../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif
" באמת נשמע לי מוזר שישנה דעה שתפתיחע אותי מכיוון שאני לא הצלחתי להוכיח את נקודת המבט הסופנית בלי להתקל בקושי היחיד שיש לי, שממנו אני מנסה לברוח בסופו של דבר, כמו שתיארתי למעלה. זו מערכת מורכבת, שמסתבר שלא תוכל לצאת ממנה. לי אין שום נקודה להתקדם ממנה. הילדה הזאת, שהייתה יותר חכמה ממני, והגיעה לאן שאני הגעתי לפני כמה שנים טובות, לא הצליח לעבור את המימד המגביל הזה של הערכיות החינוכית, שבו בדיוק אני נמצאתי." הממ... את המימד הזה, אתם יצרתם לעצמיכם, לא עלה בדעתך? אולי אין מאיפה לצאת? אולי זה לא קיים בכלל? אם רק הייתי יכולה להסביר את עצמי בצורה בהירה... "פגשתי הרבה אנשים, שהתיימרו להיות חכמים, שהתיימרו לדעת, שהחשיבו אותם לבעלי דעת. הם אפילו לא יודעים" אולי כי אין מה לדעת? אולי כי המציאות שלהם שונה משלך? אולי כי החוקים של עולמם שונים משלך? "איך אתה יכול להיות גאון בעולם שאתה לא יכול להוכיח?" מה זה גאון הא?? "אז בכל זאת-למה לא להגיד שאתה האלוהים של העולם הזה?" מי יכול להוכיח לך אחרת? הרי, אתה לא מכיר את עצמך אפילו, יש בך דברים נסתרים, תת-מודע עניינים בלאגנים, מאיפה אתה יודע שאתה לא אלוהים באמת? (כשאני אומרת אלוהים אני מתכוון לשולט בעולם הזה) "תוכל לומר שהם ההמצאה החדישה ביותר שעוזרת לעשות כל כך הרבה-אבל מה המשמעות שלה בעולם דמיוני?" האם קיימת משמעות בעולם דמיוני? מה היא? "אם כולכם הייתם מבינים את המט שאתם נמצאים בו. חוסר האונים שמתבצע בכל רגע מהחיים שלכם, מה שמונע מכם להיות גאונים אמיתיים. חוסר משמעות במסווה" מממ... זה רק אתה. קריטריונים שלך, החלטות שלך, עולם שלך... מה אתה יודע על העולם? אם הוא חוסר וודאות, איך תוכל לשפוט אותו? איך תוכל לשפוט חלקים שלו? על-פי מה? ואני דווקא חושבת שלא הכל בלתי וודאי בשבילך, אתה נהנה מהמשחק שלך עם חקר האמת, ובוודאות אתה נהנה ממנו.