שאלה.....

bgbg10

New member
שאלה.....

אילו מבחנים עלייך לעשות בכדי לראות אם אתה מחונן... האם המבחנים האלו לא בודקים רק את הידע שלך ולא את היכולות שלך? ומה אם יש חרדת מבחנים? אפשר בבקשה להסביר לי בבקשה איך זה עובד? תודה ויום טוב

theXequation

New member
רק על עצמי יכולתי להעיד, אז ככה

לגבי אילו מבחנים אז..... מבחני אינטיליגנציה (IQ) מה הם בודקים אני לא כ"כ בטוח, אבל הסבר אלטרנטיבי שלי לעצמי הוא שזה מודד יכולת. לאמור עם איזה סוג/רמת בעיות (לאו דווקא הקשורות ללימודים) אתה תהיה מסוגל להתמודד בהצלחה. לגבי חרדת מבחנים:אני לא יודע מה ההקלות, אם יש בכלל בסוג כזה של מבחן. איך זה עובד? מה עובד? שבת שלום

fire storm

New member
אחד מהדברים האהובים עליי זה מכוניות

אז אני אתן לך דוגמא מעולם המכוניות. יש מבחני ביוצעים, כמה זמן לוקח להגיע מהילוך סרק לראשון, מראשון לשני, משני לשלישי וכן הלאה, יש כמה זמן מעמידה ל100 קמ"ש, כמה זמן לגמור מיכל דלק, כמה זמן לוקח עד שהטורים מגיעים לשיא ונותנים את מלוא ההספק, ככה זה גם במבחני אינטיליגנציה, זה בא לבדוק את הביצועים המוחיים.

bgbg10

New member
תודה לשניכם

יש לי בעיה לעשות מבחנים, אני מתחילה להילחץ ולאבד פוקוס, בכל אופן עשו לי איבחון ונתנו לי הקלות כמו תוספת זמן (שזה עוזר אבל לא פותר את הבעיה) או להיבחן בחדר לבד רק עם אדם מוכר (אבל מי יאשר את זה?!) הייתי מוציאה ציונים טובים (גבוהים אפילו-ברוב המקצועות),אבל האבחון הראה שאני בעצם מוציאה 20 נקודות פחות ממה שאני יכולה....חשבתי לעשות מבחן איי קיו, אבל נראה לי שיהיה לי קשה לעשות את המבחן בגלל זה... בכל אופן- תודה על התגובה.

theXequation

New member
אני מוכרח לציין שאין לי מושג האם

בעיות מסוג זה באות לידי ביטוי גם במבחן IQ (שכן הוא שונה ממבחני בי"ס רגילים). נראה לי שאם יש קשר בין הבעיה לבין הציון במבחן אז הוא אמור להיות חלש יותר מבמבחנים אחרים. ובכלל, אם זה כ"כ חשוב לך, פני לאיש מקצוע וספרי לו על הבעיה. אני מניח שהוא כבר ינקוט באמצעים המתאימים. שבת שלום ובהצלחה.

theXequation

New member
נ.ב

המבחנים בד"כ בודקים את היכולות שלך ולא את הידע שלך. כאחד עם חרדת מבחנים, מנסיוני, הסיטואציה של המבחן יחד ם הפסיכולוג הרבה פחות מלחיצה מאשר מבחן רגיל.

bgbg10

New member
רגע- זה אפשרי לעשות את

המבחן יחד עם פסיכולוג? באותו חדר? רק שנינו? אני הובחנתי כבר כבעלת חרדת מבחנים אבל משרד החינוך לא מכיר בזה כליקוי למידה ואין כ"כ אמצעים ממשיים שיכולים לעזור לי, היות והעיניין הוא יותר פסיכולוגי מניורולוגי (זה לא בעית קשב או ריכוז, היפראקטיביות-שלמשל רטלין אולי יכול לעזור, או שאני קולטת דברים בע"פ ולא בכתב....) כתבת שגם אתה סובל מאותה בעיה....האם הרגשת הבדל משמעותי כשנבחנת עם פסיכולוג מאשר במבחן רגיל? זה לא בא לידי ביטוי רק במבחנים של בה"ס או אונ' זה בא לידי ביטוי גם בתחומים אחרים בחיי....למשל אם פתאום תרצה לבחון איך אני רוקדת או קוראת ואני יודעת שאתה בא להסתכל עלי ולבקר אותי-לבחון אותי....אז אני מתחילה להילחץ ונהיית לא מרוכזת....ורק חושבת "מה להגיד? מה לעשות?" במקום להירגע.... -תודה-

theXequation

New member
בד"כ מבחן IQ הוא מבחן יחידני

היי, ראשית הייתי שמח לתקן ולציין שאינני סובל אלא מודע לבעיה קיימת. מנסיוני, כשהייתי בסיטואציה עם הפסיכולוג לבד הייתי הרבה יותר משוחרר (עשיתי עוד מבדקים דומים ובכולם ההרגשה היתה דומה). לגבי החרדה, אני אובחנתי בגיל מאוחר (בגיל האקדמיה :)) כאחד עם חרדת מבחנים, וגם לי לא מכירים בזה להקלות למיניהן. התסמינים שאת מתארת פועלים גם לגבי, נכון, זה לא רק בתחום הלימודי אלא בחיים בכלל. אני בחרתי שלא לטפל בזה דרך איש מקצוע, אלא אני מנסה להתגבר על זה לבד בתקווה להפחית את האפקט של זה - פשוט להגיע לסיטואציה עצמה לא לחוץ, ולא בסיטואציה עצמה להמשיך לחשוב איך לא להילחץ. אם יש עוד שאלות... בבקשה

bgbg10

New member
תודה../images/Emo13.gif

עוד מכיתה ח' הבינו שיש לי את זה, אבל הסכימו לעשות לי אבחון רק באמצע יב' (כשכבר עשיתי את רוב הבגרויות) בגלל שהיו לי ציונים טובים לרוב ואיבחון עולה כסף שהבית ספר לא רצה להוציא כנראה.... בקשר למילה "סבל"- אני בהחלט לא יגיד את זה יותר כי זה בטוח לא עוזר לי....וכמוך אני יגיד "בעיה שאני מודעת לקיומה" תודה על העזרה

למעלה