אממ..../images/Emo72.gif../images/Emo116.gif
סיפור אמיתי שקרה לסבא שלי לפני כמה עשרות שנים. את המסקנות תסיקי בעצמך. ~~ סבא אברהם אהב מסעות ונדודים. הוא יצא לארצות רחקות לפרקי זמן ארוכים, והביא משם בחזרה למשפחה בחיפה סרטי שקופיות ותמונות. באחת השנים הוא החליט לנסוע לאפריקה לשנתיים, ולעבוד שם.הוא התיישב בבקתה סמוך לכפר ילידים קטן, שעסק בחקלאות. יום אחד ניגש אליו ראש השבט, וביקש ממנו עזרה, כי יבולי הכפר לא מצליחים כראוי. סבא הבטיח לעזור ככל שביכולתו. הוא הציע הצעות שונות למערכות השקיה ולשכלולים יעילים מהעולם המערבי, היתה הצבעה בשבט וההצעה התקבלה, והחלו בהכנות ליישום השיפורים. לאחר זמן מה בא סבא אברהם לשבט, ובכניסה, עומד בצילו של עץ, הוא ראה את המכשף של השבט. הוא היה מעורר יראה, לבוש בגלימות שחורות - ממש כמו שמתארים בספרים- עם כל מיני עצמות וגלגלות וצמחים משונים שתלויים על החגורה שלו, ונשען על מקל מסוקס. "אם תתקרב עוד פעם אחת לשדות ולשבט שלי," אמר המכשף לסבא, "ואם תבצע את השיפורים שתכננת, אני אכשף ענן בשמיים וארכב עליו, ובכל מקום שלא תהיה - אירה בך ברק ואתה תמות." סבא שלי אמנם נבהל - לא כל יום איש עם עצמות שתלויות לו על החגורה אומר שהוא יהרוג אותך - אבל לא נטש את התוכניות כל כך בקלות. אחרי הכל הוא לא האמין בקסמים ולא חשב שהמכשף באמת יכול לעשות לו משהו. הוא סיפר לראש השבט על המכשף, וראש השבט החליט לקרוא לקוסם. שהרי בשבטים באפריקה, יש מכשף שאחראי על המגיה השחורה והכשפים הרעים, וקוסם שאחראי על הקסמים הטובים, והם מאזנים זה את זה. הקוסם היה בעד התפתחות החקלאות ולא רצה שאברהם ימות. וכך אמר: "אם המכשף חושב שיצליח להתחכם איתך, והוא מתכנן לרכב על ענן ולהרוג אותך, אני אעשה קסם, שכל הזמן שאתה תהיה פה, לא יהיה אף ענן בשמיים." השנה חלפה, וכל הזמן שסבא שלי היה שם, עד שחזר לישראל - לא היה שום ענן בשמיים.