שאלה

Tal_Ya_Tal

New member
`קורס בניסים` על רגל אחת B-)

אי אפשר לאיים על דבר אמיתי שום דבר שאינו אמיתי- לא קיים בזאת נחה שלוות אלוה. וגם........... ``פחד דפק בדלת האהבה ענתה?! אין אף אחד!`` B-) L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
הסיבה לאבדן השלום והשלווה B-)

היי דארמה,הבחירה לשפוט במקום לדעת, היא הסיבה לאבדן השלום והשלווה השיפוט תמיד כובל, מפני שהוא מפריד פלחים של המציאות, באמצעות הסולם הבלתי יציב של הרצון והתשוקה. מיוחדות תמיד יוצרת השוואה. היא נבנית על ידי ראיית חוסר באחר ושימור ראייה זו, על מנת לחפש אחר כל החסרונות שאפשר לתפוש. ההשוואה היא למעשה תוצאה של תחושת הנפרדות, שאותה, לא האהבה יצרה. מי שאוהב, אינו שופט ואז, מה שהוא רואה, חפשי מהרשעה. אנו האמורים לשפוט את המציאות, איננו רואים אותה. כי כאשר נכנס השיפוט, המציאות חומקת החוצה. כאן העיכוב בהגעה אל האושר, בתקופת זמן קצרה משאפשר להעיז להאמין. אין לנו אפילו מושג על השחרור הנפלא והשלווה העמוקה המגיעה מפגישה עם הזולת, לגמרי ללא שיפוט אף פעם איננו שונאים את אחינו על ``חטאיו`` אלא רק על אלה שלנו. הסליחה, אינה חוננת חטאים. הסליחה, היא ההבנה, שמה שחשבנו שהוא חטא, מעולם לא קרה. זוהי ההבנה, שמעולם לא היו חטאים. הסליחה היא ההבנה, ש``החטא הקדמון`` היחיד הוא התפיסה של הנפרדות. השיפוט נוצר, על מנת לשמש נשק כנגד האמת. הוא מפריד ומבודד, כאילו היה דבר מה נפרד. ואז, אנו עושים מזה, מה שאנו מעונינים שזה יהיה. הסליחה, רואה את האשליה שבתפיסה זאת ומותרת עליה. הסליחה היא דרך להביט על העולם. דרך שאינה מעודדת שפיטה, הגבלה וגבולות, אלא רואה את היקום באיכויות של התרחבות, אינטגרציה, איחוד ואחדות. כך מתמירים את גוף הרגש (הנפש), והופכים אותו לגוף של אור. L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
רגש הוא גשר בין מחשבה למעשה B-)

היי אוטיס, CAT, רגש הוא גשר בין מחשבה למעשה. בעולם הפיזי, בוא אנו חיים, אנו מתפקדים בשלושה רבדים בו זמנית. אלו הם שלושה מתוך מערכת הגופים האנרגטית שלנו, הבונה את ישותנו כהולוגרמה, כהיררכיה של עצמויות. שלושת הגופים שאתם אנו מתפקדים ברובד התלת מימדי, הם: הגוף הפיזי, הגוף הרגשי והגוף המנטלי. כן, כולנו מכירים בעובדה שיש לנו רגשות ומחשבות. אבל מעט אנשים מקשרים אותם לשלושה גופים שונים החדורים אלה באלה האחד בתוך השני. שלושת הגופים מסמלים שלושה מצבי צבירה של אותו חומר: הגוף הפיזי מקביל לחומר מוצק. גוף הרגש מקביל לחומר נוזלי גוף המחשבה מקביל לגז!!! מכירם את הפתגם: ``סוף מעשה במחשבה תחילה?`` יפה. כלומר, כל דבר שאנו מישמים בעולם הפיזי, עובר תחילה דרך המחשבה. על מנת להגיע לחומר, הוא אמור לעבור דרך הרגש. ככל שהרגש יתפקד היטב, כך זה יזרז את יישומו של אותו דבר בפיזי. זוהי משמעות הפתגם. אנו מאמינים, שהמחשבות שבמוחנו הן שלנו. אך לא כן הוא. מחשבות מצויות ביקום ברובד המחשבה. אנו רק ממגנטים לנו כל פעם מחשבה אחרת, על פי המצב הרגשי שלנו! על כן הרגש, הוא ה ג ש ר בין הפיזי למנטלי. ואם הוא לא מתפקד הייטב, יש קצר. אין מוליכות!!! יש מחלות. גם כאשר ישנה השתפכות רגשית (כפי שרואים במספר פורומים) ישנה בעיה. כאשר הרגש מעובה, נוצרים מעין `עננים רגשיים` עבים מורידי גשם. מה שעשוי להתבטא ב``היעלמות``, היסח דעת, שכחה, ``ריחוף`` וכו`. הדרך להימנע מכך, היא על ידי הדממה של השכל, באמצעות כיול הנשימה. הנשימה היא התודעה העצמית. הנשמה. הנשמה היא זו שנושמת ! כשהנשמה (אותו ניצוץ שבתוכנו) זעה, נוצרת אנרגיה. האנרגיה נובעת באופן בסיסי, מן הנשמה. על כן, המחשבות, קשורות לנשימה. מחשבותינו, מהירות מאד. מחשבה יחדה, המתרחשת כהרף עין, נענית בנשיפה ובשאיפה. המחשבות שייכות ליסוד האוויר וכך גם הנשימה. לכן, נשימה פנימית (מחשבה) מלווה בנשימה חיצונית, כהד. רגש, המתחבר למחשבה, מוריד את הדברים שחושבים עליהם, לרובד הפיזי. לכן אמונה שזוהי אנרגיה של מחשבה +רגש, זו אנרגיה הגורמת לדברים להתרחש!!! כאשר אנו מאמינים באמת ובתמים שמטרתנו תתגשם, נוצר רגש חזק מאד של בטחון ונחישות שהדברים אכן יקרו. על כן רגש הוא גשר בין רוח וחומר. B-) L&L TALYA

Natushka

New member
טליה מתוקה שלי בוקר טוב :cool:

מה שלומך יקירתי? תודה רבה לך על התשובות שלך שהן תמיד חכמות ומעמיקות ואני מתכוונת לתשובות שאת נותנת לכולם ולא רק לי. את התשובה הזאת שלך קראתי מס` פעמים והחלטתי שיש דברים בגו, כמו שאומרים, אז אני מנסה מידי פעם במשך היום לנסות ולנשום ולהיות מודעת לנשימה שלי אבל מה שקורה תכל`ס זה שאני נרדמת... אולי זה קשור לזה שאני עושה זאת בזמן שהמטלות היומיומיות שלי נגמרות (כי אין לי זמן אחר!)? והאם מספיק שאני לבד מנסה לנטרל כל הפרעה חיצונית ולהתרכז בנשימה שלי, או שמא אני כן צריכה הדרכה והכוונה מגורם חיצוני? מצפה לתשובתך אור ואהבה נתי

Tal_Ya_Tal

New member
נתי חמודה, B-)

ראשית, תודה על המחמאות:) שנית, זה רק טבעי,שכאשר את מצויה בתנוחה של הרפיה עמוקה ומתמקדת בנשימה, הגוף נכנס לשקט פנימי, שהנפש בדרך כלל מפרשת כמצב שלפני השינה. אם מתלווה לכך גם עייפות, יש נטייה להרדם. הפתרון נגד זה, הוא לבדוק שאת אכן יושבת (ולא שוכבת!). כשאת יושבת, שמרי על גו זקוף. מאד חשוב שעמוד השדרה יהיה ישר. למרות שרצוי שהחדר יהיה מעט אפלולי, שמרי על תאורה כלשהי, על מנת לא להרדם. על מנת לשמור על זקיפות, רצוי לשבת ברגלים משוכלות, או אם את יכולה, בישיבת `לוטוס`. אם את יושבת על כסא, וודאי שיש לו משענת ישרה והניחי בינה לבין גווך, כרית תמיכה. הרעיון הוא, הרפות את הוגף לחלוטין, אך לשמור על ערנות של התודעה. מידי פעם, הזכירי לעצמך להתמקד בקצה האף, הנקודה שבין הנחיריים, או שתוכלי למנות את הנשימות וכל פעם, כשאת `בורחת`, להתחיל מחדש. את יכולה גם, לציין לעצמך את השאיפה באמירת המילה בלב ואת הנשיפה, שוב בשינון ללא מילים. החזרה על המילים `שאיפה` `נשיפה` או על הפעולה: `אוויר נכנס`- `אוויר יוצא` תשמור אותך בעירנות. ובמקרה הגרוע, תירדמי מידי פעם. לא נורא. העיקר שתמשיכי כל פעם. ולא תתיאשי. תשימי לב שלאט לאט, התופעה תחלוף. יחד עם זאת, את מוזמנת, כמו כל האחרים, `לקפוץ` מידי פעם למדיטציה אצלי, בראשון, בכל יום ראשון 20:30 בערב? L&L TALYA

Natushka

New member
טליה,

תודה רבה על התשובה. אכן, אני באמת ניסיתי לעשות מדיטציה בעודי שכובה במיטה ולא יושבת על כיסא. אני אקפיד על ישיבה ולא על שכיבה וחוץ מזה, אני מאוד רוצה להגיע אלייך רק שאני גרה קצת רחוק ממך (למרות שאין מקום רחוק מדי, נכון?) אבל אני אגיע, אני בטוחה בזה, אני רוצה את הכתובת המדויקת שלך אבל הבעיה שאין לי אי מייל כרגע, ואני מניחה שאת לא תרצי לשלוח כאן את כתובתך,נכון? בכל אופן, אם כן אז אנסה להגיע אפילו היום. תודה נתי

Tal_Ya_Tal

New member
היי נתי B-)

לדאבוני, יש בעיה לרשום את הכתובת שלי בפורום.B-) אשמח אם תשאירי כאן מס` טלפון ואחזור אלייך B-) L&L TALYA

Natushka

New member
בשמחה,

הטל` שלי הוא: 053-803212 והוא איתי כל היום, זמין. THX נתי :cool:

Tal_Ya_Tal

New member
היי אוטיס, B-)

הרהורים אלו שלך, או הארות קטנות-גדולות, בדרך כלל, תוצאה של התבוננות פנימה. ומי יכול לסתור או לאשר תובנות הנובעות מידע הלב? בכל זאת, בקשת `חוות דעת` משהו בחזקת SECOND OPINION ?!?! אולי עדיין אינך בוטח במה שאתה מקבל זה בסדר, זה מוכר. זה נובע מאותו סורר, שעליו מדובר. ה א ג ו אוכל לומר לך רק מהי התפישה שאני אוחזת בה,שהיא גם התפישה של הקורס בנסים ``אני אינני הגוף, אני חפשי, אני עדיין כפי שאלהים ברא אותי`` ``אני נתתי לכל מה שאני רואה את כל המשמעות שיש לזה עבורי`` ``מחשבותי חסרות המשמעות מראות לי עולם חסר משמעות`` ``מחשבות התקיפה שלי, תוקפות את חסינותי`` ``אני יכול להחלץ מן העולם שאני רואה על ידי ויתור על מחשבות התקיפה`` ``אינני רואה דברים סתמיים`` ``מעל לכל אני רוצה לראות`` ,אני בבית, באלוהים`` ``אני רוח`` אם יש לך תחושה שזה מוכר, זה רק מפני, שזוהי ה א מ ת ! B-) L&L TALYA

חופשיה

New member
הייתי רוצ הלהוסיף משהו

טוב, אל תשכחו את הרגש... מהו רגש בעצם?1 - משהו ר שליטה? - הרי אם שולטים ברגש, אם פרט אומר לעצמו מתי ירגיש טוב או רע, - הרי נעלם הרגש... רגש הוא דבר אמיתי! האם כוונתכם לכניעה היתה בקשר לזה?

אוטיס

New member
אז ככה...

נחתי על זה כמה ימים...לבדוק אותי...;-) אז ככה...לשלוט על הרגש אינו אומר לא להרגיש...להחליט איזה צד לחוות..אינו הופך אותנו קרים... הנקודה היא שכן מרגישים...אבל המשתנה הוא שאת המקום אנו בוחרים... בודקים תמיד מאיפה באים...אם קורבנות אנו או מלכים אם חיים את אותה פיסת אלוהית...בקבלה, באחדות דרך ניבדלות...ללא השוואות... אגב...רוע הוא המצאה אנושית... כל טוב...:)

נרקיסית

New member
התפלספויות

אם כבר עשית כזאת הפרדה ברורה בין גוף לנפש - הייתי נותנת את הקרדיט ``לתהליך הבחירה`` במוח. ואני אכן מאמינה שאני בוחרת בתחושת ההויה שלי או שאני מושפעת מתהליכים כימיים במוחי - ביצה ותרנגולת. (את הקרדיט `לידיעה`, לעומת זאת, הייתי נותנת לכל רמ`ח רוחי ואברי.) המלצה: לא רצוי להתפס להגדרות יותר מידי. להזהר בבנית תלי תלים לוגיים ללא תחתית. (אף על פי שלהתפלסף זה תמיד כיף) תהליך הלימוד הוא אישי. כיף לפעמים לדבר אם מישהו ולשמוע שמישהו אחר מגדיר כל כך יפה את מה שאתה חווית ויודע. אני חושבת שמאוד מומלץ לזכור שם בפנים שהתשובות/הידיעות - מופשטות ביסודן. אפשר בהרבה דרכים לנסות ולתאר אותם ולנסות לפשט תהליכים (שמורכבים מכל כך הרבה משתנים שחלקם בלתי ידועים). מה שאני מנסה לומר: זהירות עם האנליזות, זה יכול לגרום לפלונטר . : )

למעלה