שאלה

kampos

New member
שאלה

היי יש לי שאלה. יש לי סוס שכל פעם שאני עולה עליו הוא מתחיל להיסתובב וללכת אחורה, ניסיתי להצמיד אותו לגדר ובהתחלה זה עזר אבל הוא מצא דרך ליברוח. שאלתי את אותה שאלה באתר "סוס" ועשיתי את מה שאמרו לי אבל גם זה לא עוזר... אם מישהו יודעה מה לעשות בבקשה שיגיד לי. 1. למה הוא עושה את זה 2. מה לעשות כדי שהוא יעמוד כשאני עולה עליו

MorH

New member
../images/Emo174.gif

לסובב לו את הראש ימינה כל פעם שעולים על סוס צריך שהראש שלו יהיה מסובב ימינה ( כי עולים מצד שמאל ) זה גם ימנע ממנו לזוז וגם זה יותר בטיחותי - שלא ינשך בזמן שאתה עולה בהצלחה...

Blue Eyessss

New member
מממ../images/Emo47.gif

גם הסוסה שלי הייתה עושה את זה..יש מלא סיבות זלה שסוס יעשה את זה..או שהוא ממש רוצה לזוז כבר או שהוא לחוץ או שהוא סתם משחק איתך ומזלזל בך.. שהסוסה שלי עושה את זה אז אני מקצרת את המושכה השמאלית(לא את הימנית כמו שמור אמרה) וככה הוא לא יכול ללכת לשומקום אבל אני גם יודעת שהסוסה שלי לא תנשך..זה מאוד תלוי בסוס...ובדרך כלל סוס שמסתובב אז אם תכופף אותה מהרצפה כאילו שאתה מקצר את המושכה אז הוא ימשיך להסתובב עד שימאס לו והוא יבין שהוא צריך לעמוד במקום וזה יותר נוח והכל..

MorH

New member
המושכה הימנית אבל מונעת ממנו../images/Emo174.gif

לזוז והשמאלית פשוט נותנת לו להסתובב עד שימאס לו ? לזה את מתכוונת ?...

MorH

New member
אה הבנתי למה התכוונת ../images/Emo174.gif

אם את מסובבת לו את הראש שמאלה הוא יכול לזוז עם האחוריים ימינה וככה לא פתחת את הבעיה אבל אם תסובבי אותו ימינה אז אם הוא יזיז זה יהיה לכיוון שלך ויהיה יותר קל =P...

../images/Emo42.gifהשיטה הכי פשוטה היא

או שמישהו יחזיק אותו או שאחרי שאת עולה עליו תקחי אותו אחורה כמה צעדים

מתנוטי

New member
זה פשוט מאוד

כל פעם שאת עולה תתפסי את המושכה הימנית ( בהנכה שאת עולה משמאל)... ואם הוא זז תסגרי אותו ( תמשכי במושכה).... ככה שהוא לא יוכל לזוז... לאט לאט הוא יבין שהוא לא יכול לזוז והוא יפסיק..

InSiGnIfIcAnT

New member
כל מה שאמרו לך פה נכון אבל אל תשכחי

שהכל תלוי ומבוסס על תרגול. בתור אחת שעובדת עם סייחים אני אומרת לך את זה... כל פעם שאת עולה תעשי את זה בשלבים, זאת אומרת: 1. תכניסי רגל לארכובה ותראי אם הסוס מגיב לתנוחה שלך. במקרה שהוא זז תעצרי אותו תזכרי שהעקביות חשובה!! אל תוציאי את הרגל מהארכובה ואל תוותרי לו! במקרה והסוס לא מגיב תמשיכי לשלב השני. 2. לאחר מספר שניות שרגלך מונחת בארכובה והסוס עומד שקט תשימי משקל על הארכובה ותישעני מעט לכיוונך. אם הסוס לא עומד שקט זה כנראה בגלל שיש לו בעיה עם שיווי המשקל או שהרגל שלך לוחצת על הבטן שלו, ומכך הוא מבין ללכת. שימי לב, חשוב לשים לב לפרטים הקטנים! 3. במקרה שהסוס לא מגיב תעשי חצי עליה על הסוס, ז"א תעשי כאילו שאת עולה אבל אל תתישבי עדיין...תחכי כמה שניות ואם הסוס לא מגיב תתישבי, במקרה והוא שוב לא רגוע תישארי באותה הפוזיציה ותרגיעי אותו ותגרמי לו לעמוד בשקט מספר שניות.... אל תשכחי שזאת עבודה מתמשכת ועם הזמן המצב אמור להישתפר..אל תמהרי ותצ'פרי את הסוס מתי שהוא בסדר. אם משהו לא מובן את מוזמנת לשאול
בהצלחה

Vintage Queen

New member
הכי פשוט

זה שמישהו יחזיק לך אותו ושידאג שהוא יעמוד בלי לזוז ואחרי כמה זמן הוא יתרגל ולא תצטרכי תבנאדם הזה שיחזיק אותו... לסוסה שלי הייה את זה וכל כך הייתי מתעצבנת מזה אבל עברתי חווה וזה עבר באופן מפתיע... לוידעת איך או למה אבל עכשיו אני עולה ועד שאני לא אומרת לה היא תעמוד בלי לזוז סנטימטר.. פפפ

arieledaho

New member
אני חושבת...

שאת צריכה לעלות מהר ככה זה יותר נוח לך וכמובן לסוס... לעומת מה ששיר.......
יש לי סוס בחווה שאיכשהו הוא תמיד זז שעולים עליו ועכשיו הוא נרגע....והוא עומד בשקט... לפני שאת עולה את יכולה אולי לעמוד לידו וללטף אותו ולהרגיע אותו ורק אז לעלות (מהר) ואז אחרי שאת עולה תעמדי כמה דקות ואז תמשיכי כמובן עם הרבה ליטופים ואהבה.....

InSiGnIfIcAnT

New member
זאת טעות חמורה לעלות כמו שאמרת

לעלות מהר זה מסוכן! ועוד מה, שהסוס לומד מזה לברוח ולא להתמודד! סוסים הם כמו ילדים קטנים. כמו שאת תלמדי ילד קטן להתאפק ולא להשתין במכנסיים 'מהר' ככה את לא יכולה להתעלם מהבעיה הזאת. זה לא עבודה קשה וחבל לא 'לחסל' את זה כל עוד אפשר... אם לא אומרים לסוס איך צריך להתנהג זה יעבור מחוסר השקט הזה לעמידות על שתיים ופשוט בריחה מהרוכב! בכל אפשרות שתיהיה לסוס לברוח הוא ינצל את זה ולאט לאט זה יעבור גם לתחומים אחרים, למשל ללכת צמוד לגדר/סירובים וכו'... אני אומרת את זה מתוך ניסיון...זה מאוד מאוד מאוד מסוכן לעשות כזה דבר! לא חסרים מקרים שאנשים זירזו תהלכים ושילמו ביוקר! רוצה דוגמא? הנה. יצאתי לטיול אני ועוד 4 אנשים. במהלך הטיול אני הלכתי לסגור שער עם סוס שידעתי מראש שיש לו בעיה עם התרחקות מהקבוצה ו'התעלמתי' מזה. בזמן שסגרתי את השער הקבוצה התרחקה. ראיתי שהקבוצה כבר רחוקה וסובבתי את הסוס עם הפנים לכיוון השער כדי שלא יברח. אבל מה?! הסוס רצה לחזור לקבוצה (בגלל שלא הרגילו אותו להיות רחוק *ושקט!* מהעדר) אז הוא פשוט נתן קפיצה שלי 180 מעלות (ז"א) הסתובב במקום בזמן שהרגל שלי בארכובה ובפוקססססס נשארתי על הסוס (לא על האוכף אלא על התחת של הסוס, אבל בכל זאת) ויש לזה המשך אבל ההמשך הוא לא העיקר...העיקר פה הוא זה שידעתי שיש בעיה (שבד"כ לא כזאת חמורה אצל אותו הסוס) ולא התמודדתי איתה שלב אחרי שלב והתעלמתי ממנה...ו-וואלה, חטפתי מה שהייתי צריכה לחטוף (כמה שריטות ומזל שאני גמישה אחרת זה היה נגמר בפירוק המפרקת/הגב שלי!) ואולי אפילו לא מספיק בשביל המעשה שעשיתי...אבל בהחלט למדתי את הלקח: בסוסים אין קיצורי דרך!! רוצה עוד מקרה? והפעם על הנושא שלנו? אחר המדריכים עבר על איזה סייח 1 באילוף בחווה...סבבה הכל טוב ויפה אבל מה? הסייח לא עומד בשקט שעולים ויורדים ממנו. המדריך העלים עין..בקטנה יענווו...מה כבר יקרה?!? רוצה לדעת מה קרה? באחד הטיולים (כמובן אחרי סיום האילוף) רכב עליו איזה רוכב לא מנוסה מי יודע מה...יודע קצת שמאלה ימינה אבל לא ספצ...קיצור חזרנו לחווה האיש החליט שהוא מספיק טוב כדי לרדת ללא עזרת מדריך. הסוס שלא רגיל לעמוד שיורדים ממנו לא שם על הרוכב שירד אבל עדיין לא הוציא את רגל שמאל מהארכובה והתחיל ללכת...הבנאדם ניסה לעצור אבל לא הכי הלך לו...קיצור בסוף הוא נקע את הרגל וחטף זעזוע בגב...וזה לא משהו חמור...יש הרבה יותר מזה... אני בספק אם קראת ואם לא תקראי!.... אל תקראי לי מגזימנית...כי הכל קרה...

arieledaho

New member
טוב אז כן קראתי...

ואני לא רוצה להיכנס לוויכוח או משו כזה..... אבל העלייה על הסוס זה החלק המסוכן ביותר...לא אמרתי להתעלם מהבעיה עובדה שאמרתי עוד כמה דברים למטה...הכוונה הייתה שבזמן העליים היא צריכה להיות מהירה ולא איטית לא לעשות את כל התהליך איטי!! ודווקא שאת עושה את התהליך לאט זה טוב רק הקטע של העלייה צריך להעשות מהר יותר זה הכל!! זה ימנע מהסוס להתחיל ללכת.. אני לא יודעת אם הבנת אותי אבל הכוונה שלי הייתה בשתי ההודעות שאת העליה עצמה צריך לעשות מהר... עוד סיבה שזה יכול אולי להכאיב לסוס בגב.

arieledaho

New member
יש בשורה השניה אני חושבת

התבלבלתי וסטרתי את עצמי אז לא להתייחס......הכווונה תהליך איטי
עלייה מהירה
תהליך מהיר
עלייה איטית

ה צ י ף

New member
תשובה

אני מעריך שהסוס שלך חם.. אז פשוט תסובבי אותו במקום ותוך כדי הליכה שלו במעגל תעלי..

למעלה