אנשים כאלה באים מתוך
נקודת הנחה שבה הם מנסים לצאת מתוך נורמות חברתיות ע"י הקצנה אבסולטית של ההתנהגות שלהם, והתבדלות מוחלטת מן החברה. היית מאמין שהם עושים את זה במטרה להתפתח עוד יותר? ואני מאמין שהקצנת יתר על המידה את התיאור שלך. אני האדם שאותו אתה מתאר, אבל למרות הדעה הרווחת, אני לא דורך על כולם, ובוודאי לא על כל דעה שאני שומע. באמת נשמע לי מוזר שישנה דעה שתפתיחע אותי מכיוון שאני לא הצלחתי להוכיח את נקודת המבט הסופנית בלי להתקל בקושי היחיד שיש לי, שממנו אני מנסה לברוח בסופו של דבר, כמו שתיארתי למעלה. זו מערכת מורכבת, שמסתבר שלא תוכל לצאת ממנה. לי אין שום נקודה להתקדם ממנה. הילדה הזאת, שהייתה יותר חכמה ממני, והגיעה לאן שאני הגעתי לפני כמה שנים טובות, לא הצליח לעבור את המימד המגביל הזה של הערכיות החינוכית, שבו בדיוק אני נמצאתי. מאותה סיבה היא ויתרה. אני לא מאשים אותה. פגשתי הרבה אנשים, שהתיימרו להיות חכמים, שהתיימרו לדעת, שהחשיבו אותם לבעלי דעת. הם אפילו לא יודעים. איך אתה יכול להיות גאון בעולם שאתה לא יכול להוכיח? אז בכל זאת-למה לא להגיד שאתה האלוהים של העולם הזה? למה לך לתרום לעולם שההמצאה שלך היא חסרת משמעות לחלוטין, ולא באמת תתרום למשהו חשוב? מחשבים? תוכל לומר שהם ההמצאה החדישה ביותר שעוזרת לעשות כל כך הרבה-אבל מה המשמעות שלה בעולם דמיוני? מה המשמעות שלה לעומת אמת אבסולטית, שבה אתה אפילו לא מסוגל לגעת לרגע מכיוון שאתה כלוא באמצעי הגבלה של אי וודאות בלתי נגמרת? אל תדאג, אתה לא נשמע תוקפני מדי. היא הצליחה להסביר את עצמה כמו שמעט אנשים שאני מכיר מצליחים. היא הצליחה לחדור לצורת מחשבה שרק ספורים יכולים. אמרתי לך שמאסתי בפילוסופיה בצורה מסוימת. אם כולכם הייתם מבינים את המט שאתם נמצאים בו. חוסר האונים שמתבצע בכל רגע מהחיים שלכם, מה שמונע מכם להיות גאונים אמיתיים. חוסר משמעות במסווה. אני מתיימר להיות אלוהים כל עוד אין מישהו שיסתור זאת. ואף אחד לא יכול. אף אחד לא יוכל. לא בעזרת דרך המחשבה שלנו, ולא בעזרת טענות. כי עם הדברים הללו לא תוכלו לחדור שום דבר. תמיד תהיו בתוך מצב של תמיהה, מה שיתן לי אפשרות לשגשג, אם יש בידי את האמצעים. ואדם שהגיע לאמת האבסולטית? אם יש אדם כזה-שנאי לא יודע ממנו מן הסתם, יש תיאוריה הגורסת שאין לו הגיון מתמטי לוגי. תיאוריה שלי. מופרכת כמו כל השאר עד שיוכח אחרת.