שאלה

shabaz

New member
לא המעטתי בערך הגאונות.

אמרתי שגאונות, לפי איך שאני תופס אותה, היא לא כמו איך שאתה תופס אותה. ואותו בחור שפותר 180, לפי ההגדרה שלי, הוא עדיין גאון, למרות שהוא לא המציא משהו חשוב שאף אחד לא מצא עוד.

shabaz

New member
בעצם אני באמת די ממעיט

בערך הגאונות, כשאני חושב על זה... אולי זה בגלל שלא באמת פגשתי מישהו יותר חכם ממני, אז הכל נראה לי מאוד יחסי אליי.

neko

New member
"אולי זה בגלל שלא באמת פגשתי מישהו

יותר חכם ממני..." ... טוב שהצניעות לא פשוט נשפכת מעל דפי הפורום
אתה מוזמן להצטרף למנסה, או אפילו סתם ללכת למבחן ולדבר עם ראש הארגון בארץ, שמישהו (יכול להיות MELODIC TRUTH?) סיפר לי שהוא באזור ה1 ל10 מיליון (יען - OFF THE SCALE למדידה).

ל נ צ ח

New member
לעשות את הבלתי אפשרי זה גאונות !

לעשות בקלות מה שאחרים מתקשים בו זה כשרון. מסכים עם זה neko?
ובהזדמנות הזאת אני אותך מברך על זה תפקידך המכובד כמנהל זה הפורום האיכותי.
כן neko, הפורום האיכותי! לאחרונה ולא רק לאחרונה אנשים חכמים ולדעתי ביניהם מאוד נבונים הצטרפו אלינו והרך פנוייה לכניסתם של עוד גולשים חכמים שמהם כולנו נשכיל ללמוד וללמדם דעת וחכמה איתנו הוותיקים. " פורום פילוסופיה לכל " << הפורום לפילוסופיה האיכותי >> לא כך neko ?
בברכה, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
תודה!על שכזה,הנאמר:"ונחמדהו" ../images/Emo8.gif

<<<<< לא תאר לו ולא הדר ונראהו ולא מראה ונחמדהו >>>>> *ישעיה נג* (א) מִי הֶאֱמִין לִשְׁמֻעָתֵנוּ וּזְרוֹעַ יְהֹוָה עַל מִי נִגְלָתָה: (ב) וַיַּעַל כַּיּוֹנֵק לְפָנָיו וְכַשֹּׁרֶשׁ מֵאֶרֶץ צִיָּה לֹא תֹאַר לוֹ וְלֹא הָדָר וְנִרְאֵהוּ וְלֹא מַרְאֶה וְנֶחְמְדֵהוּ: (ג) נִבְזֶה וַחֲדַל אִישִׁים אִישׁ מַכְאֹבוֹת וִידוּעַ חֹלִי וּכְמַסְתֵּר פָּנִים מִמֶּנּוּ נִבְזֶה וְלֹא חֲשַׁבְנֻהו: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

MelodicTruth

New member
בקשר לפרנק לוגר

המידע לקוח מכאן: http://www.mensa.org.il/Media_KolHair%20page1and2.jpg

MelodicTruth

New member
shabaz

אני בטוח שפגשת מישהו חכם ממך. רק שבדיוק כמו שעושים לך, גם אתה חשבת אותו לממוצע
אני גם חושב שגישה כזאת של "אני החכם באדם" היא גישה מסוכנת, בעיקר לך. חוץ מזה, אם אתה מכיר 1000 איש, תצטרך IQ 149(1:1000 כדי להיות האדם הכי חכם שאתה מכיר.

shabaz

New member
חח, אתה צריך לראות את המצב פה אז...

אני מכיר מישהי, שלמרות שלא דיברתי איתה הרבה זמן, היא בהחלט חכמה, ואפילו יידעתי אותה לגבי זה. אבל היא ממש תופעה. היא נחשבה לבעלת מודעות של מבוגר מאז גיל 4, אז לך תתמודד עם זה:) יותר לא פגשתי אנשים כאלה...עוד לא, בכל אופן, מה?:) <<אולי יש איזה תלמיד תיכון אחד...חח>>

shabaz

New member
ובייחוס לאותה ילדה

אומנם אני יחסית תת רמה, אבל מכיוון שאני לא פגשתי עוד אף אחד ברמה שלה <<משמע-יותר גבוה ממני>> אני מייחס לזה חשיבות יחסית פעוטה, לגאונות. חוץ מזה, צניעות זה חרא:)

shabaz

New member
ושלא תבינו אותי לא נכון

יש פה הרבה אנשים חכמים, אפילו חכמים למדי. לעזאזל, אפילו בשכבה שלי יש ילד שהוא חכם למדי, אבל אף אחד מהם לא הצליח להתקרב ליכולת שלי, מתוך השוואה:) שאלתי ילד אחד שאני מחשיב אותו לחכם <<גם הוא משתעמם לאללה בשיעורים>> אם הוא חושב שהוא יצליח אי פעם להשתוות ליכולת החשיבה שלי, והוא אמר בעצמו שלא מפני שהקליטה שלי מהירה וטובה משלו. מדובר על ילד, שכמוני, מוצא בבית ספר די הרבה שעמום:) מוהאהאהא! I'm evil! אךך, היופי שבמגלומניה:)

MelodicTruth

New member
נניח

שיש לך 137 IQ, שזה 1:100. זה אומר שיש בעולם 62,250,278 אנשים עם מנת משכל גבוהה משלך. ובמדינת ישראל יש 67,000 אנשים יותר חכמים ממך. וזאת בהנחה שאחרי שלקחת מבחן IQ זאת תהיה התוצאה שלך, אל תשכח שבינתיים אתה רק משער... אולי בקנה מידה כיתתי\שכבתי אתה עילוי, בכל זאת, כדאי שתתרגל לעובדה שבמהלך חייך תפגוש אנשים שיהיו (הרבה יותר)חכמים ממך.

shabaz

New member
לא אמרתי שאני החכם באדם:)

אמרתי שאני גאון. הצגתי את הילדה ההיא בתור אחת שנחשבת ע"י לאחת שיותר חכמה ממני. אבל היא אחת ממליוני אנשים שפגשתי, והיא היחידה שעברה את היכולת שלי בצורה כזאת, שאני מודה ומתפלל לה כל יום לפני השינה:) ומתמיהה אותי למה הגישה הזאת מסוכנת ב-מ-י-ו-ח-ד לי... תסביר לי, איפה שתחשוק נפשך.

MelodicTruth

New member
תשובה

הגישה הזאת הינה גישה שלילית שמזיקה לך ולסובבים אותך. מהיכרות שלי עם אנשים שהעידו על עצמם שלא פגשו אדם חכם מהם, אני יכול לומר שהשהייה בסביבתם היא סבל. הם דורכים על כל מי שהם מכירים, על כל דעה שהם פוגשים, הם לא לוקחים בחשבון את האפשרות שהם טועים. בנוגע לנזק שנגרם לאותם אנשים, כאשר אתה יוצא מנקודת הנחה מוטעית שאתה על פסגת העולם, אין לך סיבה להמשיך בטיפוס למעלה. אתה מסרב להיחשף לדעות חדשות, כי אותך אחרי הכל, אי אפשר להפתיע. בסופו של דבר, אתה תשאר באותה נקודה ממנה התחלת, ודוקא אותם אנשים "נחותים" שהיו מודעים למיקום שלהם יעקפו אותך בשנות אור. אני מצטער אם אני נשמע תוקפני מדי, באמת שלא התכוונתי לשום דבר חוץ מהעברת המסר עצמו. ובקשר לאותה ילדה, מה היה כל כך מיוחד בה?

MelodicTruth

New member
חוץ מזה

הגישה הזאת תגרום לך לפתח אופי מגלומני, שבסופו של דבר יגרום לחברה לנדות אותך, בצדק. ואם אתה רוצה להבין את תחושת הגועל שאני מדבר עליה, הנה דוגמה טובה למגלומניה. הבנאדם משוכנע שהוא אחד מ6 האנשים החכמים בעולם!

shabaz

New member
אנשים כאלה באים מתוך

נקודת הנחה שבה הם מנסים לצאת מתוך נורמות חברתיות ע"י הקצנה אבסולטית של ההתנהגות שלהם, והתבדלות מוחלטת מן החברה. היית מאמין שהם עושים את זה במטרה להתפתח עוד יותר? ואני מאמין שהקצנת יתר על המידה את התיאור שלך. אני האדם שאותו אתה מתאר, אבל למרות הדעה הרווחת, אני לא דורך על כולם, ובוודאי לא על כל דעה שאני שומע. באמת נשמע לי מוזר שישנה דעה שתפתיחע אותי מכיוון שאני לא הצלחתי להוכיח את נקודת המבט הסופנית בלי להתקל בקושי היחיד שיש לי, שממנו אני מנסה לברוח בסופו של דבר, כמו שתיארתי למעלה. זו מערכת מורכבת, שמסתבר שלא תוכל לצאת ממנה. לי אין שום נקודה להתקדם ממנה. הילדה הזאת, שהייתה יותר חכמה ממני, והגיעה לאן שאני הגעתי לפני כמה שנים טובות, לא הצליח לעבור את המימד המגביל הזה של הערכיות החינוכית, שבו בדיוק אני נמצאתי. מאותה סיבה היא ויתרה. אני לא מאשים אותה. פגשתי הרבה אנשים, שהתיימרו להיות חכמים, שהתיימרו לדעת, שהחשיבו אותם לבעלי דעת. הם אפילו לא יודעים. איך אתה יכול להיות גאון בעולם שאתה לא יכול להוכיח? אז בכל זאת-למה לא להגיד שאתה האלוהים של העולם הזה? למה לך לתרום לעולם שההמצאה שלך היא חסרת משמעות לחלוטין, ולא באמת תתרום למשהו חשוב? מחשבים? תוכל לומר שהם ההמצאה החדישה ביותר שעוזרת לעשות כל כך הרבה-אבל מה המשמעות שלה בעולם דמיוני? מה המשמעות שלה לעומת אמת אבסולטית, שבה אתה אפילו לא מסוגל לגעת לרגע מכיוון שאתה כלוא באמצעי הגבלה של אי וודאות בלתי נגמרת? אל תדאג, אתה לא נשמע תוקפני מדי. היא הצליחה להסביר את עצמה כמו שמעט אנשים שאני מכיר מצליחים. היא הצליחה לחדור לצורת מחשבה שרק ספורים יכולים. אמרתי לך שמאסתי בפילוסופיה בצורה מסוימת. אם כולכם הייתם מבינים את המט שאתם נמצאים בו. חוסר האונים שמתבצע בכל רגע מהחיים שלכם, מה שמונע מכם להיות גאונים אמיתיים. חוסר משמעות במסווה. אני מתיימר להיות אלוהים כל עוד אין מישהו שיסתור זאת. ואף אחד לא יכול. אף אחד לא יוכל. לא בעזרת דרך המחשבה שלנו, ולא בעזרת טענות. כי עם הדברים הללו לא תוכלו לחדור שום דבר. תמיד תהיו בתוך מצב של תמיהה, מה שיתן לי אפשרות לשגשג, אם יש בידי את האמצעים. ואדם שהגיע לאמת האבסולטית? אם יש אדם כזה-שנאי לא יודע ממנו מן הסתם, יש תיאוריה הגורסת שאין לו הגיון מתמטי לוגי. תיאוריה שלי. מופרכת כמו כל השאר עד שיוכח אחרת.

ל נ צ ח

New member
מתיימר; - אז מי לדעתך גאון יעקב?

*תהילים מז* (א) לַמְנַצֵּחַ לִבְנֵי קֹרַח מִזְמוֹר: (ב) כָּל הָעַמִּים תִּקְעוּ כָף הָרִיעוּ לֵאלֹהִים בְּקוֹל רִנָּה: (ג) כִּי יְהֹוָה עֶלְיוֹן נוֹרָא מֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל הָאָרֶץ: (ד) יַדְבֵּר עַמִּים תַּחְתֵּינוּ וּלְאֻמִּים תַּחַת רַגְלֵינוּ: (ה) יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה: (ו) עָלָה אֱלֹהִים בִּתְרוּעָה יְהֹוָה בְּקוֹל שׁוֹפָר: (ז) זַמְּרוּ אֱלֹהִים זַמֵּרוּ זַמְּרוּ לְמַלְכֵּנוּ זַמֵּרוּ: (ח) כִּי מֶלֶךְ כָּל הָאָרֶץ אֱלֹהִים זַמְּרוּ מַשְׂכִּיל: (ט) מָלַךְ אֱלֹהִים עַל גּוֹיִם אֱלֹהִים יָשַׁב עַל כִּסֵּא קָדְשׁוֹ: (י) נְדִיבֵי עַמִּים נֶאֱסָפוּ עַם אֱלֹהֵי אַבְרָהָם כִּי לֵאלֹהִים מָגִנֵּי אֶרֶץ מְאֹד נַעֲלָה:

shabaz

New member
אני. אתה יכול להוכיח אחרת?

לא. יופי. עד אז, אני צודק.

למעלה