שאלה...

שאלה...

מישהו פה משתתף או השתתף בעבר בקורסים הוירטואלים לילדים מחוננים של אוניברסיטת תל אביב? אם כן, איך זה? כאילו זה שווה לנסות? ו... צריך הרבה כוח רצון לזה?

DoronModan

New member
הצעת קורס - השפה הבינ"ל אספרנטו

הרבה מאוד ילדים ובוגרים מחוננים השתתפו בקורס כזה, שנראה ממש תפור עליהם. אחרי החגים ייפתח קורס בסיסי באספרנטו. לפרטים אצל יוסף שמר: [email protected]

Continuum

New member
אוקיי

מה שעשו באספרנטה זה להוריד הרבה מילים ולהפוך אותה בעיקר לשפה קלה, גם מבחינה תחבירית. ככה שבאמת אפשר לדבר איתה בקלות בכל העולם. אבל בשפה כזאת, איך אפשר לכתוב שירה? וספרים? אמנות לירית בכלל, מושתתת על מילים נרדפות.. ובאנגלית יש מספיק כאלה, מה גם שזו שפה מאוד יפה עם הרבה אמצעים תחביריים להביע את עצמך. ומה יקרה אם כולם ידעו אספרנטה, ונצטרך לתרגם כל יצירת אמנות, אפילו באנגלית, לעברית (ובכך לקחת ממנה הרבה מהיופי שלה) בשביל להבין אותה? זה לא יתרום לכפר הגלובלי.. זה רק יגרום לכל תרבות להיות יותר שקועה בעצמה במובן מסויים.

meitush123

New member
אני יכולה לתת לך המון שירים

באספרנטו, ואל תגיד דברים שאתה לא יודע!

meitush123

New member
הנה למשל שיר שתורגם מעברית

Kiam la vento En anim’ via sovaĝas Kiam en mallumo Vi sole sidas Kiam la suno Tuŝi ne kuraĝas Kiam la timo Vin lente perfidas Kiam ridas La arabara sorĉistin’ Dum krias korv’ sur la fenestro Proksimiĝas ŝi kaj tranĉile akras Proksimiĝas ia katastrofo-sento tiam el vi Trarompas fonto Kaj ĝi fluas kaj fluegas Kaj tiam vi Fortas Pli fortas וחוצמזה את מוזמן לפורום אספרנטו

Continuum

New member
אני לא יודע אספרנטה

ולא אמרתי שאי אפשר לכתוב שירים. אמרתי שאי אפשר לכתוב שירים ושזה יהיה יפה כמו בשפות טבעיות.

Continuum

New member
כרגע פירטתי את הסיבות

למה לא ללמוד אספרנטה. כשתסבירי לי למה אני טועה אני אשקול את זה.

למעלה