שאלה

morning star

New member
על אגממנון ואיפגניה

בספר "מי ומי במיתולוגיה העתיקה" של גרהארד פינק (ספר מצויין) תחת הערך אגמנון רשום כך : "החוזה קאלאכס הודיע כי יש להפיס את דעתה של האלה ארטמיס באמצעות קרבן, ותבע לצורך זה את בתו של אגממנון, איפגניה... ... אכילס ביקש להציל את איפגניה; ואף-על-פי שהנערה הייתה מוכנה - אחרי מאבק פנימי קשה - למות למען היוונים, הרחיקה אותה ארטמיס והניחה במקומה על הזבח איילה - איאוריפידס, איפגניה באאוליס" שלך הנווד

nepthys

New member
דבר ראשון,

תפסיק כבר עם סימני קריאה מוגזמים..:) דבר שני - זה מה שקורה כשלומדים תנ"ך מנקודת מבט יהודית ולא אובייקטיבית. לתת לך דוגמא קטנה? החוקה הכתובה הראשונה הייתה *בבלית*. יש 42 דברות מצריות שעליהן מבוססות עשרת הדברות שלנו. לפגאנים ברור שהיה מוסר, אחרת הם לא היו יכולים לחיות כחברה מסודרת. מבחינת דת לחלק גדול מהפגאנים במזה"ת הייתה אמונה שבה הם יכלו לעבוד אל של כל תרבות (זוכרים את הצהרת כורש?), כי כל האלים כולם אותו הדבר. ואני יכולה להביא לך אלפיים דוגמאות אחרות לדברים מזעזעים שעשו בשם היהדות. זה פשוט נקודת מבט מאוד צרה, מה שאתה מדבר עליו הרגע. ו...תהיה פחות פוגע, יש כאן הרבה פגאניים.

DREKAR

New member
שוב.. לכל הפאגאנים פה..

אני מדבר על העניין של מעבר לקורבנות אדם.... וגם חיות לדעתי זה לא הכרחי...זהו צורך מפגר של האדם להראות את אמונתו באל...אל תשאלו אותי למה... אני לא פסיכולוג

moonstone

New member
את צודקת ולא צודקת

לא כל הדתות הפאגניות ניו שוחרי שלום כפי שציינת. היו ביניהן הרבה שהיו שוחרי לחימה ועשו דברים מזעזעים בשם הדת... היו חברות שנשלטו בידי הכוהנים שהטילו מורא על העם בשם כל האלים שאם לא ירצו אותם זה יהיה סופם של העמים. בין הפאגנים היו קורבנות אדם, בעיקר באזור אסיה ואמריקה הלטינית או שאת מכחישה זאת... דבר שני גם היוונים האינטלקטואלים של זמנם לא היו נטולי אכזריות סיפור אגממנון ובתו לדוגמא. את צודקת בקשר לסיפורי הזוועה ביהדות, אבל אם תשווי לכמות ולאיכות של אותם הסיפורים מסביב של אפילו אותם עמים פאגנים תראי שהיהדות מתגמדת או נמצאת באותו שיעור קומה כמו האחרים... דבר שלישי. חברה מסודרת יכולה להיות גם חברה שחיה בשלטון אוטוריטי של כוהנים בדיוק כמו של מלכים... ד"א החברה היהודית גם היא הייתה חברה מסודרת... דבר רביעי אני מסכימה איתך שכל הדיון הזה הוא תוצאה של חינוך גרוע בנושא התנ"ך... כלומר שהוא מובא בצורת ספר היסטוריה שהוא עדות על התקופה עליה נכתב. בעוד שלדעתי צריך להסתכל על זה כמתאר התקופה בה הוא נכתב... ישנם הרבה דברים שהושמטו או שוכבו וכהנ וכהנה אני מדברת על ההיסטוריוגרפיה של התנ"ך אותה אני למדתי ועוד דבר אחרון לכל הוויקנים... כשהייתי בסקוטלנד פגשתי כמה וראיתי ברכה ראשונית של טקס ובטקס ובברכה היה שימוש במילים מהתנ"ך וכך גם העיצוב הפנימי של הקוון. כששאלתי על כך זכיתי לתשובה שהם מאד מעריכים את התנ"ך ורואים ביהדות ובתנ"ך דבר מקודש... ומה שכואב בכל הסיפור הזה שוויקנים/פאגנים ממוצא נוצרי מעריכים את אבני היסוד של היהדות יותר מאשר אנחנו היהודים!!!!!!

תקשיב למה שאתה אומר!!!!!!

פשוט מזעזע לחלוטין המסר שלך! אני לא יודעת אם באמת הפאגאנים באותו זמן הקריבו את ילדיהם בשביל האל שהם מאמינים בו, אבל בגלל זה צריך להכחיד דת??? על היהודים העלילו עלילות שהם משתמשים בדם של ילדים נוצרים, שהם מתעללים בתינוקות נוצריים ועוד ועוד, ואלה סיפורים שידועים לכולנו, ואתה עוד מעז לשפוט תרבות של עם אחר ולהגיד שבגלל התרבות (או מה שאתה חושב שהיא) יש להכחיד את כל מאמיניה??? חוץ מזה, עד כמה הקרבת ילד לקורבן למען האל שונה מלשלוח ילדים בני ה-18 למותם למען המדינה, או שליחת ילדים ערבים שיזרקו אבנים על חיילים? או שימוש במוות של ילד/נער כדי לקבל טובות הנאה מהתקשורת העולמית, מדעת הקהל העולמית, ומהאו"ם? לא שונה בגרוש. אתה חושב ש"אנחנו", העולם המערבי כל כך טוב משאר הדתות והאמונות, אבל אתה מדבר מתוך אתנוצנטריות טהורה. חפש בספר סוציולוגיה את משמעות המושג "אתנוצנטריות" ואת משמעות המושג "יחסיות תרבותית". ואם אתה כבר נמצא בספר סוציולוגיה, קרא גם מאמר בשם "פולחן הגוף של היאקירמא" מאת ה´ מיינר.

DREKAR

New member
מדברים פה על הזמן העתיק והחרם....

יעני... למה מבחינת היהדות בכלל עשו את זה....ואגב.. שליחת ילדים בני 18 למותם זה בגלל הקטע שאנשים חושבים שבגיל הזה אנחנו הכי חזקים... דבר שלגמרי לא נכון.....אנחנו עדיין בהתפתחות עד 21

אבל זה לא משהו מיוחד ליהדות..

פעם כל העמים היו כאלה,סדיסטים וגיזעניים,עבדים ושפחות ורצח על אמונה-מילחמת דתות לא היה משהו מיוחד,זה היה מאוד,מאוד נפוץ. אז אנחנו עוד היינו יחסית .בסדר...שוב הבעיה היא שאנחנו מאוד עתיקים אין עוד דת עתיקה כמונו שרדה עד היום ,אז החוקים בדת שלנו עוד שייכים לעולם אחר -עתיק וגיזעני יחסית להיום ,מתון יחסית לפעם..תנסה לראות את זה ככה. חוצמזה..תראה את האיסלם,יותר טוב?

DREKAR

New member
ממש לא

עקרונית...האסלאם מבוסס על שטות... למה.... כי מוחמד לא התקבל על ידינו בידיים פתוחות אז אמר אני אקים לי דת חדשה ואנקום בהם... אבל מה מצחיק פה... BEEN HERE DONE IT.... ישו עשה את זה... בגלל שסילקו אותו מבית המדרש שלו ......הוא לא יכל לחכות לרב שלו שיסיים תפילת 18 והרב שרצה לדבר איתו לא יכל ....הוא החליט לחרוט לעצמו על הגוף את שם השם המפורש... לא סתם דווקא צלבו אותו ולא תלו או דקרו אותו... העניין הנחמד באמת פה...זה שהדתות לא מסוגלות להתחדש יחסית לעולם שלנו...עקב היותן מיוסדות על העבר ותמיכתן בזמן ההוא...פשוט הדבר שנדרש זו התגלות נוספת....ואמיתית...בניגוד לשני ידידנו ישו ומוחמד..שבמקרה... כולנו אחים...(ישו יהודי ומוחמד ערבי=ישמעאלי) drekar killer of clans

morning star

New member
מי סיפר לך את הסיפור הזה

על ישו? זה נראה יותר כמו בבל"ת שמכרו יהודים אחרי שישו זכה בפופולאריות בקרב העם. ישו לא רצה להקים דת חדשה, אלא לשפר את הישנה ולהיפטר מהשחיתות שפשתה בקרב מעמד הכהונה. צליבה היה עונש מקובל אצל הרומאים (ולא אצל היהודים - סקילה, שריפה, תליה והריגה הם עונשי המוות ביהדות) וישו נצלב בידי הרומאים (ואת הגושפנקא לכך קיבלו מהכהנים הגדולים). היה פושע בשם בר-אבא (שהוא גם אחד מכינויי המשיח) שקיבל חנינה (אחרת היה נצלב יחד עם ישו) ולפי בשורה חיצונית (כן, גם לנוצרים יש "ספרים חיצונים" משלהם) שני פושעים (בשם דיסמס וגסטס) - גנבים - ניצלבו יחד עם ישו על ה"גולגלתא" - זה לא היה עונש מיוחד בגלל שרשם משהו על גופו... האיסלאם שואב את מקורותיו מהיהדות והנצרות ומחמיר עימן... ניתן לומר כי את הקראן קיבל מוחמד ב"תיקשור" (לפי טענותיו). בקשר לישמעאלים, ההנחה כי מדובר באמת בצאצאי ישמעאל היא הנחה די מופרכת וכמוה גם הטענה כי ערבי=ישמעאלי (בספר נחמיה מוזכר "גשם הערבי" הפחה של ערב, ללא שום התייחסות ל"ישמעאלי"). שלך הנווד

DREKAR

New member
בקשר לישו

זה מה שאבא שלי סיפר לי... ואבא שלי די למד בישיבה מספיק שנים..:\ אפילו שהתחלן וחזר עוד פעם לדת... ומנסה לסגור אותי.. (לא יעזור לו.;))

נו...אז זה מסביר ...זה סיפור של

היהודים,ישו תען שהו המשיח,והייהודים מאוד ,מאוד לא אהבו את זה...צליבה זה לא משהו מיוחד.

Justin Angel

New member
סיפור הבריאה...

ובהתחלה נוצר הOmniverse , וממנו במרוצת השנים נוצרו שני חלקים נפרדים הUniverse וה-NightVerse. אפשר לקרוא להם טוב ורע, יצר הורס ויצר בונה, אישה שמנה ואישה רזה, סנאי וקיפוד, זה לא משנה כל עוד שמבינים ששני החלקים האלה שונים בעיקרן ודומים בהתחלתן. אבל השם הכי נפוץ להם זה יין ויאנג. כדור הארץ משתייך לכתר של ממלכת היין, משהו בסגנון כדה"א לא היהלום שבכתר ,אבל הוא בהחלט בכתר. בהתחלה הדרקונים ,תרבות עצמה שמסתובבת סביב הרעיון שThe Void - הריק הוחלט - הוא הדבר הכי הגיוני וסביר שיש, באו לכדה"א ויצרו את יצורי הלילה ,גזע מדהים של יצורים רגישים ,חכמים ,בבונים ובעלי תודעה מדהימה. במרוצת השנים הדרקונים הגדולים נחלשו וכוחות היאנג באו ופלשו לכדה"א, הם הרגו את כל יצורי הלילה, ויצרו במקומם את בני האדם כמשרתים חסרי שכל , בינה והיגיון כדי לכרות את המשאבים של הכוכב האדיר הזה, וכל זאת בטוענו שהם אלים. אחרי תקופת זמן מה חזר הדרקון הגדול האחרון ,טימאט ,לכדה"א וראה מה עשו לכוכב המדהים הזה. טימאט נתן לבני-האדם טיפה מהתודעה האדירה שהייתה ליצורי הלילה. ופתאום, בני האדם התחילו לחשוב , הם התחילו לדרוש אותות , מופתים וסימנים מהאלים שלהם. הכי מפורסם זה יצירת השמש ,ומכאן קיבלו את הכינוי "אלי היום". אבל בנקודה מסוימת מאיזה סיבה כלשהי כוחות היאנג עזבו את הכוכב ורק הורשו לדבר עם בני האדגם דרך שליחים (משה ,ישו ,מוחמד...). אבל בגלל שבני האדם המשיכו להאמין בדתות היאנג האלה בכוכב שהוא כוכב יין, הכוכב הורס את עצמו. FIN אתגר ללא מאמינים למוסר ההשכל: תנו לי דבר רע אחד שקרה בהיסטוריה בעקבות משהו שלא נעשה על ידי מאמינים של דת יום כלשהי? רק לציין שזה סיפור בריאה, נכון או לא נכון ,הוא מעביר מאוד יפה את המסר של המאבק בין דתות שתורמות לכדה"א לבין רעיונות שכן תורמים לו.

nepthys

New member
וזה לפי night magick

שאני די שונאת. אבל לא נורא, אני גאה בג´סטין שהוא טרח בשבילנו..:) אני גם לא נותנת חיזוקים חיוביים לאנשים בזמן האחרון.

holy_sheep

New member
יין ויאנג

לפי מה שאני הבנתי במרוצת השנים יאנג הוא הכוח החזק יותר- החלק השחור של העיגול, הוא מסמל את הגבריות, הצד האקטיבי והטוב יותר (למרות שמשום שזהו איזון אני לא בטוחה אם זה נכון לומר הצד הטוב) וכו´. מול היין שהוא הצד החלש יותר- החלק הלבן והנשי, הפסיבי. הפכים. לכן אני לא מבינה למה אתה מייחס את היין לכדו"א? כבשה תועה

Justin Angel

New member
לא ראית חלק

מהסיפור , או לא הבנת. הסברתי שאלו רק שמות, את יכולה לקרוא לזה "שחור וסגול" , "פתק ומחברת" או שולחן וכיסא. אלו שמות סתמיים שנבחרו בגלל שהשימוש בתחום שלהם הקסם היה נהוג גם שטבעו להם משמעויות חדשות.

אני לא חושבת...

שהאמנתי אי פעם באל אחר אז אני לא חושבת שהייתה לי אפשרות לשבור את האמונה בו... מאז ומתמיד האמנתי באותו כוח עליון אבל זה לא האלוהים שמדובר עליו בתנ"ך ולא האלוהים שהדתיים למיניהם מאמינים בו... אני מאמינה בכוח עליון אבל זה משהו אחר לגמרי

תוכלי להסביר באיזה כוח עליון את

מאמינה? (בבקשה
)

למעלה