שאלה

היי אוטיס...

ויום נפלא שיהיה לך... ותודה לך, אך לצערי אוכל להגיד רק שאני יודעת, אך לא יודעת ליישם...אני חוזרת על עצמי, אבל זאת האמת... והאי מייל: [email protected] אצפה למשלוח בקוצר רוח...

אני עדיין מחכה, אוטיס...

מצטערת אם אני מלחיצה, אך באמת ציפיתי לקרוא את מה שהבטחת לשלוח, אז אני עדיין מחכה... ואגב, לא ענית לי...פעם היית קורא לעצמך קוסמוס? ויום מוצלח שיהיה לך...

Tal_Ya_Tal

New member
לבי, לבי עלייך , קרנינה B-)

היי קרנינה. קראתי את וידוייך ולמרות שהנטייה הראשונית, היא השתתפות במסכת החמלה והרחמים, חשוב לי יותר להראות לך תפישה מעט אחרת: אני מאמינה שאיננו נולדים `דף חלק`! ואף לא `טבולה ראסה`. אמנם הנשמה מושלמת, אולם הנפש נושאת אתה זכרונות מחיים קודמים ואלו הן התפישות והאמונות שאתן אנו באים לחיים הללו. אנחנו `מתמגנטים` להוולד אצל הורים, אשר משקפים לנו את התפישות והאמונות שלנו בדיוק מוחלט. מפני שאנו `מגיעים` אליהם על פי החוק הקוסמי ש`דומה מושך דומה` רק על מנת לחוות את אמונותינו ותפישותינו דרכם ולרצות לצאת משם.זוהי הקרקע האופטימלית להתפתחותנו! לכן, כאשר את אומרת ש:``קרובים מכל והמוערכים מכל לא ראו בי שלמה.. ואם לא הצלחתי להגיע לשלמות פנימית ושלווה- זה רק כי למדתי ש...`` ומיד את גם עונה: ``תמיד האשמתי את עצמי בכל,`` את רואה, זהו משפט המפתח! כבר נולדת עם רגש האשמה.(כמו רבים מאתנו) על כן, מצאת לך קרובים ויקרים, שיחזקו לך את האמונה הזאת. עד כאן, זה מובן מאליו. אך לא מובן לי מאליו, אותה אחת, שאותה את מכנה `חברתך` והיא זאת המקשיבה לך, (ולדעתי את מדברת על מישהי שזהו מקצועה) לא מפנה את דעתך לכך, ש א ת היא זו האחראית. שאת יצרת את ה`מציאות` הזאת ועל כן לאל ידייך גם האפשרות לשנות זאת, על ידי שינוי התפישה והאמונה, שאת `אשמה!` אם אין היא רואה את העובדה שכאשר את שקועה בהאשמת אחרים ביצירתם את דימוייך את מסירה מעצמך אחריות ושוללת מידייך את הסמכות להיות ה ס מ כ ו ת ה ב ל ע ד י ת בחייך, חבל לך על הכסף, יקירה. כי היא עוזרת לך רק לקבע את חוסר האונים שלך ורחמייך ה ע צ מ י י ם ! ! ! העצימי את עצמך יקירה, בכך שתסכימי להיות הסמכות היחידה והבלעדית בחייך. לקחת אחריות על כל דימוי עצמי שיצרת ולהאמין שכפי שיצרת דימוי אחד, כך תוכלי ליצור דימוי אחר על ידי שינוי התפישה ובחירה מחדש. בחירה מחדש בחיים! אל יאוש, אל פחד ואל מורא, קרנינה היקרה. אגב, האם בחרת את שמך מתוך הזדהות עם הדמות הספרותית?! שאם כן, את מעידה עד היכן סבלך ורחמייך העצמיים. זכרי רק זאת: מה שאנו נותנים- אנו מקבלים מה שאנו מקרינים- משתקף אלינו בחזרה מה שאנו מאמינים בו- הופך להיות אמת עבורנו כל מחשבה שלנו - יוצרת את עתידנו :cool: L&L TALYA

שלום לך, טליה...

ותודה...תודה על שניסית להבין ואף לחפש לי דרך... ואכן את צודקת, זאת תמיד הייתה הבעיה שלי- תמיד חיפשתי על מי לסמוך=על מי לתלות את האחראיות... תמיד חיפשתי את מי להאשים=על מי לתלות אחראיות... אבל אני באמת באמת באמת מנסה ``להבריא``, מנסה להבין ולשנות, מנסה לקחת אחראיות...(ומקווה שאצליח בסוף...) אם כי יש לי הערה/שאלה: אנו מתמגנטים למשקפים את התפישות ואת האמונות שלנו בהחלט יכול להיות צודק, אך לדעתי לא במקרה של משפחה (הרי את הורים לא בוחרים), אחרת איך נסביר התעללות במשפחות וכדומה? את החברים ואת הסביבה -אכן הצדק עימך, אנו בוחרים...(ותמיד בחרתי לא נכון כנראה...תמיד את הסביבה אשר תחזק את המגרעות ודעות לא נכונות שלי, ותחליש את ההתנגדות ואחראיות...) שנית, לעניין ה``חברה`` שלי- היא לא מקצועית...היא מישהי שהכרתי בצ`אט, מישהי אשר ידעה להקשיב, ידעה לחזק, ידעה להתחלק...(אם כי, היא איננה עוד שם בשבילי, אך אני מודעה לה על שהייתה עד עכשיו...) ועל השם אשר האמצתי- את צודקת, זה מפני הזדהותי הרבה עם הדמות הספרותית הלא מחמיאה הזאת...אני, בדיוק כמוה, תמיד חיפשתי מישהו/משהו אשר ישמש את העמוד המרכזי במבנה הלא יציב של חיי, תמיד חיפשתי רגש במקומות הלא נכונים... וברוב ההבחנות אכן צדקת, יקירה...ואני הבטחתי לעצמי כבר לשנותן, והנה אני מבטיחה גם לך- אני אשתדל בכל מקרה... ותודה על השתתפות... יום נפלא לך, טליה...

Tal_Ya_Tal

New member
קרנינה חביבתי היקרה B-)

אל תבטיחי לי להשתנות. הבטיחי לעצמך, תחילה, לקבל את עצמך כמות שאת! רק כך, השינוי יתרחש. כל עוד אין אנו מקבלים את עצמנו, אנו אוחזים טינה כלפי עצמנו ואין אפשרות לשנות. כי מה שאנו מחזיקים בנפרד מעצמנו, אינו מצוי באינטגרציה עם אותו חלק שלנו השואף להתפתח. הוא מוחזק בנפרד, כלוא בתוך תיבת הפנדורה שלנו, שבה אנו חוששים להציץ וזוכה רק לביקורות כל הזמן. דבר ראשון, יש ללמוד לקבלו, לחבקו אלינו ולעשות אינטגרציה איתו. זוהי חכמת הצל. חכמת הצל, היא ללמוד לאהוב את ``הצל``.ה``צל`` הוא הצד הבלתי נגלה של האור.החשיכה. ה``חטא``.ה``צל`` הוא האמונה באני מופרד, אשם ומפוחד, אלה החלקים הדחויים של העצמי. הצללים הם המחשבות, הרגשות הלא נעימים שיש לנו על עצמנו, שמהם אנו רוצים לחמוק. זהו תיעוב עצמי ויאוש, המבוטאים כלפי חוץ בדרכים שונות. כמו: אלימות, פשע, מלחמה, דיכוי וכו`. או כלפי פנים באמצעות התמכרויות, אובססיות ותלותיות. (כגון: אכילה כפייתית, שתייה לשכרה, התמכרות לסמים, התמכרות למין וכו`). בכל מקרה, הם מבטאים פחד. `חכמת הצל` היא המתנה שלא תסולא בפז. חכמת הצל, מעניקה לנו מראה לגדילה בחיי היום יום. כשאנו מבינים שישנו הבדל בינינו לבין הרגשות והמחשבות העוברים בתוכנו, אנו מבינים את המקור האמיתי שלנו ומחזקים את הקשר איתו, על ידי הסרת ההתנגדות שלנו והתמסרות לאחדות המוחלטת. ו...קרנינה, ``הורים לא בוחרים``-זהו מטבע לשון שחוק ומממאאאאאד לא נכון, מנקודת ראות של הנשמה. ומפת הלידה מוכיחה זאת. אנחנו הם השתקפויות מדויקות של הורינו והם השתקפויות מדויקות של מה שמייצגים האנימה והאנימוס בפסיכה שלנו. ובהזדמנות, אסביר זאת ביתר הרחבה. אך כרגע הזמן דוחק. L&L TALYA

CAT4

New member
הגוף ככלי והמחשבה המבצעת

אם הבנתי אותך נכון!! אז הגוףשלנו הוא באמת מארח שלנו בעולם הזה ואנחנו אורחים אנחנו משנים את הועם שלנו באמצעות מחשבות בילבד. למשל אתה חושב על להזיז את היד והיא זזה. ככה אז יכול לחשוב על כל דבר והוא יעשה אתה לא צריך לדעת איך אתה עשה את זה. אבל זה יכול להיות נחמד. מקווה שהצלחתי להבין אותך Y.G.Athe CAT יוסי גור אריה

אוטיס

New member
CAT4

אכן הבנתה אם כי לא מהזוית שלי:) לשם בריאת המציאות לא מספיקה מחשבה בלבד...תהליך הבריאה מתבצע בשלושה שלבים...מחשבה הכרזה ומעשה...כוונתי היתה יותר לחיי הרגש... להחלטה על מה נרגיש מתי ולמה...להורדת החומות...ההגנות...להתמרת הגוף ...לרפואה אושר ואהבה של עצמך...ותוך כדי כך...של הסובב אותך... אוהבים הרבה...:)

CAT4

New member
המחשבה ששולטת על המוח

אני אתן דוגמא אישית וגם אשאל למה באותו הזמן אני החלתתי בזמן עבר לפני 5-10 שניים כי שמות של אנשים זה דבר מיותר ומאז אני חש קושי רב ליזקור את השמות של האנשים אב לא את הפרצוף שלהם ואת האפי שלהם ממבט ראשוני בלבד ואני גם שואל למה זה ככה (למה אני לא זוכר שמות של אנשים)?? Y.G.A the CAT יוסי גור אריה

אוטיס

New member
CAT4

דוגמא מצויינת...עכשיו כל מה שצריך ...להחליט ששמות חשוב:) תחליט שזוכר...כשהחלטת ששמות זה לא חשוב אני מניח שהאמנת בזה...ידעת את זה...חיית את זה אמרת את זה העברת מסר ברור שאין לך צורך בהם ההמשך ברור מין הסתם...הלא כן? אגב...דיברתי אני על בריאת הרגש...על ההחלטה מה נרגיש...איך נחווה.. ליל מנוחה לך...חלומות פז...

darma

New member
אייך מתמירים את נפשינו?

אוטיס וכולם שלום לכם, אייך לדעתכם מתמירים את נפשינו מרגשות שלילים ששולטים בנו כמו שנאה, מרירות, כעס לאהבה עצמית וכמובן שאחר-כך כלפי הזולת? אייך מורידים את החומות וההגנות כשכל כך מסוכן בחוץ? האם נוכל לשלוט במה שנרגיש? תודה דארמה

אוטיס

New member
דארמה

דרמה היי אני יכול לספר לך על דרכי...אולי תוכלי לנסות משהו דומה אני לא מנסה להתמיר הרגשות השליליים לחיוביים...משום שלכל רגש יש שני צדדים...נולדים אנו אם שני רגשות...פחד ואהבה...זה הגרעין...הבסיס משם מתפתח הכל...כל דבר שמרגישה מגיע מאחד מהם...לכל רגש שמרגישה... יש שני צדדים לביטויו לדוגמה...עם כועסים על משהו...בוחרים לבוא מין הסתם מהפחד...אבל אם נלך לצד השני של הרגש...נמצא שם חמלה...אשר מגיעה מאהבה...בגדילתנו אנו מתמלאים בפחדים...אף אחד לא יכול לחיות עם כל כך הרבה פחדים...לכן באופן לא מודע אנחנו מתחילים לבנות הגנות...לכל פחד שעולה לכל מה שהגוף חושב שעלול לפגוע בנו...הדרך להוריד ההגנה הוא לזהות הפחד...ולוותר על ההגנה...לא לשלוט על הפחד...לוותר עליו...אישית משתמש בכתיבה ככלי...כלומר לוקח דף...מצייר את הגרעין הראשוני... מסביבו אני מצייר את עיגול הפחדים...את כל הפחדים...ומסביבו את עיגול ההגנות...ברגע שמודע להכל עבודת הויתור כבר החלה כי הרי זו היתה מטרתי... ובנוסף שיטת המראות...כל אדם שמעלה בי רגש מסויים...אם כעס אם חמלה אם מתןך קמצנות הוא בא אם מאהבה...כל דבר שמישהו מעורר בי אני בודק היכן הרגש שהתעורר בי...כי רגשות...שלא כמו המחשבות...לא באים מבחוץ...תמיד מביפנים...שיטה נהדרת לעבודה שיטת המראות...ודאי כבר מכירה אבל אם לא... מומלץ בחום...בקיצור...רק אחרי שהבנת...רק שההבנה באמת קיימת...והיא כמובן כלפי עצמך בלבד...מאיכן נובעים הדברים...רק אז תוכלי להמירם...ללא מאבק...ללא שליטה...הבנה קבלה ואהבה יום מופלא וקסום שיהיה... דבר אחרון...תנסי ללכת בדרך הא א א כלומר אומץ אמת אהבה לכי תמיד באמת שלך באומץ ומתוך אהבה...ואת בטוחה...אל פחד...:)

למעלה