שאלה

amirmatalon

New member
מה שאת אומרת נכון

אבל לקבוע את זה כעובדה לאחרים תהיה התנשאות מצידי מכיוון שטבע האדם מאמין בקביעות,תוצאות וחוקים ולכן עליי ללכת ב"צינורות המקובלים" על מנת להשיג אישור לעובדה זו

shabaz

New member
יופי, ממש יופי.

אתם דוחקים את הבחור למט, שבו ברור לכם שהוא יענה משהו בגלל חוסר הידע והבטחון שלו בנושא, ואז אתם משתמשים בזה כנגדו. אז הוא רוצה להראות לעצמו ולאחרים שהוא יותר טוב מהם. אז מה? המבחנים הללו, גרימסום, הם השגת הישגים. הפסיכוטכני, למשל, מראה על הייכולת שלך לחשוב בצורה מושפטת ולחשב דברים במהירות. אתה לא יכול להתכחש לעובדה שזה אכן מבדיל אנשים אחד מן השני. וזה הישג שאתה משיג, למרות שזה "סה"כ" מבחן. יותר מכך, הוכח איפשהו, או כך שמעתי-אתה כיול לשאול את מנהל הפורום הנחמד שלנו, נקו, על כך, שלא יכולה להתבצע תקשורת בין אנשים שמספר האי קיו שלהם <<הפרש הנקודות>> גדול משלושים, או שזה כמעט בלתי אפשרי. אתה לא מצפה, אם כך, שאנשים יוכלו להעריך את המעשים שלך בצורה מדויקת, אם הם לא מבינים את הפוטנציאל ואת הגאונות שלך, נכון? יותר מכך-להשוות את עצמך לאנשים אחרים, מבחינת כל מיני הישגים זה דבר נורמלי. אל תהפוך את זה למשהו קדוש, בחיי. המידה הזאת היא מידה שמקובלת ע"י אנשים למציאת פוטנציאל מחשבתי. יש לך מידה אחרת? כבר הוכחתי שאתה לא יכול להוכיח את עצמך ע"י מעשים, מפני שאנשים לא יכולים אפילו להעריך את היכולת האמיתית שלך בגלל חוסר הבנה בתקשורת, ובכלל ביכולת התפיסה <<תנסה בעצמך, אם אתה רוצה...אני אישית יותר טוב מכל השכבה שלי מבחינת היכולת המחשבתית שלי. אתה יודע למה אני לא נחשב לגאון בעיניהם? כי אני לא תואם את הדמות. חח. אתה תתפלא לגלות את היכולת שלך עומדת מול קביעת החברה בצורה כל כך אבסורדית.>> ואיזו דרך אחרת יש, חוץ מהמבחנים הללו, שבכל זאת נותנמים אומדן מידה מסוים לגבי היכולת שלך ביחס לאנשים אחרים. ויותר מכך, הדבר הזה, אם המבחן לא מפוברק, יתן לו שיעור לגבי היכולת שלו בעתיד, שלא לדבר על הבטחון שהוא יוכל לפתח ביכולת המחשבתית שלו, ולהגיע לדברים עצומים!

shabaz

New member
זה סה"כ מתקשר לאחרים.

כשאתה בודק את עצמך, אומנם אתה משווה את עצמך לאחרים כדי לקבל בטחון לגבי היכולת שלך, אבל זה למטרה אישית. אם אנשים יאמרו לי שאני גאון-יופי. הבטחון שלי עולה. מערכות יחסים...כן...איזה סם אושר זה, מערכות יחסים.

shabaz

New member
אז בעצם מה שאתה אומר לו

זה לא לעשות כלום? ויותר מכך-אתה בעצם אומר שצדקתי?:)

MelodicTruth

New member
נכון.

אבל אם תבחני את התקדמותם תחת אותם תנאים(נניח שתשימי אותם בבידוד מרגע הלידה), זה עם ה180 IQ יצליח בצורה משמעותית יותר מהאדם הממוצע. וזה מכיוון שIQ מודד פוטנציאל, לא את הסיכויים שאותו פוטנציאל יגיע למיצוי.

neko

New member
אני לא מסכים שמבחן IQ מודד פוטנציאל

הוא מודד דבר מאד ספציפי: אינטלגנציה. האם אינטלגנציה מהווה פוטנציאל להצלחה בחיים? לא בהכרח. קח אדם בעל IQ 180 שנולד בערבות אפריקה לשבט נידח, שבו טקס המעבר לבגרות כולל הכנעת דוב גריזלי במכות, וחיי הגברים ורמתם מושתתים על יכולות הצייד שלהם. לא בטוח שאותו ילד יצלח בחיים בחברה ההיא. לעומת זאת, בחברה בה ההצלחה מבוססת על תארים מתקדמים במדעים, יש סיכוי טוב שיצליח. אינטלגנציה לא מבטיחה אושר (בד"כ להפך), ולא התמודדות עם בעיות פסיכולוגיות (גם כן בד"כ להפך). אדם "חכם" הוא אדם שיש לו ידע רב. אינטלגנציה לא בהכרח קשורה לנושא, אך היא עוזרת לצבור ידע (גם בצד היכולת וגם בצד הרצון). לא צריך IQ של 180 בשביל לזכור בע"פ את התנ"ך או את סיפורי האחים גרים.

shabaz

New member
הבהרה קצרה:

חוץ מהעובדה שקיבלתי את הממוצע הכי גבוה בשכבה שלי בפסיכוטכני, שנניח לזה במנוחה, אני לומד את כיתות י"א י"ב ביחד במטרה לסיים את הבית ספר השנה, לא עושה כלום בבית ומוציא מאיות. יותר מכך-יש לי את מספר ההגברות, בנוסף להכל, הכי גבוה בשכבה <<שלוש, שזה המקסימום. היו יכולות להיות לי ארבע אם לא הייתה נסגרת הגברה כלשהי>>, ובנוסף לכל זה עוד יש לי זמן להתכווח על מושגי יסוד בפיזיקה עם המורה שלי, ובסוף לצאת צודק, כי הוא "עוד לא לימד משהו שאותו לומדים בכלל באוניברסיטה". אתה בוודאי יכול להבין למה אני בטוח שיכולת המחשבה שלי עולה על שאר השכבה בכמה רמות. ותראה, אני משתמש במבחנים כדי למדוד את עצמי. לראות שאני מסוגל בקלות לפתור את המבחנים הללו, ולראות שזה לא מהווה בעיה בשבילי. להסתכל על המבחנים הללו מלמעלה כי אני יודע שהיכולת שלי עוברת את אותם מבחנים, שנחשבים למדד לאנשים אינטיליגנטים. זה נותן בכל זאת אומדן לגבי היכולת שלך כאשר אתה נוטה לקבל את אותם ציונים גבוהים בכל פעם. אבל בכל זאת, עם כל זה, אני לא נחשב לגאון. ביקשתי ממישהו לשאול כמה ילדים אם הם חושבים שאני חכם, גאון וכו', אז הם אמרו שאני לא גאון, כי אני לא נראה ככה. אני לא נתפס בעיניהם ככה. חה. ולבסוף-השווצתי עכשיו ביכולת שלי. אז מה?

MelodicTruth

New member
תשובה

"אני לא מסכים שמבחן IQ מודד פוטנציאל הוא מודד דבר מאד ספציפי: אינטלגנציה." ומהי אותה אינטליגנציה אם לא הפוטנציאל המנטלי שלך? אינטליגנציה לא מודדת הצלחה, אך אל תשכח שהצלחה מורכבת מהרבה פוטנציאלים שמתממשים. כדי להצליח תצטרך שילוב של: אינטליגנציה+השכלה+מוטיבציה+מזל+כישורים חברתיים+מקוריות.(אני בטוח שיש אינספור גורמים, אלה נראו לי הגורמים העיקריים). אינטליגנציה היא כישור שכאשר אינו בא לידי ביטוי בחיי היום-יום הוא נשאר בגדר הפוטנציאל. IQ מודד את האינטליגנציה שלך גם אם לא באה לידי ביטוי בחיי היום-יום.

amirmatalon

New member
שאלה

רציתי לשאול איפה ניתן לעשות מבחני אי קיו ואם יש מבחני אי קיו באינטרנט?

MelodicTruth

New member
אהמ

הצלחה בלימודים היא לא מדד לאינטליגנציה. למעשה, אינשטיין היה תלמיד על הפנים, לואי פסטר כמעט ופרש מהעסוק במדעים, ואדיסון? שלא תדע מצרות.
הרבה אנשים עם 160+ IQ שדיברתי איתם אמרו שהיו תלמידים גרועים. אני לא מבין למה אתה מחפש הערכה על הישגים בלימודים? ון גוך מכר רק ציור אחד במשך כל החיים שלו, לקח מספיק זמן עד שימות וירד לכולם האסימון. גאונות זה דבר שניתן להעיד עליו(ברוב המקרים) רק אחרי מותו של "הגאון". חוץ מזה שיש הרבה אמנים שמתרחקים ממעריצים רק כדי שההערכה לא תנפח את האגו, ובזה תגרום להם להתרכז פחות במה שחשוב באמת. ואני אישית, לא אקרא לך גאון גם אם תוציא 100 ב5 יח' מתמטיקה בגיל חמש. ההגדרה של גאון היא אדם שניחן ביצירתיות עילאית, וניצל את כל כוחותיו עד למקסימום במטרה ליצור משהו "חדש", ובסופו של דבר גם הצליח. אנדי וורהול, עם ה86 IQ שלו הוא גאון. לעומת זאת, אדם עם 180 IQ שפותר תשבצים כל היום הוא לא יותר מ"אדם עם 180 IQ שפותר תשבצים כל היום". ואל תדאג בקשר לתדמית. מי שנחשב ל"גאון" של השכבה שלנו, זה שיש לו את הממוצע הגבוה ביותר, לא ידע בכתה י' מה ההבדל בין אסטרונומיה לאסטרולוגיה!

neko

New member
השאלה היא פוטנציאל למה.

להצלחה? לא. לאינטלגנציה? לא, כי IQ הוא מדד לאינטלגנציה, שהיא עצמה פוטנציאל לדעתך. לחוכמה? אולי יש קשר, אך לא לגמרי ישיר. בקיצור, אני לא רואה איך אפשר להגדיר אינטלגנציה פוטנציאל, אלא אם כן אתה מגדיר גם נחמדות, גובה, כוח או הורים עשירים כ"פוטנציאל", אבל אז לא עשית בזה הרבה.

shabaz

New member
אני זוכר דווקא קצת אחרת...

שהם לא היו תלמידים על הפנים, אלא שהם שאלו יותר מדי שאלות אז העיפו אותם, או שהם התעניינו רק בנושא אחד. לא אמרתי שאני מחפש הערכה בהישגים לימודיים. ציינתי את היכולת השכלית שלי מבחינת הלימודים ביחס לאחרים, וציינתי שאנשים מתכחשים לזה. יש אנשים עם השקפות עולם שונות. אני לא בטוח אם סיפרתי לך על שלי:) והמשפט הזה נכון גם לגבי ההגדה שלך לגאון:) אני מסכים עם הבחור שפותר תשבצים, אבל זה לא מונע ממנו להיות גאון. זה לא מונע ממנו להיות בעל תפיסה. יש אפשרות שהוא לא רוצה להמציא משהו, או לעשות משהו עם זה, חוץ מלפתח את זה. אני לא מוצא טעם בלהמציא משהו. זה די טיפשי. בסדר, בדיוק בגלל זה אני אומר שגאונות, לפי הגדרה של אנשים, היא לפי דמות שמצטיירת בעיניהם. אני לא תואם לדמות הזאת, אז חס וחלילה שאני אהיה אחד! למרות שהם יכולים לטעות. זה מטופש לחלוטין. בגלל זה האשמתי את גרימסום בקביעה שהוכחה לאנשים שאתה גאון מבוצעת על ידי מעשים.

MelodicTruth

New member
אתה לא חושב

שהמעטת בערך הגאונות? רק שתדע, "גאון" לפי ההגדרה המוטעת שמבוססת על IQ, הוא אדם עם 140 IQ, סטטיסטית-אחד ל160 איש. קראתי מאמר לפיו ההסתברות למציאת גאון בהגדרה הקלאסית של המילה היא 1:50,000 ואותם גאונים שציינתי היו תלמידים גרועים. וזאת העובדה. אני בטוח שהמורים שלהם והחברים שלהם ראו אותם כ"דבילים שלא קולטים את החומר של 3 יחידות", אבל התשובה האמיתית ל"כשלון" שלהם הרבה יותר מורכבת, ותלויה במערכת חשיבה שונה לגמרי מזו של האדם הממוצע. עכשיו, אם אתה רוצה לקרוא לעצמך גאון, למרות שאתה יודע שזאת לא ההגדרה, Be my guest.

shabaz

New member
וכללללללללללללללל הגאונים

לא מצליחים טוב בבית ספר?

shabaz

New member
אני אישית לא מסכים

עם כל מערכת החוקים הפיזיקלית, אבל זה לא מונע ממני להבדיל את החשיבה שלי לרגע ולפתור את הדברים על פי משוואות. סה"כ משוואות! ולא המעטתי בערך הגאונות, אלא אמרתי שאני תופס זאת בצורה אחרת מאשר אתה. האמת שנכרתי באיזו תוכנית על בחור שהיה אמור להיות גאון מבחינת נקודות אי קיו, אבל הוא לא העלה רעיונות מבריקים במיוחד... <<210-220 נקודות אי קיו, לפי מה שהוא טען...אם אתה אומר שהמקסימום זה 200, אז כנראה שכל התוכנית הייתה שטותית למדי>> היכולת השכלית של אדם עם איי קיו 180, לא מועטת מהיכולת השכלית של אדם עם אי קיו 86. ברור לך שזה לא מונע ממנו להיות גאון, זה שהוא לא המציא משהו יקר ערך וחשוב וכו', נכון?

למעלה