שאלה..

spittea

New member
שאלת השאלות

הכי טוב בלי קורס מחקרים הוכיחו שקורס מעלה רק ב30 נקודות אם 6000 שקל שווים לך 30 נק' אז לכי לקורס לגבי הקורס הכי טוב קידום או יואל גבע לפי מה שהרוב אומרים

SHTRUDIDI

New member
זה מאוד משתנה

אם תעשה חיפוש בפורום תגלה כי כל אחד ממליץ על משהו אחר,פשוט צריך לבדוק כל קורס לגופו מבחינת מחיר,איזור,שיטת הלימוד ואולי אפילו לראות שיעור לדוגמא. יש מי שמתאים לו ללמוד לבד ויש מי שצריך את המסגרת של הקורס. לכן,כדאי לבדוק מה מתאים לך לפני שאתה מחליט אם לבזבז סכום כזה של כסף. שיהיה בהצלחה!

spittea

New member
המרכז הארצי עשו מחקר

שמראה שקורס מעלה ב30 נק' סה"כ

SHTRUDIDI

New member
טוב סבבה

אבל זה לא רלוונטי,כי אם הבן אדם לא יכול ללמוד לבד בכלל,הציון שלו לא יעלה לשום מקום,כך שזה לא ממש משנה. אם מישהו צריך את המסגרת של הקורס וככה יוציא את המקסימום אז כדאי שיילך לקורס,כל אחד ומה שטוב לו.

h i l a d i

New member
זה נכון ממבחן למבחן

הכוונה היתה לכאלה שעשו פסיכומטרי פעם אחת ורוצים לשפר אז הם שיפרו ב30 נקודות (אלה שעשו עם קורס) ועומת אלו שבחרו לבד ושיפרו 20 נקודות

א ד ו ש

New member
למרכז הארצי יש אינטרס גבוה מאוד שלא

יעשו קורסים ולכן "מחקרים" מטעמו לא ממש שואפים ליצג את המציאות.

לא מדויק.

למרות שהציון יחסי, הקורסים 'דואגים' לכך שהציונים ישקפו יותר את רמת הנבחנים ( פסיכומטרית ). מהבחינה הזו יש למרכז אינטרס ברור שהנבחנים יעברו הכנה לקראת הבחינה. תחשוב על זה - עשית קורס, תרגלת אלפי שאלות ואפילו בחינות לדוגמא. זה מה שאתה מסוגל וזה מה שמעניין את המרכז הארצי. הרי המרכז בעצמו יזם בשנות השמונים קורס הכנה לבחינה הפסיכומטרית. אז למה הם תוקפים את הקורסים ומפרסמים את המחקר המצחיק הזה? סיבה אחת היא הסטורית: הבחינה שיש היום זה לא מה שהיה פעם. האנשים שהתחילו להעביר קורסי הכנה לבחינה, עוד בתחילת שנות השמונים, עשו זאת ממניעים אידאולוגים. הם ראו במבחן, ובצדק, כמשהו מפלה, מבחן מוטה תרבותית וסוציואקונומית. המרכז הארצי, כדי להגן על המבחן, טען שהם משלים את הציבור כי לא ניתן להתכונן לבחינה. אגב, זו הסיבה שעד היום, בכל מכון, כל תלמיד עושה מבחן בתחילת הקורס ומבחן נוסף בסופו. אלו שהתחילו בכך היו אותם אנשים שהותקפו ע"י המרכז הארצי וע"י אנשי אקדמיה שונים. הם עשו זאת כדי להוכיח שהקורס מביא לשיפור בהישגי התלמידים. אח"כ קם מכון אליטיסטי מתחרה ע"י אדם שזיהה את הפוטנציאל הכלכלי שקיים בקורסים כאלה. התחרות גרמה להשקעה נוספת בקורסים, הצטרפו משתתפים נוספים לשוק הזה ומקורסים שהתקיימו בבתי המדריכים עם ספרים שנכתבו ביד הגענו לקורסים העמוסים, הארוכים והיקרים שיש היום. זה מוביל לסיבה השניה: יש אנשים שידם אינה משגת לעשות קורס טוב ( ויקר ). המרכז הארצי אינו יכול להרשות לעצמו לתמוך בקורס שאינו זמין עבור כל הנבחנים ובצדק מבחינתו. ההשקעה בקורס היא אדירה ( השידרוג של הקורס שלנו לפני שנה עלה לחברה כמעט מיליון שקלים. רק נתח השוק של החברה והאידאולוגיה של העומדת בראשה איפשרו לעשות זאת בלי להעלות את מחיר הקורס ). אני מניח שזה לא מנחם את מי שאין לו את הסכום הזה. אין ספק שיש בכך אלמנט מפלה, אך עדיין פחות מפלה מ - 12 שנים במע' החינוך הישראלית עם בית ספר יוקרתי שמעלה ציוני מגן, מורים איכותיים, מחשב, מורים פרטיים, איבחונים שנקנו בכסף או ... בלעדיהם.

א ד ו ש

New member
אני לא כל כך בטוח...

המבחן הפסיכומטרי אמור לשקף יכולות שכליות, בערך כמו מבחן אייקיו ולכן, בשביל להשיג תוצאות הכי משקפות עדיף שאף אחד לא ילמד לפני המבחן. היות וכמובן ניתן ללמוד למבחן אז כולם באמת לומדים ומנסים להתכונן מה שמוריד את רמת האמינות של המבחן. בשביל זה המרכז הארצי מנסה כל כך למצוא שאלות חדשות ודרכים חדשות לשאול בשביל שיהיה יותר קשה להתכונן לזה. פועל יוצא של כל זה הוא המצב היום, בו מי שלא יתכונן לבחינה - המבחן לא ישקף את יכולתו משום שהמבחן שוקלל כבר למצב בו כולם מתכוננים אליו. להגיד שהמרכז הארצי רוצה שיתכוננו למבחן שלו? עכשיו אין להם ברירה, אבל בגדול הם היו מעדיפים מאוד שלא. בנוסף, המרכז הארצי הוא גוף אוניברסיטאי שגם ככה סובל מהרבה ביקורת על העלות הכספית של הלימודים (שכר לימוד וכל זה) והם היו מעדיפים שאנשים לא יעשו קורס של 6000 שקל אלא ילמדו בבית כי זה יוריד מהם קצת לחץ ציבורי.

theezway

New member
המבחן לא בא לשקף יכולת שכלית

אלא סיכויי הצלחה באוניברסיטה ואת זה הוא דווקא עושה באופן מושכל. אנגלית – החלק של האנגלית בוחן את יכולת הבנת הנקרא ואת רמת אוצר המילים. יכולות אלה קובעות את ההתמודדות של סטודנט עם חומר העזר שעליו לקרוא באנגלית (בכל תואר באוניברסיטה צריך ללמוד מאמרים רבים באנגלית). חשיבה כמותית – חלק זה בוחן יכולת חשיבה אנליטית. חשיבה זו נחוצה גם בתארים ריאליים (מדעי המחשב, הנדסה ועוד) וגם בתארים הומניים (משפטים, פסיכולוגיה ועוד). חשיבה מילולית – חלק זה בוחן את יכולת השינון (החלק של אוצר המילים בבחינה מורכב ממילים שיש לשנן בלימוד לבחינה, מכיוון שרובן אינן בשימוש יומיומי), את יכולת הבנת הנקרא וכן יכולת פתרון בעיות היגיון, המצריכות יכולת עבודה שיטתית. כל היכולות האלה יקבעו רבות לגבי סיכויי ההצלחה של הסטודנט באוניברסיטה (הרי בכל תואר יש חומר שצריך לשנן וקטעים שצריך להבין). מחקרים הוכיחו שהשילוב של הבחינה הפסיכומטרית עם הבגרויות הן הכלי האמין ביותר לניבוי סיכויי הצלחה באוניברסיטה

Yael Y

New member
אדוש, מאיפה הבטחון העצמי הגבוה???

להגיד כל פעם דברים לא מדוייקים? יש לך הסמכה כלשהי? אתה יודע מידע פנימי שהשאר לא יודעים? אם ככה - אז סבבה. אבל אני שמה לב שכבר הרבה דברים לא נכונים ולא מדויקים אמרת עם בטחון עצמי מופרז... השערות יש לכולם. צריך לציין שזה השערות ולא בטוח...

Yael Y

New member
כל הכבוד, אז זה אומר שהוא יכול

לענות מצויין על מה שקשור לחומר שנלמד, אבל בכל מה שקשור לנושאים מנהליים הוא סובל מפלצנות יתר לדעתי. אדוש, על תעלב, אבל זה שקיבלת ציון גבוה לא נותן לך את הזכות לקבוע בצורה כ"כ חד משמעית שהמרכז הארצי מרמה את הציבור במחקרים.(ואולי גם אחראי על רצח רבין...) איזו אוניברסיטה מחשיבה פסיכומטרי ל10 שנים? והיו עוד כמה דוגמאות שאני לא זוכרת כרגע...

אני חושב שאתה מתרגש

לא הצלחתי להבין את הקשר לרצח רבין, אבל שיהיא... זה שהוא קיבל 793 אני אמרתי... לא הוא.. הוא היה עונה משהוא "רך" יותר..

SHTRUDIDI

New member
בלי כל רצון להתערב בויכוח רק אציין

שיש מספר אוניברסיטאות שמחשיבות את ציון הפסיכומטרי ל-10 שנים. אני כרגע לא זוכרת מי הם אבל אני בטוחה שניתן לברר זאת בקלות ולגלות שאכן יש כאלה.

אודי100

New member
אולי מכללות...

המרכז הבינתחומי וכאלה... לא אוניברסיטאות כמו העברית, ת"א...

לא נכון.

מתוך המדריך לנרשם של אוניברסיטת חיפה: "תוצאות הבחינה הפסיכומטרית תקפטות ל-10 שנות הלימודים שלאחר הבחינה, כלומר מתאריך 1.10.94 ואילך". מהמדריך לנרשם של את"א: "הציון הפסיכומטרי התקף לשנת הלימודים תשס"ה הוא ציון ממועד אוקטובר 1994 ואילך". אין לי כוח להתחיל לחפש גם את המדריכים שיש לי של בן גוריון והעברית. גם אני חושבת שאדוש קצת מגזים לגביי תיאוריות הקונספירציה שיש לו על המרכז הארצי, ואין קשר בין נכונות התיאוריות האלה לציון הפסיכומטרי. זה שמישהו קיבל אפילו 800 בפסיכומטרי לא אומר שהוא יודע איך הדברים עובדים מבפנים.

למעלה