שאלה.

עידו דו

New member
שאלה.

אני עידו ואני מחונן (145 איי קיו- נבדקתי במכון אריקה לנדאו למחוננים) עכשיו השאלה שלי היא: למה קיים הפורום הזה? אני חושב שזה טיפה מתנשא לעשות פורום למחוננים... שמעתי שיש גם מועדון כזה של רק מעל 165 איי קיו ומעלה... למה? אנחנו לא שונים מאנשים אחרים ולפי דעתי זה מתנשא לפתוח פורום למחוננים, אין טעם להבדיל אותנו מאנשים אחרים. אז... למה קיים הפורום? השאלה היא לא כדי לפגוע חס וחלילה... היא מיתוך סקרנות- אם תוכיחו אותי על טעותי זה יהיה מצוין. תודה.

E s t e b a n

New member
תשובה (?)

גם אני שאלתי את אותה השאלה. עושה רושם שכאן ניתן לקיים דיונים עם אנשים שחווים חלק מאותן חוויות. למשל, כאן אפשר לשמוע איך אנשים אחרים מתמודדים עם בעיות שיש להם שקשורות לכך שהם מחוננים (חברתיות, אישיות). באותה מידה אתה יכול לומר שאין טעם לפתוח פורום "פנויים פנויות" או "אוהדי מכבי תל אביב"... כל פורום מתייחס ל-SIG אחר. (special interest group). בנוגע להתנשאות, אז אם תשים לב, הנטייה כאן היא דווקא להרגיע (ומהר מאוד) אנשים שבאים מתוך מקום של התנשאות ורצון להוכיח את עליונותם.

עידו דו

New member
אז הפורום נוצר כדי...

שמחוננים מנוסים יותר ינסו ללמד מחוננים פחות מנוסים איך משתלבים בחברה וכל זה? הדוגמאות שהבאת הם לא טובות מכיוון שכאן יש מין עניין כזה של "פתחנו פורום כי לנו יש יכולות שלכם אין" (זה לא המצב בפורום של אוהדי מכבי) אבל אם זאת לא הסיבה אז אני לוקח את מילותיי חזרה.

E s t e b a n

New member
אני לא פתחתי,

אני סתם כאן. ולא נראה לי שאף אחד מתיימר ללמד אף אחד שום דבר.. פשוט כאן יש אנשים מסויימים, שיש להם עניין משותף. כפי שאמרתי: ממה שראיתי, מתנשאים מקבלים כאן זריקת הרגעה מאוד מהר.

antreprize

New member
כי הפורום הזה זה דבר חשוב מאוד

הפורום הזה חשוב מאוד כי רוב מהחוננים במיוחד בשנות בית הספר לא מוצאים שפה משותפת אם הילדים או האנשים,לפני כמה ימים דיברתי בכיתה על האבולוציה,וחלק מילדים חשבו שזה סוג של פוקימון,זה ציטוט:סליחה,באיזה עונה של פוקימון רואים את האבולוציה,אש תופס אותו?לא?וברוק? ואני לא יודע אם זה גם אצל מחוננים אחרים אבל זה נכון,יש נושאים שהאידיוט הנורמלי לא מבין,ובשביל זה צריך פורום של מחוננים

E s t e b a n

New member
זריקת הרגעה

"האידיוט הנורמלי"? מי שם אותך לשפוט אנשים... אני לא חושב שההתנשאות תקדם אותך בחיים. להיפך.

antreprize

New member
רוב האנשים אידיוטים ובגלל שהם הרוב

אז זה אומר שהם נורמלים

עידו דו

New member
לזה התכוונתי.

רב האנשים לא אדיוטים, את\ה פשוט יותר משכיל\ה, חכמ\ה, אנטיליגנטי\ת מהשאר... זה לא הופך אותם לאדיוטים. אם תתיחס\י אל "הרב" כמו אל אדיוטים את\ה לא תגיע\י לשום מקום בחיים. צריך לדעת לכבד גם אנשים פחות "חכמים" ממך ולא לזלזל בהם ולקרוא להם אדיוטים. זה כמו שיבוא איינשטיין ויגיד שמבחינתו גם את\ה אדיוט\ית... זה יהיה בסדר?

אבל הוא לא מכיר את איינשטיין

הוא מכיר את מה שהוא רואה בכיתה, הוא לא זוכה להתנסויות אחרות.

כן כן...

אז עכשיו הוא יפסיק לחשוב שהם אדיוטים, כי אמרת לו. לא ברור לי אם הוא כבר הגיע לשלב של "לשפוט" (במובן של לדון condemn) או שטרם, אבל לא מכך זה מתחיל אלא תוצר ברור של דברים אחרים. יש צורך להתחיל בכלל?

Hezi The One

New member
אתה ממש צודק!

לי אמנם אין ממש בעיה...אבל הרבה פעמים אני מדבר בשפה גבוהה שילדים אחרים לא מבינים...ואז חושבים שאני הדפוק....:-\

למעלה