שאלה

שאלה

ברצוני לדעת אם האתאיזם שולל את קיומו של אלוהים או של כל אל אחר,כמו כן ברצוני לדעת אם מישהו מהאתיסטים שבפורום חקר את הקוראן,אני לא חקרתי לעומק אך מעיוני בברית החדשה ובברית הישנה הצטיירה לי תמונה מאוד שונה מאלוהים שיש בקוראן,וזה כמובן בכל התחומים,מחכה לתגובה.

s u p e r mind

New member
תשובה.

1) אתאיזם מוגדר כאי אמונה בקיומו של אלוהים/אלילים שונים. אז התשובה היא כן. 2) אני לא חקרתי לא את הקוראן, לא את הברית החדשה, ולא כל ספר קדוש של דת אחרת מלבד היהדות. למרות זאת, קראתי פה ושם על עיקרי הדתות השונות. במה אלוהים (אללה) המתואר בקוראן, שונה מהאלוהים המתואר בתנ"ך/הברית החדשה?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לדעתי השוני בין אללה בקוראן לאלוהים בתנ"ך ובברית החדשה הוא שבקוראן מופיע אללה כאל אוניברסלי אשר כל האנושות צריכה לעבוד אותו, בתנ"ך מופיע אלוהים כ"אלוהי ישראל" ולכן אינו אוניברסלי, והוא מצפה רק מבני ישראל לעבוד אותו ונראה כי כלל אינו מעוניין ששאר האנושות תכיר בקיומו, בברית החדשה ישנו חידוש בכך שלאלוהים נולד בן (ישוע) ואז אלוהים מחליט להיות אוניברסלי ולכפר על חטאי כל האנושות באמצעות הקרבת ישוע, כלומר נוצר מצב בו אלוהים החליט לשנות את דעתו (הברית החדשה היא המשך של התנ"ך ולכן ניכר כי אלוהים שינה את דעתו), אללה מן הקוראן מעולם לא שינה את דעתו ושולל הקרבת קורבן אדם (ישוע), ישוע מופיע גם בקוראן, אך לא כבנו של אללה אלא כנביא.

Piren

New member
heya

i read part of the new testement and about half of the Kuran (in arabic) ... and although i dont remember much of it .. it wasnt that differnt than our own The new testement is a pretty good book ... counter acting most of the bible's laws and describing the new society as it should be It's mostly stories of jesus's deciples and their view of that era ... in those .. they explain his view of new laws and stuff the old testement is pretty much our book The kuran is kinda simmiler to the new testement ... it's all about how society and mankind should be (as passed to muhhamad from god) ... it's values are pretty good .. the five pillars it's based upon are good .. and it really isnt what most people think it is (the "common" islam as we know it .. that preaches to kill everyone.. isnt part of the Kuran.. the Kuran forbids it completly) .. Some parts of the new testement appears in the kuran .. according to it.. Jesus is infact a messiah .. but unlike the christian view.. he is nothing more than a prophet .. hardly god's son.. the kuran forbids anything closly matching a second god (including the trinity .. something i never understood about christianity) So kinda looking at all 3 bibles.. i actually liked the Kuran the best... it's kinda the "best of the best" book.. collecting all the good from all 3 religions (Islam's more reveared prophets are Abraham moses jesus and muhhamad)

תפיסת האלוהים שונה מדת לדת אך

נשאלת השאלה איזו דת אכן צודקת. ראיתי מה ענו לך פה אנשים ואם יורשה לי לתקן או להוסיף על נושא התפיסה: כולם שוים בפני הבורא זה חוק מספר אחד. יהודי או מוסלמי או הודי ממוצע יבחנו רק על פי טוב ליבם ועל פי מידת אמונתם. היהודי הוא לא עם נבחר באופן התנשאותי כך שהוא שווה יותר מגוי,אלא שהיהודי נבחר לתפקיד,ליהודי יש אחריות והוא אמור לגלות לכל העולם כולו את בורא עולם, על ידי כך שהוא יבנה עבורו בית שיביא את הגאולה. האמריקאים אומרים "אלוהי השמיים" זה די מתאים להם,כלומר, נראה כאילו הם אומרים שהכל שלו אבל שישאר בשמים ולא יפריע להם בהוליווד. המוסלמי הוא עבד של הבורא.הוא עובד אותו. היהודי רוצה שותפות עם הבורא והבורא בחר ביהודי בגלל זה. התנ"ך מתאר את הבורא ואת עם ישראל כחתן ורעיה או כדוד ואחות, כי כשקוראים מעט מחכמת הקבלה מבינים שהדבר הראשון שנברא זה עם ישראל והמשיח. שאר הכוחות הם כוחות טומאה. אפשר להגיד בני אור ובני חושך. העולם כולו יגיע לגאולה רק כאשר היהודי יביא את הגאולה. מי שלא שיהודי יודע את זה בתוך תוכו,בפנימיות הבלתי מודעת שלו. הגוי יציק ליהודי עד אשר היהודי לא יביא את הגאולה.(החושך יתגבר על האור). רק כאשר היהודים יהיו במצב נוראי (יותר מן השואה) רק אז הם ירצו את הגאולה-וכאשר זה יקרה תכלית הבריאה תצא לפועל ובה עם ישראל והבורא יתאחדו באהבה אין סופית. אם תרצה יותר פירוט למה איך כמה ומאין הגיע הערבי והנוצרי(ערבי מלשון ערב "ויהי ערב ויהי בוקר יום אחד") אז כתוב לי ואספר לך.

Piren

New member
actually

not all are equall according to the bible... jews are better than everyone else according to the new testement .. Christians are better Only according to the kuran.. all are equall

L7

New member
למעשה האתאיסט הוא הקרוב ל-ה'

מכולם. כידוע כל ישות המכבדת את עצמה מתעבת חנופה. והדת כל כולה התרפסות וחנופה מגעילים. לכן , האתאיסט ישר הדרך והבלתי מתחנף הוא המעמד הטבעי לגן העדן ולא הדתי הרואה באלוהים גם משרת המקבל התרפסות ונותן תועלת.

תודה על התגובות

חוץ ממה שאמר SupermanZW לגבי השוני בין אללה שבקוראן לאלוהים שבתנ"ך ובברית החדשה, ברצוני להוסיף גם עוד שוני, אלוהים שבשתי התורות הודבקו לו תכונות,מעשים,אמירות שבכלל לא עולים על הדעת וגם סותרות את אלוהים שנזכר בקוראן,הרי בסופו של דבר זהו אותו אלוהים, וכאן נשאלת השאלה איזו דת אכן צודקת, את התשובה לשאלה הזו אני מעדיף להשאיר למדענים ולא לאנשי הדת, הרי הרב היהודי אומר שהיהדות היא הצודקת, והכומר הנוצרי אומר שהנצרות היא הצודקת,והשייך המוסלמי אומר שהאיסלאם הוא הצודק, ומי באמת צודק ?. אשמח לקבל פירוט למה איך כמה ומאין הגיע הערבי והנוצרי.

SupermanZW

Well-known member
תשובה פילוסופית

בעבר עניתי לשאלה מדוע התורה לא מתארת את אלוהים נכון, בקוראן כמו בתורה מצפה אלוהים מבני האדם לעבוד אותו והוא אף דורש מהן לקיים מצוות מסויימות ללא כל סיבה הגיונית (פירטתי חלק קטן מהן בהודעה שבקישור) ואף נותן עליהן שכר ועונש, האלוהים שבתורה ובקוראן רודף אחר כבוד ומתנהג כאילו הוא זקוק לבני האדם (סותר את הגדרתו ככל יכול), התשובה המלאה בקישור. מובן שדי בשלילת התורה כדי לשלול את היהדות והנצרות יחד, כי הברית החדשה היא ההמשך של התנ"ך וכל ספר מספרי התנ"ך מקובל גם על הנוצרים. בכל מקום בו כתבתי את המילה תורה הוסף את המילה קוראן וכך תהיה התשובה מלאה יותר.

המדע קובע

אני חושב שגישתך בשלילת שלושת הדתות לא נכונה, ההבדל עצום בין אלוהים שבשתי התורות ובין אלוהים שבקוראן, הקוראן שולל את שתי התורות הנוכחיות כי ידי אדם שיחקו בהן ובדבר הזה ניתן להבחין מעיון קצר בשתי התורות,אם חוקרים את שלושת ספרי הקודש האלה מזווית מדעית מגיעים למסקנה שהקוראן הוא הספר היחיד שאין בו סתירות וריק מכל ניגודים,אתה יכול לבדוק את זה.

SupermanZW

Well-known member
מה מדעי בקוראן?

אללה שבקוראן רודף כבוד בדיוק כמו אלוהים שבתורה, אללה שבקוראן מצפה מבני האדם לקיים מצוות חסרות תועלת בדיוק כמו אלוהים שבתורה (הגבלות על אכילה, זמני תפילות, קביעה שרירותית של יום המנוחה, שלילת זכויות מאנשים שאינם יהודים בתורה וגביית מסים גבוהים מאנשים שאינם מוסלמים בקוראן, ניסיון "תיכנות" האדם לפעול ע"פ תבנית חוקים שתשפיע על כל צעד ולו המינורי ביותר בחייו גם אם אין שום בסיס מוסרי לכך), גם בלי סתירות וניגודים, אללה שבקוראן אינו בעל היגיון בריא יותר מאלוהים שבתורה (למעשה שניהם לא הגיונים במידה שווה). האר את עיני אם אני טועה.

....

אני לא מבין איך אלוהים שבקוראן רודף כבוד, כשאתה מדבר על אלוהים שבקוראן תציג גם את הפסוקים שמאמתים את מה שאתה אומר. מה מדעי בקוראן ?, הקוראן התייחס להרבה דברים שקשורים למדע שרק במאה העשרים גילו את הדברים האלה, מספיק שבקוראן הארץ נראית כמו כדור או ביצה ליתר דיוק ואת זה גילו רק במאה החולפת ומצד שני בתנ"ך הארץ שטוחה וקבועה, אפילו את יציאת מצרים שחלק גדול מצדדים אם הייתה או לא הייתה הצליח המדע לקבוע שהייתה בעזרת הקוראן, כשיש לך בספר מלפני 1400 שנה דברים כאלה אין מקום לספק שהאיסלאם הוא הצודק.

Governor

New member
`מספיק שבקוראן הארץ נראית כמו כדור

או ביצה ליתר דיוק ואת זה גילו רק במאה החולפת` אתה טועה. כדוריות הארץ הוסקה כבר במאה החמישית לפנה"ס, ע"י פיתגורס, על סמך נתוח צורת צל הארץ על הירח, בלקויי ירח. הבנת הענין לעמקו, כולל ההכרה כי בכל מקום עומדים על הרגליים, בנצב לפני הקרקע, הוסקה כבר במאה השלישית לפנה"ס, ע"י ארתוסתנס, אשר אך חשב את הקף כדה"א, לארך המרידיאן החולף דרך אלכסנדריה, בדיוק של אחוז. זמן קצר לאחר מכן, במאה השניה לפנה"ס, כבר הציע היפארכוס את מערכת קווי הרחב והגבה, הנהוגה עד היום... ______________________________________________________________ 0284392570 אקרא_לוחם_אמיץ

התולעת 1

New member
מחמד היה גדב (בערבית : שקרן ) .

אמרתי לאחד אחמד אחד היה עובד מסעדה . אז הוא ראה שברוך השם חזרתי בתשובה . ראה אמר למה לי אתה שם כיפה ? אמרתי זה של היהודים לא של המוסלמים . אמר מה אתה אומר מוחמד היה בסדר לא ? אמרתי לו מחמד היה גדב (בערבית : שקרן ) . אש בתאול איק ( בערבית : למה אתה אומר ככה ) למה אתה אומר ככה שקרן אתה אומר על מוחמד ? אמרתי לו כן . כתוב אצלכם בקוראן שאסור לכם להרוג יהודים . אמר נכון . ולמה אתם הורגים ? אומר לא מוחמד דיבר על היהודים של פעם לא של עכשיו . אמרתי לו למה הוא לא כתב מתי היהודים של פעם , מתי מתחילים היהודים של עכשיו . אמרתי לו `גדב` לא אמרתי לך , אם הוא נביא היה צריך לדעת?

Governor

New member
`כוונתי הייתה שגילו את זה בצילומים

לכדור הארץ` אני מקוה שאינך רציני, אלא אך מתבדח. גם אם צלומים של כדה"א מחלליות בוצעו לראשונה רק בשליש האחרון של המאה האחרונה, אין זה אומר שהאנושות גלתה את כדוריות הארץ רק אז אני חוזר ואומר לך כי כדוריות הארץ ידועה מזה כ- 2500 שנה כלומר, אין שום רבותא בטענת הקוראן כי הארץ כדורית, כיוון שהקוראן נכתב במאה השביעית... ______________________________________________________________ 0284392570 אקרא_לוחם_אמיץ

למעלה