שאלה

אשתף אותך בצורה שבה אני רואה את...

אשתף אותך בצורה שבה אני רואה את אלוהים וחושב עליו... אני רואה את אלוהים כחלק בלתי נפרד בכל אדם, ואני מאמין שהוא קיים בכל מקום בכל אדם(נשמע קצת נדוש, אבל בעיני לא) אני חושב שאלוהים יצר אותנו, אבל לא איך שהתנ"ך מספר. עכשיו... אם תשים לב האדם נוטה להאשים את אלוהים בכל אסון וטעות שקורה זה הדבר הכי קל בעולם להפיל את האשמה על מישהו אחר,וזה מעצבן! מפני שהאדם אינו מבין שהוא זה שעושה והוא זה שיוצר למה שאלוהים ירצה לפגוע בך הוא זה שיצר אותך(במידה והאמנת בו),האדם צריך להפסיק להאשים את אלוהים בכל דבר וטעות שקורה זה הם עשו את זה ,לא שום אלוהים רק הם, הם שולטים בעצמם לפי מה שכתבת אני רואה שהאמנת באלוהים אבל בגלל הסבל והאסונות שיש בעולם החלטת שאין אלוהים או שהוא לא שווה שתאמין או כל דבר אחר,והשאלה שלי היא מה זאת אומרת "עברתי הלאה" לפי מה שאתה מה שאני הבנתי זה כמו ראש ממשלה או משהו כזה אם הוא לא מוצא חן בעיניך אז אתה לא תבחר בו אבל הוא עדיין ראש הממשלה, כלומר ,זה כאילו שאתה עדיין מאמין שהוא קיים אבל זה כאילו הפסקת לרצות בו והתחלת לרצות באל אחר, כאילו אתה עובר מאחד לאחד באמונה שהוא עדיין קיים... אבל בסוף יוצא שאתה מאמין שהוא קיים שנתיים שאתה אומר שלא(זה מה שאני הבנתי) בבקשה תסביר את עצמך, אני לא כל כך מבין...

אני לא זוכרת שאי פעם האמנתי באמונה

שלמה שיש אלוהים בשמיים. כן ניצלתי את האמונה שסביבי כדי להתפלל אליו, לבקש ממנו שלא ידחה את הטיול השנתי שהיה לי בכיתה ג´ (בתמורה אמרתי שאני אצחצח שיניים עם הרבה משחה
) וכו´. כשהגעתי לגיל שבו מתחילים להיות מודעים יותר לסביבה, שלתי את אמא שלי אם היא מאמינה באלוהים. היא אמרה לי שנוח לה להאמין שיש משהו למעלה שמארגן את הכל. אף פעם לא הקדשתי יותר מדי מחשבה לאם יש אלוהים או לא - פשוט לא הרגשתי שיש לזה כל כך הרבה קשר אלי. הייתי בדיעה שאולי יש אלוהים ואולי לא, וזה לא ממש משנה מבחינתי. חייתי באמונה שהפולחנים שהדתיים עושים הם שטויות כי אלוהים מתייחס לאמונה שבלב ולא לאמונה החיצונית. אבל מעבר לזה לא ממש עניין אותי אם באמת יש אלוהים או לא, עד שאירוע מסוים בחיים שלי גרם לי לשאול שאלות נוקבות בנוגע לדת ובנוגע לאלוהים (אולי אפילו קצת לפני האירוע, אבל האירוע הקצין את השאלות ואת כמות המחשבות), ואחרי הרבה מחשבה הגעתי למסקנה שהאלוהים היחידי שקיים זה הלוהים שבכל אחד מאיתנו, ולאמונה הזאת יש הרבה יותר אספקטים ממה שאתם חושבים.

shabaz

New member
אני עם מדיאה (רייןבירד)

ראיתי שהאלוהים הזה הוא לא כמו מה שסיפרו לנו והוא לא כמו מה שתיארתי אותו...ולכן עברתי הלאה... עכשיו אני לא מאמין באלוהים בכלל:)

אוףףףף ,

אם כל הגיזענות והשינאה שיש לכם לגבי דתנו החביבה,אני לא יכולה שלא להעריך,לפחות, את הדת היהודית..תראו לי עוד אחת ששרדה ככה אם כל הרדיפות השינאה והגיזענות.. הבעיה של הדת היהודית בימינו היא שהיא לא מוכנה להתפשר,אפילו קצת ,פעם היהודים דווקא היו פחות גרועים...כשכלם עוד השתמשו בנשים כמו ברכוש ,היהודים העבירו חוקים שאוסרים על ריבוי נשים,החתימו את החתנים על חוקה שמביאה דרישות מהבעל ,דברים שבזמנו ,לעומת עמים, אחרים היו מאוד... "פמיניסטיים" הבעיה היא שזה לא ממש השתנה מאז...פעם חכמים היו יכולים להוסיף ולתקן דברים חשובים ,היום זה דיונים על מה שההוא אמר שההוא אמר להם שאמרו לו ,והוספת הלכות כמו"לא לחטט באף בשבת" במקום במאמת להוסיף דברים שמתאימים לזמנינו אנו,כמו להוסיף מעמד לנשים ביהדות . היום הדת הזאת פשוט "נתקעה". גם אני לא אוהבת את מה שהיא היום,שוביניסטית וקנאית באופן מדהים,לפעמים משגע אותי לחשוב איך הנשים האלה ממאה שערים שורדות... אבל הערכה בסיסית?....יש?... אור הצפון,פמיניסטית-ליברלית,אבל לא אתאיסטית ,גאה

RainBird

New member
כן אלו צדדים יותר מפותחים של היהדות: אבל מה עם רצח כוהני הבעל והאשרה בקישון? מה עם חווקי המלחמה של חוק החרם של השמדת עיר שלמה על שללה? בבקשה תקראי גם את עיקרי היהדות ותגלי למה אני מתכוון.

korinalir

New member
צודק

האלוהים כפי שהוא מוצג ביהדות הוא אכזרי נקמני קנאי רכושני סדיסט ועוד ועוד אבל אני לא פוסלת קיום אלוהים בכלל רק אחד שלא מתערב לנו בחיים ולא רושם עם פנקס מה אני אוכלת (מי אמר ציזבורגר חזיר??) בכל מקרה נחמד שיש אמונה מן כוח עליון לשאוב ממנו כוח ברגעים הקשים חבל שיש פנאטים של דת בכל העולם שמנסים לפרשן את אלוהים אף אחד לא מבין את רצון אלוהים אם בכלל יש לו רצון לפי דעתי יכול מאוד להיות שאין לו מפני שהוא מושלם ברמת שלמות כזו שאין רצונות...הממ טוב הדעה שלי קצת מתוסבכת:)) לא משנה... בכל מקרה יהדות זה המסורת של כולנו אם נרצה ואם לא אבל זה לא אומר לקבל את הדת ללא הסתיגות יש לנו מוח לחקור הכל גם את הדת אין שום דבר שהוא מוחלט לחלוטין רצוי להשתמש בראש!) חירבשתי מספיק ולסיום אני אצרף אתר שעוסק בבעית כפייה דתית לא ממש קשור עימכם הסליחה אבל יש שם גם מאמרים ממש מענינים על יהדות בראי האדם החושב אם מישהו מתעניין שלכם קורין האתר!

DREKAR

New member
ומה עם מה שקורה לך היום בעולם?

אז פעם זה היה חוק.... אז עדיף המצב של היום שבו רוצחים לך מישהו בגלל שהוא שייך לעם מסויים?!!?!? לאן הגענו?.. חוקי המלחמה של החרם היו בעלי מטרה אחת מסויימת להכשיר את הארץ בשבילנו כי העמים שבה לא יכלו לחיות איתנו בשלום כשהם פאגאנים ואנחנו לא והיו מהווים מכשול... דבר שני.... אתה חושב שזה רע???? להרוג את מי שמקריב ילדים בשביל איזה אליל??!?! גיא בן הינום... מוכר לך בכלל? יודע מה עשו שם!?!? הקריבו ילדים למולך שהיה אליל.. איזה נחמד הפאגאניזם הזה שאתה תומך בו... אני רוצה לראות אותך מקריב את הילד שלך בשביל האל שאתה מאמין בו..אם אתה בכלל מאמין... אבל מה.. פשוט אתה לוקח את הדברים של התנך פתאום עם השקפות פצפיסטיות הסיבה להשמדת הגויים בארץ הייתה שהם עברו על חוקי המוסר עצמם.. drekar risen from deads again

RainBird

New member
כפי שאני ונפת´יס ציינו כבר באותה תקופה האלים לקחו אנשים במלחמות ופגעי טבע והם לקחו אותם גם כקורבנות במקדש, אז זה היה לגיטימי כי הכול היה בידם אבל כיום שהאדם רואה את עצמו כאל מסתכל בזעזוע ומפחד מזה וכותב סיפרי אימה על זה. בכול אופן בתור קורבן אז זה היה הכבוד הכי גדול שהיה ניתן לתת לך כאדם, ובגיא בין הינום הקריבו עיזים, ומה עם עקדת יצחק או בת יפתח? בת יפתח ממש הוקרבה כידוע לך, על ידי אביה. בוא נסכים שכיום אין לזה מקום בתרבות שלנו וזהו, להכשיר את הארץ? אנחנו חיות שצריך לבער כדי לגור במקום מסויים? איפה הראש שלך בכלל? והם מהווים מכשול? אם לא שמת לב לפחות חלק מן הפורום הוא פאגני, ואם אנחנו מהווים מכשול אז מה תעשה? בוא לרצוח אותנו! תתבגר ותחזור RainBird

DREKAR

New member
אני די התבגרתי

אני מדבר על התקופה העתיקה דבר ראשון.... ושאלה נוספת....אתה מקריב בני אדם????....אני לא מדבר על פאגאניזם לכשעצמו אלא לעניין של חריגה מגבולות הנורמל... ועקידת יצחק... דבר ראשון זה היה מבחן.. בת יפתח.. אביה נשבע לבצע את זה זה כמו שבועה בדם.... ובזמן שלנו לא בדיוק יש סיבה להרוג אנשים בגלל אמונתם...אני מניח שכבר הגעת למסקנה הזאת....ובגיא בן הינום לא הקריבו עיזים אלא אנשים...

RainBird

New member
כפי שציינתי אין מקום להקרבת אנשים היום ולפיכך אינני נוהג כך ובת יפתח עדיין הוקרבה ויש אלף דוגמאות לאכזריות שלא תיאמן מצד היהדות שלא הייתה קיימת אצל הפאגנים של הארץ ובגיא בין הינום הקריבו עיזים: שמעת את המושג "שעיר לעזאזל"? זה זה גיא בין הינום היה מקום ששם שלחו עיזים כדי לשאת עימם את חטאי האנושות ואני יכול להראות מראי מקום אובייקטיביים לצידקתי.

DREKAR

New member
שעיר לעזאזל זה של היהודים

והמולך הוא אליל.... אני מניח שאתה מבין פה את ההבדל נכון?

RainBird

New member
דיברנו על מקור אובייקטיבי אוויל משריש שכמוך כמו אינציקלופדיה או מחקר של פרופסורים על אתואולוגיה וחוץ מזה אני לא מחזיק אפילו תנך או מזוזה אצלי בבית מה אתה חושב על ר"שי?

Yon

New member
מחקר של פרופסורים

או אינציקלופדיה זה לא בהכרח אובייקטיבי. וזה בטוח לא אובייקטיבי כשמדובר על דת. הרי כשאתה כותב מנקודת מבט חילונית כבר התבטלה האובייקטיביות. אי אפשר בכלל להגיע לאובייקטיביות כשמדברים על דת / אמונה וכו´

moonstone

New member
הייתי מציעה לך לקרוא!!!

לפני שאתה מתחיל להשתלח על אכזריות היהדות והקרבת העיזים שלה למה שלא תקרא על שאר הדתות העתיקות והקורבנות שהן ביצעו כגון קורבנות אדם בחלק מן האזורים........!!!!!!!!!!1 ותגיד מה אכזר יותר השלכה של הקרבה על בעל חיים או אדם מבני מינך!

RainBird

New member
אוקי מעיין סיכומון הקרבת קורבנות הייתה מקובלת פעם, היום כבר לא. לנסות ולהגיד שהיהודים זה (ותסלחי לי נפת´ס על ההתבטאות) חרא זה לא יעזור הרבה וזה לא חכם ב"מדינת היהודים" שדם הפאגנים נשפך בה במשך שנים כה רבות במלחמה עליה, הוויכוח מעניין אבל לא מביא לשום מקום RainBird

morning star

New member
תקרא בבקשה את

"מועדי ישראל" של מ.ז. סולה. שם ישנ הסבר יפה מאוד על השעיר לעזאזל. תקרא ותחזור אלי. שלך הנווד

moonstone

New member
בקשר ליפתח ובתו...

לידיעתך זהו למצער אינו מקרה חריג בעולם העתיק ואפילו הפאגני... ניקח לדוגמא את היוונים... להם אתה לא קורא ברברים (ולא רק אתה) אבל בסיפור מלחמת טרויה... לפני שיצאו למלחמה אגממנון היה צריך להקריב את בתו האהובה כדי שהצי ישוט כי אל כלשהו (אל הים) אמר שהוא צריך. והאל הזה לא עצר בעד אגממנון ברגע ההכרעה כמו שהאל היהודי עשה במקרה של יצחק. ולהבדיל מסיפורו של יפתח היכן שהאל לא ציווה זאת אלא שבועתו של יפתח הניע אותו כלומר הוא כאדם, ואילו בסיפור אברהם האל עצר את המעשה הנתעב שהוא ציווה כמבחן בעוד שהאל היווני שציווה את אותו הדבר לא עצר בעד אגממנון... רק לידע כללי אם כבר מדברים על הדתות העתיקות

למעלה