זאת טעות חמורה לעלות כמו שאמרת
לעלות מהר זה מסוכן! ועוד מה, שהסוס לומד מזה לברוח ולא להתמודד! סוסים הם כמו ילדים קטנים. כמו שאת תלמדי ילד קטן להתאפק ולא להשתין במכנסיים 'מהר' ככה את לא יכולה להתעלם מהבעיה הזאת. זה לא עבודה קשה וחבל לא 'לחסל' את זה כל עוד אפשר... אם לא אומרים לסוס איך צריך להתנהג זה יעבור מחוסר השקט הזה לעמידות על שתיים ופשוט בריחה מהרוכב! בכל אפשרות שתיהיה לסוס לברוח הוא ינצל את זה ולאט לאט זה יעבור גם לתחומים אחרים, למשל ללכת צמוד לגדר/סירובים וכו'... אני אומרת את זה מתוך ניסיון...זה מאוד מאוד מאוד מסוכן לעשות כזה דבר! לא חסרים מקרים שאנשים זירזו תהלכים ושילמו ביוקר! רוצה דוגמא? הנה. יצאתי לטיול אני ועוד 4 אנשים. במהלך הטיול אני הלכתי לסגור שער עם סוס שידעתי מראש שיש לו בעיה עם התרחקות מהקבוצה ו'התעלמתי' מזה. בזמן שסגרתי את השער הקבוצה התרחקה. ראיתי שהקבוצה כבר רחוקה וסובבתי את הסוס עם הפנים לכיוון השער כדי שלא יברח. אבל מה?! הסוס רצה לחזור לקבוצה (בגלל שלא הרגילו אותו להיות רחוק *ושקט!* מהעדר) אז הוא פשוט נתן קפיצה שלי 180 מעלות (ז"א) הסתובב במקום בזמן שהרגל שלי בארכובה ובפוקססססס נשארתי על הסוס (לא על האוכף אלא על התחת של הסוס, אבל בכל זאת) ויש לזה המשך אבל ההמשך הוא לא העיקר...העיקר פה הוא זה שידעתי שיש בעיה (שבד"כ לא כזאת חמורה אצל אותו הסוס) ולא התמודדתי איתה שלב אחרי שלב והתעלמתי ממנה...ו-וואלה, חטפתי מה שהייתי צריכה לחטוף (כמה שריטות ומזל שאני גמישה אחרת זה היה נגמר בפירוק המפרקת/הגב שלי!) ואולי אפילו לא מספיק בשביל המעשה שעשיתי...אבל בהחלט למדתי את הלקח: בסוסים אין קיצורי דרך!! רוצה עוד מקרה? והפעם על הנושא שלנו? אחר המדריכים עבר על איזה סייח 1 באילוף בחווה...סבבה הכל טוב ויפה אבל מה? הסייח לא עומד בשקט שעולים ויורדים ממנו. המדריך העלים עין..בקטנה יענווו...מה כבר יקרה?!? רוצה לדעת מה קרה? באחד הטיולים (כמובן אחרי סיום האילוף) רכב עליו איזה רוכב לא מנוסה מי יודע מה...יודע קצת שמאלה ימינה אבל לא ספצ...קיצור חזרנו לחווה האיש החליט שהוא מספיק טוב כדי לרדת ללא עזרת מדריך. הסוס שלא רגיל לעמוד שיורדים ממנו לא שם על הרוכב שירד אבל עדיין לא הוציא את רגל שמאל מהארכובה והתחיל ללכת...הבנאדם ניסה לעצור אבל לא הכי הלך לו...קיצור בסוף הוא נקע את הרגל וחטף זעזוע בגב...וזה לא משהו חמור...יש הרבה יותר מזה... אני בספק אם קראת ואם לא תקראי!.... אל תקראי לי מגזימנית...כי הכל קרה...