שאלה

בוקר טוב לכולכם

איזה אהבה והורמוניה צצים לפתע בפורום הזה כמה שאתם אוהבים את החיות שלכם ככה שווה לריב עבור אמונותיכם אני רוצה לדעת מי ניצח בקרב המוחץ חחחח

GiTaNiTo

New member
וואוו אתה מעצבן....................

אמרתי שבקשר לכנפ]יים זה נכון אני לא אוהב לעשות דברים כאלה ואני גם חושב שחיות לא נועדו להיות למחמד עבור בני אדם אבל זה לא אומר שאני לא אגדל בעלי חיים שגם ככה כבר מבוייתים מה לעשות?! יש לך בעיה עם זה?! אז שב עליה! אל תעצבן אותי, ואם כל מה שאמרת זה מה שהבנת ממני אז כדאי מאוד שתתרגל את כושר ההבנה שלך לפני שאתה מדבר סתם שטויות קאפיש?! ובקשר ל"לא טבעי" זה באמת לא טבעי, התוכים וכל בעלי החיים האחרים אמורים לחיות בטבע אבל מה לעשות שיש בע"ח שמבוייתים כבר.. כמו כלבים מסוג פקינז וכו - או חתולים פארסיים שלא יצליחו לחיות בטבע לבד (לפי מאמרים שקראתי) יש גם תוכים שגם ככה מוחתמים... אז הדבר הלא טבעי כבר נעשה לא אמרתי שאני נגד גידול בע"ח.. עובדה שאני עושה את זה אני פשוט לא חושב שזה הדבר הכי הכי טבעי שאפשר לעשות ובגלל זה אני לא יודע אם אני אקצץ את הכנפיים... אולי (ואולי!) בתקופה הראשונה.. כשהתוכי כבר יתרגל אלי אני לא יודע אם אמשיך לעשות את זה - אם אביא בכלל תוכי אז אל תעצבן אותי, בסדר?! אז לפני שאתה אומר לי מה אני חושב על אמא טבע, תחשוב יותר מפעמיים! כי בכל הנושא של אמא טבע יש לי הרבה מאוד מה לומר ואני לא אתחיל לשפוך דעות בטח לא לפניך קאפיש?!

174M4R

New member
או או.... "אל תעצבן אותי"?

תעשה מה שאתה רוצה.... רק אחר כך שהוא יברח לך אל תתפלא... תעשה מה שאתה רוצה.. אני לשלי כבר גזרתי והוא לא ניראה לי סובל מיזה כל כך....

GiTaNiTo

New member
לא אמרתי שהם סובלים

אני פשוט לא אוהב לעשות דברים כאלה הייתי כבר בפורומים אחרים שאנשים אמרו שהם מרגישים שהתעללו בהם כי הם גזרו וכל הפורום אמר לאותו איש להרגע, שהוא עשה את הדבר הכי נכון בשבילו ובשביל התוכי שבישלו זה מכו להסתפר - זה לא כואב לא אמרתי שהם סובלים אני פשוט לא אוהב לעשות דברים כאלה בטח לא לחיה שהיא חסרת אונים מולי... אני יודע שזה מומלץ מאוד אני פשוט לא ידוע אם אני רוצה לעשות דבר כזה.. ועזוב רוצה - אם יש לי לב לעשות את זה...

אני לא כועסת

אבל אני מכבדת את ההחלטה שלך באמת זה כואב לקחת מחיה כלשהי את היכולת שלה להתחמם-לעוף . זה כמו לקחת מאיתנו את היכולת לרוץ. בהצלחה

מה לעשות כאילו

כולם מה זה קדושים,אנחנו לוכדים תוכים בכלוב!!אבל מה לעשות חלק מהשווי זה גזירת נוצות תעופה,גוזרים להם כדי שהם לא יתעקו בחשמל או יכנסו לסיר חם זה מאוד מסוכן!!

1מריאנה

New member
שלום איש, קראתי את התכתובת

בינכם, בעקרון אני מבינה על מה אתה מדבר ויש בזה משהו... אבל קח בחשבון שתוכי יכול לעוף, ובגלל שהוא לא מודע לסכנות שיש סביבו והוא נבהל בקלות מומלץ (לא חובה) לגזור כנפיים. לא כי התוכי טיפש או חכם מידי פשוט כי הוא לא יודע להסתדר בחוץ. ואם הוא יעללם לך זה יהיה חבל. תחשוב גם על איך תצליח לפחות בהתחלה שהוא יבוא אליך, או איך תכניס אותו לכלוב כשתרצה לפתוח חלון וכו'. תחשוב על הכל ותחליט לבד. אגב בהתלבטות שלך בין תוכון לקוקטייל... שניהם מקסימים לדעתי. לך לאיזו חנות ותראה מה הכי חמוד בעיינך. שניהם ברמת העקרון יכולים לדבר ולחקות קולות. שניהם חברותיים ואוהבים לשחק.

1מריאנה

New member
חושבת שכל תוכי

נקשר לבעלים שלו. יש לי תוכון וג'נדיה קונור. והשני קשור אלי נורא, צורח אם אני לא איתו חמש דקות... אז נראה לי שזה אינדיבידואלי לכל קשר בין אדם לציפור. אגב.... תוכון מדבר ממש טוב. עושה קולות חיקוי ברמה. אם זה שיקול מבחינתך.

GiTaNiTo

New member
והתוכון גם קשור אלייך?

אגב, יש לך וטרינר תוכים בעיר? כי לי אין.. אני מה אעשה כשהוא יחלה? אני לא יכול לתת לו להשאר ככה...

1מריאנה

New member
כן, בטח, הוא מנשק, ובא לבד

הוא מתוק ממש ממש, משחק כל היום כדורגל על הרצפה רודף אחרי "רגלי" בכל הבית - נדמה לי שהוא שכח שהוא ציפור.
בקיצור הוא שובה לב בצורה לא רגילה. אבל זה רק במקרה שיש אפשרות לקנות אותו גוזל קטן. שלי היה בן חודש כשקניתי אותו. לא יודעת מאיפה אתה...

GiTaNiTo

New member
איזה חמודדדדדדדדדדד

אבל לי אין ווטרינר תוכים בעיר אני מהדרום ומאיפה אפשר לקנות אותו כשהוא בן חודש?

1מריאנה

New member
האמת אני קונה באותה חנות

כבר משנת 79...
אז מכירים אותי. פשוט הציעו לי כי בדיוק הגיע להם לחנות גוזל יום קודם. לפני כן בחיים לא חשבתי שתוכים זב כל כך כיף. (מודה באשמה)

GiTaNiTo

New member
מאאאאאגניבבבב

אז הוא לא עבר החתמה? הוא פשוט רגיל אלייך?

למעלה