שאלה

שאלה

כולנו הורגלנו להאמין באל אחד ויחיד(לא אומר שכולם ,אבל אני כמעט בטוח שהרוב)אני בטוח שהרוב פה יודע כמה חזקה האמונה אני בטוח שחלק ממכם באמת האמין שקיים אל אחד ויחיד ,אז השאלה שלי היא איך "שברתם" את האמונה הקודמת שלכם באלוהים (השאלה מיועדת בעיקר לאותם אנשים שמאמינים באלים אחרים) מאחד ששואל

soulight

New member
אחת מהתפיסות

אחת מהתפיסות (ואני מדגישה - אחת מהם!) של האמונה באלים כיום, היא שלא קיים אל נפרד לאהבה ואל נפרד לפריון וכדומה. אלה שיש אל אחד, ולו פנים רבים, כאשר אנו רוצים להתייחס לצד הנשי אנו פונים לאלה, כאשר אנו רוצים לפנות בנושא האהבה אנו משתמשים באחד מהשמות של אל האהבה הקיימים (באמונה היוונית, המצרית..) אך זוהי בעצם פניה לצד מסוים באל האחד. אני מקווה שהבנתם משהו מהבלבול שכתבתי... soulight

nepthys

New member
זה לא כיום,

כרגע אני לחוצה בזמן אבל עד כה אינ רק אזכיר שאצל המצרים היה אל אחד יחיד בשלב מסויים, ובשלב אחר - אל אחד יחיד, ששאר האלים היו חלקי הגוף שלו. אני אסביר כשאחזור בלילה, כרגע פשוט אין לי זמן ואני לא רוצה להשאיר את המסר הזה עומד בעינו.

RainBird

New member
זה היה פשוט לי פעם הייתה זיקה חזקה ליהדות (ואני בוש) אבל כאשר קראתי וראיתי את מעשי האלוהים הזה ראיתי שרצח המוני והתבדלות זה לא הדרך, תיעבתי אותו ועברתי הלאה. RainBird

RainBird

New member
אחת הדתות הכי כופתות אלימות וחסרות סיגנון שאני מכיר

Yon

New member
על קצה המזלג

טוב נתחיל. המשפט שאמרת הוא אחד הטיפשיים ביותר ששמעתי. בלי קשר לאיזו דת התייחסת. דת כוללת בתוכה חוקים. אם אתה בוחר להאמין בדת מסויימת אתה מקבל עליך את עול החוקים של אותה דת. לכל דת יש את חוקיה. להגיד שלדת מסויימת אין סגנון זה קשקוש. לדת לא צריך להיות סגנון. מה זה בכלל סגנון בדת? אתה אומר בעצם שאתה בוחר בדת לפי הסגון שיש לה? מה, אם היא "מגניבה", "עדכנית" או אולי יש בה טקסים מאד מיוחדים? המשפט שלך בהחלט מאפיין קבוצה (גדולה) של אנשים שלא מבינים מה זה דת.

RainBird

New member
בכול דת יש דברים המיוחדים שבה ביהדות יש סאדיזים, רצח, וחוסר סובלנות. הסיגנון, של האהבה וההארה שלך כאדם, לא קיים שם כמונח, רק על ידי אור מונחה שהוא יודע הכי טוב בעולם. וכל מה שנותר לך לעשות זה לתרגם את מה שהוא אמר באופן מוטעה, לעיתים רבות להתלבש כמו חולה נפש ולהתפלא למה אחר כך אנשים רוצים להשמיד אותך. סיגנון זה מאפיין רצוף מעיין חוט שקושר בין כל המאמינים אבל עדיין משאיר חופש פעולה יצירתיות והחלטה, ולא איך בדיוק לחתוך את הנייר ביום שישי כדי בשבת אין עבודה. יקירי המציאות: יהדות במקור, הייתה מלאה גזענות והיום מה שנותר ממנה הם מתחכשים ומגוחכים. אני קרעתי מעצמי את היהדות וזרקתי אותה כמו דג רקוב.

moonstone

New member
מנק´ ראות של בת חילונית!

דבר ראשון... דת סאדסטית... מאיפה אתה מוצא את השטות הזו... דבר שני אם במקרה הטוב אתה מתייחס לתנ"ך (מה שמספק אותי) אז רק שתדע שלתקופת כתיבת הספר הייתה היהדות הדת הנאורה ביותר בין שאר הדתות שסבבו אותה... כמו למשל הדת המצרית, האשורית, הפרסית וכו´... שהיא אכזריות לאין שיעור לעומת היהדות. וגם כיום... אתה בןוודאי מסתכל על החרדיםם וחושב לעצמך שאלא הם פני היהדות... ואני מציעה לך להסתכל על חובשי הכיפה הסרוגה, המסורתיים, הרפורמים והקונסרבטיבים לפני שאתה בכלל מדבר. ועוד שאלה... איזה דתות אתה מוצא שהן פחות סדיסטיות: הנצרות - עם האינקווייציה הקתולית שלה...נגד יהודים ופאגנים כאחד.. או האיסלם עם ג´יהד האיסלמי כיום ואז... האם שמעת מה זה ברית מילה לבנות?!?!? ועכשיו בקשר לשוביניסטיות בדתות.. שוב נדבר על זמן כתיבת התנ"ך... האם מישהו מכם חקר איך היו חיי הנשים בשאר התרבויות העתיקות שסבבו את הארץ שלנו. אם כן הוא היה רואה שמצב האישה ביהדות היה טוב יותר אלפי מונים. וכך גם ביחס למדינות הנוצריות העתיקות שבהן לאישה בכלל לא היה חשיבות פרט למראה בעוד שבתנ"ך מעריכיחם את האישה כחוכמה שתפקידה לחנך את הדורות הבאים... ולא רק להשריצם כמו בנצרות והאיסלם... שלא לדבר על המינזרים אליהם הוכנסו מרבית הנשים שנמאס לילדיהן או בעליהן מהן. ואם מסתכלים בתקופה שלפני המאה ה- 20... מה היה מצב הנשים במדינות הנוצריות "הנאורות"? איפה היה מקום האישה? שלא לדבר על כך שבארץ זכו הנשים לשיוויון עוד לפני שהדבר היה מקובל במרבית המדינות האירופאיות בכלל כמו ושוויץ למשל שם זכו הנשים לזכות בחירה רק בשנות ה - 70. דבר שני בקשר ליהדות כיום... שוב כל הסטיגמות סובבות סביב המגזר החרדי. אבל תסתכלו לרגע במגזר הכיפה הסרוגה... באוניברסיטאות ישנן הרבה נשים דתיות ממגזר זה שמשתלבות במיטב החוגים והמקצועות שיש לאוניברסיטה להציג. מספרן הוא כמספר הגברים הדתיים. אז לפני שקוטלים משהוא באמירות ילדותיות לחלוטין "דת סדיסטית" "אני שונא יהדות" אני בוש ביהדות" כדאי לעשות קצת מחקר תיאולוגי מעמיק לגבי הדת והמסורת היהודית לגבי שאר הדתות שסובבו אותה בזמניה השונים. בקשר לפאגניות... לא בכל הדתות הפאגניות ישנו כזה כבוד למצב האישה ולזכויותיה... הדתות הפאגניות במזרח אינן כה פתוחות לשילוב הנשים בחברה כמו שזה במערב למשל... ביפן למשל שזו היא מדינה פאגנית ובעלת חופש דת מוחלט... עדיין הנשים נחשבות סוג ב, או ג´ כאזרחיות... הדתות הפאגניות העתיקות בעולם גם הן הייחסו לאישה כמעמד נחות יותר אפילו ביוון וברומי... מהחילונית...

RainBird

New member
דרך אגב ההחלטה של העובדה שאינני מבין את המשמעות של דת די סותרת את הציון שקיבלתי בסוציוטופ שלי.

Yon

New member
נו באמת

קיבלת ציון טוב? יפה לך. מה זה אומר? כלום. בפירוש כלום. כשתגדל ותעזוב את התיכון אולי תבין.

RainBird

New member
ואני מניח בטיפשותי שהעובדה שההודעות היחידות שלך בפורום קשורות ליהדות מראות אל קצת פחות מאובייקטיביות לנושא. אז עשה טובה: צא מהישיבה ותחזור לחיים

Yon

New member
אתה לא יכול לטעות יותר

וחוץ מזה דיברתי על דת בכלליות. מהות הדת כדת. לא על היהדות.

RainBird

New member
לא רלוונטי מהות הדת כדת ומהות היהדות כדת אלו שני דברים שונים ועד שלא תביא הוכחה לזה שאני טועה אין לך טיעון

Yon

New member
מממ

עזוב. זה ממש חסר טעם. אתה בכלל לא הבנת על מה דיברתי.

sad/one

New member
היהדות מנקודת מבט של אישה

קודם כל הרשה לי להגיב על מה שאמרת - אני לא חושבת, בתור אישה, שהייתי בוחרת את הדת היהודית (או המוסלמית אפילו) בגלל הסגנון הכל כך שובניסטי שלה. לפחות בוויקה שמור מקום של כבוד לנשים ואף יותר מזה. שנית, הצורך בתלות קיים בנו מאז שאנחנו נולדים - ראה ריצ´רד דוקינס. כך שלהיות מחוץ לדת זה הרבה יותר קשה מאשר לתת לאלוהים לתת לך את כל התשובות...

fading_mist

New member
כן...אבל

הו סופסופ הצלחתי לשנות את הכינוי שלי. בכל אופן זה הרבה יותר קשה לאבד את האמונה ולסמוך על הסקרנות והאינטואיציה של עצמך.. תשאל אותי

למעלה