שאלה

CrazyGirl22

New member
שאלה

אני עוד מעט מצטרפת למעגל המחפשי תעסוקה בהיי-טק האכזר
בנתיים אני רק סטודנטית שנה ד'. רציתי לדעת אם אתם ממליצים לחפש עבודה עכשיו (כסטודנטית) או לחכות עד שאסיים. הערות: אני לומדת הנדסת חשמל בטכניון. יש לי ממוצע ציונים נמוך יחסית. אין לי שום ניסיון. תודה לכולם

SoftWhere

New member
ממליץ בחום

כדאי לך מאד להתחיל לעבוד בתחום. הניסיון חשוב לפחות כמו התואר.

Dvir27

New member
בתור אחד ש...

סיים הנדסת חשמל בטכניון עם ממוצע נמוך (80) ובלי ניסיון וכבר כמעט שנה מחפש עבודה, אני ממליץ לך מאוד למצוא עבודה בתור סטודנטית, אין תחליף לניסיון (במיוחד אם את לא מצטיינת). אם את לא מצליחה למצוא עבודה בתור סטודנטית אולי כדאי שתשקלי להמשיך לסמסטר 9 כדי לשפר את הממוצע. המון הצלחה, דביר

בטכניון יש אפשרות של שיפור ציונים?!

אני למדתי באת"א והם לא התירו לי להמשיך סמסטר נוסף מעבר לארבע שנים כדי לשפר ממוצע (אני חייב לציין שרציתי לשפר קורסים משנה ראשונה). רציתי לדעת אם התקנון בטכניון שונה?

Dvir27

New member
בטח!

אם מישהו מספיק מזוכיסט לחזור על קורס בטכניון ולגשת שוב לאיזה מבחן לא פתיר, אז למה להגיד לו לא???? אם לא השתנה שם משהו בזמן האחרון (לפני שלוש שנים היה לכמה מרצים "טובי לב" רעיון להטיל גזירות כאלה אבל אגודת הסטודנטים הצליחה להדוף אותו) אז זה בהחלט אפשרי, הבעיה העיקרית, שבגללה לא המשכתי לסמסטר 9 היא שאחרי 4 שנים קשות (לא אמרתי שהיה רע רק שהיה קשה) בטכניון אתה ממש לא רוצה לראות שוב את אולמן ומאייר...

זה ממש לא הוגן.

מה האינטרס של האוניברסיטה לא לאפשר לי לשפר ציון?! התקנון צריך להיות דומה אצל כולם!!!!

Dvir27

New member
צודק!!!

אבל למה אתה כותב את זה כאן??? צא להילחם על זכויותיך! ובאותה הזדמנות שאתה דורש השוואת תנאים עם הטכניון תבקש מהנהלת האוניברסיטה שלך גם: -עומס לימודים כמו בטכניון. -מבחנים קשים כמו בטכניון. - מיליון עתודאים שניגשים למועד ב אם הם הוציאו 85 במועד א ודופקים לך את הפקטור. בהצלחה!

אהבתי...

הבעיה היא שגם בבאר שבע ניתן לשפר כמו בטכניון. מה הבעיה של ת"א?! מי הם חושבים שהם?!

EyalPolo16V

New member
התקנון אצלו באת"א

הוא שניתן לשפר עד 2 קורסים שכבר עברת... בקשר לחריגה ממספר השנים, נשמע לי קצת מוזר. למה שלא ירצו לקבל שכר לימוד מלא עבור 2-3 קורסים בלבד?

זה מה שקרה לי.

אפילו פניתי לועדת הוראה והם דחו את הבקשה שלי, ועוד הם נמצאים במשבר כלכלי עמוק. כמה טמטום, במוסד אחד?!

inbal76

New member
לא לחכות!

בהרבה חברות יש תקנים לסטודנטים בלבד. ברגע שתהיי בוגרת (ועוד חסרת ניסיון ולא מצטיינת) לא תוכלי להתקבל אליהן, אפילו אם תסכימי למשכורת סטודנט. עכשיו כן. ברגע שתהיי בפנים, אם תוכיחי את עצמך יש סיכוי טוב שישאירו אותך אח"כ במשרה מלאה באותה חברה, וגם אם לא - יהיה לך ביד ניסיון שמעלה את ערכך בשוק באופן משמעותי מ-א-ו-ד. וכשיש ניסיון גם יסתכלו פחות על גיליון הציונים השלך. אני מאוד מצטערת היום שלא עשיתי את זה כשהייתי סטודנטית.

גיליון ציונים ... ../images/Emo141.gif

ממש היום, אחרי 20 שנה בהייטק, נזקקתי לראשונה לתעודת סיום התואר הראשון שלי. בשביל להיות מטופל בלשכת העבודה לאקדמאים ...

CrazyGirl22

New member
טוב, אז ככה

קודם כל תודה לכל העונים... האמת היא שחשבתי להתחיל לחש עבודה עכשיו, אחרי תקופת המבחנים. הבעיה (הגדולה) שלי היא הציונים שלי! אני כמובן מנסה כל הזמן לשפר אותם (אצלנו אפשר לעשות זאת כמה שרוצים) הבעיה שזה לא עוזר כל כך. כששלחתי כמה קו"ח שלי לכמה חברות דרך האינטרנט אפילו התקשרו אלי... הבעיה היא הממוצע הנמוך שלי! יש לי קצת פחות מ-75 ועם ממוצע כזה אני לא חושבת שמישהו יזמן אותי לראיון

CrazyGirl22

New member
אז ככה

קודם כל תודה לכל העונים... האמת היא שחשבתי להתחיל לחש עבודה עכשיו, אחרי תקופת המבחנים. הבעיה (הגדולה) שלי היא הציונים שלי! אני כמובן מנסה כל הזמן לשפר אותם (אצלנו אפשר לעשות זאת כמה שרוצים) הבעיה שזה לא עוזר כל כך. כששלחתי כמה קו"ח שלי לכמה חברות דרך האינטרנט אפילו התקשרו אלי... הבעיה היא הממוצע הנמוך שלי! יש לי קצת פחות מ-75 ועם ממוצע כזה אני לא חושבת שמישהו יזמן אותי לראיון
. אני אפילו מתביישת להגיד להם כששואלים! אז מה אני יכולה לעשות? האמת היא שאני יודעת לא פחות מאשר סטודנט טכניוני ממוצע (ובלי להישמע שוויצרית, זה לא מעט). עשיתי קורסים לא קלים שלמדתי מהם המון. אבל אין לי שום ניסיון להראות להם (חוץ מפרוייקטים שעשיתי)! כל העניין הזה ממש הכניס אותי לדיכאון עמוק. מה גם שנראה לי כי המצב רק יחמיר כשאני אסיים את הלימודים. למישהו יש המלצות? רעיונות?

Dvir27

New member
בעיה רצינית...

ה"עצה" הכי טובה שיש לי לתת לך היא להתפלל חזק חזק שהבועה תחזור ;) עם ממוצע 75 הסיכוי שלך להגיע לפיתוח (בשביל זה למדנו בטכניון לא?) הוא קלוש למדי, אפילו אם את יודעת לפחות כמו סטודנט מצטיין לא תעברי את הפקידה שממיינת את הפקסים עם הקו"ח. ובכל זאת אל תתיאשי: אם יש לך מזל והפרוייקטים שעשית רלבנטים יש לך סיכוי לקבל משרה של מהנדס בדיקות. חוץ מזה ישנם תפקידים שאינם פיתוח שאינם דורשים ממוצע גבוה אבל דורשים כישורים אחרים כמו יכולת הדרכה ותקשורת בין-אישית מצויינת למשל מהנדס הדרכה או מהנדס אפליקציה. אם בכל זאת חשקה נפשך במשרת פיתוח את יכולה "לייצר" לעצמך ניסיון: חפשי מהנדס מובטל אחר (רצוי מישהו עם ניסיון וקשרים) וביחד נסו להרים איזה פרוייקט או לעבור כפרילנסרים ולהכין פרוייקטים לחברות אחרות. בדרך הזו גם תצברי ניסיון ואולי תרוויחי כמה פרוטות. זו הדרך שלי להתמודד עם המצב ובריאיון האחרון שהייתי והלך די טוב (עדין אין תשובה) שאלו אותי רק על מה שאני עושה כפרילנסר ולא נשאלה שום שאלה על הלימודים או הפרוייקטים במסגרת הלימודים, אז נראה לי שאני בכיוון הנכון. בהצלחה, דביר

SoftWhere

New member
דווקא בגלל זה

דווקא בגלל שהציונים שלך לא משהו כדאי לך מאד למצוא עבודה בתחום. לי יש ציונים טובים, אבל אני בקושי מקבל הזדמנויות בגלל שלא עבדתי בתחום. (אולי יש כאלה שמזלזלים באוניברסיטה הפתוחה, אבל לא נראה לי שזה העניין.) אם לאחר סיום הלימודים תוכלי לכתוב בקורות חיים שיש לך תואר מהטכניון (בלי להזכיר את הציון), ניסיון, וגם ולצרף המלצות, אני חושב שהמצב שלך יהיה הרבה יותר טוב משלי.

Dvir27

New member
תן לי סיבה טובה אחת

שמישהו יקח סטודנטית שנה ד' עם ממוצע 75 למשרת סטודנט....

® רן

New member
תלוי לאיזה משרה

סטודנטית מהטכניון? למרות הציון לדעתי יש לה אפשרות להתקבל למשרות של QA, בדיקות סופיות או דברים אחרים שהם פריפריאליים לפיתוח. וברגע שיש לך "רגל בדלת", אפשר להתקדם הלאה אם עושים רושם טוב במקום העבודה. אני מצטרף להמלצות של האחרים בשרשור - תנסי להתקבל למשהו, כל דבר, כל עוד את סטודנטית. גם אם המשרה הראשונה שלך לא תהיה נוצצת, יהיה לך לפחות סיכוי להמשיך משם הלאה.

Dvir27

New member
אז ככה:

ראשית, מדובר בסטודנטית שנה ד' - ז"א שלא ישאר הרבה זמן בין סיום ההכשרה שלה למשרה לבין סיום לימודיה מה שהופך את הענין ללא כדאי מבחינת המעסיק. שנית, מצד אחד ממוצע 75 זה מאוד נמוך אפילו בשביל משרת בדיקות ומצד שני אם למעסיק לא מפריע הממוצע הנמוך אז יפריע לו לגייס סטודנטית מהטכניון למשרת בדיקות שתברח משם ברגע שיציעו לה משרת פיתוח (הרי לא סבלנו ארבע שנים בשביל לעשות עבודה "נחותה" כזו). אין שום ספק שמאוד כדאי לצבור ניסיון בתור סטודנט אבל עם נתונים כאלה היא תזדקק להמון מזל.

למעלה