שאלה.

שאלה.

בניתי תריסים מעץ לחלון בחדר שלי. חלמתי על תריסי עץ שנים וסוף כל סוף עשיתי זאת. עכשיו לבעיה- החלון הוא חלון כיס עם תריס כיס, עם משקוף ומסילה ממתכת. אני מחפשת פתרונות לחיבור. גם אם לא מקצועים, אבל יצירתיים, כי אני נכשלתי. תודה מראש.

ממש לא ברור קודם בנית את התריס ? ואת רוצה שיכנס לכיס ? וממה התריס הקיים ? למה לא בנית במידות ובמבנה של התריס הקיים ?

הסבר

אני יודעת לעבוד עם עץ. חוץ מזה- נאדה.:) בניתי את זה במידה הנכונה, אבל אני לא יודעת איך לחבר את זה למשקוף, כי המשקוף הוא ממתכת, ולא מעץ. אז אני מחפשת פתרונות/עיצות/רעיונות.

בלבול במושגים בואי נעשה סדר: התריס הקיים ממה הוא עשוי? יש לו מסגרת אלומניום ? המסגרת אלומניום נוסעת על המסילות? למה את קוראת משקוף?

התריס הקיים הוא תריס רגיל- פלסטיק?!

המסגרת היא מסגרת אלומיניום באמת, נוסעת על מסילות. קראתי משקוף למסגרת החלון כולו, מה שאליו הייתי מחברת את התריס, אילו היה עשוי עץ.

את תריס העץ שבנית היית צריכה לבנות בדיוק במידות ,וכולל את החריצים שיש במסגרת האלומניום. מה שנקרא : להעתיק אחד לאחד. אם בנית את תריס העץ במידות אחרות ,יש לך בעיה להתאים למה שקיים. פתרון אחר ,זה לתלות על צירים את התריס עץ, כך שיסגר כמו דלת,ולא ינוע על המסילה לתוך הכיס. ולפעם הבאה : תיכנון קודם לכל.

אתה לא מבין

לא בניתי תריס הזזה. בניתי באמת תריס שצריך לתלות, יותר נכון- שני תריסים נפתחים כלפי חוץ, כמו בחלונות של פעם. והשאלה שלי היא איך לתלות אותו. כלומר, איזה מין צירים, איפה לשים את הצירים וכד'. מבחינתי שהתריס הזזה ישאר, אני פשוט אשאיר אותו בכיס, בלי להוציא אותו. אבל לאן מחברים את הצירים, אם מסגרת החלון היא מאלומינים. אם זה אפשרי בכלל ואם כן- איך.

אני הבנתי את מה שהסברת...... אל תבוא אלי בטענות שאני לא מבין...... אני בסך הכל מנסה לעזור.ונעזר בתאורים שאתה נותן. עם כל הכבוד, אני לא מבין איך מתחילים עבודה כזאת לפני שכל הפרטים הדרושים ידועים . תריסי עץ אפשר לתלות עם צירים על הקיר עצמו .או על מסגרת ,תלוי מה גודל התריסים.

אני מתנצלת אם זה היה נשמע כטענות

זו לא הייתה הכוונה. נהפוך הוא, אני מודה על נסיונך לעזור. ולגבי התכנון, סביר שאתה צודק. נעניתי לאימפולס רגעי (אחרי הכל- אני אישה
) והתחלתי לבנות. אמרתי לעצמי שכשאבנה, אז כבר אתמודד עם החיבור. ועכשיו הגיע האז.:) אם תוכל להסביר לי/להמליץ לי על שיטת חיבור לקיר עצמו- אודה לך מאוד. התריסים הם בגודל 80X32.5.

צירי פרפר . להרכיב צירי פרפר. ישנם שתי אפשריות : או שהתריסים יכנסו בתוך המשקוף. או שהם יסגרו מבחוץ. מקווה שיש לך את הנסיון והיכולת להתקין צירים כאלה. יש גם צירים מיוחדים שהצד שאמור להיות על התריס הוא ארוך.

אין לי נסיון- זאת תהיה הפעם הראשונה

אני מקווה שתהיה לי את היכולת. אני לא רוצה להכניס את התריסים בתוך המשקוף, כי המשקוף הוא לחלון (+תריס) כיס. אני רוצה שהתריסים יפתחו כלפי חוץ,כמו בבתי עץ של פעם?:) אני לא יודעת מה צירי פרפר. וגם לא הבנתי מה ז"א: "צירים מיוחדים שהצד שאמור להיות על התריס הוא ארוך". לאן אני צריכה לפנות כדי להשיג צירים עם הסבר- תריסוניק/נגריות המתמכות בדלתות ומשקופים/מסגר? ושוב תודה לך על העזרה.

את בסה"כ צריכה ציר ספר

כשמו כן הוא נפתח כמו ספר לפי מה שהבנתי אינך מעוניינת להשתמש בחלון אלומיניום הקיים ומצידך הוא יכול להשאר פתוח כך ש.. את יכולה להשתמש במשקוף אלומיניום הקיים ועליו לחבר צד אחד של הציר בעזרת ברגי פח ואילו את הצד השני של הציר לחבר לתריס העץ בעזרת ברגי עץ מקווה שכעת הכל ברור בהצלחה

תודה לשניכם על התשובות.

בסוף באמת מכרו לי סורג ספר עם פתרון חיבור לקיר שליד, לא למשקוף. ואפילו הסבירו איך להתקין אותו.

waverider

New member
../images/Emo12.gifאיך בנית????

גם אני מאד רוצה והעלויות של התריסים האלו הן גבוהות מאד, האם חסכת? האם קיבלת הצעת מחיר לקנות תריס עץ מוכן כזה? אשמח אם תצרפי תצלום של התוצר והסבר קצר על אופן הביצוע.

בניתי.

כלומר, לא קניתי תריס מוכן, אלא קניתי לוחות עץ ובניתי. אני לא בטוחה ש"תריס" זאת הגדרה נכונה למה שבניתי, כי אין לזה שלבים, אלא כל צד (כאמור יש שני תריסים) בנוי מלוח עץ אחיד, עם "דוגמה חוצה", כלומר עם חריצים המייפים את התריס והמאפשרים חדירת אור. התריס עדיין לא גמור, כי הייתי צריכה לדעת איפה אחבר את הצירים או מה שלא יהיה, שלא יפגע בדוגמה. עכשיו, כשיש לי כבר פתרון חיבור, נשארה לי עוד עבודה קטנה ואוכל אז לצלם לך את זה, אם תרצה. בכל מקרה, אם אין לך אפשרות לבנות בעצמך או לקנות תריס עץ חדש, תתעניין בחנויות לחלונות ותריסים יד שניה. אני יודעת שיש אחת כזו בסלמה בת"א. ראיתי תריסי עץ ישנים, בדוגמה מקסימה. זה ממש נראה כתריס עם שלבים פתוחים למחצה. העץ לא היה בצבע יפה ובמצב קצת ירוד, אבל עם קצת שיוף, צבע נכון ולאקה- יכול לייפה כל חלון, לדעתי. בתריסי עץ אפילו כדאי לך ללכת על יד שניה (כי חדש, באיכות גבוה, כלומר מעץ טוב, באמת יעלה לא זול. מחירו של עץ בארץ מוגזם, לדעתי. כל דבר מעץ), כי בעבר היו משתמשים בעץ משובח הרבה יותר, וגם בתריס יד שניה אתה כבר תראה איך ואם בכלל נזוק העץ עם הזמן, ועד כמה הוא עמיד. אם תרצה לדעת עוד פנה אלי למייל: [email protected]

למעלה