שאלה

Daniela36

New member
לטנגו צריכים שניים , גם לבגידה

אדם לא מתעורר בבוקר ומחליט לבגוד. קודמים לכך אירועים שונים שמתקיימים בין בני הזוג. רק מערכת יחסים מעורערת פותחת פתח לפריצת מסגרת. אז קודם כל הייתי בודקת איפה הבעיה בינינו לפני שהייתי מחליטה על בעיטות. ובכל מקרה, כל מקרה לגופו, ואם יש ילדים אז לא בועטים כל כך מהר. מנסים להבין למה זה קרה ואיך אם בכלל אפשר לתקן. כולנו בני אדם שטועים מדיי פעם, להיות אדם זה גם לדעת לסלוח.

א פרח

New member
כן צריכים שניים

הוא והמאהבת או היא והמאהב! אחרי שנישבר האמון אין סיכוי שיבנה מחדש!

חופ שיה

New member
לא מסכימה איתך

מה גם שזה עניין של אופי הנבגד בעיקר. גם בבניית אמון מחדש צריך שניים לטנגו, זה לא קורה ביום אחד וגם לא בשנה , אבל אם בני זוג מאוד מעוניינים בבניית האמון בניהם מחדש, זה אפשרי וייתכן.

Daniela36

New member
אז אני לא מסכימה איתך ../images/Emo13.gif

אולי יש דבר כזה 'אופי של בוגד', אני לא בטוחה שעשו מחקר ויש תוצאה חד משמעית, אבל בד"כ זוג שחי במערכת זוגית טובה ומספקת לא מחפש מהצד. וגם שגרה ושמעמום מבחינתי זה משהו רע שקורה למערכת זוגית ויכול להוביל לבגידה. בניית אמון דורשת המון בגרות ואת זה אין לכל אחד. כמובן שתלוייה רמת הפגיעה, אם את חיה בבועה ונדמה לך שהכל אצלכם יופי טופי ופתאום מתגלה לך בגידה זה יכול להיות סוף העולם עבורך, אם הזוגיות מקרטעת, בגידה לא תתקבל כשוק, אלא כמהלך יחסית צפוי. זו דעתי.

חופ שיה

New member
אחלה

שאת לא מסכימה , לא חייב.:) אז אני מבינה שאת חושבת שאין אנשים בוגרים בחיים האלו , על מנת שיהיו מסוגלים לבנות אמון מחדש. ואת לא מאמינה שיש "אופי של נבגד " שסלחן יותר וסלחן פחות. ואת לא מאמינה שיש בגידות שהן לא שיטתיות והן מעידה חד פעמית שלא בהכרח מעידה על בעיות במערכת היחסים של בני זוג. אני חושבת שמקרי הבגידות כל כך מורכבים ואינם כזה שחור לבן , ולכן יש מקרים שיש מקום לבנות מערכת יחסים מחדש, לבנות אמון מחדש. זה לא שאני אופטימית לגבי תוצאות הבגידות , אבל ראיתי דברים קורים מסביבי שמצליחים להרים את עצמם מחדש ולאו דווקא בגידות בין בני זוג.

Daniela36

New member
זהו, שלדברים שכתבת עכשיו אני מסכימה

כמובן שזה לא שחור ולבן וכמובן שיש אנשים בוגרים שלא מסוגלים לסלוח. אני רק טוענת שלבנות אמון מחדש דורש המון תעצומות נפש, ואת זה יש לאנשים שמסוגלים לעשות הפרדה בין מה שקרה לבין מה שיקרה בעתיד או כמו שקראתי להם - אנשים בוגרים (ולא רק מבוגרים). כאלו שמבינים שהטעות היא של שני בני הזוג ולא רק של הבוגד, כי ככה זה בד"כ. אני חושבת שבגידות קורות ביתר קלות בזוגיות מעורערת ולא בזוגיות איתנה וטובה.

א פרח

New member
עכשיו הרגזת אותי מאוד

ואני מצטטת "אנשים בוגרים (ולא רק מבוגרים). כאלו שמבינים שהטעות היא של שני בני הזוג ולא רק של הבוגד, כי ככה זה בד"כ." הבוגד בעייני מוכיח בעצם בגידתו כי אינו מספיק בוגר להתמודד עם הבעיות הבגידה היא בריחה במקום התמודדות ולבוא ולהאשים את הנבגד בבגידה היא חוצפה! לעולם לא אתן אמון מחודש באדם שבמקום להתמודד בורח זה מוכיח משהו לגבי אופיו.

חופ שיה

New member
ואני חושבת

שיש מקרים שאנחנו בני אנוש שיכולים לעשות טעות , שיכולים למעוד , שהפיתוי חזק מהם , שהמציאות מטריפה אותם על הדעת, שהיצרים גוברים על ההגיון וההגינות. לא שאני מצדיקה בגידות מכל סוג או סיבה כל שהיא, לאנשים יש חולשות (לכולם בלי יוצא מן הכלל)והם מתפתים ונגררים לדברים שיודעים שעלולים לפגוע בבן/ת זוגם/תם, אותם אנשים מבקשים לתקן את עצמם ואני חושבת שבמקרים מסויימים אפשר לתת להם צ'אנס שני. קחי דוגמא: גבר שמרים יד על ילדיו כמעשה חינוכי (לדעתו), האשה מתנגדת והוא מתקן את דרכו , האם לעולם האשה תפחד שהגבר שלה ירים יד על הילדים? גם במקרה הזה יש צורך בבניית אמון מחודש בהתאם למציאות המחודשת. אם יש רצון כנה לשנות את ההתנהלות של אותו בן/ת הזוג , אני חושבת שיש מקרים שיש מקום לתת צ'אנס לשינוי.

א פרח

New member
שיהיה לך בהצלחה בדרכך

אצלי הוא יחטוף בעיטה בחת שתעיף אותו כל כך מהר שראשו יסתחרר עליו. בגידה היא פשע בעייני שאין עליו סליחה.

חופ שיה

New member
כמו שאמרתי

עניין של אופי ודרך המחשבה של הנבגד. כל אחד מדבר מהמציאות שלו ומהמקרה שלו ולכן אני מבינה אותך ואת דרך המחשבה שלך. תודה.

Daniela36

New member
התגובה שלך מתאימה ל

בחורה צעירה. את גם לא הבנת את מה שכתבתי. כתבתי שהנבגד צריך לגלות בגרות ולא הבוגד. זוגיות זה לא שחור ולבן, ואחרי שחיים תקופה ארוכה יחד, כל מניי דברים עלולים להתרחש אם לא שומרים יחד על הגחלת. וזה קשה ולא פשוט. המשך יום נחמד...

את צודקת, הנבגד צריך לגלות בגרות,

ולכן במקום לבעוט אותו מהמדרגות (של גורד השחקים) הוא פשוט יסתכל על הבוגד בבוז, שיאכל את הלב טוב טוב מבפנים, וילך... hell no, ועוד איך אבעט אותו מהמדרגות. המניאק... לשמור על הגחלת? אם היא כבויה תדברו או תיפרדו. לא תלכו מהצד. "אל תנאף" , people, אומר לכם משהו?

א פרח

New member
כאחת שהיתה בזוגיות רבת שנים

אומר לך שאת מדברת שטויות. שהנבגד יגלה בגרות, הנבגד אשם? כמו לבוא ולומר לאדם שנדרס בעודו הולך על המדרכה למה לא נזהרת. את מזכירה לי בתיעונייך ילד קטן שמאשים את כולם סביבו חוץ מאת עצמו במעשיו. ולא אינני ילדה קטנה או בחורה צעירה עברתי קצת בחיי ראיתי דברים ויש לי נסיון אם בנישואים ארוכים - 11 שנה, ואם במס' מערכות יחסים מאז גרושי. בבגידה אשם רק הבוגד ושום תרוץ לא קביל, לא טוב לך בזוגיות יש בעיות? שב דבר על זה לא ניפתר זה מהזוגיות ואז לא תיהיה חייב שום הסברים לאיש. כיום אני פשוט בוחרת בדרך של מערכות יחסים פתוחות שאינן דורשות נאמנות ובכך מנטרלת לחלוטין את עניין הבגידה כי כאשר אין מחוייבות לנאמנות זוגית וזה מוסכם על שני הצדדים אין בגידה, הכל פתוח ומוסכם.

daniella1980

New member
ואם מדובר במצב לדוגמא:

אחד מהצדדים קר לשני, מסרב לשכב איתו ומעניק לו יחס מזעזע, כאשר פרידה לא באה על הפרק - מסרב לתת לו גט, מסרב לעזוב את הבית, מאיים בלקיחת הילדים וכו' וכו'. בקיצור יש מקרים מיוחדים מאוד. אני גם מאמינה שעדיף להפרד טרם בגידה\לנסות דרכים אחרות - לדוגמא לשתף בן זוג בצרכים מיניים שונים ולהעלות על הפרק את עניין פתיחת היחסים, או למצוא פתרונות יצירתיים, או כל דבר שהוא לא לרוץ לדרך הקלה ביותר (לזיין מהצד ולא לפתור כלום) אבל קשה לי לומר באופן גורף שהבוגד **תמיד** אשם בלעדית. לגבי ההתפשרות שלך, עצוב מאוד לקרוא. מדוע שלא תמצאי אדם שרואה את העולם כמוך ולא תהיי עם אדם שמסרב להעניק לך את כל כולו. אני אישית לא מאמינה שמראש צריך להגדיר איזושהי זוגיות כפתוחה. זה משהו שצריך לנבוע מהקשר - לאחר שהתבסס דיו, וזה בוודאי שנים לא מעטות, לאחר הכרות עמוקה ויכולת להרגיש עד כמה יציב וחזק ואיתן הוא שאפשר לפרגן באופן הזה ולהעמיד אותו במצב כלכך מועד לפורענות - אבל בטח שלא בתחילתו, אם בכלל. אבל זו אני ובטח יש אנשים שונים בעולם.

א פרח

New member
הדוגמה שהבאת

ממש לא לעניין "אחד מהצדדים קר לשני, מסרב לשכב איתו ומעניק לו יחס מזעזע, כאשר פרידה לא באה על הפרק - מסרב לתת לו גט, מסרב לעזוב את הבית, מאיים בלקיחת הילדים וכו' וכו'. בקיצור יש מקרים מיוחדים מאוד." ניראה לך שאצל זוג כזה דווקא אחרי בגידה ימצאו את הדרך להידברות בניית אמון מחודש ושיקום הזוגיות? פחחחחחחחחחחחחחחח. ולגבי מערכות היחסים הפתוחות כל אחד עושה מה שמתאים לו, מכיוון שאינני מחפשת זוגיות ובטח לא זוגיות מחייבת כרגע הדרך הזו מתאימה לי.

november76

New member
../images/Emo45.gif מסכימה איתך

בבגידה אשם רק הבוגד ושום תרוץ לא קביל!!! עניין נוסף, לדעתי ברגע שעוברים את הקו הזה מאוד קשה להפסיק... אדם שבגד טעם את טעם הבגידה וזה תמיד יקרוץ לו. אני לא הייתי בוטחת בו שוב. אולי היה לי הרצון אך לא היכולת.

למעלה