שאלה

• פותח הנושא vo5
  • פורסם בתאריך

vo5

New member
שאלה

מה ההבדל בין פסיכולוג לפסיכולוג קליני? האם פסיכולוג קליני יכול לתת תרופות?

אותנטית

New member
פסיכולוג קליני

לא יכול לתת תרופות, רק פסיכיאטר. אני חושבת שרק פסיכולוג קליני מוסמך לטפל ממש. אבל אני לא סגורה על זה.

האדם

New member
לכל אחד מהם יש את הכלים הדרושים

...לעשוק את חשבון הבנק שלך בדרך אחרת ! הם מתעניינים, אולי בצדק, בחיסכון לקראת הפנסיה שלהם, וטוב ונוח להם לעשות את זה על הגב שלך. הרבה גורמים עושים את זה, אפילו רבנים שמנשקים לאנשים את הידיים תמורת 100 שקל, מארגני סדנאות עאלק רוחניות (350 שקל לסופ"ש לאדם באיזה כת במדבר. ראיתי מודעה!) וכל מיני רנטגנים למיניהם שמאמינים בכוח המיסטי של רהיטים או סתם בובות שאפשר לדקור אותם במחטים. אני ממליץ לך להמנע, ואני לא אומר את זה כי אני ממורמר.

קצת היסחפות

נראה לי, כי נכון שהם רוצים להתפרנס, והם מתפרנסים מצרות של אחרים אבל ... יש כאלה שיודעים גם לעשות הנחה גדולה כשהם רואים שמישהו במצוקה נפשית קשה ביחד עם כספית. ו... לפעמים זה גם יכול להועיל , למטופל. לא לעשות כלום עם מצב קשה זה לא פתרון שמתאים לכולם, יכול להיות שמתאים לך כי אתה במצב יותר טוב למשל? כי אתה מבין היטב שהפתרון הוא בתוכך, אבל מי שזקוק שילמדו אותו את זה, איפה לדעתך יעשה את זה? לא כולם יש להם יכולת לעשות הכל לבד לעצמם. וממילא, זה גם יותר קשה ולקחת את הפסיכולוגים ולשים אותם בשורה אחת עם רבנים עושי ניסים למיניהם, זה לא הוגן לחלוטין. שניהם מתפרנסים מצרות של אחרים, אבל בתכלס, כל העולם מתפרנס מצרות כאלה ואחרות. אז לא לתקן את המחשב אצל טכנאי? ולא לתקן את הטלביזיה? או שצריך לדעת הכל?

האדם

New member
לא, אני בהחלט צריך פסיכולוג

אני פשוט חושב שהם מנצלים מצוקה של בנאדם. ואתה יודע מה? גם אני תמיד זילזלתי כששמעתי אנשים אומרים "קשה למצוא פסיכולוג טוב" או "אין פה באזור מישהו טוב". אני גם מבין את זה שבישראל זה עדיין, בכל מיני מקומות, מאוד לא מקובל להצהיר על הליכה לפסיכולוג (וכולנו מכירים את הכניסות הצדדיות למשרדים שלהם, כאילו בתירוץ של דיסקרטיות). תראה, אני לא שולל, ואני לא אומר שההמצאה שנקראת "פסיכולוג" היא מיותרת. הבעיה שלי זה עם מה שיצא מזה, ואני חושב שפה אני צודק. אני גם לא חושב שרובם על הפנים ורק מעטים שווים ושקשה למצוא ושצריך המלצות - אני אומר חד וחלק שהם לא בסדר.

twist1

New member
בי טיפלה פסיכולוגית קלינית

מטומטמת. הייתי במשך חצי שנה אצלה בהתקף (פסיכוטי)והיא לא זיהתה את זה ולא עשתה כלום. היום ברוך ה' אני בידיים טובות. טפו טפו טפו

צודק

עד עכשיו לא מצאתי מישהו נורמלי הנוכחית שלי חשבתי שהיא סבבה מסתבר שהיא מרחפת לגמרי
הקודמת בכלל סחטה סחטה בירברה את המוח בסוף לא זוכר כלום ממה שדיברנו ועכשיו אני במצב עוד יותר על הפנים ועוד מרושש

vo5

New member
בסופו של דבר לא קיבלתי תשובה../images/Emo4.gif

בכול אופן, צריך להבין שזה מקור הפרנסה שלהם,לפי דעתי המטופל צריך לדעת אם יש שיפור במצבו בעקבות הטיפול. ממקור ששמעתי יש הנוהגים לקבוע מראש עפ"י הבעיה, את התשלום ומספר המפגשים הנחוצים.

תלוי

תמיד יש ויש בעניין הפסיכולוגים יש כאלו שתתחבר אליהם יש כאלו שלא יש כאלו שקובעים מראש תשלום יש כאלו שלא פגישה זה דבר שקבוע מראש בד"כ,לפעמים הם יגידו לך כל פעם בשעה אחרת ביום אחר,לפעמים זה יהיה אקראי וספונטני,תלוי. לא משנה איזה פסיכולוג זה ,למשל שלי היא מטפלת באמנות,אבל אני מסתדרת איתה מצוין אז אני נשארת איתה , היא סוציאלית יותר ובקושי יש לה הכשרה פסיכולוגית , אבל הכימיה מה שמחזיק אותי . שהכימיה תחזיק אותך. בעניין תשלום,יש מקורות פרטיים והם עולים כסף יש מקורות שהם דרך קופ"ח והן יעלו חצי(פחות או יותר) מן המחיר של המקורות הפרטיים. יש מקורות של המשרד לבריאות הנפש,שהוא ממשלתי ואתה לא משלם על הטיפול. פסיכולוג אינו למד רפואה ואינו רשאי לתת תרופות -רק פסיכיאטר מוסמך לכך עניתי לך ?

yoley1

New member
תשמע

בי למשל בריאות הנפש הממשלתית לא רוצה לטפל כי הם יודעים שאני גאון וכמובן שהקנאה שלהם לא רוצה שאני אצליח קולט

הייתה רוח במפרשים

טוב, עד שסוף סוף קבעתי להתחיל (שוב) טיפול, אני מבין מכם שחבל על הזמן
אבל אני הולך למרות שברור לי שרק אני (אם בכלל) מסוגל לגרום לעצמי להרגיש יותר טוב, אלא כי אני מקווה שזה יהיה מה שיניע אותי להתאמץ. כבר הוכחתי ב6 שנים האחרונות שלבד אני לא מסוגל אפילו לנסות. אני חושב שעצם הניסיון (פסיכולוג, רב, מנזר שתקנים בהודו) הוא איזשהו ניסיון התמודדות עם הייאוש.

אני אתן לך הרבה ../images/Emo121.gif

מותק ! אתה לא מתייאש לי עכשיו ולא מדבר בלשון עבר. אתה הולך, וגם אם זה לא יצליח, יש עוד ועוד ועוד. לבד אי אפשר. מה לעשות ? צריך לקבל את זה שמושלמים אנחנו לא. בטח שלא לטפל בעצמנו, אחרת לא היינו מגיעים לפה. מצטערת שלא הגבתי על זה במסר, פתחתי קודם כל מסרים ואחר כך פורום, והיו לי דברים יותר חשובים לדבר איתך עליהם, כמו ששמת לב. לילה טוב.

התכוונתי...

שרובנו כאן יודעים שפסיכולוג הוא רק בן אדם (בדרך כלל אפילו שרוט כמונו), ומילות קסם שיסדרו את הכל ברגע אין לו (וגם אם היה, יש לו אינטרס כלכלי לא להשתמש בהם). אבל זה כן זה יכול לעזור לכוון אותנו למקום יותר טוב מזה שאנחנו בו עכשיו. אולי. מקווה. ולא התייאשתי. עדיין לא. ולילה טוב לכולכם.

אייל ../images/Emo24.gif

התגובה של אתמול נכתבה בהשראת היום המזעזע שהיה לי, ממי-אני כל כך מאמינה בך, אתה עם רגליים על הקרקע, לא מצפה לניסים ונפלאות, לא הוקוס פוקוס, יש לך ציפיות הגיוניות, לגיטמיות, מודעות. שיחות זה תמיד טוב, לשחרר, להוציא דברים שתקועים בפנים, להוציא דברים שלא נוח לך לדבר עליהם עם אף אחד אחר. אני דווקא נגד הקלות הבלתי נסבלת שבה נותנים מרשמים לתרופות, לא הפסיכולוגים כמובן. אתה תהיה בסדר, אני יודעת את זה. ואני פה, מחזיקה לך אצבעות.

למעלה