שאלה

מתנוטי

New member
שאלה

איך הולך אצליכם בחווה עם העובדה בשביל שיעורים? כאילו כל שעה עבודה אתם מקבלים שעה ריכבה או ממש שיעור?

fliperit

New member
אצלנו...

החווה די חדשה ולא מסודרת... אבל עקרונית מי שבא לעבוד עושים לו שיעור אם יש זמן... אבל באופן עקרוני הילדים באים בלי שום התחייבות מצד החווה שהם ירכבו.

אצלנו..

לכל זוג יש יום אחד בשבוע שבו הוא אחראי על התאים, האכלה(חציר ומרוכז), להכין סוסים לשיעורים של בצפר, לטאטא, לנעול..וזהו בעיקרון, ועל זה מקבלים שיעור :)

כל מי שיודע ויכול לעשות את כל זה..

אם מישהו רוצה להיכנס לימי עבודה אז לרוב בהתחלה הוא בא הרבה לחווה, עובד ביחד עם העובדים, לומד ובסוף שהוא מוכן הוא נכנס.. וכמובן זה תלוי אם יש מקום בכלל ליום עבודה.

אנאצלנו.

אנחנו עובדים, ואז המדריך נותן לנו לרכב כמה שצריך על הסוסים.

horse 1212

New member
אצלנווווווו

כעקרון כל יום זה חצי שיעור אם את\ה עובד\ת יומיים בשבוע זה מכסה על שיעור קבוצתי של 50 דקות... 3 ימי עבודה זה שיעור פרטי חצי שעה.. אבל לפעמים סתם נותנים לנו לרכב בבוקר או משהו כזה...
נ.ב. העבודה שלנו כוללת איכוף סוסים הובלות,שטיפה ופירוק הסוסים לאחר העבודה.. ולפעמים גם עוזרים להאכיל..

שירלי317

New member
אצלנו

אנחנו באים וקורעים ת'תחת (רובנו לפחות..) על הבוקר, מנקים תאים ובכלל את כל העבודות... אלא אם כן זה בימים של בצפר שאז אנחנו באים מתי שאפשר כדי לעזור קצת... ועקרונית פשוט כדיד זמן אחרי כל העבודה והכל רוכבים על מי שצריך בלי שעור... פשוט עובדים לבד... וזה תלוי מי ומתי... לפעמים אנחנו מקבלים גם טיפה שעורים אבל בד''כ לא... מה שכן, כנראה שאפילו שאנשים שמשקיעים וכל היום מתרוצצים לעשות את העבודה של כולה ולטפל בסוסים אפילו שהם ממש ממש ממש לא חייבים לא זוכים להערכה ולא סומכים עליהם בקטע של אחריות... מה שמאוד מעליב וכבר גורם לאנשים מסוימים (אהמאהמאהמאהמאהמ)לא לרצות לבוא לעזור, לא לרצות להשקיע ולטפל... זה כבר נהיה מטיש נפשית יותר מפיזית... בלי קשר זה סידור נחמד...

aloniguy

New member
שירלי

אם את באה לעבוד כדי לקבל הערכה אז חבל.... יהיה לך קשה מאוד.... אני ועוד אנשם (לא צריך שמות) באים לעזור - בשביל לעזור. לא בשביל לקבל מילים טובות, ההערכה תגיע מתי שהיא באמת תגיעה לך. וסמכי עליי היא מגיעה.

MorH

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo174.gif

חוץ מזה שאת צריכה לבוא ולהנות מהעבודה =]

שירלי317

New member
אני באה, נהנת..אבל

לפעמים יש אנשים שהורסים את החשק.. ואז פשוט חבל!

MorH

New member
../images/Emo174.gif

אוקיי אז במת יכול מאוד להיות שיש אנשים שאת לא מחבבת במיוחד שנהרס לך החשק אבל לי זה עזר כשהבנתי שקודם תהיי את בסדר ותעשי מה שאת צריכה לעשות וכל השאר יסתדר לבד תתקני רק את עצמך ותראי איך זה משתפר =] מקווה שתצליחי ...

שירלי317

New member
גיא

אני לא באה לעבוד בשביל הערכה..אני באה בשביל לעזור...אבל זה שמזלזלים בי וזה שרק גורמים לי להריגש רע לא ממש תורם לרצון שלי לעזור!!! אני באה בשביל הסוסים בלבד! אבל כל מה שאני מבקשת זה שלא יזלזלו בי! ותאמין לי שזה לא כזה קשה... אז אולי (ואני לא הכי מצטערת אם זה נשמע מתנשא.. גם לי מותר..) אולי אני קצת יותר בוגרת מאנשים מסויימים ואולי אנשים לפעמים קצת מתנהגים לא בסדר ומזלזלים ואולי יש לי סיבה להשאיר את הקלשונים שהשארתם באמצע הדרך ולא לעזור לך להחזיר אותם למקום!... למה????? כי זה מה שכולם עושים לי! ואולי גם לאחרים.. אבל אני אני ולא מישהו אחר.. ו"סליחה" שאני קצת עומדת על שלי ולא מוכנה שאנשים ידרכו עלי! ואולי אני מגזימה קצת... או כמו שאמרו לי "דרמה קווין" אבל עדיף ככה מאשר שאנשים ילמדו שלפגוע בי זה בסדר ושאני לא אגיד שום דבר, כי זה לא! ותאמין לי שניסיתי לעשות מה שאמרת לי.. וניסיתי להיות נחמדה... אבל דבר אחד בלבד הבנתי- להתייחס לאנשים כמו שאתה רוצה שיתייחסו אליך זה לא ממש עוזר, הם יתיחסו אליך כמו לחרא גם אם תצחצח אותם כמו יהלומים!!! אז אל תתחיל להגיד לי שחבל... כי אם אני לא טועה נימוסים זה הדבר הראשון שלומדים מגיל 3... תודה, בבקשה... בלי זלזול ואני לא חושבת שמגיע לי פחות מזה!!! אני יודעת שעקרונית זה לא הכי המקום בשביל זה... אבל אל תדאגו... אני אעזוב אתכם בשקט!

fliperit

New member
אני מבינה אותך לגמרי...

פעם רכבתי בחווה שלא ממש הייתה בה הכרה לעבודות שאנחנו עשינו.. אז הלכנו ודיברנו עם המנהל של החווה והמדריכים..ואמרנו להם את זה...וזה לא שינה הרבה....אבל שינה קצת :)

למעלה