שאלה

mfgyujvfgvf

New member
שאלה

אם ניקח חוט של 100 מטר ונקשור בקצהו מסה ונסובב את החפץ בתנועה מעגלית בעזרת הכוח הצנטרפוגלי במקרה שהחוט לא יקרע האם נוכל להגיע למיהירות האור כי הכוח שנפעיל על החפץ יהיה מועט בגלל הקיזוז של הכוח הצנטרפוגלי

זה לא יעבוד

קודם כל, כח צנטריפולגי לא קיים, זה כח מדומה. יש כח צנטריפטלי. אבל זה לא קשור לעניין. אם אתה רוצה להגביר את המהירות המשיקית של החפץ, אתה צריך להפעיל כח ניצב לכח הצנטריפטלי. כשתתקרב למהירות האור יחולו כל האפקטים היחסותיים המוכרים ובפרט המסה תשאף לאינסוף. לכן לא תוכל להאיץ את החפץ מעבר למהירות האור.

sagima

New member
ואם לא

אז המסה שלה תהיה כלכך גדולה שהיא תקרוס לתוך עצמה...

אחמס1

New member
ממש לא, אבל הנה משהו נחמד שחשבתי

אם מאירים עם לייזר פויינטר על הקיר, המהירות של נקודת הלייזר למעשה לא מוגבלת, ואפילו אין מניעה שמהירות הנקודה תעבור את מהירות האור (אין העברה של אינפורמציה בין שתי הנקודות שכתם הלייזר עובר ביניהן).

avinamal

New member
../images/Emo12.gif

מהיכן לך שאין מניעה? זו מערכת לא אינרציאלית...צריך יחסות כללית...אתה יודע לנתח את המצב הזה פיסיקלית? עניין אחר - אם הבנתי את השירשור מאתמול נכון, תורת הקוונטים מרשה לי להעביר מידע צ'יק צ'ק בלי שום התחשבות במהירות האור.

אחמס1

New member
זה לא כל כך מפתיע

הרי כתם האור של הלייזר הוא לא חומר, לא גל ולא מידע. הניתוח קלאסי לחלוטין. דמיין לעצמך שכדה"א נמצא בראשית הצירים ויש שתי פלנטות בקואורדינטות (1,0) ו-(0,1) כשהיחידות של הצירים זה שנות אור. בזמן t=0 אני מכוון את הלייזר פויינטר שלי לכיוון (1,0), ואחרי שנה מופיע על הפלנטה הזו כתם האור* לשמחת תושביו שגילו חיים על כדה"א. אני פתאום מחליט להזיז את הלייזר בתנועה מעגלית במהירות זוויתית קבועה של חצי פאי קווי רדיאנים בשנייה. אחרי שנה ושנייה תושבי הפלנטה ב-(0,1) יראו את כתם הלייזר. אם היו פורשים נייר לבן על הקשת המעגלית בין שתי הפלנטות האלה, כביכול היינו יכולים לראות את כתם הלייזר נע עליו. אורכו של הקטע רבע היקף המעגל (כלומר פאי*שנת אור\2) ומשך התנועה 1 שנייה כמובן, חישוב גס מראה שהמהירות של הכתם היא פי 50 מיליון ממהירות האור. מבחינת האופטיקה של העניין, מעניין מה ירגיש צופה על הקשת המעגלית. אם הלייזר מקוטב לינארית אז ככל הנראה יהיו מקומות על הקשת הזאת שבכלל לא יראו את הלייזר. חשוב לציין שאין כאן שום סתירה לשום תורה פיזיקלית. כתם של אור הוא לא אחד מהדברים שתורת היחסות מגבילה את המהירות שלהם, הוא לא מעביר שום אינפורמציה בין שתי הנקודות שהוא נע ביניהן מהר ממהירות האור. * פיזיקלית זה מגוכך כמובן, אין לייזר עם פיזור כזה קטן.

giladt02

New member
ריבוע המרחק

הם לא יראו את כתם הליזר, וגם אתה לא תדע כלום, כך שזו אפשרות. אם מישהו מכם, במיוחד אתה היית יודע על מה בערך נפל הכתם אז זה היה בלתי אפשרי בגלל קוזאליות

אחמס1

New member
מה בדיוק קשור ריבוע המרחק?

אני ניסיתי לחשוב על האור מבחינה קלאסית כגל אל"מ. במקרה הזה, אם הוא מקוטב לינארית ומונוכרומטי, אז עוצמת השדה הנקלטת בכל נקודה על "המסך הלבן" (שעליו הכתם נע) צריכה להיות פונקציה של המקום. *למעשה יהיה נוח לנו יותר לחשוב על סרט צילום במקום מסך לבן - אחרי השנייה שאני מזיז את הלייזר נסתכל על נייר הצילום - התיאוריה שלי היא שנראה תבנית סינוסואידית ובה "חושך" במרחקים קבועים (לפי אורך הגל של הלייזר) אתה אומר שקוונטית זה לא יכול להיות? את עניין אי-הידיעה אני רוצה לסלק באמצעות החלפת המסך הלבן בסרט הצילום, אחרי זה נוכל כולנו להסתכל על התמונה ולהסכים מה היה שם.

avinamal

New member
לא, הוא לא רמז שקוונטית זה לא יתכן

הוא רק הדגיש שזה "בסדר", כיוון שאינך יכול להעביר כך מידע.

ailag

New member
למה לא?

נניח שיש סביבי קליפה שמרוחקת מרחק R ממני. ב t=0 הארתי על הנקודה x. ב t=1 הארתי על הנקודה x+dx. ב t=2 הארתי על הנקודה x+2dx. ב t=cR הנקודה x ראתה אור. ב t=1+cR הנקודה x+dx ראתה אור. ב t=2+cR הנקודה x+2dx ראתה אור. קצב התקדמות האור שידווחו עליו הנקודות שעל הקליפה זהה לקצב השידור שאני אדווח עליו כתלות בזווית - אבל המהירות הקווית באמת תלויה ב R ואין לנו פה שום דבר שיאט אותה. אני רואה את dx כאותו גודל שנקודות על הקליפה רואות אותו כי אני והן לא זזות (או זזות באותה מהירות). אבל זה לא באמת משהו שזז, הפוטונים שפוגעים ב x וב x+dx הם שונים. באותה מידה יכולתי להאיר על x, לכבות את הפנס, לכוון ל x+dx ולהדליק את הפנס שוב - ולטעון שהאלומה עברה טלפורטציה.

עצם העובדה שנקודת האור

מופיעה על מסך נותן אנפורמציה על קרן האור של הלייזר ולכן, כן עוברת אנפורמציה. לגבי התנועה המעגלית, ישנם שתי סקלות של זמן. אחד מהירות הקרן שהיא מהירות האור כמובן. ומהירות הסיבוב של הקרן שהיא תלויה בקצב הסיבוב של הפוינטר. בכול מקרה, טרנספורמצית לורנץ אומרת שמהירות הקרן היא מהירות האור.

prefect

New member
תורת הקוונטים בפירוש לא מרשה את זה

אבל עכשיו אני צריך לחפש את השירשור מאתמול כדי להבין במה מדובר

prefect

New member
כן

אי אפשר להעביר מידע (מידע קלאסי - נגיד 1 או אפס) ממקום למקום בעזרת EPR. פשוט נסה לראות איך אפשר לעשות את זה ותראה שאין דרך..

giladt02

New member
מתוך אי שוויון בל, תיאורטית ניתן

ויש היום הרבה מאוד אנשים שמנסים למצוא דרך, זה בעצם כל מי שמנסה לבנות Q-bit

למעלה