שאלה

• פותח הנושא baf6
  • פורסם בתאריך

Blue Eyessss

New member
טכנית..../images/Emo47.gif

לא אמורים להוריד את כל המשקל על העקבים... העקבים צריכים להיות במצב גמיש באמצע שהם יוכלו להיות משוחררים גם למעלה וגם למטה כי ככה זה מראה שיש תנועה..שתוקעים את העקבים למטה אין בכלל תנועה ואז התנועה יוצאת במקום אחר ואז קשה לשבת

נכון אבל

אם משתמשים עם דורבנות לדוגמא אז צריכים שהעקב יהייה למטה כדי שלא לדקור את הסוס עם הדורבן ולעבוד עם הרגל ואם רוצים להשתמש בדורבן מעלים את העקב.. העקב צריך להיות חופשי אבל כמובן שלא למעלה

aloniguy

New member
את בטוחה?

בעקרון הרגל צריכה להיות תמיד על הסוס, בשביל שנוכל להגיב הרבה יותר במהירות במקרה הצורך, אז את לא חושבת שבשביל שהדורבן לא יגע בסוס, יותר חשוב שהרגל תהיה מקבילה לסוס? כאילו אם העקבים שלך למטה אבת אתה רוכב עם הדורבן כלפי הסוס, אז בשביל שהדורבן לא יגע בסוס הרגל צריכה להיות מאוד רחוקה מהסוס.... כאילו הכוונה שלי שאם הרגל תהיה מקבילה לסוס, היא יכולה להיות עליו מבלי להציק לו עם הדורבן, וכשרוצים להשתמש בו פשוט מסובבים טיפה את הרגל...

העקב צריך להיות טיפה בזווית לבטן של

הסוס והיא צריכה להיות על הבטן של הסוס אבל מבלי שהדורבן נוגע בו ואז אתה מדרבן עם העקב ואם הסוס לא מגיב אז כן לסובב טיפה את הרגל שהדורבן יגע.. נוו זה אותו דבר כמו שכתבת אני מתקשה להסביר את עצמי

aloniguy

New member
חח לא זה לא מה שכתבתי....

ותקשיבי יש מצב שאת צודקת אבל נשמע לי יותר הגיוני שכאשר הרגל מקבילה לסוס בצורה מלאה היא יכולה להיות מונחת על הבטן של הסוס ככה שהיא לא תפריע לסוס בכלל, כאילו בשום מצב כי היא ממש מקבילה.... ופשוט שאתה צריך את הדורבן אתה פשוט מסובב ממש טיפה את הרגל...

אני לא מסכימה עם זה

שהרגל צריכה להיות מקבילה לסוס כי רכבתי ככה לפני שעברתי לוסילי והוא על הרכיבה הראשונה אמר לי איך הרגל צריכה לשבת על הסוס וגם בשעורים עכשיו הוא מראה לי שהעקב על הבטן של הסוס ולהוריד את העקב (לא בהגזמה) ושאתה מדרבן אז העקב קצת עולה ואז אם משתמשים בדורבן לסובב קצת את הרגל.. אני בטוחה בזה

aloniguy

New member
לא יודע....

אני עדיין לא מסכים, אבל לא משנה חחח לא צליח לשכנע אחתח את השני נראה לי...

Blue Eyessss

New member
מממ../images/Emo47.gif

אם רוצים להשתמש בדורבן פשוט מסובבים את העקב פנימה... ברמת העיקרון כן? כי הדורבן זה בכלל רק כדי לחדד את הסוס...ברמת העיקרון כן? זה שיש אנשים שמסתובבים עם הדורבנות ובועטים לסוסים שלהם בבטן עם זה זה משו אחר... והעקב אמור להיות בין הגבלה לרצפה ללמטה.. נו אנשי קורס תעזרו לי היו לנו הרצאות שלמות על זה

alon oak

New member
תודה לאל שאת יודעת משו....

~איזה שטויות רצות פה...פפפפ תרגעו חבר'ס, היא תשאל תמרמנים שלה בסופו של דבר, ואל תילחצו כי זה לא שהיא הולכת לעשות את טעות חייה....מספיק שתכתבו לעניין וזהוא..פפחחחח

למעלה