שאלה

שאלה

אני לא יודעת אם זה כל כך קשור לפה, אבל אשמח לקבל עזרה. אני עושה עבודה על הבהגווד גיטא וסוטרות של פט'נגלי, וחיפשתי מאמרים בנושא ולא מצאתי, אז אם אתם יודעים על משהו ויכולים להמליץ לי על ספרים מסוימים, אני מאוד אשמח. בתודה ויום נהדר, אלת השמיים.

roi899

New member
תגובה לשאלה.....

יוגה סוטרות לפטאנגאלי. חלק א-חלק ב. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים. שובטמה.

roi899

New member
תגובה לאשר שבך......

אני מאחל לך שתגיע לאשר שחבוי בתוכך כמה שיותר מהר. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

לא ביקשתי איחולים

לא ממך ולא מאף אחד, אלוהים לבד הוא שמברך את הבן אדם ולא אדם אחר. עכשיו לא התייחסת לתוכן ההודעה שלי וסתם כתבת מה שעלה לך לראש וחבל. בפעם הבאה, עדיף שתסתכל מה בן אדם אחר כותב ותגיב למה שהוא צריך ולא למשהו אחר.

roi899

New member
תגובה ללא ביקשתי אחולים......

לגבי הבקשה שלך אז-מה שמסרתי בהודעה הראשונה זה שמות של ספרים. יוגה סוטרות לפאטאנגלי-חלק א- חלק-ב אלו שמות של ספרים-שיכולים לעזור לך. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים. שובטמה.

לא שמתי לב

שאני "משוחחת" עם ילד בן 10, חכה ילד שתגדל ותתבגר ותלמד יותר על העולם ותצא מהאופוריה בה אתה חי.

אפשר

ללמוד הרבה גם מילד בן 10
יכול להיות שמדובר בכלל בלידה מחדש... יש איזה ילד בניו זילנד (בעצם כבר נער כעת) ממוצא טיבטי, שהתגלה ואומת כגלגול של למה בכיר וחכם. במקרה שלו, הם אכן מחכים שיגדל וילמד יותר על העולם, כדי שיוכל לתפוס את מקומו בהנהגה הרוחנית הטיבטית גם יכול להיות שבאת לכאן לחפש משהו אחד, ותוכלי למצוא משהו אחר או שלא
אם היית יכולה לחיות באופוריה 24 שעות ביממה לכל החיים, זאת אומרת זאת היתה המציאות הפנימית הבלתי משתנה שלך, היית לוקחת את הדיל הזה?

לא

ולא מאמינה שילד גם אם הוא גלגול קודם של מישהו אחר, הוא ישר מפתח את תובנות שרכש זה שהיה לפניו. לא מאמינה בזה. ולא הייתי רוצה לחיות בבועה, עד כמה שזה מפתה. החיים מלמדים יותר מכל מציאות וצער על אנשים שלא יכולים לחיות את מציאות הזאת ונאלצים לחיות באופוריה שלהם.

מוטי ש

New member
זה לא ילד

זה המשתמש שובטמה שמפעם לפעם כותב בשם של הילד שלו. בכל אופן,זה גם יכול להיות הילד הפנימי שבשובטמה ואולי כדאי להיות קצת יותר סלחניים כלפיו,לא חייבים להיות כאלה קטנוניים כלפי אלה שניסו לעזור לנו(אפילו אם פספסו את כוונתנו ולא שמו לב שביקשנו מאמרים ולא סוטרות..:) את יודעת,זה עדיין לא אומר שהם חיים באופוריה,יכול להיות שניתן ללמוד מהם משהו בכל אופן... למשל,שובטמה הגיב גם למה שכתבת בחתימתך.החתימה שבה את משתמשת היא מעין הצהרה מסויימת שאת מאמינה בה והוא כיבד את אמונתך באומרו שמי יתן ותגיעי לאושר הפנימי שלך מהר וכולי... זאת אינה אופוריה,זאת יכולה להיות מציאות של כל אדם,אם רק יפסיק לעשות חשבון על כל עניין ודבר ויתעקש לעמוד על קוצו של יוד. לעמוד על קוצו של יוד,זה לא דבר משקדם את האדם לאושר הפנימי שלו.אם אדם עומד על קוצו של יוד ומסרב לרדת משם,בהחלט ניתן לומר שהוא לעולם לא יהיה מאושר,אלא אם כן האל הטוב ברוב חסדו יחליט להפיל אותו משם ולסייע לו.ולכן כל עוד האדם עומד על קוצו של יוד הוא לעולם לא יודע. זה מה שמכונה "מבירא עמקיתא לאיגרא רמא" או "נפילה לצורך עלייה" וכולי.. למרות שיש דברים שנופלים והם לא עולים לאחר מכן לשום מקום,כמו הסיפור על נפילת המלאכים שנפלו בגלל עודף גאווה וכולי... אני יודע שאני לא פטנגאלי,אבל נדמה לי שכתבתי מאמר על איזושהי סוטרה כרגע,לא ברמה משהו אמנם,אבל איך אומרים,הכל מאלוהים,אז אולי גם הוא יוכל לסייע לך.. בהצלחה בלימודים ובכלל..:)

לא יודעת מי זה שכתב לי

ולמען האמת לא אכפת לי. הרגיז אותי שבמקום להתייחס לתוכן הודעתי, הוא בחר בהודעה סתמית. אגב, החתימה שלי היא מזמן, והיא לא ממש רלוונטית למציאות שלי כרגע. אני לא זקוקה לכל מיני ברכות ודברים בסגנון הזה, כי אינני מאמינה באנשים כאלה. האמונה הפנימית היא זו שעוזרת לאדם להתקדם ולחיות, ולא דבריהם הסתמיים של אנשים אחרים. וכן, זה לחיות באופוריה ולהאין שכולם יזכו לאושר משלהם ושכולם יהיו שמחים. החיים הם לא ככה, והם מלמדים אותנו הרבה מאשר כל ספר "הגות" שתקרא בחייך.

כן.

מייד לאחר שהתרגזת יכולת לשחרר את הכעס הזה, וזאת ללא קשר לשאלה האם דברייך נכונים או לא. פעמים החיים הם "ככה". פעמים אחרות "אחרת". יש לנו מידה מסויימת (לא קטנה, דרך אגב), לבחור איך הם יהיו. יעידו על כך הבהגווד-גיטה והיוגה סוטרות של פטנג'אלי (וזאת מחוץ לעניין האקדמי שיש לך בהן)
המשך יום נעים וסופ''ש נהדר שיהיה לך

מוטי ש

New member
אהלן ספי

האם הדברים הסתמיים שאומרים לנו האחרים לא יכולים לעזור לנו בדרכנו בחיים בשלב כזה או אחר?האם הכל שחור ולבן בעניין הזה?האם כדאי להיות מקובעים על דיעה כלשהי כאן בכל מה שקשור למערכת יחסינו עם הזולת? מהיכן הגיעה בעצם כל אמונה שיש לנו על החיים,אם לא מאנשים אחרים? מה היה קורה,לו לפתע היית מתעוררת מחר בעולם ולא היית מוצאת מסביבך אף אדם,לו היית מגלה שלפתע את לבד,לחלוטין לבד ואין כל נפש חיה אחרת?האם כך היית מדברת עדיין? הסיפור על האדם הראשון הוא עניין סמלי מאוד.גם הוא יכול היה לטעון שהאמונה הפנימית שלו תעזור לו לחיות ולתקדם(לאן אפשר להתקדם לבד?), הייתה לו חווית אלוהים,חווית עצמו,חווית קיום נאיבי ותמים,אבל עדיין היה חסר לו משהו,לא? די דומה למה שעדיין מופיעה בחתימה שלך על המלאכים עם כנף אחת....אפילו שאת לא רואה בזה כרגע משהו רלוונטי. לעניות דעתי,ללא הפידבק של בני אדם אחרים,חיינו לא היו באמת חיים.הכוונה בפידבק אינה בכך שאת שומעת משהו ממישהו אחר ומייד חשה סכנה ומתגוננת או לחילופין מייד עושה את מה שהאחרים אומרים. הקיום של בני אדם אחרים לצדינו הוא חשוב יותר בגדר האפשרות הצפונה בו להתפתחות אמיתית.אבל לשם כך,על כל אחד מאיתנו ללמוד להאזין,אולם כדי להאזין למישהו אחר באמת,האדם חייב ללמוד דבר ראשון להאזין לעצמו,לוותר על כל רעשי הרקע ולראות את עצמו נכוחה.גם מנסיוני אני יודע שזה קשה,כך שלפחות בכך נראה לי שאנו מסכימים,לפתח אמון פנימי בעצמנו המתבסס על ידע נכון וחוויות מאמתות של הידע הוא דבר חשוב מאוד. לילה טוב.

יש

חברי הארה קרישנה בתל אביב, הם בוודאי ישמחו לעזור לך בחומר נוסף על הגיטה ותוכלי גם לבקר אותם ולעשות "עבודת שטח", אם את רוצה אני אתן לך קישור מתאים...

למעלה