שאלה...

yaelush3

New member
שאלה...

מה נשמע? יש לכם אולי מבחני אייקיו בעברית? זה ממש חשוב לי... תושה ולילה טוב!

I Miss kiSS

New member
יש כאן אחד פשוט שבטח תבין

למרות שזה לא בעברית אבל נורא קל להבנה.. http://gamesir.enorth.com.cn/images/uploadfiles/1035420017IQ.swf

מצטער לקלקל

אבל מבחני IQ אינם מודדים ידיעת שפה כלשהי. לדוגמא: מבחני הקבלה למנסה הם תמונות בלבד ....

Britush

New member
לאו דווקא

ככל שידוע לי, חלק ממבחני הIQ בודקים גם כישורי שפה, בין השאר.

כמו שאמרת - ככל הידוע לך......

היות ועזרתי תקופה לפרנק לוגר לערוך את מבחני הכניסה למנסה - אני אמור לזכור (בגילי המופלג)
תבדילי את מבחני ה-IQ ממבחנים יעודיים.

Britush

New member
למה הכוונה ב"מבחנים יעודיים"? ../images/Emo9.gif

ואני משערת שיש סוגים שונים של מבחני IQ, כלומר - אם מבחני הכניסה למנסה כוללים רק צורות, זה לא אומר שכל מבחני הIQ כוללים רק צורות... לא?

neko

New member
תחום הIQ מאד פרוץ ואינו מוגדר היטב.

יש הרבה שטוענים ש-IQ למעשה מורכב מכמה סוגי "אינטליגנציות", ושמבחן IQ צריך למדוד את כולם (אינטליגנציה מילולית, אינטליגנציה תלת-מימדית, ידע כללי ועוד כמה). כמובן שגם כאן המומחים חלוקים ביניהם מה אמור להכנס להגדרה ומה לא (הרבה יגידו שידע כללי מייצג את התפיסה של אדם את העולם, ואחרים יגידו שהוא נרכש ולכן לא ראוי להמדד במבחן IQ וכו'). מנסה נצמדת להגדרה הכי "קלאסית" שלא מבחינה ביניהם (לפחות מבחינת תנאי קבלה), בייחוד בגלל שזה מונע צורך לבנות מבחן ייעודי לכל שפה ותרבות.

צודק מאוד רן

ולאחרונה התפתח הנושא של IQ רגשי (!)..... מבחן יעודי, או כמו שנקרא בין החברה מבחן התאמה, בודק התאמות לתפקידים, למקצוע, ומי יודע מה עוד. חוצמיזה רן, האם יש נושא שהמומחים אינם חלוקים ביניהם?

polynomial

New member
הבעיתיות שבנושא

המונח "אינטיליגנציה" לא מעושה באופן ניכר ע"י שום הגדרה או תאוריה. אין שום הסכמה גורפת לגבי מהי האינטיליגנציה וכיצד היא עובדת. בהתאם, בהקשר המצומצם של בחינות פסיכומטריות, המונח מסמן את הדבר אשר נמדד בתחום מצומצם של מבחנים ההמפגינים קווי דמיון משותפים, כתוצאה מכך, קביעת התקן הפסיכומטרית הובילה למשוואה טאוטולוגית כנראה שגויה של "אי.קיו" ו"אינטיליגנציה" אשר מייחסת יתר חשיבות לראשון וממעיטה מערכו של השני. אם מבחן אינטיליגנציה חדש שונה ממבחן אי.קיו קיים בצורה אשר יכולה להשפיע על הזהות או על אופרנט התצורה של היחס אשר נמדד, אז מטעמי עקביות לוגית ובהירות התיאור, לא נוכל לכנות אותו "מבחן אי.קיו". למרות שעוצב בכדי למדוד אינטיליגנציה, הוא לאו-דווקא יבצע את הבדיקה באותו האופן של מבחן ה-"אי.קיו". גם אם המידע הפרילימינרי נראה כמתואם עד מאוד עם המידע של ה"אי.קיו", זו לא הוכחה שה"אי.קיו" אכן נמדד באופן ישיר. המבחן יכול בעצם למדוד איזשהו מערך מנטלי אחר שבמקרה מתנגש עם ה"אי.קיו" תחת תנאים שנויים במחלוקת. מכוון שבכדי לפתור נושאים שכאלה נחוצה כמות בלתי נדלת של זמן ומשאבים, לא מומלץ לכנות מבחן, "מבחן אי.קיו" הוא שונה באופן ניכר במבנה או בפרוטוקול מחברים אחרים באותה המחלקה.

חבר פולינום שלום

(אתה מתבייש בשמך?) אני מסכים עם הבחנתך. יתר על כן, כל הבולשיט סביב IQ גבוה או נמוך, והתיאוריות שמפתחים סביב זה, יכול להיפתר בקלות יתרה אם אנשים יבינו שכל העסק הוא קביעה שרירותית כלשהיא, לפי מדד שנראה למישהו חשוב. סביב זה נקבע כי הממוצע הוא כך וכך וסטיות התקן נקראות גאון או דביל. למחרת יקבעו מדד אחר וסטיות התקן ישתנו. ואז מי שהוא אחר ייקרא גאון. בגלל זה נקראים המבחנים לפי שמות הממציאים. אגב הננת דעתך על העובדה המענינת (?) כי אנשים הנחשבים בעלי IQ גבוה אינם מוצלחים במיוחד לא במישור האישי ולא במישור הכלכלי? ובכלל, פוליטיקאים אינם מקשיבים להם ברב המקרים? אז למי הם מועילים בכלל?

neko

New member
ברוב הנושאים המומחים אינם חלוקים.

רוב הפיזיקאים מסכימים על המפץ הגדול ותאוריית הקוואנטים. רוב הביולוגים מסכימים שהתקיימה בכדוה"א סוג של אבולוציה. רוב הרופאים מסכימים בקשר לרוב הטיפולים. תמיד יש את הבודדים בשוליים בכל תחום, אבל מעטים הם התחומים שכ"כ פרוצים וחסרי מוסכמות כמו תחום האינטליגנציה.

לא חוכמה רן,

אתה מדבר על מדעים מדוייקים, שם אין חלוקי דיעות..... נראה אותך על מדעי הרוח. שבתצ'לום.

I Miss kiSS

New member
מצטערת לקלקל לך אבל...

הוא התכוון לכך שהתוצאות באנגלית.. אז אם אתה לא יודע עדיף שלא תתערב סתם ותגיד שאתה מצטער לקלקל!!

בואי חמודה, בואי

ותסבירי לי היכן כתוב שהוא מתכוון לתוצאות????: "מה נשמע? יש לכם אולי מבחני אייקיו בעברית? זה ממש חשוב לי..." כנראה לא הבנתי זאת מהנאמר בגלל שהיו לי שנים קשות מאוד בהבנת הנקרא. אז לא לקפוץ.

lepidus

New member
לא ממש מדוייק

המבחן הרשמי של מנזה לדוברי אנגלית נראה כך, ובהחלט בודק כישורי שפה ומתמטיקה. המבחן בו מנזה משתמשת בארץ הוא המבחן הבינ"ל שבנוי באופן כזה שלא יתן יתרון מסויים לתרבות מסוימת על פני אחרת. בסופו של דבר זאת פשרה, כי הדיוק של המבחן הבינ"ל קטן יותר (הוא בעיקר טוב כדי למדוד עד 175~, שזה די והותר בשביל מנזה)

למעלה