בין שני הסמלים כי הם בכלל באים מתרבויות שונות לחלוטין. לך תדע למה התכוון המשורר...

T i a

New member
שונות אבל קרובות

הסמל מגן דוד נמצא גם במקורות הודים. האם מישהו יודע איפה הוא הופיע קודם בהודו או כאן? אני מהמרת על הודו. להודו וסין יש הרבה היסטוריה משוטפת, כל מיני מסעות של אנשים מפה לשם.

ברור שבהודו

הוא הופיע בתור סמל יהודי רק המאה ה16-17 אם איני טועה והאלכימיה האירופאית מאוחרת יותר מהתרבות הוודית

למעלה