שאלה

® רן

New member
כל מה שאתה אומר נכון, אבל

יש לנו מצב נתון - הבחורה עומדת לסיים לימודים, בממוצע נמוך. עדיף היה לא להגיע למצב הזה, אבל זה מה יש. מה עושים עכשיו? עושים הסבה מקצועית לנגרות ועוברים לעבוד ב"רגבה"? הולכים למלצר? צריך לפחות לנסות משהו. תזכור שיש מקצועות כמו QA, בד"ס, H/W Vefirication ועוד שקשה לאייש אותם באנשים בקליבר מתאים. הכוונה שלי שאלו מקצועות שצריך אנשים טובים עבורם וקשה להשיג - מי שטוב מספיק, בד"כ מחפש לעשות משהו אחר. היא צריכה (לדעתי) לשאוף לאחד המקצועות האלו, בין אם בשביל להישאר שם ובין אם בתור קרש קפיצה לדברים אחרים. למרבה האירוניה, יהיה לה יותר קל למצוא עבודה כזו בתור סטודנטית מאשר בתור בוגרת - הרבה תקני QA באופן טיפוסי מאויישים ע"י סטודנטים בעוד שבתור בוגרת היא עלולה להיתפס כ"over-qualified" מצד אחד ולא טובה מספיק כביכול מצד שני.

inbal76

New member
../images/Emo45.gif בדיוק.

ועוד נקודה: הממוצע בעייתי, אבל... לדעתי הרוב לא דורשים ממש לראות את גיליון הציונים, אלא רק שואלים בראיון מה הממוצע, וכל עוד אתה סטודנט אפשר להתחמק באלגנטיות עם תשובה כמו "עוד לא חישבתי בדיוק אחרי המבחנים האחרונים שהיו לא מזמן... אני צופה לסיים בסביבות ה-80..." וזה לא בהכרח שקר. אם הממוצע שלך 75 ויש עוד כמה מבחנים אז מן הסתם יש סיכוי (ולו תיאורטי) לשפר לפחות ל-78, שזה "בסביבות" 80. מי שכבר בוגר לא יכול יותר להתחמק ככה מהשאלה על הממוצע, וגם יש יותר סיכוי לדעתי שיבקשו לראות את גיליון הציונים.

Dvir27

New member
גם כל מה שאתה אומר נכון, אבל

לא עדיף למעסיק לקחת סטודנט שנה ג' עם ממוצע 80 (יש כאלה כמו זבל) למשרות שציינת?

CrazyGirl22

New member
כמה הבהרות ושאלות...

הרבה ממה שנאמר פה כבר קרה במציאות... כשנשאלתי בקשר לממוצע (שאלה ראשונה כשהתקשרו אלי) דרשו לדעת את הממוצע נכון לזמן נתון ולא יכולתי להתחמק, פרט ללשקר. בקשר לעבודה שהייתי רוצה. חשוב לי להבהיר שאולי זה ישמע מפתיע, אבל לא הייתי רוצה בהכרח תפקיד פיתוח. למדתי הנדסה כי בעיני זה אחד המקצועות המעטים שהתואר שלהם שווה משהו. רוכשים ידע שאפשר לנצל אותו בתכלס ולא סתם לידיעה כללית. הלכתי לטכניון מהרבה סיבות, אבל בעיקר בגלל המוניטין שלו בהנדסה. התכוונתי להמשיך לתואר שני בכלל בתחום אחר, לא בהנדסה, בטוח. אולי בניהול. עם ממוצע כזה לא נראה לי שזה יתאפשר. כך שכנראה אאלץ ללמוד תואר נוסף. רעיונות? כפי שאמרתי קודם אני לא חפצה בעבודות פיתוח (בהכרח) וגם לא בבדיקות למיניהם (למרות שבעיני אין הרבה הבדל). הייתי רוצה לעבוד בשווק, ניהול אולי הדרכה? מה האופציות שעומדות לפני אז? האם יקחו מהנדסת חשמל לתפקיד כזה או אולי במשרת סטודנט?

Dvir27

New member
כמה תשובות:

לגבי תואר שני בניהול, אין בזה ממש טעם אם אין לך ניסיון ואת לא מיועדת לתפקיד ניהולי במקום העבודה שלך, הרי אף אחד לא יתן לך לנהל אם לא עבדת בכלל. מעיון המודעות לתפקיד מהנדס שיווק/מכירות בד"כ נדרש ניסיון. לגבי תפקיד של מהנדס הדרכה, אם יש לך יכולת הדרכה טובה אז יש לך סיכוי גם בלי ניסיון ועם ממוצע נמוך אבל למיטב ידיעתי רק בתור בוגרת ולא בתור סטודנטית (תפקיד הדרכה בד"כ דורש שהייה לתקופות ארוכות בחו"ל שם נמצאים הקליינטים). נסי להתענין ב"אפלייד מטיריאלס" כשזה יהיה רלבנטי. לגבי תואר ראשון נוסף, נראה לי שכדאי שתלכי הפעם על משהו שאת אוהבת ויש לך סיכוי להצטיין בו ולהתחשב פחות בשיקולים שהזכרת לעיל. המון הצלחה, דביר

CrazyGirl22

New member
תודה על ההתשובה. מה האפשרויות

בתפקידי שווק למהנדסים? ואם כבר יש למישהו מושג איזה תואר (אפילו ראשון) יכול לעזור בכך? המון תודה על התגובה.

shlomoa

New member
תשובה

תעלי את הממוצע מעל 80 תעשי תואר שני באוניברסיטה בתקווה ששם תעברי עם ממוצע גבוה תתפשרי....................

Dvir27

New member
למרבה הצער

עם ממוצע 80 אי אפשר לעשות תואר שני בהנדסת חשמל. ניסיתי

CrazyGirl22

New member
אני גם לא רוצה וגם

וגם לא יכולה לעשות תואר שני בחשמל. תודה רבה, הספיק לי. מהתחלה לא רציתי (עניין אותי) להתעסק בפיתוח. רציתי איכשהו להגיע לניהול. אבל לעשות תואר ראשון בניהול, מנעל עסקים וכל הכוון הזה נראה לי קצת מיותר. רציתי ידע מעשי, איתו אוכל למצוא עבודה. נראה לי שגם את זה לא השגתי
. השאלה מה עכשיו? טוב, נניח ואני אסיים את התואר (שגם זה לא קל), אבל עם ממוצע כזה אין לי הרבה אפשרויות....

למעלה