שאלה

אלו הספרים ההודים החביבים עלי

אבל אני חושב שאין ספרים טובים שנכתבו עליהם פשוט כי הם כל כך טובים עד שאין ספר שיכול לעשות רדוקציה שלהם. זה כמו שאין ספר שיכול להסביר לך את התנ"ך, ולכן כל מה שיש זה פירושים לתנ"ך שמתמקדים בהבהרת מילים וביטויים קשים, מצטטים דברי חכמים לגבי סוגיות מעניינות, מצטטים ממקומות אחרים בתנ"ך וכ"ו. כלומר- הפירושים לתנ"ך הם רק טכניים או הערות שוליים, אבל לעולם לא מתיימרים לעלות מעליו. כך גם הפירושים היחידים לבהווגד גיטא ולפסוקי היוגה של פטנג'לי. עדיף כלל לא לזהם את השכל עם ספרים שמתיימרים להסביר אותם, ולהסתפק בספרים הצנועים יותר, שבדרך כלל יש במסורת הדתית הקשורה להם אשר רק מוסיפים כמה דברים טכניים. אמר אחד מאלו שענו לך שבהארה קרישנה תמצאי ספרים כאלו. אני מסכים איתו- יש שם בטח את הספר עב הכרס שכתב א.ס. פרהופאדה (או משהו כזה) המפרש את הבהווגד גיטא. זה טקסט דתי בעצמו, אבל הוא מעניין כי הוא מריח מתרבות אחרת לגמרי מזו שאנו מכירים, ואני זוכר שהסב לי שעות רבות של עניין רב מאד בשל ההפנמה, או ההבנה של ערכים תרבותיים חדשים לי מכך שקראתי טקסט של הינדואיסט אדוק (וזה לא אומר שהפכתי להינדואיסט כהוא זה).

הוא בעברית, ואני מניח שיש באנגלית

הוא פשוט מאד הבהווגד גיטא, והמפרש שלו הוא א.צ פרהופדה (או משהו כזה). אין לי אותו בבית עכשיו אז אני לא יכול לומר לך בדיוק את השם של פרהופדה (או משהו כזה) אבל אני בטוח שהרה קרישנה מכירים אותו, כי הוא המנהיג הרוחני העולמי של התנועה שלהם.

jongler

New member
בהגוודגיטה בעיברית

נהנתי מאוד מהתרגום לעיברית לפי שלמה קאלו לבהגוודגיטה , תוכלי למצוא בקישור הבא : http://www.y-dat.co.il/heb/h-est.htm לגבי היוגה סוטרות אני ממליץ כפי שכבר נכתב כאן על היוגה סוטרות כרך א' ו-ב' של רמהקרישנננדה (דוד הר-ציון) הוצארת גל, רק לקרוא בעין ביקורתית משום כמה נקודות "מוזרות" בניתוח שלו אך הידע שלו הוא מדהים. ניתן למצוא רק ביד שניה. בהצלחה

קמהדנו

New member
אם מעניין אותך

ריח של התרבות ההודית, לא עדיף משהו כמו עוף בקארי על ספר עב כרס שכתב איזה א.ב. פרהפאדה?
במקרה הזה, העוף יפנים וייהפך לחלק ממך...

קמהדנו

New member
גם אני מקווה מאוד ../images/Emo13.gif

כי כתבתי אותה להוא החושב אבל ברגע שהוצאנו משהו מתוכנו החוצה, הוא נהפך לרשות הכלל, ואז לכי תדעי מה יעשו איתו. כך שאם מישהו מעוניין לראות הודעה כזו או אחרת כמופנית אליו, מי אני שאתנגד? אפשר ללמוד מכל דבר
אשמח לשמוע עדכונים על העזרה, אם קיבלת כזו, מהחבר'ה של קרישנה

אוקיי

תודה על הבהרה. ולא קיבלתי מהם עזרה, קיבלתי עזרה ממקום אחר. תודה בכל אופן. ושבת שלום.

ובכלל אני נמשך לכתבי קנאים דתיים

זה הרבה יותר מעניין מכל רומן שהוא. אתה רואה את הטירוף מקרוב, וזה מדהים. גם ספרוני הרבי נחמן מרתקים בגלל הטירוף המשתולל שם חופשי. גם הברית החדשה היא פסיכית עד כדי הנאה צרופה. אני רק חושב על הדברים האלו ואני כמעט גומר. הפסיכולוג שבי דורש מזון... "האכל אותי בבשרם הנא של קנאים דתיים" הוא מתחנן...

OriIdan

New member
תפני לדניאל מהאגודה

למדיטציה טרנסנדנטלית. היוגה סוטרה של פטאנג'לי היא הבסיס לטכניקות המתקדמות של המדיטציה הטרנסנדנטלית. הסוטרות של פטנג'לי במשך שנים נחשבו לסתם פטפוטים כי כתוב שם שאם אדם חושב משהו מסויים הוא יראה כוכבים ואם הוא חושב משהו אחר הוא יראה מה קורה בתוך הגוף. במשך שנים רבות ניסו רבים ולא הצליחו. בשנים האחרונות אצל רבים מאד זוהי מציאות יום יומית. כל זה בזכות דבר פשוט מאד שאמר מהרישי מהש יוגי שהביא למערב את המדיטציה הטרנסנדנטלית. כל מה שהוא אמר הוא שצריך לתרגל את המחשבות האלו קרובים ככל האפשר למצב הטרנסנדנטלי שאליו ניתן להגיע בקלות רבה על ידי המדיטציה הטרנסנדטלית. אל דניאל את יכולה לפנות דרך האתר שלו: http://www.tmt.org.il לצערי הרב בפורום הזה אסור לדבר על מדיטציה טרנסנדנטלית לכן דניאל כבר לא נמצא כאן. לכן גם אני בקושי נמצא כאן, אני מעדיף לתרגל ולהנות מהתרגול מאשר להתעסק בשטויות שיש כאן.

תודה רבה לך

פניתי אליו, ונראה אם הוא יגיב ולאיזה מקורות של סוטרות ישלח אותי. מקווה שיהיה בסדר
תודה שוב.

למעלה