דבר ראשון הסוס עושה את זה כי הוא משחק איתך ודבר שני כשאת עולה עליו לדעתי את צריכה ללמד אותו לןא לזוז בזה שאת נותנת לו מכה עם הרסן בפה ואומרת לו אולט או שאת אומרת לו אווווו....
אני לא כל כך יודע אבל אני ראיתי את המדריכה שלי כשסוס זז מתי שהיא עולה היא צועקת עליו "HOLD" ואם הוא לא עוצר אז היא נותנת לא שוט על האף אני יודע שזה קצת אלים אבל אחר כך הוא לא זז מילימטר
תתעלמי ממנו, תני לו ללכת אחורה, להסתובב לעשות מה שהוא רוצה, ןתעלי תוך כדי.. ככה הוא יילמד שלא משנה מה הוא ייעשה, בסוף תעלי עליו בכל מקרה.... מנסיון...זה עובד.....
אני צריכה לדעת בדיוק בן כמה הסוס כי יכול להיות שזה כבר הרגל של שנים שהוא פיתח לעצמו ויהיה מאווווווווד קשה להוציא את זה ממנו. בכל אופן השיטה היא כזו: לשים את הרגל בארכובה ולסובב את הסוס שמאלה (סביבך) כשהרגל שלך עדיין שם. ומידי פעם להציע לסוס עצירה (מנוחה) ברגע שהוא מקבל את המנוחה לעלות עליו. אם הרגל שלך לא תהיה בארכובה הסוס ידע שהסיבוב שלו אומר שאת לא עולה עליו. וזו כנראה הסיבה שהוא עושה את הסיבובים האלה, כנראה הבעלים הקודמים שלו התחילו לסובב אותו ונכנעו באמצע והסוס פשוט למד שכשהוא מסתובב לא עולים עליו. חשוב שברגע שהוא עוצר מיד תעלי עליו ואם הוא מתחיל לזוז תעצרי אותו ותחזירי אותו אחורה. זה הרגל מגונה שיכול לקחת אפילו שנה עד שהוא יעבור... חשוב להתמיד עם זה
1. הוא עושה את זה כי הוא לא רוצה שיעלו עליו, והוא מנסה לברוח... 2. יש כמה דרכים להתמודד עם זה...והכי טוב לשלב את כולן... דבר ראשון- גם אם הוא מסתובב, תמשיכי לעמוד בדיוק באותו מיקום יחסית לגוף שלו- ככה הוא ילמד שהוא לא יכול לברוח ממך (אגב..אם את כבר עם רגל בארכובה..אל תוציאי אותה..) דבר שני- אחרי שאת עולה, תישארי לעמוד איתו כמה שנית, כדי שהוא ילמד שלא ישר מתחילים ללכת כשעולים עליו.. בהצלחה