שאלה...

avshalomariel

New member
שאלה...

האם רמת אייקיו משתנה אם הגיל? יכול להיות שאדם שקיבל תוצאה מסוימת יקבל תוצאה אחרת כשיהיה מבוגר?

avshalomariel

New member
ו...

אני מקבל פטור משיעורי מתמטיקה ואנגלית, אבל בהיסטוריה ותנך אני אסון... האם אלה באמת מקצועות חשובים שיכולים להשפיע על רמת המשכל שלי?

meitush123

New member
למה אתה רואה מספר

כדבר הכי חשוב בחיים. בכל אופן היסטוריה ותנך יכולים להוסיף לך הרבה ידע רחב וכישורי למידה והבנה (למרות שזה תלוי במורה) לדעתי, זאת אינטיליגנציה. על תהפוך את הציון לדבר החשוב. המבחן לא תמיד מודד כל מה שהוא צריך למדוד.

avshalomariel

New member
אני יודע ללמוד...

אבל אחרי יום אני שוכח את כל התאריכים והשמות, במיוחד שאני לומד על יוון ורומא עם שמות כמו קונסטטיטניוס

IirionClaus

New member
רמת אייקיו

למיטב ידיעתי, המוח פועל כמו שריר- אם תאמן אותו כמו שצריך לאורך זמן, מנת המשכל שלך תשאר גבוהה; אם לא, אז היא תרד. האם תנ"ך והסטוריה יכולים להשפיע על מנת המשכל שלך? לא, כי מספר השאלות במבחן IQ שמודדים את הידע הנרכש בשיעורים אלה נמוך יחסית. למרות שלפי דעתי הצורך המטורף של מערכת החינוך לפמפם את תלמידיה בתאריכים חסרי משמעות הוא די עצוב, ידע כללי הוא דבר שתמיד כדאי לרכוש.

רמת האיקיו משתנה עם הגיל

יש איקיו שקשור ביכולות מתמטיטיות שיורד אבל IQ אחר שלא משתנה ואף מתחזק עם הגיל. הירידה מתחילה באוזר ה-40 ונשכת עד לסוף החיים. הכל כתוב בספר מבוא לפסיכולגיה פרק 8

shuval3

New member
לא מה שאני למדתי

IQ לפי מה שהמרצים שלי לימדו אותי יורדים רק במקרה אחד וזה פגיעה מוחית.לענין זה בגילאים מבוגרים יש דמנציה(או אלצהימר)ואז למעשה יש ירידה בIQ.ירידת יכולת במטמטיקה היא תוצאה של איבוד המיומנות אך לא איבוד פוטנציאל היכולת וIQ זה בסה"כ הכל פוטנציאל

למעלה